kiwi-ona Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Telekarma ma w swojej ofercie i zastanawiam się, czy to jest "zjadliwe" dla psiaków? Quote
asiek Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Ja jakoś nie mam zaufania do karm w puszkach ... Quote
PUENTA imszar Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 [quote name='asiek']Ja jakoś nie mam zaufania do karm w puszkach ...[/quote] co prawda nie wiem co to za karma ale jeżeli o puszka to nie ufam pozatym psu bardziej śmierdzi pysk :lol: Quote
Alex_i_Suzi Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Animonde podawalam swoim Yorkom. Nie smierdzi tak bardzo jak wiekszosc karm z puszek i bardzo smakuje psom. Jest godna polecenia tak samo jak Cesar. Ja za opakowanie 150 gram placilam w zoologicznym 4.80 zl Pozdrawiam :-D Quote
Gosia_i_Luka Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Moja sucz od roku dostaje puszkę Animondy mniej więcej 2-3 razy w tygodniu i wszystko jest (odpukać) OK. Wg mnie są to jedne z lepszych karm "puszkowanych" (obok Hills'a i Bento Kronen - których moja Luka nie przełknie8-) ). Quote
Hebulka Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Zgadzam się z [B]Gosią[/B].Również podaje pieskom puszki a w zasadzie szalki Animondy i jestem z nich bardzo zadowolona.Zapach całkiem przyjemny,psy super je przyswajają,nie miału nigdy po ich zadnego problemu,podobnie jak po Bento kronen niestety u nas jest problem z dostaniem ich. Quote
kiwi-ona Posted December 21, 2005 Author Posted December 21, 2005 bardzo dziękuje za odp! jeszcze tylko dowiem się co jada owczarek i ruszam na wirtualne zakupy:) pozdrawiam Quote
grallinka Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Animonda ma puszki o zawartosci nawet do 100% miesa :razz: Jest napewno jedna z lepszych puszkowych karm.Przynajmniej dla mnie:evil_lol: Quote
Hebulka Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 [quote name='grallinka']Animonda ma puszki o zawartosci nawet do 100% miesa :razz: Jest napewno jedna z lepszych puszkowych karm.Przynajmniej dla mnie:evil_lol:[/quote] Zgadzam się w 100% !!!!!! Quote
Vectra Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 powiem tak mam obecnie strasznie wybrednego szczeniaka , kupiłam kilka puszek różnych firm eukanuba , hills , calibra ... i animonda - by wytestowac ;) co zasmakuje. I jedynie te 150 gramowe paszteciki zjada - reszta poszła do śmietnika. W sumie to się psiakowi nie dziwie ;) konsystencja , zapach i skład hillsa , eukanuby i calibry - pozostawia wiele do życzenia. Dodam że te puszeczki nie są jako podstawa diety - dostaje głównie gotowane mięsko i czasem zjada troche suchego.Paszteciki dostaje na śniadanie ;) Quote
AM Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 [quote name='grallinka']Animonda ma puszki o zawartosci nawet do 100% miesa :razz: [/quote] Które to puszki mają 100% mięsa? Przeglądnęłam wszystkie i w każdej z nich w analizie chemicznej jest błonnik, co świadczy o dodatkach roslinnych. Quote
grallinka Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 seria Grancarno ma 95% mięsa..ale dam sobie glowe uciac,ze byla tez taka ze miala 100%..juz od roku nie ruszam zadnych puszek,bo przeszlam na Red Millsa..moze juz nie ma?moze i nie bylo,ale pamietam taka zielona puche:cool3: ale chyba zgodzisz sie ze 95% to i tak nie jest malo?:evil_lol: Quote
AM Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 [quote name='grallinka'] ale chyba zgodzisz sie ze 95% to i tak nie jest malo?:evil_lol:[/quote] Jasne :) Te puszki wyglądają całkiem przyzwoicie, a i ceny nie mają kosmicznej :razz: Quote
BeataG Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Ja dawałam puszki Animondy, jak mój pies miał zapalenie krtani i musiał jeść miękkie, a mnie się gotować nie chciało - i oboje byliśmy z tej karmy bardzo zadowoleni. :loveu: Quote
Asti Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 A ja wygrałam jakieś próbki w konkursie na stronie Animondy :) Niedługo powinny przyjść pocztą, więc i ja się wypowiem! :D Quote
nefesza Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Naprawde szczerze polecam - dla urozmaicenia podaje do suchej karmy wlasnie Animonde, rozne zmaki - i zawsz tak samo jest wcinana migiem :) A widac, ze roznia sie nie tylko zapachem (pewnie smakiem tez) ale i konsystencja. Szczegolnie fajne sa puszki z oliwkami i pierozkami :) Quote
