Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj ale tego napisaliście :o i chyba troche się spóźniłam.
(Ania bardzo ładne zdjęcia)
[color=brown][b]Alenaa[/b][/color] Chciałam tylko napisać że z doświadczenia wiem że podstawowych komend idzie nauczyć chińskiego grzywacza ale dużoooo zależy od wychowania kiedy to szczeniak jest jeszcze u hodowcy . Szczenięta z naszej hodowli staram nauczyć sie czystości i twierdze że nie jest to takie trudne.
Wiadomo że gorzej jest z psami starszymi tak jak z moja Kelly.
Uważam, że należy zastanowić się nad tym jakiego psa tak naprawde się chce. Wygląd ??!! To nie wszystko !! Albo się chce miłego, wesołego i kochanego pieska, który zawsze przykleji się do Ciebie albo psa który będzie słuchał tylko twoich komend.
Grzywacz jest typowym psem towarzyskim który kocha swojego właściciela nad życie.

A tak z innej beczki:
Zauważyłam że wsponieliście równiez o dalamtynczykach. Wiem że wielu ludzi, hodowców a nawet sędziów twierdzi że dalmatyńczyki to głupie psy, ale ja uważam inaczej. Nie moge narzekać na moją dalmatynke, jest posłuszna, grzeczna, spokojna i cicha. Każdy uważa że owczarki, dobermany itp to chodząca inteligencja a właśnie z takimi rasami Aisha wygrała na szkoleniu PT zdobywając III miejsce i oczywiście brązowy medal. Więc chyba nie jest taka głupia ??!!

Pozdrawiam

P.S. Z tego co tu czytałam to chyba Alenaa nie kupi chińskiego grzywacza :wink:

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[b]lothia[/b] po babci jest niejadkiem,chociaż Camille też czasami kaprysi,a śmieciarz z niej I klasa tylko patrzy żeby dorwać się do kosza. :lol: :lol: :lol:

Posted

Milka tez śmieciarz :evilbat: Nie wiadomo , kiedy wyciaga z kosza różne rzeczy i chomikuje w koszyczku :lol: chyba ze smaczne lub do popsucia to wtedy nie chomikuje :wink: :lol:

Posted

[quote name='gruca'][b]maga18[/b] rodzina ach rodzina :lol: :lol: :lol:[/quote]

a mozna wiedziec po kim ma marszczenie nosa i pokazywanie zebów jak sie do niej mówi?? :lol:

Posted

[quote name='gruca'][b]lothia[/b] po babci jest niejadkiem,chociaż Camille też czasami kaprysi,a śmieciarz z niej I klasa tylko patrzy żeby dorwać się do kosza. :lol: :lol: :lol:[/quote]Moja suczynka jest niesamowicie żarłoczna. Od małego rzuca się na jedzenie. Z reki bierze wszystko, nie patrząc co, a jeśli jej nie smakuje, to idzie do kąta i wypluwa :D :D . Okropnie śmiesznie to wygląda. Pozatym jest cyrkowcem. Na dwóch łapkach, chodzi przez cały duży pokój, a jak o coś prosi, to staje na dwóch łapkach i kręci się w kółko. Mamy z nią dużo śmiechu i radości :D :D

Posted

[quote name='maga18'][quote name='gruca'][b]maga18[/b] rodzina ach rodzina :lol: :lol: :lol:[/quote]

a mozna wiedziec po kim ma marszczenie nosa i pokazywanie zebów jak sie do niej mówi?? :lol:[/quote]

fux tez tak robi :roll: :roll: :roll: :roll: to takie zabawne , mowie do niego a on patrzy na mnie i robi miny , marszczy nochal i pokazuje zeby , a happy ze mna rozmawia ja do niej mowie a ona zaczyna warczec i szczekac :o :o :o :o :o i wyraznie chce mi cos powiedziec , a czasami opowiada :wink: :wink: :wink: :wink:

Posted

[quote name='maga18'][quote name='gruca'][b]maga18[/b] rodzina ach rodzina :lol: :lol: :lol:[/quote]

a mozna wiedziec po kim ma marszczenie nosa i pokazywanie zebów jak sie do niej mówi?? :lol:[/quote]

Po ALFIE ALBINIE Migotce czyli babci,widocznie dużo po babciach sie dziedziczy.
Alfinka ma już prawie 8 lat i duże braki w uzębieniu,jak się taki szczerbolek uśmiecha to zabawnie wygląda.

