Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie chodzi o to że mi się nie chciało, tylko miałam ograniczony niestety :roll: i tak się nie wyrobiłam z czasem. Następnym razem (w zależności od czasu) będę się starała w całości trymować psa.

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='bonsai_88']Grunt, że się starałaś i nie jechałaś psa z góry na dół maszynką :)... no i że psiak pięknie wyszedł...[/quote]

maszynką się nie dało nawet bo się strasznie bał ;)
wygląda lepiej niż przedtem tylko szkoda że nie miałam czasu go dopracować, niestety brak prawka i jeżdżenie z kierowcą robi swoje :roll:

[quote name='Śnieżynka']Smallpati a w jakim wieku jest ten Foksik ??[/quote]

5 miesięcy ;)

Posted

Ja bym go zrobiła maszynką,
trzeba dotąd pokazywać, że maszynka warczy a nie gryzie az wreszcie da się ostrzyc.
Tu jest konieczna cierpliwość i stół nie można tego robic na trawie .

Posted

zgadzam się ale właściciele nie uznają obcinania psa w środku mieszkania, a co dopiero na stole :roll: także musiałam sie garbić i robić to na trawie.
Co do maszynki, to moja strasznie głośno wyje, nie warczy tylko wyje, ona jest już na wykończeniu i przydałoby mi się ją wymienić. Pisałam że czas odgrywał znaczną rolę więc nie było mowy o przyzwyczajaniu psa do tego dźwięku

No to jak to w końcu jest? Lepiej trymować czy strzyc maszynką foksa?

Posted

Jamnik przed trymowaniem
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images32.fotosik.pl/259/892c4642ed182afb.jpg[/IMG][/URL]

i po

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/261/04589c6e6b44503c.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/216/1bed049cb95d954d.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Ranyyy jak miał kołtuny na łapach!!!

Ja się nie znam na robieniu jamników ale po co on ma zostawione na łapie takie odstające włosy? (w sensie po trymowaniu) Bo trochę wygląda jakby miał tę łapkę dziwnie wygiętą. Ale to może dlatego, że siedzi.

Wrzuć jakiegoś westa! Pewnie państwo z nimi przychodzą na pęczki z rozkazem 'pojechać maszynką bo zrobiły się kołtuny' :evilbat:

Posted

On nie miał tam kołtunów, miała je na uszach. To jasne to martwy włos do wyskubania,nie był skołtuniony tylko zmierzwiony. Zobacz tutaj one mają takie pióra na łapach tylko ta \"moja\"sunia ma je bardzo długie i jasne [url]http://www.dagidog.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=52&Itemid=41[/url]

Posted

[quote name='Bzikowa']Magda, ale tam nie było nawet CIENIA sarkazmu.
Ja się serio pytałam bo nie wiedziałam. ;)
Dzięki za odpowiedź;)[/quote]
Chodziłomiotopytanie o westy. one rzadko na grzbiecie mają kołtuny więc nawet skołtunione(na łapach) można trymować ,tylko ludzi trudno przekonać:roll:

Posted

Sory Mudik ale tak się jamników nie robi. Jamnik to pies naturalny.
Domyślam się , że chciałaś zrobić mu korektę łap > aż się boję jak ten pies wygląda w statyce :/
Jedyne co mogę pochwalić to ułożenie włosa reszta do bani.
Rozumiem, że właściciel chciał żeby było praktycznie ale coś tu nie wyszło :(

PS>
Każdy kto postanowi obciąć swojemu jamnikowi długiowłosemu włosy w szczególności te na uszach i na ogonie musi liczyć się z tym, że po odroście już nigdy nie będą one wyglądały tak jak przed ścięciem przy założeniu , że wogóle odrosną :roll: .

Posted

[B]*hania[/B] przecież wyraźnie pisano, że łapy są zrobione tak a nie inaczej na wyraźne życzenie właściciela... przypuszczam, że reszta psa też...

[B]Śnieżynka[/B] nie pytaj jak to jest, ale faktycznie włos może już nigdy nie osiągnąć poprzedniej długości - kiedyś moi rodzice ogolili psa [z powodu upałów] i włos już nigdy nie był taki jak wcześniej.

Posted

[quote name='bonsai_88'][B]*hania[/B] przecież wyraźnie pisano, że łapy są zrobione tak a nie inaczej na wyraźne życzenie właściciela... przypuszczam, że reszta psa też...[/quote]

Ja to rozumiem ale pies wygląda nienaturalnie (łapy) a to niestety bije po oczach. Dodatkowo jest gruby i wszystko wskazuje na to , że w statyce prezentuje się gorzej niż w pozycji siedzącej własnie z w/w powodu.

Posted

[url]http://images32.fotosik.pl/259/892c4642ed182afb.jpg[/url]
:mdleje::shake:
Jak można doprowadzić psa do takiego stanu....

Szkoda że nie zrobiłaś mu foty "po" jak stoi.

Posted

Jest gruby owszem,ale to klient więc nie mnie go oceniać,ta sunia ma w ogóle słaby włos. Chciałam zrobić jak stoi ale niechciała stac. Co do uszu ja tam niczego nie ciełam! skróciłam tylko pióro na łapach,reszta jest taka jaka była usunełam tylko jasny na focie przed ,martwy włos. U mnie była ta sunia drugi raz a ma swoje lata,może była wcześniej golona nie wiem ,jeśli tak to nie u mnie. Nożyczek użyłam tylko do skrócenia korekty ogona i łap. Wiem ,zę teraz i ogon i łapy są nie naturalne nie musicie mi tego pisać ,ale jak to juz ktos napisał tak chciała właścicielka. Resztę psa robiłam palcami z małym użyciem nożyka trymerskiego.