sota36 Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 Witam :) z tego co wyczytalam sa rozne witaminy podawane psom do zarelka, rozne firmy, rozne ceny. Mam pytanie - jakie wg Was sa najlepsze, nie chodzi o ceny. Jakie sa sprawdzone? Jakie byscie polecali, a jakie nie dla psow - prosze uwzglednic tez wiek psa. My jestesmy na can - vit - sobie go chwalimy. Quote
kiwi Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 mi polecono dla szczeniaka [U][B]salvikal[/B][/U] [IMG]http://www.amekon.pl/img/295/29520176_1.jpg[/IMG] cena 15 zloych za opakowanie u weterynarza dawkowanie: 1 łyżeczka na 10 kg masy ciala na poczatku bylo super ale jak piesek podrosl to jednak to nie to... siersc ladnie nie zarastala, widoczne przeswity ciałka dlatego dzisiaj kupilam u weterynarza [IMG]http://www.naturvet.com/images/listing_photos/34_vitapettabs.jpg[/IMG] kosztowalo 35 zl dawkowanie 1 tabletka na 10 kg masy ciala, w opakowaniu jest 60 tabletek tabletki bardzo dobre w smaku - pierwsza mojemu smakowla ;) jaki bedzie rezultat tych zmian napisze pozniej jak stosowaliscie te witaminy, napiszcie prosze co o nich sadzicie Quote
PiotrekJ Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 Ja od początku podaję Flawitol ... i jak narazie jestem bardzo zadowolony ;) ... Jeśli chodzi o ceny (preparaty dla szczeniąt ras dużych): Tabletki - 60 sztuk w opakowaniu, 1 tabletka na 6 kg masy ciała, koszt około 16 zł. Proszek - opakowanie 400 g., 1 miarka (10 g.) na 8 kg masy ciała, koszt około 20 zł. Quote
Vectra Posted December 31, 2005 Posted December 31, 2005 My stosujemy Can Vit niebieski i jesteśmy zadowoleni.Sierść ładnie lśni , pieski cieszą się zdrowiem.Opakowanie kosztuje ok 8zł i wystarcza nam na ok tydzień (na ok 120 kg psów.) Dawkowanie : -psy młode ras małych 1 łyżeczka na 10 kg masy -psy młode dużych ras 1 łyżeczka na 7-10kg masy -psy dorosłe 1 łyżeczka na 20kg masy (w każdym opakowaniu jest miarka/łyżeczka) Poprzednio stosowaliśmy Vita-wet w kropelkach <-- ten preparat polecam dla psów niejadków naprawde poprawia apetyt. Quote
sota36 Posted December 31, 2005 Author Posted December 31, 2005 My tez - za szczeniorka zielony can0vit, teraz juz niebieski, i do tego arthroflex (za szczeniorka, by ladnie rost i nie bylo klopotow z ukladem kostnym) i vita - wet na siersc. Quote
Patka Posted December 31, 2005 Posted December 31, 2005 podaję SA37 ale z nieznanych mi przyczyn wycofują go z rynku PL i postanowiłam sprzestawić Lilith na Caniviton (wit ma w karmie) dość drogi, ale malutkie dawki (tak jak przy SA37) takze miałam rozterki co do wyboru ... Quote
Hiro Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Podaję Canina Canhydrox GAG Forte i Canina Biotin Forte. Jestem jak najbardzej zadowolona na widok psa:multi: Quote
malajka Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 witam Was wszystkich, jestem nowa na tym forum...mam pytanko czy znacie suplementy typowe dla psów z alergia skórną?dla swojego psiaka podaje witaminy Dr.Seidla jestem z nich zadowolona ale może polecicie cos jeszcze innego ? Quote
DzikiAli Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Sidla używałem jeszcze przy poprzednim psie, który niestety teraz spaceruje po psim niebie. Był to york. Obecnie mam shih-tzu i również ten pies wymaga bardzo dużej staranności ze strony właściciela, jeśli chodzi o sierść. Dlatego dla mnie ważne jest, żeby witaminy i odżywki dobrze wpływały na sierść. Używamy czegoś [url=http://www.e-karma.pl/product-pol-611-Witaminy-i-mineraly-dla-psa-i-kota-w-plynie-75-ml-.html] takiego[/url], albo z tej serii, ponieważ jest spory wybór produktów z tej serii. I przyznam, że jestem bardzo zadowolony i z ceny, i z jakości. Sierść i skóra mojej pociechy nie straciły na jakości i zdrowiu. Ale wiadomo też, że każdy piesek reaguje inaczej, na inne suplementy. Quote
ssylwia Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 a co sądzicie o witaminach wita vet dla seniorów? Może znacie jakieś inne preparaty? dodam że pies żywiony jest suuchym, gotowanym i surowym czyli wszystkim :) Quote
Mili_25 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 A mój 6-ciomiesięczny szczeniak dostaje Salvikal /1 łyżeczkę dziennie/ i tabletki FUN Pet Line /2 sztuki dziennie/. Pet Line stosuję od jakiegoś miesiąca. Czy ktoś z Was stosował je kiedyś u swojego psa? "Spisały się"? :) Quote
ARMAKA Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Jak chodzi o weteranów (seniorów) mogę polecić sprawdzony (przez naszą znajomą hdowlę) [URL="http://sklep.armaka.com/product_info.php?info=p64_Cani-Age---kr--enie---120tabl--280g.html"]CANI AGE[/URL] - niemieckiego producenta. Na stawy i układ kostny przetestowaliśmy [URL="http://sklep.armaka.com/product_info.php?info=p18_Cani-Agil---na-stawy---225tabl--520g.html"]CANI AGIL[/URL] - świetnie sprawdza się w profilaktyce i leczeniu. Quote
aashaa74 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 A dla trzylatka ,który Can Vit lepszy zielony czy niebieski? Quote
Recommended Posts