Posted

[quote name='gruca'][quote name='maga18'][quote name='gruca'][b]maga18[/b] rodzina ach rodzina :lol: :lol: :lol:[/quote]

Po ALFIE ALBINIE Migotce czyli babci,widocznie dużo po babciach sie dziedziczy.
Alfinka ma już prawie 8 lat i duże braki w uzębieniu,jak się taki szczerbolek uśmiecha to zabawnie wygląda.[/quote]Moja od początku była szczerbulem, a ostatnio języczek zaczęła pokazywać

Posted

Cyga!!!Wydaje mi sie ,ze wieksze znaczenie ma genetyka tutaj....Oczywiscie "normalna profilaktyka " dentystyczna - czyli dbanie o czystosc zebow ,o czyszczenie z kamienia nazebnego,o nie dawanie do gryzienia twardych przedmiotow jest bardzo wskazana ,ale chyba decyduje jednak genetyka.
Zdarzaja sie osobniki nagie majace kompletne uzebienie np .Heroinka Grucy,a zdarzaja sie takie ,ktorym juz czesc stalych zebow nie wyrasta.Najczesciej jednak zeby stale sa ,a potem wypadaja.

Posted

Tak jak już pisałam moja od początku, a mam ją od 7go tygodnia życia, nie ma trzech ząbków. T. z. nie od początku, tylko od 3go miesiąca, gdy wyrosły jej stałe ząbki i tak już jest do tej pory bez zmiaan

Posted

no cóż, Demonic wszyscy widzieli sierść niby ma, ale podszerstka mu natura poskąpiła, brakujw mu równiez dolnych przedtrzonowców :roll:
Aniu a może mi kosmite wcisnełaś? aaa i lubi jedzenie od chińczyka.

Posted

[quote name='lothia']no cóż, Demonic wszyscy widzieli sierść niby ma, ale podszerstka mu natura poskąpiła, brakujw mu równiez dolnych przedtrzonowców :roll:
Aniu a może mi kosmite wcisnełaś? aaa i lubi jedzenie od chińczyka.[/quote]

lub semi :wink: :lol: :lol: :lol:

Posted

Mi sie tez wydaje ,ze Demonic to semi....Teraz coraz czesciej rodza sie tak mocno zarosniete szczeniaki.
Ostatnio znalazlam takiego malucha z Ukrainskiej hodowli.

[img]http://img461.imageshack.us/img461/8646/alkatrastukraina2ei.jpg[/img]

Posted

[quote name='resuruss']Mi sie tez wydaje ,ze Demonic to semi....Teraz coraz czesciej rodza sie tak mocno zarosniete szczeniaki.

[img]http://img461.imageshack.us/img461/8646/alkatrastukraina2ei.jpg[/img][/quote]No tego, to już chyba w żadnym wypadku do łysych nie można zaliczyć, ani chyba do tych semi

Posted

[quote name='Draczyn'][quote name='resuruss']Mi sie tez wydaje ,ze Demonic to semi....Teraz coraz czesciej rodza sie tak mocno zarosniete szczeniaki.

[img]http://img461.imageshack.us/img461/8646/alkatrastukraina2ei.jpg[/img][/quote]No tego, to już chyba w żadnym wypadku do łysych nie można zaliczyć, ani chyba do tych semi[/quote]

Kazdy grzywacz, ktory ma bujne owlosienie na glowe, lapach i ogonie zarasta na plecach... a te ktore maja mniejsze owlosienie w typowych miejscach zarastaja ale mniej... od kiedy interesuje sie grzywaczami spotkalam tylko 3 które 'nie sa do golenia' i łyse ciałko mają z natury... reszte to byly naguski 'podgalane'

Posted

[color=blue][b]Lothia[/b][/color] Wcześcniej widziałam na zdjęciach Demonic i uważam że jest to semi, więc warto zastanowić się nad zgoleniem :D pewnie ślicznie bedzie wyglądać !!

Pozdrawiam

Posted

[quote name='didi'][color=blue][b]Lothia[/b][/color] Wcześcniej widziałam na zdjęciach Demonic i uważam że jest to semi, więc warto zastanowić się nad zgoleniem :D pewnie ślicznie bedzie wyglądać !!

Pozdrawiam[/quote]

zastanawiamy sie, zastanawiamy ale na wiosnę bo trochę zimno i przez jego wegetarianizm jest taki chudy że wstyd :oops:
ale ten ogolony na lwa wyglada nieźle , może jeżeli Ania się zgodzi przećwiczymy taka fryzurę :wink:

Posted

[quote name='resuruss']Mi sie tez wydaje ,ze Demonic to semi....Teraz coraz czesciej rodza sie tak mocno zarosniete szczeniaki.

[img]http://img461.imageshack.us/img461/8646/alkatrastukraina2ei.jpg[/img][/quote]

Ooooo lwi piesek :lol: :lol: :lol: