mysza 1 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='Ninka']Mysza, ja nie mam ZADNYCH pieniedzy. Nie moga wziac psow na siebie, oddac ich do kliniki i nie zaplcic:placz:[/QUOTE] To podasz konto i Ci wpłacimy. Nie płacisz z góry przeciez. A w poniedziałek pojada do Szczecinka jesli transport wyjdzie. Wyjasnij mi prosze co z serduszkiem. Kto go w koncu bierze? Max 45 czy Gusia? A jak Gusia to dokad? Quote
Saint Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='Ninka']1. od nigdy 2. co za duzo to nie zdrowo 3. do dzis, wszystkie psy, ktore chcialam zabrac-zostaly mi wydane[/QUOTE] Gratuluje podejścia, widać doświadczenie w przeprowadzaniu podobnych akcji, rozumiem - fajnie jest 'dowodzić', natomiast odnośnie punktu drugiego - to naprawdę ciekawe, jak można dwa tygodnie temu dzwonić do kogoś w niedzielny wieczór, prosząc o pomoc w znalezieniu DT dla pewnej suczki, a dziś pisać, żeby nie robić zamętu.. Chyba zapomniałaś, kto tłumaczył Ci jak to schronisku funkcjonuje w chwili, gdy Ty zastanawiałaś się, czy pomagać w Swarzędzu, czy w Poznaniu. Oby tylko, jak zwykle w takich przypadkach nie ucierpiały na wszystkim psy. Quote
clo Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 o rany mysza jakbys dala rade zawiezc lilu do astaroth byloby cudnie!!bo ja tak to to chyba z buta bede ja tam niosla..;/ Quote
Ninka Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='Saint']Gratuluje podejścia, widać doświadczenie w przeprowadzaniu podobnych akcji, rozumiem - fajnie jest 'dowodzić', natomiast odnośnie punktu drugiego - to naprawdę ciekawe, jak można dwa tygodnie temu dzwonić do kogoś w niedzielny wieczór, prosząc o pomoc w znalezieniu DT dla pewnej suczki, a dziś pisać, żeby nie robić zamętu.. Chyba zapomniałaś, kto tłumaczył Ci jak to schronisku funkcjonuje w chwili, gdy Ty zastanawiałaś się, czy pomagać w Swarzędzu, czy w Poznaniu. Oby tylko, jak zwykle w takich przypadkach nie ucierpiały na wszystkim psy.[/QUOTE] Kuba, ja Cie uprzejmnie prosze, zebys sie do mnie nie uprzedzal. Chodzi mi o dobro psow, Tobie tez. Jak sie zrobi tlum-bedzie problem. Tylko tyle. Quote
mysza 1 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='clo']o rany mysza jakbys dala rade zawiezc lilu do astaroth byloby cudnie!!bo ja tak to to chyba z buta bede ja tam niosla..;/[/QUOTE] Clo, organizuj proszę transport. Ja będę ok 14:30 60 km od Warszawy, może mi zająć to trochę czasu, nie moge dać 100% gwarancji. Chciałabym, żeby Gusia była pewna, ze nie zostanie z 4 psami na Ursynowie:evil_lol: Jeszcze raz: Jakie psy zabiera Gusia, dokąd idą? Podsumujcie w punktach. Quote
Ninka Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='mysza 1']To podasz konto i Ci wpłacimy. Nie płacisz z góry przeciez. A w poniedziałek pojada do Szczecinka jesli transport wyjdzie. Wyjasnij mi prosze co z serduszkiem. Kto go w koncu bierze? Max 45 czy Gusia? A jak Gusia to dokad?[/QUOTE] Dobrze, w takim razie, rozumiem, ze moge zabrac wszystkie szczeniory ze schronu, a Ty/Wy pomozecie mi finansowo? Tego naprawde potrzebuje:placz: Serduszko wraz z pinczerkiem idzie do max45 na 2tyg Quote
gusia0106 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='mysza 1']Clo, organizuj proszę transport. Ja będę ok 14:30 60 km od Warszawy, może mi zająć to trochę czasu, nie moge dać 100% gwarancji. Chciałabym, żeby Gusia była pewna, ze nie zostanie z 4 psami na Ursynowie:evil_lol: Jeszcze raz: Jakie psy zabiera Gusia, dokąd idą? Podsumujcie w punktach.[/QUOTE] ONek - DT u mnie Lilu (8 miesięczny szorściak ) do hotelu do Astaroth szczenior -DT Warszawa - od niedzieli (nocuje u mnie z soboty na niedziele) I tyle. Nikt więcej się nie zgłosił. Quote
mysza 1 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='Saint']Nosówka inkubuje się do 7 dni, to jak szybko psa wykończy zależy od wielu czynników.. Z ciekawszych rzeczy - przy tej temperaturze powietrza, wirus potrafi przeżyć i być biologicznie czynny przez ponad dwa tygodnie - na meblach, podłodze, ubraniach pracowników, innych psach..[/QUOTE] To akurat święta prawda. Quote
Ninka Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='mysza 1'] Jeszcze raz: Jakie psy zabiera Gusia, dokąd idą? Podsumujcie w punktach.[/QUOTE] 1 ONek 2 8miesieczna sunia 3 sunia czarno-bezowa mala Quote
clo Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 to ja jeszcze jedno ninka czy jednak dla pewnosci wiem ze mowilas ze lilu zdrowa..ale czy dla pewnosci da rade zeby jednak wziac ja gdzies do weta i zbadac?bo astaroth b na tym zalezy co zrozumiale...a ja musze to uszanowac..bo nie moj to hotelik i nie chce narazac psiakow..wiec tylko zbey ja przebadal..ja zaplace..a serduszko..niech bedzie bezpieczny..mysza bede kombinowac transport ale nie wiem czy sie uda.. Quote
mysza 1 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='Ninka']Dobrze, w takim razie, rozumiem, ze moge zabrac wszystkie szczeniory ze schronu, a Ty/Wy pomozecie mi finansowo? Tego naprawde potrzebuje:placz: Serduszko wraz z pinczerkiem idzie do max45 na 2tyg[/QUOTE] Więcej odwagi;) Tak, pomożemy finansowo ale ja sama nie jestem w stanie tego opłacić. Dlatego napisałam o konieczności zlozenia nowygo czytelnego wątku, allegro cegiełkowym i pomocy innych osób z dogo. Dodatkowo trzeba potwierdzić z osoba, która deklarowała pomoc w transporcie do mariamc w poniedziałek, czy pojedzie. Quote
clo Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 rano jeszcze znaim gusia przyjedzie..zeby byla pewnosc prosze...bo mogla sie jakas bateria zarazic zupelnie przez przypadek przeniesiona przez pracownika na ubraniu np..a jeszcz eaz podkreslam nie jest ze ja nie wierzez czy cos..ale pewnosc byc musi:( Quote
clo Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 rano jeszcze znaim gusia przyjedzie..zeby byla pewnosc prosze...bo mogla sie jakas bateria zarazic zupelnie przez przypadek przeniesiona przez pracownika na ubraniu np..a jeszcz eaz podkreslam nie jest ze ja nie wierzez czy cos..ale pewnosc byc musi:(rano zajrze na watek..padam juz...nie moge.. Quote
Ninka Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='mysza 1']Więcej odwagi;) Tak, pomożemy finansowo ale ja sama nie jestem w stanie tego opłacić. Dlatego napisałam o konieczności zlozenia nowygo czytelnego wątku, allegro cegiełkowym i pomocy innych osób z dogo. Dodatkowo trzeba potwierdzić z osoba, która deklarowała pomoc w transporcie do mariamc w poniedziałek, czy pojedzie.[/QUOTE] Mysza1, tego potrzebowalam!!! W takim razie wszystkie szczeniory opuszcza jutro schron!!! Opoznie oplaty, o tyle, o ile sie da!!! Quote
Ninka Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='clo']rano jeszcze znaim gusia przyjedzie..zeby byla pewnosc prosze...bo mogla sie jakas bateria zarazic zupelnie przez przypadek przeniesiona przez pracownika na ubraniu np..a jeszcz eaz podkreslam nie jest ze ja nie wierzez czy cos..ale pewnosc byc musi:([/QUOTE] zaden wet nie da Ci takiej pewnosci po zbadaniu. Jedyne co jest pewne, to to, ze ma 8 miesiecy i wyglada na zdrowa. Wszystkie choroby wieku szczeniecego wykanczaja psy do 6msc zycia. Quote
