Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PILNIE DOM nawet DT dla jamniczka znalezionego w Katowicach

18 października w Centrum Katowic przy ul.Kochanowskiego 5 zostal znaleziony ten oto jamniczek. BARDZO PILNIE DOM CHOĆBY TYMCZASOWY. Trzymamy go bardzo awaryjnie, nie może zostać tam gdzie jest. Mam 2-3 dni na znalezienie miejsca. Fundacja SOS dla Jamników oczywiście pomoże DT.

http://jamniki.eadopcje.org/psiak/1840
Dane kontaktowe:
✆ 507 735 732
e-mail: jamniki@eadopcje.org

4_640.jpg

5_640.jpg

2_640.jpg

3_640.jpg

1_640.jpg

• Upvote 2
Posted

Dziękuję bardzo za pomoc w znalezieniu wątku bernardyna.Napisałam, może ktoś doradzi.

Kochane jamniorki,tyle biedaków,serce pęka.Bernardynom chociaż zima niestraszna a te małe golizny,ech.

• Upvote 1
Posted

Na stronie schroniska w Orzechowcach są zdjęcia Muszelki z nowego domu. Cudo stare ma wspaniały domek.

Wpuszczę jedną fotkę chociaż, bardzo się cieszę :)

IMG_0040.JPG

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

Witam wszystkich dogomaniaków,

Proszę o domek dla Bafiego lub pomoc jakąkolwiek w szukaniu:

W Schronisku odsiaduje już swój 6 rok, kolejna zima, kolejne samotne noce, mrozy, a dla niego z jego namiastką sierści to koszmar  :shake: 

Link do Bafiego http://www.napaluchu.waw.pl/czekam_na_ciebie/wszystkie_zwierzeta_do_adopcji/010800712

Zuchwałość, wielkie serce i ponadprzeciętna inteligencja - to po długim kadłubku najważniejsze cechy jakie Bafi ma po jamniku. Że jest z nim spokrewniony wątpliwości nie ma. Świadczy o tym i wygląd i jego usposobienie. To wielki indywidualista. Lubi pieszczoty, ale to on decyduje o wszystkim co go dotyczy. Krótkie nóżki nie oznaczają, że psiak nie lubi biegać. Wręcz przeciwnie, uwielbia i robi to doskonale.
Kontakt w sprawie adopcji: Wolontariuszki Magda 501 640 560
1510852_698364496882166_60812560_n.jpg?o

Pozdrawiam serdecznie :)
Posted

Łódź

numer: 284
numer chip: 967000009643067
imię: Julian

wielkość: mala
rasa: jamnik
data przyjęcia: 2014-08-16
przebywa w boksie: hotel

opis: Julian trafił do nas z ul. Dąbrowskiego. To starszy, ale zadbany, sympatyczny jamnik.

99389006.jpg

99389002.jpg

99389003.jpg

Posted

Łódź

numer: 861
numer chip: 967000009639324
imię: Tipi

data przyjęcia: 2014-07-12
przebywa w boksie: dom tymczasowy

opis: Tipi to drobny, starszy, łagodny jamniczek. Trafił do nas z ul. Malczewskiego.

Pies przebywa w domu tymczasowym, więcej informacji w schronisku.

99387438.jpg

99387437.jpg

• 2 weeks later...
Posted

schronisko Promyk GDANSK

takie cudenko znalazlam........

PIES FLORIAN OK. 5 M-CY 616093900089926 WIELKOŚĆ: MAŁY SZCZEPIENIA: TAK KASTRACJA: TAK BIURO

„Dzień Dobry! Do schroniska trafiłem 16 listopada. Znaleziono mnie błąkającego się na ul. Kartuskiej. Jakoś tak się zdarzyło, że nie trafiłem do schroniskowego kojca. Mieszkam w biurze ochrony i jestem chyba najbardziej „rozpieszczonym” psiakiem w tym schronisku. Wspólne posiłki z pracownikami ochrony, spacery, ciepłe legowisko i zabawy w berka na biurowym korytarzu. Prawie jak w domu. Niestety, to „prawie” robi wielką różnicę. Niestety nie wiem czy komuś zabrakło cierpliwości i dlatego skończyłem na ulicy. Owszem bywam uparty, nie mam respektu do innych psów, nawet tych największych. Jestem bardzo czujny i każdego przychodzącego witam tym swoim jazgotliwym szczekaniem. Zdarza mi się jeszcze nie zdążyć za potrzebą na dwór (bo zimno) i jest kłopot. Generalnie jestem dość przyjaźnie nastawiony do ludzi, chociaż najpierw muszę nabrać odrobinę zaufania. Jestem jeszcze „dzieciakiem” i skoro poprzedni „dom” okazał się być mało dla mnie przyjaznym, to teraz poszukuję bardziej odpowiedzialnego z równie odpowiedzialnymi opiekunami.” Pozdrawiam Florian.