zasmoczona Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Dudina poznała te puchy z 'okazji' zdjęcia jej kamienia z ząbków. Skoro nie mogłam (w tym czasie) jej gotowac - to poszalałam w sklepie i właśnie te puchy wpadły mi w oko.... z pierożkami ze szpinakiem, z serem itp. . . sama takich frykasów wtedy nie jadłam ;) Na szczęście suni bardzo smakowały i do dziś podjada je - jako smakołyk od czasu do czasu ....................................... Asti - chyba jakiś kić się ucieszy :lol: Quote
Asti Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Ja kupiłam Meat-O-Lini - psiny wcinały jak szalone, bardzo im smakowały. Z Animondą coś jest nie tak ;) Po raz drugi przesłali mi karmę dla kotów, choć nie brałam już udziału w tym konkursie... :roll: Quote
Squ Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 [quote name='Asti']Ja kupiłam Meat-O-Lini - psiny wcinały jak szalone, bardzo im smakowały. Z Animondą coś jest nie tak ;) Po raz drugi przesłali mi karmę dla kotów, choć nie brałam już udziału w tym konkursie... :roll:[/quote] Ja bym się cieszyła, bo mam koty :eviltong: Jaki to był konkurs? :razz: Quote
Zebra Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Ja mam 3 letnią sunię kerry- strrrraszny niejadek, nawet konkurencja innych psów nie dopingowała jej do jedzenia. Karmy wypróbowaliśmy chyba w znakomitej większości, tych które są na rynku, i na jakiejś wystawie koleżanka która karmi swoją grzywkę takimi puszeczkami, dała mi jedną żebym spróbowała pomieszać małęj z suchą karmą. To było na poczatku maja, od tamtej pory kupuję paszteciki i puszeczki, ale senior i junior i mieszam niewielką ilośc z suchą karmą Bento- maluch poprostu zaczął jeść:multi: , no pewnie że się zastanawia, ale jak odejde od miski to zaczyna szamać. Ja jestem zadowolona i moi znajomi którzy mają grzywacze tez karmią tkimi pasztecikami i też jest wszystko ok - dla mnie oczywiście istnieje jeszcze problem brudnej brody, ale ogólne jest OK. [B]Asti[/B]- daj namiary na ta stronke, ja też chętnie dostałabym takie puszeczki, moga być i dla kota:evil_lol: Quote
Cekinka13* Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Wczoraj kupiłam mojemu pekińczykowi puszkę Animoda Carno 400 g. za 4, 80. Bardzo mu smakuje. Co o mniej sądzicie? Dziwi mnie trochę jej skład: Mięso i zwierzece produkty uboczne: 79% wołowiny, 19 % jegnięciny Białko 10%, tłuszcz 7%, błonnik 0,5%, popiół 1,5%, zawartość wody 78% To ile ona w końcu ma tego mięsa? Quote
cropka Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Mój pies uwielbia Animondę Grancarno, dodaję ją do suchego jako urozmaicenie, ma 98% mięsa, a jakiego to zależy od rodzaju. W składzie podane jest tylko mięso i sole mineralne. Mój pies po większości puszek dostawał biegunki, po Grancarno nie zdażyło nam się jeszcze(po Meat-O-Lini miał biegunkę). Quote
kajira Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 A moja sunia nie przepada za Animonda :( ale za to bardzo lubi Cesara-syszal ktos o tej karmie?warto ja dawac? Bo mala wcale nie rusza suchej karmy:( Quote
Asiok133 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 [quote name='kajira']bardzo lubi Cesara-syszal ktos o tej karmie?warto ja dawac? Bo mala wcale nie rusza suchej karmy:([/quote] Moja kuzynka podaje ją swojemu shih tzakowi (pomieszane z Royal Canin'em sensitivity, bo Julka- jej pies, lubi te 2 puszki), ponoć są dobre, ale pakowane są (o ile mi wiadomo) w małych pasztecikach, można przy nich (jak również i przy pasztecikach animondy) zbankrutować, jednak jeśli masz na nie kasę- proszę bardzo ;) . [quote name='cekinka13*']79% wołowiny, 19 % jegnięciny Białko 10%, tłuszcz 7%, błonnik 0,5%, popiół 1,5%, zawartość wody 78% To ile ona w końcu ma tego mięsa?[/quote] 79% + 19% = 98% :wink: A w tych 98% mięsa znajduje się tyle i tyle % białka, tłuszczu, błonnika itp. :) [quote name='cropka']Mój pies uwielbia Animondę Grancarno, dodaję ją do suchego jako urozmaicenie, ma 98% mięsa, a jakiego to zależy od rodzaju.[/quote] Moje psiaki też teraz dostają to do suchej karmy, ale powoli staram się je przestawiać na samą suchą (zwłaszcza, że te puszki raczej nie pomogą im schdnąć w trakcie diety :wink: ). ALE UWAGA: Można tą karmę podawać [B]tylko[/B] w połączeniu z suchą karmą, ja niestety przez kilka m-cy podawałam im ją osobno, przez co zaczęła im wypadać zmatowiała sierść, stały się leniwe i osowiałe :mad:, prawdopodobnie dlatego, że jest to puszka zawierająca tylko mięso bez żadnych innych składników odżywczych (z małą ilością składników roślinnych itp.). Tak więc polecam, ale tylko w dodatku do suchej karmy (lub z dodatkiem np. ugotowanych warzyw i witamin etc. jeśli komuś chce się tak bawić- ale w takim przypadku już lepiej chyba byłoby podawać z gotowanym bądź surowym mięskiem ;) ). Quote
Recommended Posts