obraczus87 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='Aleksandra95']A Gusia miała zarezerwowany domek! Coś się zmieniło?:-([/QUOTE] Nie wiedziałam, najwyraźniej przeoczyłam ta informację ;/ kierowałam sie głównie 1 stroną ;/ Ale jeśli ma zarezerwowany domek, to jak ktoś będzie dzwonić to zawsze można zaproponować innego pieska ;) Quote
Cantadorra Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Czy macie jakiegos Don-ka? Szukam dla zaprzyjaznionej rodziny. Stracili swojego ukochanego psa i szukaja tylko DON-ka. Quote
Aleksa. Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='Cantadorra']Czy macie jakiegos Don-ka? Szukam dla zaprzyjaznionej rodziny. Stracili swojego ukochanego psa i szukaja tylko DON-ka.[/QUOTE] Jakie to są psy bo ja nie wiem.:evil_lol: Quote
zoja. Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Obraczus -, dzięki, już poprawiałam.. Twoje ogłoszenia się nie zmarnują -czasem ktoś zdzwoni z pytaniem o jednego psa, a zabiera innego. [B][COLOR=Red]GUSIA[/COLOR] faktycznie ma zarezerwowany domek, ale [/B][B][COLOR=Red]JEST CIĘŻKO CHORA [/COLOR][COLOR=Red][COLOR=Black](w tym stanie nie zostanie wyadoptowana)[/COLOR][/COLOR], a sytuacja z samochodem tylko pogarsza wszystko, bo p.Jola nie ma jak się dostać do swojej kliniki, a i do obcej tylko dzięki Abrakadabrze, która kursuje na trasie Wawa-Rasztów-Radzymin... :( Tragedia. Prawdopodobnie psi tyfus. [SIZE=4]Oprócz Gusi [/SIZE][/B][B][SIZE=4][COLOR=Red]7 psów choruje na kaszel kenelowy[/COLOR][/SIZE][SIZE=4]... 2 wirusowe choroby jednocześnie wdarły się do przytuliska. Epidemia. :-( Brak leków, brak lekarza z tzw.zapleczem, brak pieniędzy. Brak słów. Nawet nie wiem co mam napisać więcej...[/SIZE] [/B]Boję się. Składanie samochodu z części może się okazać nieekonomiczne -robocizna mechanika zeżre całą oszczędność. Czasem można trafić jeżdżące auto za 1500 - 2000zł. Zwykle małe, często voltsfageny (nie wiem jak to się pisze) z lat 1990-1995 (lub starsze). Miałam takie (bo tylko takimi mam odwagę jeździć) i da się żyć. Ostani jaki miałam to był VV Golf z 1992, i po zakupie (1500zł) odwiedziłam mechanika -doprowadzenie go do stanu TIP-TOP kosztowało dodatkowe 200zl (nagrzewnica szyby była zepsuta). DONka w przytulisku nie ma. [Parosku, ja czasami wstaję o 3.30 do pracy] Abrakadabra, podaj mi proszę swój numer.(np.sms-em na numer 0504080091) Quote
mimiś Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 dogo chodzi mi tak strasznie,ze nie mogę sie wbić.zmartwiła mnie wiadomość o Gusi,że tez musiało zachorować takie małe... co do samochodu zgadzam sie całkowicie z przedmówczyniami i dołoze jakiś grosik-na razie deklaruje 50zł Quote
obraczus87 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Warto wrzucić tam szczeniaki :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/179156-SZCZENIAKI-w-potrzebie-Pomagamy-maluchom-PomA-A-i-TY[/url] Quote
zoja. Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 [SIZE=5][COLOR=Red][B]:angryy: EPIDEMIA :angryy: [SIZE=3][COLOR=Black]Chore psy: GUSIA chora najprawdopodobniej na Parwowirozę (psi tyfus). [U]Stan ciężki.[/U] SAKO, FLOREK, SONIA, CYGAN, ŁYSEK, PRALINKA, AZJA, GAPCIA -chore na kaszel kennelowy. [U]Florek i Łysek stan ciężki[/U]. [/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Black]Na [SIZE=4][COLOR=Magenta]CITO[/COLOR][/SIZE] czyli najlepiej na środę, 3 lutego potrzebny transport dla p.Joli oraz dwóch psów na trasie: Rasztów-Klinika w Warszawie przy Książęcej-Rasztów. [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=Black][SIZE=2]Na benzynę uzbieramy.. mam nadzieję.. [I][B][SIZE=3][U]Abrakadabra[/U] zgłosiła się do zawiezienia na środę.[/SIZE][/B][/I] [/SIZE][/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=Black] [SIZE=4][COLOR=Magenta]POTRZEBNE LEKI[/COLOR][/SIZE] (pilne!): -[COLOR=Purple]TAFRIL[/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=Black]antybiotyk 17opakowań (każde po 12 ampułek. Dzienne zużycie 20 ampułek)[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=Black] -[COLOR=Purple]SINECOD[/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=Black]syrop (na kaszel)[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=Black] -[COLOR=Purple]BAXTER[/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=Black]kroplówka (0,5l dziennie dla Gusi)[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=Black] -[COLOR=Purple]METRONIDAZOL[/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=Black]antybiotyk, kroplówka lub zastrzyki (tylko jedna forma podawania) (dla Gusi)[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=Black] -[COLOR=Purple]PROKLIN[/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=Black]osłonowy (dla Gusi)[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=Black] -[COLOR=Purple]ENTEROGAST[/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=Black]zawiesina doustna (dla Gusi)[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=Black]Dług w najbliższej lecznicy, w Radzyminie 70zł.[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE] Quote
Evelin Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Tak,zakup samochodu to dobry pomysł..Powoli jakos się może nazbiera.Ja-100zł. Kto zbiera,trzeba aktualizować dane i rozpropagowac ideę na dogo Zapodam link Quote
Karinsien Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='zoja.'][SIZE=5][COLOR=Red][B]:angryy: EPIDEMIA :angryy: [SIZE=3][COLOR=Black]Chore psy: GUSIA chora najprawdopodobniej na Parwowirozę (psi tyfus). [U]Stan ciężki.[/U] SAKO, FLOREK, SONIA, CYGAN, ŁYSEK, PRALINKA, AZJA, GAPCIA -chore na kaszel kennelowy. [U]Florek i Łysek stan ciężki[/U]. [/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Black]Na [SIZE=4][COLOR=Magenta]CITO[/COLOR][/SIZE] czyli najlepiej na WTOREK, 3 lutego potrzebny transport dla p.Joli oraz dwóch psów na trasie: Rasztów-Klinika w Warszawie przy Książęcej-Rasztów. [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=Black][SIZE=2]Na benzynę uzbieramy.. mam nadzieję..[/SIZE][/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=Black] [SIZE=4][COLOR=Magenta]POTRZEBNE LEKI[/COLOR][/SIZE] (pilne!): -[COLOR=Purple]TAFRIL[/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=Black]antybiotyk 17opakowań (każde po 12 ampułek. Dzienne zużycie 20 ampułek)[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=Black] -[COLOR=Purple]SINECOD[/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=Black]syrop (na kaszel)[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=Black] -[COLOR=Purple]BAXTER[/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=Black]kroplówka (0,5l dziennie dla Gusi)[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=Black] -[COLOR=Purple]METRONIDAZOL[/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=Black]antybiotyk, kroplówka lub zastrzyki (tylko jedna forma podawania) (dla Gusi)[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=Black] -[COLOR=Purple]PROKLIN[/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=Black]osłonowy (dla Gusi)[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=Black] -[COLOR=Purple]ENTEROGAST[/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=Black]zawiesina doustna (dla Gusi)[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=Black]Dług w najbliższej lecznicy, w Radzyminie 70zł.[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=Black] [COLOR=DarkOrange][U]KIEROWCA Z SAMOCHODEM[/U] bardzo potrzebny... [/COLOR] Może warto zmienić tytuł wątku i dać na ogólny? Poproszę o numer konta, wpłacę parę groszy. Quote