Florian-1.jpg

Florian-2.jpg

Florian-3.jpg

Florian-4.jpg

Florian-5.jpg

Posted

schronisko Promyk GDANSK

PIES FLORIAN OK. 5 M-CY 616093900089926 WIELKOŚĆ: MAŁY SZCZEPIENIA: TAK KASTRACJA: TAK BIURO

„Dzień Dobry! Do schroniska trafiłem 16 listopada. Znaleziono mnie błąkającego się na ul. Kartuskiej. Jakoś tak się zdarzyło, że nie trafiłem do schroniskowego kojca. Mieszkam w biurze ochrony i jestem chyba najbardziej „rozpieszczonym” psiakiem w tym schronisku. Wspólne posiłki z pracownikami ochrony, spacery, ciepłe legowisko i zabawy w berka na biurowym korytarzu. Prawie jak w domu. Niestety, to „prawie” robi wielką różnicę. Niestety nie wiem czy komuś zabrakło cierpliwości i dlatego skończyłem na ulicy. Owszem bywam uparty, nie mam respektu do innych psów, nawet tych największych. Jestem bardzo czujny i każdego przychodzącego witam tym swoim jazgotliwym szczekaniem. Zdarza mi się jeszcze nie zdążyć za potrzebą na dwór (bo zimno) i jest kłopot. Generalnie jestem dość przyjaźnie nastawiony do ludzi, chociaż najpierw muszę nabrać odrobinę zaufania. Jestem jeszcze „dzieciakiem” i skoro poprzedni „dom” okazał się być mało dla mnie przyjaznym, to teraz poszukuję bardziej odpowiedzialnego z równie odpowiedzialnymi opiekunami.” Pozdrawiam Florian.

Florian-1.jpg

Wiemy o psiaku, ma swój profil na stronieFundacjiI SOS dla Jamników  :  http://jamniki.eadopcje.org/psiak/1860. Generalnie schronisko  gdańskie sprawdza w miarę możliwości domki i wyadoptowuje w  odległości dość bliskiej od Gdańska. :)

Posted

Witam wszystkich dogomaniaków,

Proszę o domek dla Bafiego lub pomoc jakąkolwiek w szukaniu:

W Schronisku odsiaduje już swój 6 rok, kolejna zima, kolejne samotne noce, mrozy, a dla niego z jego namiastką sierści to koszmar  :shake: 

Link do Bafiego http://www.napaluchu.waw.pl/czekam_na_ciebie/wszystkie_zwierzeta_do_adopcji/010800712

Zuchwałość, wielkie serce i ponadprzeciętna inteligencja - to po długim kadłubku najważniejsze cechy jakie Bafi ma po jamniku. Że jest z nim spokrewniony wątpliwości nie ma. Świadczy o tym i wygląd i jego usposobienie. To wielki indywidualista. Lubi pieszczoty, ale to on decyduje o wszystkim co go dotyczy. Krótkie nóżki nie oznaczają, że psiak nie lubi biegać. Wręcz przeciwnie, uwielbia i robi to doskonale.
Kontakt w sprawie adopcji: Wolontariuszki Magda 501 640 560
1510852_698364496882166_60812560_n.jpg?o

Pozdrawiam serdecznie :)

I-am-madzia, piesek nie jest jamnikiem ani jamnikowatym , spróbuj wstawić go na kundelki. A jeśli masz profil na FB to tam najszybciej można go pokazać ludziom.

• 2 weeks later...
Posted

schronisko Promyk GDANSK

Florian-1.jpg

Florian-2.jpg

Florian-3.jpg

Florian-4.jpg

Florian-5.jpg

adoptowany. ;)

Florian-w-nowym-domu-06-12-2014.jpg

Posted

Łódź

numer: 284
numer chip: 967000009643067
imię: Julian

data przyjęcia: 2014-08-16
przebywa w boksie: hotel

opis: Julian trafił do nas z ul. Dąbrowskiego. To starszy, ale zadbany, sympatyczny jamnik.

99389006.jpg

99389002.jpg

99389003.jpg

Julian trafił do domu tymczasowrgo Fundacji Jamniki Niczyje

więcej o nim na facebook > https://www.facebook.com/events/1374380339527120/

10624676_899893773363655_679869636173748