Sonik2626 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Moja mama kupiła ostatnio tą karmę mojej suni w typie DONka, ponieważ młoda nie chce jeść Acany, a sprzedawczyni w zoologicznym poleciła ją i powiedziała, że bardzo psiakom smakuje;) No i sunia nareszcie patrzy na miske z zainteresowaniem:loveu: A jak z jej składem, bo ja się nie znam, ale dla mnie wygląda fajnie:p No i tania nie jest. Proszę o opinie;) Z góry dzięki za odpowiedź:loveu: Quote
Sonik2626 Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Nikt jej nie zna?? :( Proszę o pomoc:* Quote
gayka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Ja nie znam, ale może podaj skład z opakowania . Quote
egeri Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 No ja się właśnie dzisiaj na zooplusie na ta karmę natknęłam. Skład nie wygląda źle ( wzięłam z zooplusa ): [B]Exclusion królik z ziemniakami[/B] Skład ziemniaki, sproszkowany królik, oleje roślinne, olej z siemienia lnianego, witaminy, składniki mineralne, tauryna, aloes, wyciąg z rozmarynu Bez dodatku sztucznych konserwantów, barwników i aromatów. Trwałość dzięki konserwacji wyciągiem z rozmarynu i witaminy E Dodatki: witamina A (15.000 IE/kg), witamina D3 (900 IE/kg), witamina E (250 mg/kg), witamina C (43,50 mg/kg), witamina B1 (13,50 mg/kg), witamina B2 (17,86 mg/kg), witamina B3 (56,21 mg/kg), witamina B5 (58,70 mg/kg), witamina B6 (12,30 mg/kg), witamina B12 (0,19 mg/kg), biotyna (1,32 mg/kg), kwas foliowy (2,74 mg/kg), cholina (2.900 mg/kg), beta-karoten (5,0 mg/kg), magnez (0,11 mg/kg), żelazo (188 mg/kg), selen (0,35 mg/kg), cynk (310 mg/kg), jod (3,30 mg/kg), mangan (50 mg/kg), miedź (25 mg/kg), tauryna (200 mg/kg), luteina (10,2 mg/kg) Ale cena powalająca!!! za 15 kg w zooplusie 269zł !!! To juz Orijen wychodzi taniej. No ale królik i chyba jelen i kaczka, o ile dobrze pamietam z czym są te dwa inne rodzaje tej karmy, to dobra alternatywa dla psów uczulonych na kurczaka i te te inne rodzaje miesa. Może bym i się skusiłą na tą karmę bo skład bardzo okej, ale cena mnie przygniotła do podłogi... Jak toś wie gdzie taniej to niech pisze :) Quote
DzikiAli Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Szczerze powiedziawszy nie słyszałem nic o tej karmie. Ale skoro mówisz, że psiakowi smakuje... Tylko problem jest taki, że każdy pies ma swoje indywidualne upodobania i czasami dość ciężko jest trafić w to, co Twój piesek lubi. Można też zawsze spróbować gotować samemu :-) Quote
MissKobieta Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Jak się ma czas. U mnie wchodzą w grę tylko gotowe opcje. Nie znam tej karmy, właśnie dlatego weszłam w ten topic. Może stastujemy, nie wiecie skąd można próbki wziąć? Quote
isabelle30 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Mam karme Exclusion kaczka z ziemniakami, opakowanie 4kg nie otwierane do sprzedania, cena 80 zl oraz Exclusion konina z ziemniakami, paczka otwarta wiec moge zwazyc troche , w cenie 20zl/kg Quote
mam psa Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 nowa nowosc i faktycznie bardzo droga. moim zdaniem: - ten sproszkowany królik dziwnie wygląda... nie ma takiego składnika powinna być mączka lub dehydrat, tak przetłumaczony skład jest dla mnie podejrzany ( tak jest w Boschu w wersji PL , bo w innych jest juz inaczej :mad: )?? - pierwszym składnikiem są ziemniaki a z przyzwyczajenia lubię gdy tu jest mięso w jakiejkolwiek formie. - Krotka lista składników jest raczej dziwna w tych czasach gdy każdy chwali się najdrobniejszym suplementem - nie znalazłem strony producenta, ciekawe skad pochodzi ta karma. Quote
andromeda Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 [COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]Może ktoś mi napisze czy granulki tej karmy są tłuste? Czy jest chętnie zjadana przez psy? Weterynarze z mojej okolicy wycofują się ze sprzedażny karmy Royal Canin Hypoallergenic i zrobił się duży problem. W zamian oferują Specific ale jakoś mam obawę przed ta karma. [/FONT][/COLOR] Quote
Agnes Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Puk Puk? czy karmi ktos nadal tą karmą? Podpowiecie gdzie kupić? Poza zooplusem...znalazłam tu jeszcze [url]http://www.bitiba.pl/shop/karma_dla_psa/sucha_karma_dla_psa/exclusion/377834[/url] ale sklepu nie znam. Quote
eva_g Posted July 31, 2016 Posted July 31, 2016 Wiem, że temat dość stary ale jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości to wyjaśniam, w składzie nie ma "sproszkowanego królika", tylko suche mięso z królika (carne di coniglio disidratata), czyli tzw. dehydrat. To samo tyczy się wersji: -Konina & ziemniaki, zooplus podaje: sproszkowane mięso z konia a naprawdę zawiera suszone mięso z konia (carne di cavallo disidratata) -Jeleń & ziemniaki, zooplus podaje: mączka z jelenia a naprawdę zawiera suszone mięso z jelenia (carne di cervo disidratata) -Ryba & ziemniaki, zooplus podaje: sproszkowana ryba, zawiera mączkę z ryby (farina di pesce) Jedynie w wersji z kaczką nie ma błędu. Dostępne sa jeszcze 2 wersje, jedna to "wieprzowina i groszek" dla dorosłych psów oraz "jeleń i ziemniaki" dla szczeniaków, ale nie wiem czy w Polsce. Strona producenta http://www.exclusion.it jest w wersji włoskiej i angielskiej do wyboru. Quote
Recommended Posts