Niteczka95 Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Niteczka95 choroba Aujeszkiego jest tylko w podrobach wieprzowych, więc kości można spokojnie surowe dawać ;) produkty pochodzenia wieprzowego kupowane w sklepach sa kontrolowane pod wzgl.tej choroby wiec możesz byc spokojna nawet wtedy kiedy podajesz surowe mięso wieprzowe a takze podroby Czyli mogę spokojnie podawać suni kości surowe z mięsem, jak i samo mięso wieprzowe i nic jej nie będzie? Dzięki za uspokojenie! ;) Quote
gryf80 Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 tak jak napisałam wyżej-produkty pochodzenia wieprzowego dostępne w sklepach sa poddawane reżimowi sanitarnemu Quote
marta1624 Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Nic jej nie będzie ;) Moja jest na barfie i też jada wieprzowe :) Quote
Ares_biz_pl Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Spokojnie możesz jpodawać surowe kości wraz z miesem suni,na pewno nie stanie się nic złego,takei wyrobu są bardzo ściśle kontrolowane zanim będą podlegać sprzedaży,więc tutaj naprawde nie ma się czego obawiać. Quote
KapustaPusta Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Wg gł.lek. wet Polska od sierpnia 2014 jest wolna (cała) od wirusa. http://www.wetgiw.gov.pl/index.php?action=art&a_id=4611 Quote
martazobeniak Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Moja shihtzaczka właśnie dostała po raz pierwszy surową kość od schabu z mięsem. Mam nadzieję, że nie będzie 'żołądkowych rewolucji'. Quote
PESTKA@ Posted June 5, 2016 Posted June 5, 2016 ..no a teraz z tego co wiem jest zakaz sprzedaży kurzych łapek.Może nie sam zakaz sprzedaży ,ale zakaz WNOSZENIA na tereny sklepowe kurzych łapek co wiąże się z tym samym.Wiem ,bo szukałam,pytałam i taką odpowiedż dostałąm w wielu sklepach mięsnych.Dodwoniłam sie do powiotowej stacji epi i dostałam taką samą odpowiedż.Szkoda,bo suszone są drogie i to nie to samo co surowizna lub własnorecznie upichcona galareta Quote
Recommended Posts