pixie Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 dostalam wiadomosc od Gackn [B]jest mozliwosc zabrania jutro materaca z wroclawia[/B] [B][COLOR=red]Ulv...Gackn wyslala pw do Ciebie z kontaktem[/COLOR][/B]... czy bedziesz mogla podrzucic go we wskazane miejsce, pojedzie do Katowic a stamtad do Warszawy i moze juz za dwa dni bedzie u Oskarka jesli nie bedziesz mogla zorganizuj kogos z wroclawia, tyle tram dogo, by zawiozl na dworzec ten materac...toz to malutka paczuszka mam nadzieje ze sie uda! Gackn dzieki ! ja bede na dogo dopiero w nocy, polksiego czasu, wiec postaraj sie by ktos mogl ten materac podrzucic Quote
Ania-Sonia Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Pixie, byłoby super gdyby udało się z dogomaniaczką z Bielan, pieniądze na bilet na pewno się znajdą ;) [B]Bardzo prosimy o regularne wizyty dogomaniaków warszawskich u Oskarka!!![/B] To bardzo ważne nie tylko ze względu na psiaka, ale także na atmosferę wokół Oskarka w lecznicy. Na razie jest dobrze. Lekarze są pod wrażeniem, że ludzie organizują się, przychodzą, pomagają, dbają o czystość. Wczoraj jedna z ciotek (chyba Renata, bo Asia się nie przyznaje :evil_lol: ) zrobiła taki błysk, że ponoć nigdy tam czysto nie było ;) :lol: Lekarze z lecznicy ze swej strony bardzo dbają o Oskarka wykazując się wielkim sercem i wrażliwością (wielkie podziękowania dla dr. Moniki Cygańskiej i dr. Łukasza Kisielewskiego :Rose: :Rose: ) Dzisiaj był u Oskara sympatyczny wujek (nick- wędkoholik, jeśli czegoś nie pokręciłam :oops: ). W czwartek, wraz z synem, zabierze wózek Oskarka do przeróbki! Ja jutro będę ok. 11. Quote
pucka69 Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 eloise - czy my jesteśmy jutro umówione ok. 19.30? w lecznicy czy gdzie? Quote
Carmen Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Przeczytalam dzis caly wątek od poczatku do konca zeby zrobic ten filmik ... kocham Oskarka :(:(:( Quote
halbina Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Carmen, czekamy na Twoje dzieło! Jest bardzo potrzebne... Oskarkowi i ludziom... Quote
Bodziulka Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 mnie oświeciło troszeczkę - Oskar ma podkładów na kilka dni, ale przydałyby się takie ręczniki papierowe, których się zazwyczaj używa w kuchni (wiecie o co chodzi?) tym się dużo łatwiej po nim sprząta, niż wąskim papierem toaletowym coś jeszcze miałam napisać, ale już mi mózg paruje [SIZE=1](wiecie ile bokserów szuka domków :-( na sggw jest 9 - na szczęście sggw jest koło kliniki Oskarka :cool3:)[/SIZE] Quote
carolinascotties Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 [B][SIZE=4]***SPRAWA HAMAKA ***[/SIZE] - KAttarina napisała na wizażu coś, o czym trzeba pamiętać projektując hamak- kopiuję-[/B] [B][SIZE=3][COLOR=red]"do wykonania projektu potrzebne sa chociaz podstawowe wymiary Oskarka: waga, szerokosc w okolicach klatki piersiowej, rozstaw przednich lapek, dlugosc cialka, ile cm stanowi czesc sparalizowana. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=red]Trzeba b. dokladnie zaprojektowac hamaczek tak, aby nie spowodowac urazu narzadow wewnetrznych."[/COLOR][/SIZE][/B] ---------------------- [B]Asiu - podałam już dwóm Wizazankom numer konta - prosiłam, aby w tytule przelewu wpisywały - nicki z wizażu, wizaż i dla OSkara :)[/B] [B]żegnam sie z Wami Kochani - wracam w poniedziałek...mam nadzieję, że wszystko będzie szło ku lepszemu... ku naszym wspólnym marzeniom... [/B] [B]i proszę o opiekę nad bazarkiem :) proszę też o sprawdzanie - co dzieje się na Oskarkowym wątku na wizażu - [/B] [B][URL]http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196129[/URL][/B] [B]może ktoś będzie potrzebował informacji -albo będzie chciał odwiedzić Oskarka :)[/B] [B]Do zobaczenia - pozdrawiam Was serdecznie - Asiu - uważaj na siebie - wysyłam Ci całą masę pozytywnych myśli i przytulaków :loveu: !!![/B] Quote
