Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='shanti']Też tak myślę Ado.

Koniec dyskusji na tematy nie związane z adopcjami psów.

Informacja o tym że umowa Fundacji Pro Animals z JZK została już podpisana pojawi się tu i na FB. Wtedy Monika ogłosi nabór na wolontariuszy, kto będzie chętny to się do niej zgłosi.

Nie piszę nic złośliwie ani z podtekstami, po prostu każdy ma czas na decyzję, z kim i co chce robić. To chyba najlepsze wyjście.[/QUOTE]
Prosze rowniez mailem o przyslanie nam umowy, zapewne Monika to zrobi. Postaramy sie o umieszczenie jej na stronie. Cieszymy sie ze JZK wybralo nas do wspolpracy, wierze ze dzieki pracownikom schroniska i Monice ktora reprezentuje nas w JZK i w schronisko wspolpraca bedzie sie ukladac poprawnie, bez lamania regulaminu o wolontariacie.

• Replies 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• shanti

1381

• alina71

1089

• szafra

1011

• monika55

947

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='shanti']
[B]Koniec dyskusji na tematy nie związane z adopcjami psów. [/B][/QUOTE]

No i zobacz jak Monika napisała posta wywlekając sprawy nie dotyczące adopcji psów to nic nie napisałaś, dopiero jak ja to skomentowałam i poprosiłam o odpowiedź na moje PW to już wykracza po za WASZE normy i to jest Be.
Widać to czarno na białym jakie kółeczko wzajemnej adoracji sobie urządziłyście. Żenada.

PS: Dziękuję zainteresowanym za PW i telefony. Nie dam się ;)

Posted

Czy jest mozliwe że ktoś mógłby zrobić wątek tej suni?

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-ysqXXNfhSHs/UI1A0pKww4I/AAAAAAAAAvE/Gtf2a6wucr8/s482/DSCN54403230.JPG[/IMG]

Byłby dom dla podobnego psiaka - mamy takiego?

[IMG]http://images45.fotosik.pl/1636/f714ff6f10bcbe2emed.jpg[/IMG]

Knuj,knuj kobito, a mnie to lata. Taki poziom jaki adwersarz.

Posted

Dziekujemy. Super.

A oto kwiatek z dzisiejszych maili

prosze mi powiedziec czy ogłoszenie jest aktualne?chciałbym tylko dopuścić moją suczkę,czy jest to mozliwe?proszę o wysłanie sms na nr 50*1811**21 z góry dziękuję

Posted

Bardzo proszę:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235651-Na-szybko-tytuł-do-zmiany-)[/URL]

A co do drugiego zdjęcia z podobnym pieskiem to tak mi coś świta, że na ogólnych ( może 12) jest taki brązowy jasny z dłuższym włoskiem. Ma chyba uszka trochę bardziej klapnięte ... i chyba młodszy.
Ten na zdjęciu trochę bardziej liskowaty.
Próbuję sobie przypomnieć psiaki ...

Basieńko1997 na dogo mają wątek Rybniczanki. Może mają kogoś z Radlina.

Posted

[quote name='monika55']Dziekujemy. Super.

A oto kwiatek z dzisiejszych maili

prosze mi powiedziec czy ogłoszenie jest aktualne?chciałbym tylko dopuścić moją suczkę,czy jest to mozliwe?proszę o wysłanie sms na nr 50*1811**21 z góry dziękuję[/QUOTE]
Ty dostalas takiego maila :crazyeye::crazyeye::crazyeye: mozesz mi to blizej wyjasnic na PW lub skype, bo nie bardzo kumam o co chodzi.
Jakie ogloszenie?

Posted

[quote name='monika55']Kiedyś był ogłaszany foksterier. A paczka na schronisko poszła? Ciekawe czy dojdzie. Czy listonosz tam dotrze.[/QUOTE]
Tak na schronisko, zaznaczylam ze czynne do 14,00, przyjdzie kurierem, mysle ze jutro lub najdalej pojutrze powinna byc na miejscu. Nie moglam podac prywatnego adresu, bo zakup jest z konta fundacyjnego. Sprawdzcie od razu czy przypadkiem nie dolaczyli faktury, choc tez zaznaczylam ze ma isc na adres siedziby Fundacji, ale z nimi nigdy nic nie wiadomo.

Posted

Kochani zrobiłam mini bazarek dla Buni (mam nadzieję,że dobrze bo to mój pierwszy,umęczyłam się potwornie ;-) ) ale bardzo,bardzo Was proszę o pomoc w rozsyłaniu,zapraszaniu gości itd. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235683-Różności-dla-uroczej-Buni-przy-kości[/URL]!

Posted

[quote name='monika55']Dziękujemy w imieniu Buni.

Przesyłka doszła. Zobaczymy jak się Borysowi przyda. Niestety nowe nabytki. Shanti pewnie napisze.[/QUOTE]
Nie liczcie na 100 procentowa poprawe. U mnie zdaje egzamin, szczekanie trwa przynajmniej o polowe krocej. Trzeba rowniez pamietac zeby pies byl zamkniety w jednym pomieszczeniu, bo zauwazylam ze to urzadzenie nie ma duzego zasiegu. Jak zalozy sie baterie to miga zielonym swiatelkiem, i nie da sie tego wylaczyc, na czerwono miga w momencie kiedy pies szczeka i wtedy wydaje dzwiek prawie nieslyszalny dla naszych uszu.

Posted

Brakło mi w czwartek czasu na obfocenie, a piątek i weekend mnie nie ma.

Są dwa nowe husky, jeden jastrzebski, drugi z Psar. Ten jest charakterystyczny, ma dużo czarnego koloru, znaleziony na terenie stadniny, podgryzał konie. To podobno jakieś tereny rekraacyjne, było to 11 listopada, więc równie dobrze mógł ktoś z nim przyjechać w te okolice nawet z daleka.

Mix, ni to benek, ni to azjata, coś mi przypomina, ale nie kojarzę. Duży pies z Olkusza z odgryzionym, chyba, wiszącym kawałkiem nosa, zaropiałym, prawie zgnitym. Agatka miała wczoraj obejrzeć, dziś będzie Bartek na szczepieniach to też zajrzy.

Jasnet

[URL]http://jasnet.pl/?m=publicystyka&id=24528[/URL]

Posted

[quote name='shanti']

Ten jest charakterystyczny, ma dużo czarnego koloru, znaleziony na terenie stadniny, podgryzał konie. To podobno jakieś tereny rekraacyjne, było to 11 listopada, więc równie dobrze mógł ktoś z nim przyjechać w te okolice nawet z daleka.

Duży pies z Olkusza z odgryzionym, chyba, wiszącym kawałkiem nosa, zaropiałym, prawie zgnitym. Agatka miała wczoraj obejrzeć, dziś będzie Bartek na szczepieniach to też zajrzy.
[/QUOTE]
Shanti dobrze by bylo gdyby ktos zrobil zdjecie huskiemu znalezionemu w okolicach stadniny koni i zaniesc tam plakat ze zdjeciem psa. Moze masz racje ze jest to psiak z daleka ktory przyjechal z wlascicielem na kilka dni. Wlasciciel moze bedzie tam pytal i go tam szukal, chyba nie wpadnie na to ze pies moze byc u was w schronisku.
Tak samo prosze o jak najszybsze zrobienie zdjecia psiaka przywiezionego z Olkusza, zeby bylo widac na zdjeciu w jakim stanie pies do was trafil? Prosze niech wet wystawi dla niego obdukcje. Kto ponosi koszty za leczenie tego psa?

Posted

[quote name='Ada-jeje']Shanti dobrze by bylo gdyby ktos zrobil zdjecie huskiemu znalezionemu w okolicach stadniny koni i zaniesc tam plakat ze zdjeciem psa. Moze masz racje ze jest to psiak z daleka ktory przyjechal z wlascicielem na kilka dni. Wlasciciel moze bedzie tam pytal i go tam szukal, chyba nie wpadnie na to ze pies moze byc u was w schronisku.
Tak samo prosze o jak najszybsze zrobienie zdjecia psiaka przywiezionego z Olkusza, zeby bylo widac na zdjeciu w jakim stanie pies do was trafil? Prosze niech wet wystawi dla niego obdukcje. Kto ponosi koszty za leczenie tego psa?[/QUOTE]

Wszystkie zabiegi weterynaryjne, szczepienia, kastracje/sterylizacje, leczenie - hycel który psa przywozi. Zdjęcia będą jutro, bo mam weekend wolny. Pies dostał zastrzyki, szczegółów dowiem się jutro od weta.

Posted

Dziś była wizyta pewnej szkoły. Jedno z dzieci rozpoznało swojego psa. To była Szczotka. Dzieciak się rozbeczał, Szczotka też dziewczynkę poznała. Przykre, bo raczej ci ludzie nie odbiorą psiaka. :shake:

Posted

[quote name='izek77']Może jednak przyjdą jak się dowiedzą że jest w schronie.[/QUOTE]
Raczej chyba nie ... musieliby zapłacić trochę więcej, bo sunia siedzi już ładnych kilka miesięcy :angryy:.