zoja. Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 w temacie samochodu: na razie zbieramy deklaracje; jeśli będzie szansa uzbierania podamy numer konta (prawdopodobnie Abrakadabry, bo ona "nadzoruje temat". Aktualnie rozesłane są fachowe "wici" poszukujące odpowiedniego pojazdu. Do tej chwili z zadeklarowanych wpłat uzbierało się 500zł. Super :) Quote
Abrakadabra Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Kierowca z samochodem na jutro już jest. Ale to tylko "gaszenie pożaru"... Quote
paros Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='abrakadabra']kierowca z samochodem na jutro już jest. Ale to tylko "gaszenie pożaru"...[/quote] [b]dzisiaj na cito potrzebny samochód !!![/b] Quote
enia Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='paros'][b]dzisiaj na cito potrzebny samochód !!![/b][/QUOTE] może zmieńcie tytuł wątku lub nowy alarmowy ???? tak to mało osób zobaczy........ Quote
zoja. Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Trzeba założyć nowy wątek, ale w tej chwili nie mam jak. Dopiero popołudniu. Jeśli ktoś może założyć wcześniej to bardzo proszę -im wcześniej tym lepiej. Tytuł zmieniłam. Abrakadabra zawiezie dziś p.Jolę z dwoma psami do lecznicy. Śnieżyca utrudnia zadanie -pług nie jeździ do Rasztowa. Trzymajcie kciuki! [SIZE=4][COLOR=Red][B]LEKI nadal bardzo potrzebne[/B][/COLOR][/SIZE]. Jeśli możecie roześlijcie po innych wątkach -może ktoś ma i może je podrzucić do p.Joli w czasie jej wizyty w Lecznicy na Książęcej albo chociaż do mnie na Jana Pawła/ Solidarności. Tel.p.Joli to [B]0501 980 665[/B]. Mój telefon to [B]0504 080 091.[/B] Quote
Aleksa. Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Ja bym założyła bo mam czas tylko w tym problem,że nie potrafię.:angryy: [URL]http://moto.allegro.pl/item901223344_opel_vectra_za_mala_kase_jedyna_taka_na_allegro.html[/URL] a może taki samochód:razz: Quote
motorolka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Nie dam rady kupić antybiotyków bez recepty, ale może kupiłabym ze dwa syropy - Sinecod? Tak w miarę możliwości moich. Zoja czy mogę je jakoś podrzucić do Ciebie? Czy są potrzebne? Quote
Saphira Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Ja mogę wspomóc finansowo zakup leków, ale na czyje konto ? Leków niestety nie mam. Quote
Vasco Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 To się narobiło, jakby mało problemów.... Mogę dołożyć do samochodu 100 pln. Quote
kabaja Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 ja także leków nie posiadam ale mogę przelac jakąś kwotę .Czy na konto Bajk21 ? co do samochody to dobry pomysł .Tylko to raczej odległa sprawa /kwestia zebrania kwoty ,samego zakupu ,rejestracji /same tablice rejestracyjne to chyba ponad 100 zl ,ubezpieczenia samo Oc to pewnie 300 ,itd/ Ostatnio naoglądałam się programów o zakupie używanych samochodów wiec mysle ,że zanim się go zakupi potrzeba sprawdzić jego faktyczyny stan techniczny żeby się nie władować w beczkę bez dna . Gdzieś czytałam ,że obecny samochod Bajk21wymaga aby go doprowadzić do stanu użyteczności 350 zl i tak myślę czy nie lepiej aby za część zadeklarowanych środków po raz ostatni go reanimować .Przez jakiś czas by jeżdził a w tej sytuacji to wybawienie .Koszty benzyny na dojazdy innych samochodów pewnie i tak przewyższyłyby tą kwotę. Niezaleznie jaką decyzje podejmiecie deklaruje 50 zl na samochód Quote
anita_happy Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 na jakie leki potrzebujecie recepte???? jak macie zamieniki ludzkie!!!to zamieniajcie.. recepta moja głowa!!!! GUSIACZKU!!!!!!!!!!!!trzymaj sie maluszku... a ja Ci domku szukam..i wlazłam dziś tu, zeby Wam napisać, ze ja wysyłam ludkom do Lublina!!! a ona ma domek..ale chora!!!!!!!!!!!!! mojej mamie chciałm ja pokazac..to Jamniczy szczylas jak sie patrzy...mialm taką IDENTIKoo jamniczą piękność GUSIA!!!!!! jak cos potrzeba z ludzkich leków to na PW Quote
