quo-vadis Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Moja Kora też ma dostęp na wszystkie łóżka w moim domu (najlepszy sposób). Ale nie to, że mi się nie udało jej nauczyć. Poprostu Kora może wchodzić i już. Co prawda przez pierwsze 2 tyg. jak u nas była nie chcieliśmy żeby wchodziła (moi rodzice nie chcieli) ale potem pozwolili. A moje spostrzeżenia? Kora bardziej interesowała się kanapą jak nie mogła na nią wchodzić (zakazany owoc, hehe) :evil_lol: . A teraz jak może to to już nie jest taka fascynacja i już nie ma takiej chęci na kanapy i łóżka:evil_lol: :):) Pozdrawiam Quote
justynia Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 [quote name='coztego']No pewnie, wystarczy odciąć psu dostęp do kanapy podczas naszej nieobecności :evil_lol: [/quote] Hi hi, tak robiliśmy, ale znudził się nam, bo trzeba było taborety z kuchni przynosić, a i to mało, bo mamy jeszcze 2 fotele :evil_lol: Zresztą nie wiem, czy po jakimś czasie by się nauczyła, że nie wolno, mi się zdaje, że i tak by potem wskakiwała po zdjęciu taboretów :lol: ALe co tam, niech wskakuje sobie, jej się też należy zakazany owoc :diabloti: Quote
betty_labrador Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 [quote name='izka']czesc! Moim zdaniem aby uniknąć sytuacji ,kiedy nasz pies wyleguje się na naszym wyrku ,musi miec odpowiednia pozycję w naszym stadzie .czyli musi byc nizej w hierarchi niz my , co mozna osiagnać przez konsekwencje i cierpliwość, bez używania jakiej kolwiek przemocy czy przymusu:-D . Pies który uznaje nas jako przywódce nigdy nie pozwoli sobie na takie zachowanie,Polecam ksiązkę Johna Fishera - okiem psa - i - dlaczego mój pies- . Mam juz drugiego psa ze schroniska , swietnie wychowują sie na podstawie tych ksiązek, obydwa psy wziete były ze schroniska juz dorosłe.:) Zycze powodzenia. izka:-D[/QUOTE] :roll: :roll: :roll: :roll: Quote
Behemot Posted March 28, 2006 Author Posted March 28, 2006 [quote name='izka']czesc! Moim zdaniem aby uniknąć sytuacji ,kiedy nasz pies wyleguje się na naszym wyrku ,musi miec odpowiednia pozycję w naszym stadzie .czyli musi byc nizej w hierarchi niz my , co mozna osiagnać przez konsekwencje i cierpliwość, bez używania jakiej kolwiek przemocy czy przymusu:-D . Pies który uznaje nas jako przywódce nigdy nie pozwoli sobie na takie zachowanie[/quote] To trochę brzmi jak klepanie wyuczonej lekcji :cool3: Quote
Recommended Posts