Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 5 years later...
Posted

A w Austrii jak dostałam res.CACIB po inter. Ch. to czy muszę wypisać formularz o przekształcenie na CASIB ?Taki formulaż znalazłam na stronie w związku
[url]http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=cha[/url] na samym dole.U mnie w związku powiedzieli (Poznań) ,że muszę napisać do Austrii o przekształcenie.Czy ktoś wie co zrobić?

Posted

[quote name='indiana']A w Austrii jak dostałam res.CACIB po inter. Ch. to czy muszę wypisać formularz o przekształcenie na CASIB ?Taki formulaż znalazłam na stronie w związku
[URL]http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=cha[/URL] na samym dole.U mnie w związku powiedzieli (Poznań) ,że muszę napisać do Austrii o przekształcenie.Czy ktoś wie co zrobić?[/QUOTE]
ja razem z wnioskiem o dyplom intera wysłałam właśnie ten formularz o przekształcenie res.CACIBA w CACIBA - to wszystko do zarządu głównego naszego związku, a oni dopiero wysyłają do FCI. I tam przekształcają resa w CACIBA.

Posted

Ja nie wysyłałam zadnego wniosku, a po kilku miesiącach od wystawy w Poznaniu otrzymałam potrwierdzenie otrzymania CACIBa, mimo, ze na wystawie zdobyłam res.CACIB za interem.

Posted

No ,moje dziewczynki były 4-5 grudzień w Austrii,jeszcze czekam ale ,mam takie rożne informacje co się robi w takich przypadkach,że postanowiłam się dowiedzieć.Zależy mi też bo przyda nam się do intera.Jak się coś wyjaśni to napiszę.W Polsce to nie problem tak mi powiedziano.

Posted

Moja sunia otrzymała teraz res.CACIBa w Berlinie. Jest tylko jedno ale-nie wiem czy suka(w klasie championów) miała już intera czy nie. Próbowałam się coś dowiedzieć od właścicieli, ale nie mogłam się z nią dogadać. Czy teraz mam cierpliwie czekać, czy coś do domu przyjdzie.

Posted

Monia85, wystarczy, że sprawdzisz w katalogu jakie ma tytuły wpisane. jeśli tamta suka była wystawiana w klasie championów, to tytuły musiała mieć.
jeśli wśród tych tytułów znajduje się ICH, to znaczy, że Twój resCACIB będziesz musiała przekształcić w CACIB w sposób opisany kilka postów wyżej.

Posted

[quote name='felipe']Monia85, wystarczy, że sprawdzisz w katalogu jakie ma tytuły wpisane. jeśli tamta suka była wystawiana w klasie championów, to tytuły musiała mieć.
jeśli wśród tych tytułów znajduje się ICH, to znaczy, że Twój resCACIB będziesz musiała przekształcić w CACIB w sposób opisany kilka postów wyżej.[/QUOTE]
Jeśli dobrze widziałam to nie ma wpisane ICH, ale przecież na dyplom intera czeka się trochę i mogła jeszcze go nie otrzymać, a jeśli dobrze się orientuje to tylko wtedy można wpisywać tytuły psa jeśli ma już potwierdzenie w domu i można kopie tego potwierdzenia przesłać do danego związku organizującego wystawę, ale nie jestem pewna. A jeśli nie to trudno, mamy jeszcze sporo czasu, aby zdobyć takowe wnioski (sunia ma dopiero 15 miesięcy).

Posted

[quote name='Monia85']Jeśli dobrze widziałam to nie ma wpisane ICH, ale przecież na dyplom intera czeka się trochę i mogła jeszcze go nie otrzymać, a jeśli dobrze się orientuje to tylko wtedy można wpisywać tytuły psa jeśli ma już potwierdzenie w domu i można kopie tego potwierdzenia przesłać do danego związku organizującego wystawę, ale nie jestem pewna. A jeśli nie to trudno, mamy jeszcze sporo czasu, aby zdobyć takowe wnioski (sunia ma dopiero 15 miesięcy).[/QUOTE]
dokładnie - katalog nie jest żadnym wyznacznikiem...! Co więcej - pies z I lokaty może nawet nie mieć zatwierdzonego tytułu intera, wystarczy, że w dniu wystawy ma SPEŁNIONE wszystkie warunki do uzyskania takiego tytułu, CACIB przechodzi na psa z resem! Tak więc musisz jakoś dowiedzieć jakie sukcesy ma na swoim koncie tamta suczka - albo spróbować napisać do fci - są bardzo pomocni i może będą wstanie Ci odpowiedzieć !

• 3 months later...
Posted

[quote name='Monia85']Moja sunia otrzymała teraz res.CACIBa w Berlinie. Jest tylko jedno ale-nie wiem czy suka(w klasie championów) miała już intera czy nie. Próbowałam się coś dowiedzieć od właścicieli, ale nie mogłam się z nią dogadać. Czy teraz mam cierpliwie czekać, czy coś do domu przyjdzie.[/QUOTE]

ten sam temat mnie dręczy ;) jak się dowiedzieć czy psiak jest interem;)

Posted

[quote name='kelpie87']A czy można przekształcic resCACIB w pełny, jeżeli CACIB otrzymał pies który otrzymując go spełnił warunki uzyskania tytułu interchampiona?[/QUOTE]

formalnie rzecz ujmując, CACIB jest przyznawany pierwszy wiec w tym momemcie pies spełnia już warunki do Int.Ch., w dalszej kolejności na drodze porównania przyznawany jest resCACIB...więc pewnie można go przekształcić;) spróbować nie zaszkodzi:)

• 2 weeks later...
Posted

nie rozumiem jednej rzeczy, jak to jest z tym potwierdzeniami CACIBów i przekształcenia rezerwowych wniosków ? ja wysłałem takowy wniosek do ZKwP w sierpniu rok temu, po wystawie w Lipsku... i nadal nie mam potwierdzenia uznania mojego wniosku przekształcenia rezerwy w CACIB, czy to normalne ?

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Darvin']nie rozumiem jednej rzeczy, jak to jest z tym potwierdzeniami CACIBów i przekształcenia rezerwowych wniosków ? ja wysłałem takowy wniosek do ZKwP w sierpniu rok temu, po wystawie w Lipsku... i nadal nie mam potwierdzenia uznania mojego wniosku przekształcenia rezerwy w CACIB, czy to normalne ?[/QUOTE]

może się czegoś dopatrzyli ;) albo leży odłożony i czeka na wysyłkę...[I]może się nikt nie upomni[/I] :D

Posted

[quote name='Zzabi']może się czegoś dopatrzyli ;) albo leży odłożony i czeka na wysyłkę...[I]może się nikt nie upomni[/I] :D[/QUOTE]

albo po prostu mają to w dupie, na kolejnego maila na [email]championaty@zkwp.pl[/email] nikt oczywiście od tygodnia nie odpowiada... w tym kraju się nic nie zmienia...

Posted

[quote name='Darvin']albo po prostu mają to w dupie, na kolejnego maila na [email]championaty@zkwp.pl[/email] nikt oczywiście od tygodnia nie odpowiada... w tym kraju się nic nie zmienia...[/QUOTE]

tak to już jest :( mnie Caciba przysłali przeszło rok po wystawie wiec mnie nic nie zdziwi ;)

• 1 month later...