skubi Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 Jeśli moja suczka dostała resCACIB, za suką która w tym czasie była już interką, dostane potwierdzenie, tak jak w przypadku 'noralnego' CACIBa? Quote
skubi Posted December 11, 2005 Author Posted December 11, 2005 Dzięki za odpowiedź. Tak mi się wydawało ale nie byłam pewna :D Quote
Marcino1978 Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 ja dostalem po roku wiec musisz uzbroic się w cierpliwość ;-) Quote
indiana Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 A w Austrii jak dostałam res.CACIB po inter. Ch. to czy muszę wypisać formularz o przekształcenie na CASIB ?Taki formulaż znalazłam na stronie w związku [url]http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=cha[/url] na samym dole.U mnie w związku powiedzieli (Poznań) ,że muszę napisać do Austrii o przekształcenie.Czy ktoś wie co zrobić? Quote
aga616 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='indiana']A w Austrii jak dostałam res.CACIB po inter. Ch. to czy muszę wypisać formularz o przekształcenie na CASIB ?Taki formulaż znalazłam na stronie w związku [URL]http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=cha[/URL] na samym dole.U mnie w związku powiedzieli (Poznań) ,że muszę napisać do Austrii o przekształcenie.Czy ktoś wie co zrobić?[/QUOTE] ja razem z wnioskiem o dyplom intera wysłałam właśnie ten formularz o przekształcenie res.CACIBA w CACIBA - to wszystko do zarządu głównego naszego związku, a oni dopiero wysyłają do FCI. I tam przekształcają resa w CACIBA. Quote
Talagia Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Ja nie wysyłałam zadnego wniosku, a po kilku miesiącach od wystawy w Poznaniu otrzymałam potrwierdzenie otrzymania CACIBa, mimo, ze na wystawie zdobyłam res.CACIB za interem. Quote
indiana Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 No ,moje dziewczynki były 4-5 grudzień w Austrii,jeszcze czekam ale ,mam takie rożne informacje co się robi w takich przypadkach,że postanowiłam się dowiedzieć.Zależy mi też bo przyda nam się do intera.Jak się coś wyjaśni to napiszę.W Polsce to nie problem tak mi powiedziano. Quote
Monia85 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Moja sunia otrzymała teraz res.CACIBa w Berlinie. Jest tylko jedno ale-nie wiem czy suka(w klasie championów) miała już intera czy nie. Próbowałam się coś dowiedzieć od właścicieli, ale nie mogłam się z nią dogadać. Czy teraz mam cierpliwie czekać, czy coś do domu przyjdzie. Quote
felipe Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Monia85, wystarczy, że sprawdzisz w katalogu jakie ma tytuły wpisane. jeśli tamta suka była wystawiana w klasie championów, to tytuły musiała mieć. jeśli wśród tych tytułów znajduje się ICH, to znaczy, że Twój resCACIB będziesz musiała przekształcić w CACIB w sposób opisany kilka postów wyżej. Quote
Monia85 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [quote name='felipe']Monia85, wystarczy, że sprawdzisz w katalogu jakie ma tytuły wpisane. jeśli tamta suka była wystawiana w klasie championów, to tytuły musiała mieć. jeśli wśród tych tytułów znajduje się ICH, to znaczy, że Twój resCACIB będziesz musiała przekształcić w CACIB w sposób opisany kilka postów wyżej.[/QUOTE] Jeśli dobrze widziałam to nie ma wpisane ICH, ale przecież na dyplom intera czeka się trochę i mogła jeszcze go nie otrzymać, a jeśli dobrze się orientuje to tylko wtedy można wpisywać tytuły psa jeśli ma już potwierdzenie w domu i można kopie tego potwierdzenia przesłać do danego związku organizującego wystawę, ale nie jestem pewna. A jeśli nie to trudno, mamy jeszcze sporo czasu, aby zdobyć takowe wnioski (sunia ma dopiero 15 miesięcy). Quote
