Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='AniaP']Gosiu, dyskwalifikacja? :-( Czyli co? Pobiegł się przywitać z sunią i nie dał się odwołać? :hmmmm: Na zdjęciu jest tak ładnie wpatrzony w przewodnika. :kciuki:
[/quote]
Czyli nasza przyjaciółka, też hodowczyni Tollerów, którą Fox kocha płomienną miłością, tudzież kocha jej obydwie sunie (nie wiem kogo mocniej) spotkał ją dziś rano, potem znowu mu znikła i zobaczył ją ponownie cćwiczenia- właśnie pokonywał ostatni element- hopeczkę...No a że wybiegł za obręb ringu to dostał dysk- wrócił ale już było po ptokach....
Taaa, wpatrzony, prawie rok temu zaczęliśmy z nim ćwiczyć i co? Wreszcie spoważniał, wreszcie zaczął naprawdę precyzyjniej ćwiczyć, i ...:shake:

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gosia_i_Luka']No niestety, takie są reguły... Musiałby wtedy przymknąć oko również na pozostałe psy, który wyszły (a czasem nawet uciekły ;) ) z ringu.[/quote]
No właśnie, kiedyś na "psachsportowych" była dyskusja na ten temat, jakie opuszczenie przez psa ringu powoduje jego dyskwalifikację. Ja myślałam, że każde, ale zdania były podzielone i podobno nie każde. Dla mnie ten punkt regulaminu cały czas jest niejasny. :puppydog:

Posted

Też widziałam analogiczną sytuację na innych zawodach, kiedy sędzia pozwolił na wykonanie całości po raz kolejny.
Ale trudno - to nie wina sędziego, że pies nie skończył, tylko nas że nie wyryliśmy mu w sercu i duszy że nie powinien nawet drgnąć choćby przechodziła jego psia żona.:razz:
A generalnie z tollerami jest tak: ogromny temperament + otwartość = lecimy do kochanych znajomych, jak tylko ich zobaczymy... U ciężko jest go tego oduczyć, na pewno ciężej niż ON czy OB....

Posted

Gratulacje dla wszystkich, którzy mieli możliwość uczestniczenia w zawodach:multi: Fox-owi i jego panu szczerze współczujemy - naprawdę pięknie się prezentowaliście, ale widać serce nie sługa ...

Przepraszam, że dopiero teraz, ale wreszcie wrzuciłam na tymczasowy serwer w oryginalnej wielkości i bez obróbki zdjęcia z zawodów (będą dostępne przez najbliższe 2 tygodnie - potem znikną). Część z nich Kiara zamieściła na psach sportowych, ale gdyby ktoś chciał sobie ściągnąć inne, to zapraszam, choć uprzedzam, że ich jakość budzi zastrzeżenia :(

zdjęcia: [url]http://www.voila.pl/i2gmn/[/url]

Posted

Pudelek podobał mi się, szczególnie jak mu podskakiwały uszka jak dreptał dzielnie koło pańci. Kręciłam się z rudą belgijką i aparatem koło schodów, gdzie chyba siedziałaś :cool3:
Przez moment zastanawiałam się czy wrzucić zdjęcia na serwer, bo są tak cienkiej jakości, ale ostatecznie stwierdziłam, że gdybym startowała ze swoim psem i gdyby ktoś mnie sfotografował, to chciałabym mieć chociaż zdjęcia najgorszej jakości :p

Posted

[quote name='MonikaSz']Kręciłam się z rudą belgijką i aparatem koło schodów, gdzie chyba siedziałaś :cool3:[/QUOTE]
Faktycznie, teraz kojarzę belga, do którego Kubuś tak usilnie się wyrywał :)

[quote name='MonikaSz']Przez moment zastanawiałam się czy wrzucić zdjęcia na serwer, bo są tak cienkiej jakości, ale ostatecznie stwierdziłam, że gdybym startowała ze swoim psem i gdyby ktoś mnie sfotografował, to chciałabym mieć chociaż zdjęcia najgorszej jakości :p[/QUOTE]
No dokładnie, każda fotka się liczy :cool3: A poza tym, po zmniejszeniu nie widać ziarna i są dobre :P

Posted

NIc, otrząsnęliśmy się z kaca po dysk:razz: , zaciskamy ząbki i jedziemy na zawody do W-wy w kwietniu. ZObaczymy ja tam pójdzie- uprzedzam że na znajomych :mad: :diabloti: .

Posted

Ehhh... Ja bym się wybrała jakby coś w okolicy śląska było... mażenia... :shake:

• 4 weeks later...
Posted

[url=http://www.zkwp.bialystok.pl/szkolenia.html]Augustow[/url]
[url=http://www.psysportowe.pl/forum/index.php?showtopic=374&st=20]Koło Poznania[/url]
a, miejmy nadizeje, cos w Trojmiescie bedzie :loveu:

Posted

Pojawiła się informacja o kolejnych zawodach, tym razem 24-25 czerwca w Krakowie [URL="http://www.psysportowe.pl/forum/index.php?showtopic=510"]http://www.psysportowe.pl/forum/index.php?showtopic=510[/URL] .

Posted

o!!@@ czy mnie wzrok nie myli?!? ZAWODY W KRAKOWIE?!?! o matko ale SUUUUPEER!!! nbo nie to teraz musze sie sprezac, cwiczyc pilnie i jak zawody w Krakowie to juz nie odpuszcze okazji do mozliwosci debiutu w miejscu tak blisko mojego miasta:) (niespełna 40 km) w takim razie musimy jeszcze dopracowac chodzenie przy nodze, zostawanie i ogolnie prace przy innych psach i jesli wszystko sie uda to STARTUJEMY!! (pewnie skonczymy z dyskw ale co tam!!)

Posted

[QUOTE]Dysk jest straszny przez kilka dni- potem przechodzi:razz:[/QUOTE]
już sie troche z zawodów jeździeckich przyzywczaiłam ponieważ kon na którym startuje (wredna klaczka....:) ma straszne humorki i czasem jak sie uprze to lubi sobie pognać dzikim galopkiem na przeszkode i zatrzymać się zaraz przed do po druhiej próbie konmczy sie dyskw... i wlasnie tydzien temu mialam dwa razy dysk wiec dopiero teraz przestalam byc na siebie wsciekla ale coz... nastepnym razem bedzie lepiej:) a ty startujesz w Krakowie?