Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem Nick. Jestem młodym szczeniakiem wyrzuconym razem z bratem, jak tylko trochę podrośliśmy. 
Boję się ludzi - źle mnie traktowali i krzyczeli. Najbardziej lubię schować się pod łóżkiem i udawać,że mnie nie ma.
Widzę, że inne psy proszą o głaskanie i skaczą na Panią Jolę, jak jest w pokoju. Ja wolę skulić się i tylko patrzeć na te zabawy. Może gdyby tych psów nie było tak dużo i nie robiłyby takiego jazgotu też odważyłbym się tam podejść.
Mój brat pojechał już do domu. Z nim czułem się pewniej, teraz jestem samotny.
Myślę, że gdyby ktoś pokochał mnie pomimo moich lęków byłbym psem takim, jak inne.
Jesteś moją szansą, jeśli czytasz te historię i udostępnisz ją innym. Proszę pomóż mi znaleźć kogoś kto mnie pokocha!

Nick potrzebuje domu tymczasowego, w którym będzie mógł pokonać swoje lęki. Prosimy o doświadczony dom tymczasowy, który podejmie się wyzwania o imieniu Nick.

znajdki.jpg

znajdki1.jpg

znajdki2.jpg

znajdki3.jpg

Posted

Mafia jest psem podwórzowym, pewnie nigdy nie była w domu. Biegała sobie po podwórku i jej życie toczyłoby się tak dalej gdyby nie pewna pasja do...drobiu.
Często takie zachowania kończą się źle dla psa. Mafia za karę została uwiązana do łańcucha i tak trwa..... czekając na dom bez kur !
Suczka jest grzeczna , miła do ludzi i zwierząt byłoby cudownie znaleźć jej dom z ogrodem, gdzie wolno biegałaby szczęśliwa. Mafia może mieszkać na zewnątrz ale chcemy,żeby nie była skazana na łańcuch do końca życia. To długo bo Mafia ma zaledwie 2 lata. Jest po sterylizacji.
Pomóżcie uwolnić ją z łańcucha!!!!!!
Sprawę Mafii nadzoruje Jola i do niej proszę kierować pytania: 604 424 929

znajdki.jpg

znajdki1.jpg

znajdki2.jpg

znajdki3.jpg

Posted

Mandy to niewielka suczka w wieku około roku, poszukująca od dawna domu. Mandy jest psem potrzebującym dużo ruchu i zajęć żeby nie łobuzować. Uwielbia kontakt z człowiekiem, jest przytulakiem nie znoszącym konkurencji innych psów w dostępie do kanapy i serca. Mandy przebywa w domu tymczasowym z psami i kotami, lubi dzieci.
Szukamy dla niej domu, który będzie chciał popracować z uroczą suczką.
Przytulisko Znajdki k/Radzymina
tel 506 084 611

znajdki.jpg

znajdki1.jpg

znajdki2.jpg

Posted

Ezop przestał być już słodkim szczeniaczkiem, urósł i wrócił do przytuliska. Ile razy można tłumaczyć ludziom, że zwierzę to nie zabawka, którą można oddać jak się znudzi? 
Psiak ma w tej chwili 8 miesięcy, jest bardzo energiczny, potrzebuje sporo ruchu. Biega za piłką, podaje łapę i jest bardzo czysty. Pomimo tego, że wrócił z kanapy do kojca, czeka aż zostanie z niego wypuszczony i załatwia wszystkie swoje potrzeby na zewnątrz.

W zeszłym roku, Ezop wraz ze swoim rodzeństwem został znaleziony w podziemnej jamie, którą wykopała jego mama Eliza aby sprawić im namiastkę bezpieczeństwa

znajdki.jpg

znajdki1.jpg

znajdki2.jpg

Posted

Mały, słodki psiak zapewne wyrzucony, jak tylko dorósł błakał się po świecie. Jeszcze chwila i skończyłby krótkie życie pod kołami samochodu. Monti jest młody -może około roku. Jest niewielki -waży 8 kg.Przyjacielski, wesoły ,ufny, lubi dzieci. Na razie nie ma szczepień ani kastracji -tylko zabezpieczony od kleszczy. Przebywa u rodziny, która go znalazła ale oni go nie zatrzymają. 
Znajdki postanowiły pomóc znaleźć mu dom. Informacje o psie i pomoc w dowozie zapewnia Jola tel:604 424 929

znajdki.jpg

znajdki1.jpg

znajdki2.jpg

Posted

Lola jest młodą 2-3 letnią suczką. Jest po sterylizacji i szczepieniach. Mieszka w domu tymczasowym z innymi psami i wzajemne relacje są pokojowe. Lola jest mieszanką cudownej rasy appenzeller o czym świadcza białe skarpetki i końcówka ogona oraz biała strzałka na nosiei trzykolorowa sierść. To opiekuńcze psy pasterskie o wspaniałym charakterze -kto pozbył się takiego cuda?
Lola miała smutne przejścia w życiu ,bo jej ufnośc jest zachwiana i musi minąc trochę czasu żeby zaufała w pełni człowiekowi.
Polecamy Lolę do adopcji Emotikon smile

znajdki.jpg

znajdki1.jpg

znajdki2.jpg

Posted

Zostały znalezione na środku lasu pod Wyszkowem dwie małe, przerażone sunie w typie jamnika. Ciężko znaleźć słowa aby opisać człowieka, który je tam wyrzucił. Wywiózł do lasu i wyrzucił jak niepotrzebne śmieci! Obie sunie wiernie czekały w miejscu w gdzie zostały pozostawione, czekając na swojego "Pana" :( Obie głodne, zakleszczone i przerażone. Pomimo tego co je spotkało ze strony człowieka, wciąż są w stanie obdarzyć kogoś zaufaniem. Nieśmiało podchodzą i proszą o głaskanie, machają ogonkami. Są prawdopodobnie jeszcze młode.
Ruda sunia to po prostu szkielet, widać jej zapadnięty brzuch i wystające żebra. Rzuciły się na jedzenie jak oszalałe :(
BŁAGAMY O DOMY TYMCZASOWE! Nie mamy gdzie ich zabrać, przytulisko jest przepełnione. Wciąż napływają nowe prośby o pomoc, a adopcje stoją w miejscu.
Jeśli jesteś w stanie podarować dom tymczasowy lub stały, dzwoń!
Sunie są cudowne i spragnione bliskości człowieka.

Przytulisko Znajdki k.Radzymina
tel 664 821 160

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Posted

Urocza 5 miesięczna Sally pilnie szuka nowego domu. Sunia ma dłuższą sierść, jest bardzo przyjacielska i pozytywnie nastawiona do każdego. Bardzo wesoła, szuka kontaktu z człowiekiem, pakuje się na kolana i uwielbia sie przytulać :)
Sally akceptuje inne psy i koty.

Pilnie szukamy jej domu!

664 821 160

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Posted

KERMIT ma mniej więcej 5 lat i waży ok. 25kg
Trafił do lecznicy prawdopodobnie po wypadku samochodowym, doszedł już do siebie i szuka nowego, kochającego domu.
Psiak nie sprawia większych problemów, jest łagodny, nie wykazuje agresji. Kermit jest bardzo towarzyski, lubi kontakt z człowiekiem, chętnie wychodzi na spacery i coraz lepiej chodzi na smyczy:)

Akceptuje inne psy, nie jest polecany do domu z kotami.

Psiak jest do adopcji, w chwili obecnej przebywa w domu tymczasowym. W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego. 601 671 966

Przytulisko Znajdki k. Radzymina

1.jpg

Posted

Smutna rzeczywistość wiejskich kundelków -urodzony i zostawiony sam sobie. Biega samopas, jak przyjdzie do domu gdy dają jeśc to zje, a jak nie, to głoduje. Nikt nie dba o jego wychowanie, niczego nie uczy.
Musimy zabrać go z tego gospodarstwa, bo inaczj pójdzie jak większośc na zdziczenie.
Szukamy dla psiaka w wieku ok 4 miesięcy domu tymczasowego lub od razu stałego.
Pies nie ma na razie imienia - to nagła sprawa.
Prosimy o pomoc w znalezieniu mu lepszej przyszłości.
tel 601 671 966

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Posted

BŁAGAMY O DOM DLA EZOPA! :(

Ezop przestał być już słodkim szczeniaczkiem, urósł i wrócił do przytuliska. Ile razy można tłumaczyć ludziom, że zwierzę to nie zabawka, którą można oddać jak się znudzi? 
Psiak ma w tej chwili 8 miesięcy, jest bardzo energiczny, potrzebuje sporo ruchu. Biega za piłką, podaje łapę i jest bardzo czysty. Pomimo tego, że wrócił z kanapy do kojca, czeka aż zostanie z niego wypuszczony i załatwia wszystkie swoje potrzeby na zewnątrz.

W zeszłym roku, Ezop wraz ze swoim rodzeństwem został znaleziony w podziemnej jamie, którą wykopała jego mama Eliza aby sprawić im namiastkę bezpieczeństwa ( Eliza jest także do adopcjihttps://www.facebook.com/media/set/… )

Ezop szuka człowieka na zawsze.