aga616 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [quote name='Monia85']Jeśli dobrze widziałam to nie ma wpisane ICH, ale przecież na dyplom intera czeka się trochę i mogła jeszcze go nie otrzymać, a jeśli dobrze się orientuje to tylko wtedy można wpisywać tytuły psa jeśli ma już potwierdzenie w domu i można kopie tego potwierdzenia przesłać do danego związku organizującego wystawę, ale nie jestem pewna. A jeśli nie to trudno, mamy jeszcze sporo czasu, aby zdobyć takowe wnioski (sunia ma dopiero 15 miesięcy).[/QUOTE] dokładnie - katalog nie jest żadnym wyznacznikiem...! Co więcej - pies z I lokaty może nawet nie mieć zatwierdzonego tytułu intera, wystarczy, że w dniu wystawy ma SPEŁNIONE wszystkie warunki do uzyskania takiego tytułu, CACIB przechodzi na psa z resem! Tak więc musisz jakoś dowiedzieć jakie sukcesy ma na swoim koncie tamta suczka - albo spróbować napisać do fci - są bardzo pomocni i może będą wstanie Ci odpowiedzieć ! Quote
Zzabi Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='Monia85']Moja sunia otrzymała teraz res.CACIBa w Berlinie. Jest tylko jedno ale-nie wiem czy suka(w klasie championów) miała już intera czy nie. Próbowałam się coś dowiedzieć od właścicieli, ale nie mogłam się z nią dogadać. Czy teraz mam cierpliwie czekać, czy coś do domu przyjdzie.[/QUOTE] ten sam temat mnie dręczy ;) jak się dowiedzieć czy psiak jest interem;) Quote
kelpie87 Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 A czy można przekształcic resCACIB w pełny, jeżeli CACIB otrzymał pies który otrzymując go spełnił warunki uzyskania tytułu interchampiona? Quote
Zzabi Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 [quote name='kelpie87']A czy można przekształcic resCACIB w pełny, jeżeli CACIB otrzymał pies który otrzymując go spełnił warunki uzyskania tytułu interchampiona?[/QUOTE] formalnie rzecz ujmując, CACIB jest przyznawany pierwszy wiec w tym momemcie pies spełnia już warunki do Int.Ch., w dalszej kolejności na drodze porównania przyznawany jest resCACIB...więc pewnie można go przekształcić;) spróbować nie zaszkodzi:) Quote
Darvin Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 nie rozumiem jednej rzeczy, jak to jest z tym potwierdzeniami CACIBów i przekształcenia rezerwowych wniosków ? ja wysłałem takowy wniosek do ZKwP w sierpniu rok temu, po wystawie w Lipsku... i nadal nie mam potwierdzenia uznania mojego wniosku przekształcenia rezerwy w CACIB, czy to normalne ? Quote
Zzabi Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 [quote name='Darvin']nie rozumiem jednej rzeczy, jak to jest z tym potwierdzeniami CACIBów i przekształcenia rezerwowych wniosków ? ja wysłałem takowy wniosek do ZKwP w sierpniu rok temu, po wystawie w Lipsku... i nadal nie mam potwierdzenia uznania mojego wniosku przekształcenia rezerwy w CACIB, czy to normalne ?[/QUOTE] może się czegoś dopatrzyli ;) albo leży odłożony i czeka na wysyłkę...[I]może się nikt nie upomni[/I] :D Quote
Darvin Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 [quote name='Zzabi']może się czegoś dopatrzyli ;) albo leży odłożony i czeka na wysyłkę...[I]może się nikt nie upomni[/I] :D[/QUOTE] albo po prostu mają to w dupie, na kolejnego maila na [email]championaty@zkwp.pl[/email] nikt oczywiście od tygodnia nie odpowiada... w tym kraju się nic nie zmienia... Quote
Zzabi Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 [quote name='Darvin']albo po prostu mają to w dupie, na kolejnego maila na [email]championaty@zkwp.pl[/email] nikt oczywiście od tygodnia nie odpowiada... w tym kraju się nic nie zmienia...[/QUOTE] tak to już jest :( mnie Caciba przysłali przeszło rok po wystawie wiec mnie nic nie zdziwi ;) Quote
Zzabi Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 chciałam się upewnić więc pytam...czy możliwość przekształcenia res.CACIBA w CACIB przysługuje w każdym kraju przynależącym do FCI? Quote
Recommended Posts