Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to jestem:)
Nie za wiele pomogę, ale... czasami pytania pytają z ogłoszeń, więc w razie czego psiaczki z Łowicza podrzucimy chętnym.

Zołza jest świetna, chociaż to imię:p

Posted

I o to znów jestem!Mamanabank dziękuje za miłe słowa ,ja też cieszę sie,że poznałam Ciebie i FigęFigę.Nasza współpraca zapowiada się imponująco!Tyle dobrych wieści!Oby nie zapeszyć!Po południu wieści ze schroniska!

Posted

[quote name='Romka']I o to znów jestem!Mamanabank dziękuje za miłe słowa ,ja też cieszę sie,że poznałam Ciebie i FigęFigę.Nasza współpraca zapowiada się imponująco!Tyle dobrych wieści!Oby nie zapeszyć!Po południu wieści ze schroniska![/QUOTE]

Tak Figafiga robi rewelacyjna zdjęcia, łapią za serce.

Romka na te wieści czekamy!

Posted

Byłam dziś w schronisku oczywiście zdostawą kurczaka z ryżem dla chudzielców czytaj.dla Atosa ,Koko i jej mamy.Psiaki z boksów obok chudzielców dostały,jak zwykle,po kawałeczku czegoś pysznego(dziś była kiełbaska i serdelki)Atos wybiegł z budy na mój widok,podobnie Koko i jej mama.Pozostale psiaki też mnie już poznają.Trzeba było widzieć ten las machających ogonów.W schronisku radość z przewidywanych adopcji naszych psiaków.Ustaliłam wizyty u lekarza z kierownictwem schroniska w zwiazku ze sterylizacją i kastracjaDZIęKUJE ZA DUZO DOBREJ WOLI.Atos straszliwie marznie i siedzi cały czas w budzie.Mama Sunia próbowala mi cos powiedzieć ale robiła to straszliwie hałasliwie ,jak to pinczerki-jutro dowiem sie o co chodzi!I najważniejsze jutro po raz pierwszy uczniowie Tech.Weterynaryjnego będą wyprowadzać psiaki na spacer-i tak będzie co tydzień.Nie chwaląc sie maczałam w tym palce.Im więcej nas będzie tym większa szansa na dom dla psiaków.MOZE I MOJA SABA ZNAJDZIE SZCZESLIWY DOM!FigaFiga wrzuć mi tradycyjnie dalsze zdjęcia będe opisywać!

Posted

Schronisko nie jest duże ,wybudowano je na 40 psiaków ,jest 60.Dwa lata temu zmodernizowano je i wybudowano 9 nowych boksów z budami i wybiegami.Wybiegi nie sa duże ot wielkości typowego kojca ale lepsze to niż brak wybiegów.(nie chwaląc sie a moze chwaląc wykazałam sie niejaką inicjatywą w zwiazku z tą modernizacją)Schronisko jest schroniskiem miejskim ma podpisaną jednak umowę z 3 lub4 gminami ościennymi-powiat ma 9 gminOd ubiegłego roku schronisko czipuje psy,ma samochód do przewożenia zwierząt oraz trzech nowych opiekunów zwierząt.Prawdopodobnie 1 lub 2z tych panów jest po szkoleniu z zachowania zwierząt u znanego zoopsychologa z firmy AmiChien-publikuje w piśmie Przyjaciel Pies.W schronisku jest też nowy lekarz,młoda pani doktor i nareszcie ruszyły sterylizacje.Bolączką jest brak adopcji ,brak wolontariatu,nie ma miejsca dla kotow.Próbujemy choć trochę to zmienić!Zapomniałam dodać,że od około maja 2007 r.schronisko ma stronę internetową(maczałam w tym palce)ale z chwilą przekazania jej do administrowania nie jest aktualizowana-co widać.Dlatego założyłyśmy własny watek!Schronisko ma dobra współpracę ze szkołami, przedsębiorstwami.Nasza współpraca z kierownictwem i z p.Markiem który wie wszystko układa sie dotychczas jak najlepiej.Psiaki mają dość dobre budy,metalowe solidne miski.Mamy nadzieje znajdować psiakom domy ale takze angażujac sie troche zmieniać myślenie o schronisku,wolontariacie i psiakach naszych braciach mniejszych.ALE IDEALISTYCZNIEWYSZŁO!

Posted

O rany,żebyś Ty wiedziała ile kosztowało to pracy,współpracy i przekonywania ,ile dobrej woli i entuzjazmu ludzi w to zaangażowanych.Teraz może być tylko lepiej.TAKI TRUMWIRAT JAK MY,żeby tylko były domki dla psiaków!

Posted

Zapomniałam dodać,że w załadce ZNALAZŁY DOM na oficialnej stronie schroniska ten pierwszy kudłaty to mój Lucuś a ta czarna z bródką to moja Romcia,a ta najpiękniejsza to Bella Mamynabank wszystkie psiaki z naszego schroniska

Posted

Tak, tak Romka bardzo wiele zrobiła dla naszych psiaków i naszego schroniska. Moim zdaniem schronisko funkcjonuje wzorcowo w porównaniu z innymi. I najważniejsze, szef schroniska jest otwarty na współpracę, za co wielki ukłon.

Jurto kupię ten kubraczek, jeśli tylko będzie w sklepie. Czy jest ktoś chętny, żeby się dołożyć. Na razie nie wiem ile może kosztować :shake:

Posted

Trochę robimy, ale nie wyrabiamy już lekko, a wątek dopiero się rozkręca, psików będzie więcej... Właśnie rozmawiałam z Romką na temat Fila, mogłabyś tu do nas wstawić link do jego wątku? Będziemy go polecać przy okazji Atosa.

Posted

[quote name='mamanabank']Trochę robimy, ale nie wyrabiamy już lekko, a wątek dopiero się rozkręca, psików będzie więcej... Właśnie rozmawiałam z Romką na temat Fila, mogłabyś tu do nas wstawić link do jego wątku? Będziemy go polecać przy okazji Atosa.[/QUOTE]
Oj wiem jak to jest... u nas 130, obfotografowanie, opisanie masę czasu zajmuje, wrzucenie na stronę schroniska, ech... na ogłaszanie psiaków juz czasu brak. Ale jakaś tam cioteczka dobra dusza pomoże:)

To w taki razie Fil gościnnie na łowickim wątku

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/fil-po-prostu-fil-jamnik-z-tomaszowa-mazowieckiego-172872/[/url]