Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A czy psu robili EKG?

Mój wet zawsze przed uspieniem psa do zabiegu badał serce.

Ale nie bardzo rozumiem po co psu głupi jasiu przed ogólnym badaniem.
Do tego chyba nie musieli mu nic dawac.

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[COLOR=Red]Przypominam osobom piszącym w tym topiku o konieczności przestrzegania regulaminu forum, a w szczególności jego punktu 3, który zabrania krytyki w sposób jednoznacznie identyfikujący krytykowanego. Posty, które nie są zgodne z tym punktem regulaminu zostały zredagowane bądź usunięte.

Mod Flaire[/COLOR]

• 3 weeks later...
Posted

Witam!!!:lol:
W innym wątku doczytałem, że we Wrocławiu nie ma psich stomatologów:shake: , ale może ktoś miał pozytywne doświadczenia w tej dziedzinie z wrocławskimi lekarzami.... Potrzebuje konsultacji, bo wzięta przeze mnie Dośka z Ligoty ma zęby w fatalnym stanie... Niby jej to nie przeszkadza, bo kości łupie w drzazgi :diabloti: , ale wolałbym, żeby zobaczył ją ktoś dobry
pozdrawiam Dominik

Posted

[quote name='Han&Dom']Witam!!!:lol:
W innym wątku doczytałem, że we Wrocławiu nie ma psich stomatologów:shake: , ale może ktoś miał pozytywne doświadczenia w tej dziedzinie z wrocławskimi lekarzami.... Potrzebuje konsultacji, bo wzięta przeze mnie Dośka z Ligoty ma zęby w fatalnym stanie... Niby jej to nie przeszkadza, bo kości łupie w drzazgi :diabloti: , ale wolałbym, żeby zobaczył ją ktoś dobry
pozdrawiam Dominik[/quote]

Ale owszem sa. Popytaj się na klinice na chirurgii. Kolezanki suka sobie złamała ząbek i miała tam plombowany.

• 3 months later...
Posted

U drugiej z moich suniek ujawniła się padaczka...
Szukam bardzo dobrego lekarza, czy to powinien być neurolog????
I jakie badania diagnostyczne trzeba zrobić???
Sunia jest po przejsciach, nie widzi na jedno oko( po urazie ), poprzedni właściciel zgłaszał w schronisku problemy neurologiczne, czy konieczny jest rezonans lub tomografia, nawet nie wiem czy to nie to samo...
I gdzie ewentualnie można takie badania zrobić???

• 7 months later...
Posted

Jak bym mogła jeszcze kogoś polecić to:
[CENTER]PRZYCHODNIA WETERYNARYJNA "VETAN"

lek. wet. Anna Chodorowska-Skubiszewska
tel: +48 603-998-897

lek. wet. Magdalena Rut
tel: +48 604-151-455

ul. Pilczycka 196c[/CENTER]

Dziąszki młode, bardzo zaangazowane! Jeśli mają jakieś wątpliwości, to nie mydlą oczu tylko wydzwaniają, dowiadują się lub ściagaja/odsyłają weterynarzy.
Ja przychodze z przypadkami, które najcześćiej są w stanie tragicznym, nie zawsze da sie je uratować. Ale mam pewność, że zrobiliśmy wszytsko!
Do tego lecznica świetnie wyposarzona;)

Posted

BARDZO polecam lecznicę KUMAK i dr Włodarczyka. Lecznica fachowo wyposażona, z licznymi certyfikatami, nagrodami dla przyjmujących tam lekarzy, a dr Włodarczyk jest cudownym specjalistą oraz bardzo fajnym człowiekiem, dla którego liczy się pomoc dla zwierzaka a nie pieniądze. Odwiedziłam kilkanaście wrocławskich lecznic z poważnym problem i nikt nie potrafił pomoc, nikt nie zdiagnozował, o mały włos byłoby przez nich źle... brali tylko kolejne stówki i gdyby nie dr Włodarczyk.... Jestem mu bardzo wdzięczna, wreszcie trafiłam na kogoś naprawdę znającego sie na rzeczy! I naprawdę "ludzkiego"....
Tutaj jest adres lecznicy: [url]http://marekwlodarczyk.freshsite.pl/kumak/[/url]

• 2 months later...
Posted

[quote name='GoskaGoska']a gdzie najlepiej zrobic sterylizacje / kastracje we Wrocławiu - dobrze i w przyzwoitej cenie dla psa ok20-30kg .[/quote]
Jak Cię odległosć nie przeraża to spróbuj [URL="http://www.bernacki.pl"]www.bernacki.pl[/URL]

Posted

Ja swoją będe ciachać na Metalowców, znajoma mi poleciła. Sucz ma przed zabiegiem robioną biochemie i morfologię. Cena za 14kg suczy to 300 zł, ale z badaniami z tego co pamietam.
Jezeli tanio to w schornisku.

Posted

[quote name='GoskaGoska']a gdzie najlepiej zrobic sterylizacje / kastracje we Wrocławiu - dobrze i w przyzwoitej cenie dla psa ok20-30kg .[/quote]
Moim zdaniem najlepiej z tym jechać na kliniki, przynajmniej ja bym tak zrobiła.

Co do wetów polecam:
Marka Włodarczyka, przyjmuje w Legwanie na Wiśniowej i jeszcze gdzieś w okolicach Legnickiej.
Olka Pyrkę - na klinikach i na Kiełczowie- bardzo dobry lekarz, konkretny, świetnie zna problemy ras bullowatych.
Dr Zbigniew Kiełbowicz- świetny lekarz, chirurg a do tego okulista- dobrze wyposażony gabinet, świetne podejście...
Z zasłyszanych opinii- dr Kniat, Kanzawa, Janeczek.

Posted

[quote name='LALUNA']W schronie to do dr. Raka.
Bermacki zas ma specjalizacje chirurga i jest naprawde doskonałym i miłym lekarzem.[/quote]
Dr Rak niestety nie pracuje do odwołania :(:(
Bernaackiego moge polecić - robił cesarkę mojej przyjaciólki suczy, odbierał poród, wszystkie szczeniaki przeżyły, mimo że na początku wyglądało, że tylko jeden będzie żył. Usuwał też guza i sterylizował jej drugą sunie :)

EDIT: DR RAK JUŻ PRZYJMUJE!

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

czy dr Atamaniuk i Hildebrandt przyjmują w tym samym miejscu? mam sunię z podejrzeniem zespolenia wrotno-obocznego wewnątrzwątrobowego - mam do tych lekarzy jutro dzwonić żeby umówić się na diagnozowanie - może orientujecie się czy Oni operują to schorzenie?

• 3 months later...
Posted

Ja już z własnego doświadczenia, w pełni mogę polecić Dr Agnieszkę Janeczek... zwłaszcza jak pies nie przepada za wizytami... badanie przeprowadzała w taki sposób, że suka nawet się nie zorientowała że to badanie... po 15 minutach położyła się na podłodze i zasneła... a zaznaczę że u wetów, ogarnia ją dziki szał, strach...

Posted

ten dr dr.K. Rajczakowski - Kamil ma na imię?? Bo na necie przy ul.STysia nie mogę znaleść, pisalam do tej lecznicy [URL="http://www.bernacki.pl/"][COLOR=#000000]www.bernacki.pl[/COLOR][/URL] ale na maila mi nie odpowiedzieli :shake: