elik Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='zoja.']Abrakadabra założy wątek dziś wieczorem. Mam nadzieję, że "akcja" się powiedzie, bo końca tej ch..ej zimy nie widać, a psy jak były chore tak są... Gusia jest w stanie krytycznym. Zaczynam mieć czarne myśli. Leje się przez ręce, praktycznie bezustannie śpi.. Ile może ciągnąc na kroplówce? Zdrowego by wykończyło... Mój Cygan już też jest chory.. :([/QUOTE] Przepraszam, nie jestem od poczatku zapoznana sytuacją i może androny gadam, ale czy nie można Gusi oddać do jakiejś dobrej kliniki ? Serce mnie boli, jak czytam kolejne, coraz gorsze wieści. Jak sobie pomyślę, co czuje Bajk, koszmar :( Musi być jakieś wyjście. Gdzie znajdę namiary na konto do wpłat na samochód ? Quote
obraczus87 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='elik'][quote name='zoja.']Abrakadabra założy wątek dziś wieczorem. Mam nadzieję, że "akcja" się powiedzie, bo końca tej ch..ej zimy nie widać, a psy jak były chore tak są... Gusia jest w stanie krytycznym. Zaczynam mieć czarne myśli. Leje się przez ręce, praktycznie bezustannie śpi.. Ile może ciągnąc na kroplówce? Zdrowego by wykończyło... Mój Cygan już też jest chory.. :( QUOTE] Przepraszam, nie jestem od poczatku zapoznana sytuacją i może androny gadam, ale czy nie można Gusi oddać do jakiejś dobrej kliniki ? Serce mnie boli, jak czytam kolejne, coraz gorsze wieści. Jak sobie pomyślę, co czuje Bajk, koszmar :( Musi być jakieś wyjście.[/QUOTE] Z Tego co wiem, w wekkend Gusia nie została przyjęta do Kliniki, bo..... z racji ferii zimowych brakuje lekarzy do szpitalików. Quote
elik Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='obraczus87']...Z Tego co wiem, w wekkend Gusia nie została przyjęta do Kliniki, bo..... z racji ferii zimowych brakuje lekarzy do szpitalików.[/QUOTE]Myślę, że nie jest to jedyna klinina w tamtych okolicach, ale może się mylę Po prostu nie mogę uwierzyć, że nic się nie da zrobić żeby suni pomóc :( A co z pozostałymi psiakami, jest jakaś poprawa ? Quote
obraczus87 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='elik']Myślę, że nie jest to jedyna klinina w tamtych okolicach, ale może się mylę Po prostu nie mogę uwierzyć, że nic się nie da zrobić żeby suni pomóc :([/QUOTE] Heheh elik w tamtych okolicach to nie ma żadnej kliniki. Robia wszystko co w ich mocy, aby pomóc Gusi. Jednak wszystko sie komplikuje, niestety... Quote
elik Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='obraczus87']Heheh elik w tamtych okolicach to nie ma żadnej kliniki. Robia wszystko co w ich mocy, aby pomóc Gusi. Jednak wszystko sie komplikuje, niestety...[/QUOTE] Może w takim razie trzeba przewieźć Gusię gdzieś dalej. Jeśli jest taka szansa, że pomogą jej gdzieś indziej, to proszę o info, gdzie i kiedy. Rozpytam o transport. Quote
Aleksa. Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Mimi: [URL]http://warszawa.olx.pl/item_page.php?Id=72346601&g=6[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/179536-Mimi-w-typie-wyA-A-a-WejdA-chociaA-na-chwilkAE?p=14065118#post14065118[/URL] [URL]http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=3913441&cid=171[/URL] [URL]http://www.darmoweogloszenia.pl/ogloszenia.php?kat=694&id=116717[/URL] Quote
anita_happy Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 W PREZENICE NA NOWĄ - SZCZĘŚLIWĄ DROGĘ od mojej SFORY :) [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images8.fotosik.pl/199/31ba73e1341f175e.jpg[/IMG][/URL] GOOD LUCK!!!!!!!!!!!! oby wreszcie karta odwórciła sie...może teraz warto w totka zagrać ;) Quote
anita_happy Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 chociaz tak was podbuduje...nowy wątek..nowe życie Quote
elik Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='elik']...[B]Gdzie znajdę namiary na konto do wpłat na samochód ?[/B][/QUOTE] Ponawiam pytanie :) Czy to będzie to samo konto, które jest dla wpat na psiaki ? Quote
obraczus87 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='elik']Ponawiam pytanie :) Czy to będzie to samo konto, które jest dla wpat na psiaki ?[/QUOTE] wieczorkiem będzie nowy watek odnosnie auta dla przytuliska. Tam na pewno zostanie podane konto :) Quote
elik Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='obraczus87']wieczorkiem będzie nowy watek odnosnie auta dla przytuliska. Tam na pewno zostanie podane konto :)[/QUOTE] W takim razie czekam. Link do tamtego wątku tu się znajdzie ? Quote
obraczus87 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='elik']W takim razie czekam. Link do tamtego wątku tu się znajdzie ?[/QUOTE] Oczywiście, Abrakadabra jak tylko załozy watek poda nam link :) Quote
sylwija Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Super, ja tez się na pewno dołożę:) jak się czuje p. Jola i zwierzaki? Myślałam, ze ten rok będzie lepszy, a tu wciąż 'pod górkę'.. Dobrze, ze chociaż trochę adopcji idzie.. Quote
zoja. Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 Link do wątku o samochodzie pojawi się tutaj jak tylko zostanie założony przez Abrakadabrę -dziś wieczorem (dość późno, niestety). Tam będzie podany właściwy numer konta. Nie chcemy żeby pieniądze na auto szły na to samo konto co pieniądze na leki i karmę, bo będziemy miały problem z rozgraniczeniem co na co. Poza tym, zakupem auta bedzie kierowała Abrakadabra i będzie jej wygodniej (szybciej) mieć pieniądze u siebie. Przytuliska nie stać na pozostawienie Gusi w dowolnej klinice po za tym nie oddajemy swoich zwierząt "gdzie popadnie".. Jedyna dostępna dla nas klinika ze szpitalem i odpowiednim sprzętem jest w Warszawie, przy Książęcej. Gusia zostanie tam przyjęta jak tylko będzie to możliwe -ma zabukowane miejsce. Póki co zaczęła znów przyjmować kroplówki i powolutku chodzić. Domaga się tez towarzystwa, zatem jakby humorek jej troszkę powrócił. Pani Jola zaczyna czuć co dokładnie sobie poobijała.. Przez pierwszą dobę była chyba jeszcze w szoku i mówiła, ze nic jej nie jest. Teraz jednak pojawiają się problemy z dłonią i kolanem. Dziś miała poprosic kogoś o podwiezienie do lekarza. Quote
Aleksa. Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='zoja.'] Pani Jola zaczyna czuć co dokładnie sobie poobijała.. Przez pierwszą dobę była chyba jeszcze w szoku i mówiła, ze nic jej nie jest. Teraz jednak pojawiają się problemy z dłonią i kolanem. Dziś miała poprosic kogoś o podwiezienie do lekarza.[/QUOTE] masakra!:shake: Quote
elik Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='zoja.']...nie oddajemy swoich zwierząt "gdzie popadnie"....[/QUOTE] Dość opacznie zostałam zrozumiana. Nie chodzi mi o oddanie psa gdzie popadnie, lecz [B]do innej dobrej kliniki[/B]. Dobrze choć, że wieści są pozytywne. Quote
Vasco Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 czekam na wątek psiowozu. Pani Jolu, proszę się trzymać!!! Quote
bajk21. Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Bajka jest już w dosyć dobrej kondycji, dostaje jeszcze ProKolin i Enterogast, zaczęła już jeść kurczaka z ryżem i marchewką inne jeszcze kaszlą i choroba rozszerza się ne nestępne psiaki, Wilczkę, Rudkę, Prażynkę, zaczyna też pokasływać Smutek bo Florek już kaszle dłużej, natomiast jeśli chodzi o Gusię, to nie jest dobrze, po kroplówce, metronidazolu i Duphalyte, czuje się trochę lepiej przez jakieś 20minut, a potem znowu leży i śpi i cały czas ma czarną biegunkę, tyle że przestała wymiotować. Ja czuję się nie nejlepiej i dlatego nie udzielam się na Dogo, ale jeszcze żyję, więc nie jest najgorzej, natomiast strasznie żałuję tego "wspaniałego auta", które przez tyle lat mnie woziło, a które tak paskudnie zniszczyłam i jeszcze dostałam mandat i z mojego OC, pójdą pieniądze na słup elektryczny, tak jakbym specjalnie go zniszczyła. Całe szczęście, że nic nie stało się Śpiochowi i Gusi, która wpadła pod deskę rozdzielczą, tam gdzie idą te wszystkie rurki od kierownicy i było ją tylko słychać, ale nie było jej widać, dopuki nie wyrwano kawałaka z deski i wtedy znalezliśmy ją za tymi rurkami. Policja ze mnie się śmiała, że nie daję przewrócić samochodu spowrotem na koła, bo tam jest pies, nie bardzo rozumiem co było w tym śmiesznego, że bałam się aby przy przewracaniu nie przygniotło coś Gusi, nie dziwmy się jednak, bo ci policjanci to proste hamy, którzy aby mi dokuczyć mówili, że należałoby odstrzelać wszystkie bezdomne psy i byli wściekli, gdy powiedziałam, że nie psy należałoby odstrzelać, tylko właścicieli, którzy w taki sposób się ich pozbyli, obraza była straszna na moje poglądy i naprawdę nie byli wcale mili, jak to prostaki. Nie mam już siły siedzieć i pisać, więc idę się położyć. Zdjęcie Śpiocha wstawię jak już lepiej się poczuję. Dziękuję Wam wszystkim. Quote
Randa Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Niech ten mały domek nam cały zdrowieje, a Pani Jola w miare możności trochę odpocznie(choć to pewnie przy tylu chorych niezbyt realne). Quote
Aleksa. Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Zajrzyjcie na te wątki chociaż podbijcie: Hasiora: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/179282-Do-adopcji-okoA-o-dwu-letni-siberian-husky[/URL] Big Doga: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/179286-PomA-A-cie-znaleA-AE-mu-kochajAE-cy-domek[/URL] Mimi: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/179536-Mimi-w-typie-wyA-A-a-WejdA-chociaA-na-chwilkAE[/URL] Cygana: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/179376-Super-psiaczek-do-ADOPCJI-Pokochaj-go-a-on-na-pewno-teA-CiAE-pokocha-CYGAN[/URL] Lisi i Wilczki: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/179499-MaleA-stwa-Lisia-i-Wilczka-szukajAE-domA-w-WejdA-chociaz-podnieA[/URL] Nie chce zapeszyć ale przeczytajcie u hasiora na wątku 1 chętny:multi: Quote
anita_happy Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 ZDRÓWKA OD SFORRY :) TERAZ to tylko pozostało ZAGRAĆ W TOTOLOTKA :) po takiej dozie tragedii...czas na DOBRA KARTE!!!!!!!!!!!!!!! moze jakis systemowy wspólny kuponik??? wtedy i auto sie kupi...i wielka posesje..piękne budy..DOMKI...dla wszystkich!!! ech!!!!!!!!!!!!!!marzenie :/ Quote
Pipi Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Pani Jolu,proszę się trzymać,zdrowia życzę.Doskonale wiem,co Pani czuje.Niech Święty Franciszek nad Wami czuwa. Quote
anita_happy Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 a odn tych policjanów hamów:) nie obrazajac.. ale chyba wiekszości STERYDY mózgi wyjadły :/ ja ostatnio u Strazy miejskiej wypisywałam takie pisemko, ze zabieram bezdomnego psa z terenu miasta....ze pies jest chory i bedzie poddany leczeniu... najpierw kazali mi czekac na komendanta 2 h jak powiedziałm, ze nia ma szans... pisali 47 minut 2,5 zdania:) wykonując przy tym 5 telefonów w sprawie tego pisemka... a na koniec....zepsuli drukarke - JEDYNA na Komisariacie!!! :) na dobranoc Quote
zoja. Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 [B]Anita[/B], Ty mnie nie dobijaj tymi marzeniami.. ja tu twardo po ziemi muszę sapać.. ;)... a tak mi się od tych Twoich pisanek wizja mojego Cyganka latającego po wielkiej zielonej łączce wokół ogromnego białego domku uroiła, ze aż o robocie zapomniałam... ;) [B]Aleksandra[/B] -BAAAARDZOOO CI DZIĘKUJĘ za ogłoszenia Mimi! Jej dzieci dawno rozeszły się po nowych domkach, a ona siedzi i siedzi, czeka i czeka... a przecież to fajna sunia jest.. [B]Abrakadobro[/B], gdzie jesteś?... Quote
Recommended Posts