zoja. Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 [B]Aleksandra[/B] -wstrzymaj się z wątkiem. Czekam na informacje o lekach jakie udało się załatwić w lecznicy. [B]Motorolka[/B] -Sincod do mnie jak najbardziej. Adres podam na PRV. [B]Saphira [/B]-konto p.Joli podaję na PRV. [B]Vasco [/B]-dziękuję za deklarację :) [B]Kabaja [/B]-konto p.Joli na PRV -na leki. Na samochód na razie tylko deklaracje, wpłaty później, prawdopodobnie na inne konto. Dzięki. Razem z Twoją i Vasco deklaracją mamy 650zł!!! [B]anita_happy[/B] -czekam na dokładne ifo jakich leków brakuje. Jakby co; dam znać. [COLOR=Red][B]AKTUALNE INFORMACJE O EPIDEMII[/B][/COLOR] Widziałyśmy się z panią Jolą w lecznicy. Na szczęście Abrakadabrze udało się dostać do Rasztowa i przewieźć p.Jolą z Łyskiem do kliniki. [B] Bajka[/B] ma objawy podobne do Gusi. Jednak nieporównywalnie lżejsze. Nowy domek, prosi o pozwolenie adopcji chrej Bajki, żeby wyleczyć ją we własnym zakresie. Pani Jola zastanawia się nad decyzją, bo faktem jest, że pojedynczego psiaka łatwiej leczyć. Rodzina jest w porządku, zatem prawdopodobnie mała pojedzie jutro lub pojutrze do nowego domu. [B] W temacie Gusi[/B]; nie ma parwowirozy, tylko korono-wirozę. Mniejsza śmiertelność i ogólnie w porównaniu do parwo lżejsza, łatwiejsza do leczenia. Nie zmienia to faktu, że Gusia jest słabiutka i mizernie wygląda. Korono-wiroza jest o tyle pocieszająca, że w razie czego zarażenie innych szczeniaków nie będzie tak wielką tragedią jaką byłaby parwo. Mam nadzieję.. W każdym razie 4tygodnie leczenia murowane. [B]W temacie kaszlącej ósemki[/B]; diagnoza lekarska potwierdza kaszel kennelowy. Długotrwałe leczenie mamy jak w banku. Inne psy, są zagrożone, więc totalna załamka jeśli chodzi o organizację izolacji psów zdrowych od chorych... Łysek nie traci humoru, mimo, ze jest najciężej chory. Osowiały, ale na widok drożdżówki z makiem reaguje bez zmian, więc chyba będzie OK ;) [SIZE=3][B][COLOR=Red]LEKI[/COLOR][/B][/SIZE] Gusia i Bajka dostały z lecznicy METRONIDAZOL i zastrzyki. Nie dostały natomiast, a [B]potrzebują[/B], [SIZE=4][COLOR=Purple][B]PROKOLIN[/B][/COLOR][/SIZE]u i [SIZE=4][B][COLOR=Purple]ENTEROGAST[/COLOR][/B][/SIZE]u. Leki te można kupić wyłącznie w lecznicach weterynaryjnych. O ile Enterogast można kupić bez problemu w cenie ok 4zł/3g (dawka dzienna zależna od wagi, około 10g) o tyle Prokolinu nigdzie nie mogę znaleźć i nie znam jego ceny. Prawdopodobnie kosztuje kilkadziesiąt zlotych... Dla psów z kaszlem potrzebny jest (na razie) tylko [SIZE=4][B][COLOR=Purple]SINECOD[/COLOR][/B][/SIZE]. Schodzi butelka dziennie na wszystkie psiaki zatem łatwo policzyć ile potrzeba na całą kurację 8u psów (cała hurtownia?)... Sinecod kupuje się także w lecznicach i również nie udało mi się jeszcze ustalić ceny. Jeśli kuracja samym syropem nie odniesie skutku (okaże się za około 2tygodnie) wówczas potrzebne będą antybiotyki. ................................................................................................................................. Dla oderwania od tego gorącego tematu, przypomnę Wam o Śpiochu :) Ma się dobrze i praktycznie rany ma już zagojone. Prawdopodobnie pojedzie do przytuliska szybciej niż to było planowane. Nie wiadomo tylko co z rehabilitacją. Pewnie p.Jola będzie musiała prowadzić osobiście, w domu :( Quote
Aleksa. Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 To nie wiadomo kiedy można będzie odwiedzić Panią Jolę,żeby z pieskami na spacerek iść???:( Quote
Recommended Posts