Przytulisko Znajdki k. Radzymina
664 821 160

FUNDACJA ZNAJDKI
Krusze 132
05-240 Tłuszcz
Bank PEKAO S.A. konto: 91 1240 1082 1111 0010 4867 8484
dla przelewów zagranicznych:
IBAN: PL91 1240 1082 1111 0010 4867 8484
BIC: PKOPPLPW
albo PAYPAL [email protected]

1.jpg

Posted

Urocza, około dwuletnia Stella czeka na kochającego opiekuna.
Waży 15 kg, nie jest dużym psem.
Lubi zabawy i wspólne spacery, jest bardzo wesoła i uwiebia dzieci :)

Sunia szuka aktywnych opiekunów, którzy będą mogli poświecić jej swój czas.
Wysterylizowana i zaszczepiona, gotowa do adopcji
;)
Chcesz adoptować piękną Stelle? Dzwoń :)

Kontakt : 601671966

1.jpg

2.jpg

Posted

(aktualizacja maj 2016)
Heban pozdrawia z wiosennego spaceru :) Psiak wyraźnie przybrał na wadze, widać wyraźną różnicę w porównaniu ze starymi zdjęciami :)Heban to pies w typie rasy wyżeł, ma piękną, czarną i lśniącą sierść. To jeden z najbardziej radosnych psów w przytulisku, cieszy się na widok człowieka i każdego chciałby mieć tylko dla siebie :) Jest cudowny, dlaczego wciąż nie ma domu? :(
Heban uwielbia spacery, dobrze sobie radzi z chodzeniem na smyczy. Skuszony smakołykiem siada na zawołanie :)
Akceptuje inne psy, jest przyjaźnie nastawiony do każdego :)
Heban z nadzieją wypatruje domu z ogrodem :)

W sprawie adopcji prosimy o kontakt telefoniczny: 664 821 160

FUNDACJA ZNAJDKI
Krusze 132
05-240 Tłuszcz
Bank PEKAO S.A. konto: 91 1240 1082 1111 0010 4867 8484
dla przelewów zagranicznych:
IBAN: PL91 1240 1082 1111 0010 4867 8484
BIC: PKOPPLPW
albo PAYPAL [email protected]

Takich psów jak Heban są tysiące. Porzucony, niechciany, niepotrzebny. Jakoś dostosowują się do warunków schroniskowych i żyją cierpliwie czekając na nowy dom.
Heban, młody piękny pies nie daje sobie rady z porzuceniem. Pomimo dobrej karmy i opieki chudnie w oczach. Na zdjęciach widać, że to sama skóra i kości. 
Heban jest duży, nie toleruje zamknięcia. Potrzebuje domu z wybiegiem, osoby cierpliwej i troskliwej. Bez domu Heban zniknie.
Heban jak trafił do nas był radosnym psem. Przebywa w Przytulisku od wiosny i jest coraz smutniejszy.
Piękny, młody pies PILNIE szuka dobrego domu.
Prosimy o udostępnianie Hebana...
tel 664 821 160

1.jpg

Posted
17 godzin temu, Kejciu napisał:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Dziekuje Kasiu:)

Te KOTY sa u moich przyjaciol))))

Czarno-biala Fila ma cos z psa:)Jak zadzwoni domofon,albo dzwonek do drzwi to leci zobaczyc kto przyszedl.:))))))))))))))))))))))

Bialo-czarna to Milka nazywana w domu Mala.I nie jest taka slodka jak czekoladka:)))))))))KOT chuligan,jak Latek u Joli.Nawet po karniszu lazi.

Dostalam kiedys zdjecie Milki jak siedzi na szafie,to odpisalam,ze jeszcze jej na karniszu nie bylo:)I nastepne bylo na karniszu.Jak ona tam wlazla to chyba ona sama wie:)

SUPER KOTY W SUPER DOMKU.

Mam jeszcze troche zdjec,ale nie umiem wstawic,a nie chce Kasi zawracac gitary.

Posted
5 godzin temu, UlaFeta napisał:

Dziekuje Kasiu:)

Te KOTY sa u moich przyjaciol))))

Czarno-biala Fila ma cos z psa:)Jak zadzwoni domofon,albo dzwonek do drzwi to leci zobaczyc kto przyszedl.:))))))))))))))))))))))

Bialo-czarna to Milka nazywana w domu Mala.I nie jest taka slodka jak czekoladka:)))))))))KOT chuligan,jak Latek u Joli.Nawet po karniszu lazi.

Dostalam kiedys zdjecie Milki jak siedzi na szafie,to odpisalam,ze jeszcze jej na karniszu nie bylo:)I nastepne bylo na karniszu.Jak ona tam wlazla to chyba ona sama wie:)

SUPER KOTY W SUPER DOMKU.

Mam jeszcze troche zdjec,ale nie umiem wstawic,a nie chce Kasi zawracac gitary.

Śmiało ślij :) może tego samego dnia nie wstawię ale wstawię napewno :)