clo Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 ja potzrebuje dla suni transportu do warszawy!my z fizia pokryjemy koszty jej utrzymania potrzebujemy tylko wsparcia w transporcie to z mojej strony prosba Quote
Ninka Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='clo']ja potzrebuje dla suni transportu do warszawy!my z fizia pokryjemy koszty jej utrzymania potrzebujemy tylko wsparcia w transporcie to z mojej strony prosba[/QUOTE] Doopisalam, a gdzie hotelik mariamc jest..? Quote
fizia Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 To dobrze, że już coś ruszyło pomalutku - mam nadzieję, że jak największej ilości psiaków uda się pomóc. Miejsce u Astaroth jest już - potrzebny tylko transport do Warszawy Quote
Ninka Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='fizia']To dobrze, że już coś ruszyło pomalutku - mam nadzieję, że jak największej ilości psiaków uda się pomóc. Miejsce u Astaroth jest już - potrzebny tylko transport do Warszawy[/QUOTE] Cioteczki kochane, ogromnie dziekuje za pomoc!!!! Prosze, nie bojcie sie brac szczeniakow.. Nikt nie wie co im jest i czy cos im jest, oprocz OGROMNEGO zarobaczenia!!! Musimy im pomoc, jak nie my, to kto???:placz::placz::placz: Quote
jagoda1403 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Czyli nie mamy jeszcze żadnej propozycji pomocy dla ONka z piwnicy tak ??? Quote
Ninka Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='jagoda1403']Czyli nie mamy jeszcze żadnej propozycji pomocy dla ONka z piwnicy tak ???[/QUOTE] Nie mamy:placz: Nie mamy tez dla reszty szczeniorow:placz: Quote
clo Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 bedziemy czegos dla szczeniorkow szukac...koneicznie czy ktos pisal do mariamc co z jej dt? Quote
Ninka Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='Seaside']ile jeszcze szczeniorków zostało??[/QUOTE] 3... z tego watku... i 3 z innych... ale tamte malutkie, myslalam, ze sie ktos nimi zainteresuje a tu cisza:placz::placz::placz: [IMG]http://img689.imageshack.us/img689/5289/p1020631.jpg[/IMG] [IMG]http://img214.imageshack.us/img214/927/p1020659.jpg[/IMG] Powyzsze maluchy zyja w widocznej klatce!!! Quote
andzia69 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='Ninka']Doopisalam, a gdzie hotelik mariamc jest..?[/QUOTE] Hotelik Mariimc jest w Szczecinku:p nie wiem co z kontem:-( Aukcja cegiełkowa by się przydała jak najbardziej...tylko najlepsze by było konto fundacji...a tu takowej nie mamy (oprócz Fundacji AST)... a moze wystawiać cegiełkowe na osoby, które chcą dać dt dla psiaków??? wtedy najlepiej by było chyba założyć dla każdego psiaka branego pod opiekę osobny wątek, gdzie by były rozliczane wpływy? i wtedy cegiełkowe allego na każdy taki dt np. z podaniem np. wątku, żeby ludzie widzieli, ze to nie ściema? matko...nie wiem...ja tylko założyłam wątek, żeby im pomóc:-( Quote
Ninka Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 Mysle, ze nie ma sensu rozbijac sie na drobne. Nalezy zrobic jedno porzadne allegro. Nie ma jakiejs fundacji, co sie szczeniorami zajmuje...?:diabloti: Quote
Ninka Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='andzia69']Hotelik Mariimc jest w Szczecinku:p [/QUOTE] Dopisz prosze, ze potrzebny transport do Szczecinka. Wiesz moze czy to miejsce jest od juz? I jak z oplatami? Quote
MagYa^^ Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Garstka psów pójdzie na DT i DS. "Schronisko" pozbędzie się kilku problemów, by w niedługim czasie one wróciły w postaci innych psów... Oni wezmą za nie pieniążki, a dobrzy ludzie będą je wyciągać.. Czy dobrze rozumiem, że jednoznaczne jest to z wodą na młyn? Quote
Ninka Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='MagYa^^']Garstka psów pójdzie na DT i DS. "Schronisko" pozbędzie się kilku problemów, by w niedługim czasie one wróciły w postaci innych psów... Oni wezmą za nie pieniążki, a dobrzy ludzie będą je wyciągać.. Czy dobrze rozumiem, że jednoznaczne jest to z wodą na młyn?[/QUOTE] A masz inny pomysl? Zostawic je tam? Pomagamy jak mozemy, moze umiesz inaczej? Z checia przyjmiemy kazda pomoc!!! Quote
agaga21 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 małe sprostowanie: mariamc bierze 2 najbiedniejsze szczeniaki nie na dt tylko do swojego schroniska(najlepszego w polsce), pod opiekę stowarzyszenia. jeśli inny transport się nie znajdzie to zawiezie je za tydzień ania z poznania. koniecznie trzeba onka z piwnicy wyciągnąć! Quote
KaRa_ Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Również deklaruję swoją pomoc W swarzędzkim schronisku byłam 6lat temu gdy w LO miałam zbiórkę na właśnie to schronisko - kobieta co wówczas tam pracowała była zarejestrowana na dogo i dużo ogłaszała psiaki. Wtedy schronisko nie chciało pieniędzy tylko,żeby za uzbierane pieniądze kupić miski i karmy bo tego najwięcej brakowało. Jak wtedy byłam to były budowane nowe kojce, byłam oprowadzona po schronisku i miałam wrażenie,że naprawdę pracują tam osoby,które psy kochają bo o każdym psie mi opowiadała, jak trafił, jaki jest z charakteru. Nie wiedziałam,że tak zmieniła się sytuacja w schronisku :shake: Quote
Ninka Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='KaRa_']Również deklaruję swoją pomoc [/QUOTE] Dziekujemy za deklaracje pomocy! Okresl sie prosze w jakiej formie mozesz pomoc, zbieramy deklaracje i wrzucamy na pierwsza strone zebysmy wiedzialy na czym stoimy! Quote
max45 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Ninka, orientujesz się może co jest tenu onk'owi? Czy jego stan to efekt zaniedbania, czy choroba wirusowa, może stawy... Chociaż ogólnie jaki to typ dolegliwości? Będzie latwiej myśleć co z nim zrobić. Quote
Ninka Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='max45']Ninka, orientujesz się może co jest tenu onk'owi? Czy jego stan to efekt zaniedbania, czy choroba wirusowa, może stawy... Chociaż ogólnie jaki to typ dolegliwości? Będzie latwiej myśleć co z nim zrobić.[/QUOTE] Na moj gust zaniedbanie + stawy. I starosc...:-( Quote
KaRa_ Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='Ninka']Dziekujemy za deklaracje pomocy! Okresl sie prosze w jakiej formie mozesz pomoc, zbieramy deklaracje i wrzucamy na pierwsza strone zebysmy wiedzialy na czym stoimy![/QUOTE] Mogę na miejscu jakoś pomóc. DT niestety porą zimowa odpada ponieważ mam zdemontowane grzejniki w garażu. Quote
Seaside Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='MagYa^^']Garstka psów pójdzie na DT i DS. "Schronisko" pozbędzie się kilku problemów, by w niedługim czasie one wróciły w postaci innych psów... Oni wezmą za nie pieniążki, a dobrzy ludzie będą je wyciągać.. Czy dobrze rozumiem, że jednoznaczne jest to z wodą na młyn?[/QUOTE] Żeby to miało być na początek to kilka żyć to BARDZO BARDZO DUŻO Nie żal Ci tych szczeniorów, Onka??:roll: Quote
andzia69 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='Ninka']Dopisz prosze, ze potrzebny transport do Szczecinka. Wiesz moze czy to miejsce jest od juz? I jak z oplatami?[/QUOTE] zaraz dopiszę.... [quote name='MagYa^^']Garstka psów pójdzie na DT i DS. "Schronisko" pozbędzie się kilku problemów, by w niedługim czasie one wróciły w postaci innych psów... Oni wezmą za nie pieniążki, a dobrzy ludzie będą je wyciągać.. Czy dobrze rozumiem, że jednoznaczne jest to z wodą na młyn?[/QUOTE] MagYa...ale przecież z innych schronów też się wyciaga psiaki, na miejsce których trafiają następne...to samo z pseudohodowli - tu zamkną, tam otworzą...to niestety walka z wiatrakami...ale czy to znaczy, ze mamy zamknać oczy i uszy i nie widzieć???? [quote name='Ninka']Na moj gust zaniedbanie + stawy. I starosc...:-([/QUOTE] wiesz...on wcale nie wygląda na staruszka, przynajmniej ja bym mu więcej jak parę lat nie dała...:shake: Quote
mysza 1 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Czy wiecie czy mariamc może wziąć więcej szczeniaków? Gdyby te 2 jechały można wziąć więcej. Jeśli tak to mogę zasponsorować dwóm pobyt u mariamc.(nie wiem jaka kwota) Quote
gusia0106 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Jestem Mysza... Dziewczyny, jeśli nadal potrzebujecie pomocy mogę wziąć ONka na DT.... Chciałabym tylko, żeby sytuacja była jasna od początku do końca. DT u mnie jest bezpłatne. Stać mnie na danie mu kąta do spania, jedzenia (o ile nie będzie to jakaś karma specjalistyczna), ale ABSOLUTNIE nie stać mnie na diagnostykę i leczenie. Tu potrzebne będą pieniądze. I to nie małe. Jeśli jest to jakieś rozwiązanie - się polecam. Acha, mogłabym po psy pojechać, mam duże auto, zabrałabym wszystkie trzy. Tyle, że będę potrzebowała pieniezy na paliwo.... Sorki, że tak materialnie, ale jestem w ciemnej dupie finansowej. Quote
gusia0106 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Jeśli zbiorą się pieniądze mogę jechać po psy jutro - nie znam jeszcze tylko pory. Na transport potrzeba koło 200 zł + opłata za autostradę - chyba 11 zł x 2 w jedną stronę.. Razem 250 zł. Quote
Recommended Posts