mysza 1 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='Ninka']Mysza1, tego potrzebowalam!!! W takim razie wszystkie szczeniory opuszcza jutro schron!!! Opoznie oplaty, o tyle, o ile sie da!!![/QUOTE] Zamieść potem tutaj info o kosztach, podaj nr konta, myśle, ze nowy wątek trzeba założyc. A na przyszłość, hm, jakieś działania by się przydały, bo w schronie będą następne psy:razz: Quote
Ninka Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 [quote name='mysza 1']Zamieść potem tutaj info o kosztach, podaj nr konta, myśle, ze nowy wątek trzeba założyc. A na przyszłość, hm, jakieś działania by się przydały, bo w schronie będą następne psy:razz:[/QUOTE] Dzialania z dniem wczorajszym zostaly podjete. Ze wzgledow formalnych, nie moga sie tu jeszcze pojawic. Jak tylko psy zostan rozdzielone, i nie przypadnie mi w udziale opieka nad nimi, beda stworzone osobn watki. Quote
magda222 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Gusia wzywała pomocy.Melduję się na wątku. Ale poczytam jutro (tzn.dzisiaj) :oops: Quote
gusia0106 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='clo']rano jeszcze znaim gusia przyjedzie..zeby byla pewnosc prosze...bo mogla sie jakas bateria zarazic zupelnie przez przypadek przeniesiona przez pracownika na ubraniu np..a jeszcz eaz podkreslam nie jest ze ja nie wierzez czy cos..ale pewnosc byc musi:(rano zajrze na watek..padam juz...nie moge..[/QUOTE] Kończę kawę i jadę. Clo, zadzwoń do mnie i daj znać czy mam brać Lilu jeśli na miejscu nie obejrzy jej żaden wet. Nie wiem, może umówmimy się jak przyjadę i Ty z nią pójdziesz do weta czekając jak (jeśli w ogóle) przyjedzie po nią Mysza? Quote
giselle4 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 ...Bylam u Was i wiem ze jest strasznie chociaz nic nie widzialam tylko klatki i moja Gabi facetów dających zarełko i Panie Pania Kasie i Pania kierownik.... pomoge na miare moich sił:-( trzeba je na cito odrobaczyc czy masz czym? napisze na pv..... Quote
kataryna18 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 jakie szczeniaki jadą na dt? bo troche sie pogubiłam .bullowate szczeniaki znalazły DT bo nikt o nich nie pisze w postach Quote
max45 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Jeżeli jest akcja zabrania psów do weta, to chyba wszystkie szczeniaki ze schronu powinny zostać dzisiaj obejrzane przez niego. Te, które mam wziąć również. clo deklarowala zwrot kosztów za przebadanie pieska serduszka. Szczeniaki wychodząc ze schroniska powinny mieć książeczki, a w nich opis co i jak. Czy to może jest zapisane na kartach w schronisku? Mam nadzieję, że nie odpowiecie, że niczego takiego nie ma. Jeżeli jakiś szczeniak jest leczony na nosówkę, wet z kliniki powinien wiedzieć jaki leki otrzymuje (z resztą co dostaly inne psy również) i jak wyglądal przebieg tej niby nosówki. Quote
agata51 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Jestem. Jak mogę pomóc? Matko, nawet porannej kawy nie wypiłam! Quote
andzia69 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 prowadzenie watku przekazałam na prośbę Niny - jej staralam sie jak mogłam uporządkować informacje zebrane na wątku...ale teraz ja sama już się pogubiłam jakiego szczylka zabiera Clo - ja zrozumiełam, ze Serduszko...wy wpiszecie o jakimś innym - chyba tym, co był z Serduszkiem... Kataryna - Mariamc zaoferowała dt dla 2 najbardziej potrzebujących maluchów - w sumie nie wiem, dla których bo tych do zabrania najpilniejszego to właśnie te 2 czarne psiaki, ten z podejrzeniem nużycy, 2 onkowate szczeniaki - z 3 (bo 3 nie żyje)... kto miał zawieźć w poniedziałek maluchy do Szczecink? bo nie znalazłam takiego info... Mtf zalesie - bardzo ci dziekujemy za deklaracje:loveu: straszny chaos się zrobił Quote
Recommended Posts