ulvhedinn Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 [quote name='pixie']dostalam wiadomosc od Gackn [B]jest mozliwosc zabrania jutro materaca z wroclawia[/B] [B][COLOR=red]Ulv...Gackn wyslala pw do Ciebie z kontaktem[/COLOR][/B]... czy bedziesz mogla podrzucic go we wskazane miejsce, pojedzie do Katowic a stamtad do Warszawy i moze juz za dwa dni bedzie u Oskarka jesli nie bedziesz mogla zorganizuj kogos z wroclawia, tyle tram dogo, by zawiozl na dworzec ten materac...toz to malutka paczuszka mam nadzieje ze sie uda! Gackn dzieki ! ja bede na dogo dopiero w nocy, polksiego czasu, wiec postaraj sie by ktos mogl ten materac podrzucic[/quote] Tak, troszkę póżno się dowiedziałam, ale postaram się dotrzeć na dworzec rano... daleko nie mam. Quote
Kora Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Bylam wczoraj u Oskarka o 22 zawiozlam podklady takie specjalne dla psiakow antybakteryjne hipoalergiczne na przylepce do podloza i ludzkie. Oskarek na poczatku sie patrzyl na mnie zdziwiony, a potem tak sie zaczal cieszyc i szczekac na wszystkich kto chcial wejsc. Jutro mu zawioze posciel na kocyki, ale tez mocno wieczorem. Aaa byla kupka, przyzwoita, ale zgrabnie zrobiona. Moze ktos ma na zbyciu plaster do podklejania wykladzin, mozna by uzyc zeby syneczek nie jezdzil z calym legowiskiem po izolatce. Nie zapominajcie zostawiac mu wody bo po suchym to jak po kacu;) . Nic sie nie martw Asia bedzie dobrze. Quote
pidzej Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 to ja z Bielan ;) może na pierwszy raz umówię sie z kims kto pokaże mi co i jak i zobaczymy czy jestem rozumna czy odpadam :eviltong: np. jutro? i jeszcze... od siebie mogę dojeżdżać 181 a potem 185 z wilsona, ktoś się może orientuje, czy lepiej dwoma autobusami czy tramwajem do metra dworzec gdański i na ursynów a później dojść, oczywiście drogi nie znam. co szybciej wychodzi. a, i nie 2-3 h a 1-2 bo długo bym dojeżdżała. najchętniej przed południem, ale to mogę wymiennie. zdecydujcie. Quote
gackn Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Zaraz przepadnie transport materaca!!!!!Proszę o kontakt!!! Quote
ulvhedinn Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 No i niestety przepadł:shake: Za późno się dowiedziałam, żeby kogoś zorganizować, a nie naprawdę mogłam wcześniej wyjść z domu.. W razie czego następnym razem- mój telefon jest w mapie pomocy. Przepraszam, ale muszę czasem wiedzieć ciut wczesniej:-( Mogę go nadać przesyłka konduktorską, tylko ktos musiałby odebrać w Wawie, byłby wtedy szybciutko... i... -wiecie jaki jest tego koszt? :oops: Mam w tej chwili dziurę w kieszeni..... Quote
wtatara Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Dziękuje wszystkim za opiekę nad Oskarkiem. Jestescie dzielne i bardzo zorganizowane. Ja jestem z krakowa i taka pomoc nie wchodziw rachube. Podajcie adres to przesle reczniki i zabaweczki. pozdrowienia Quote
diana79 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 ja też mogę wysłać kilka paczek ręczników papierowych bo mam na zbyciu, tylko proszę o adres do wysyłki :lol: Quote
eloise Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 jeśli nikt nie ma nic przeciwko, to możecie wysłać na mój adres, do pracy, jak tylko przyjdą przesyłki, zawiozę prosto do oskara-mieszkam i pracuję bardzo blisko kliniki Ewa Figat Ibisa 14 02-812 Warszawa Quote
diana79 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='eloise']jeśli nikt nie ma nic przeciwko, to możecie wysłać na mój adres, do pracy, jak tylko przyjdą przesyłki, zawiozę prosto do oskara-mieszkam i pracuję bardzo blisko kliniki Ewa Figat Ibisa 14 02-812 Warszawa[/quote] super, dziś wyślę paczkę z ręcznikami (już spakowalam), tylko mam pytanie czy nie trzeba wpisać nazwy zakładu pracy w adresie? czy wystarczy samo nazwisko? Quote
eloise Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 przy okazji- przepraszam, że zaśmiecam wątek Oskara, ale szukam domu dla 10-letniej Amstaffki, jesli znacie kogoś, kto mógłby przygarnąć dorosłą sterylizowaną panienkę, proszę dajcie znać Quote
eloise Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 możesz napisac OMD sp.z o.o. ale to nie jest konieczne :) Quote
Ania-Sonia Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Byłam u Oskara, niestety padał deszcz i siedzieliśmy w środku. Potrzebne są ręczniki papierowe, wygodne do sprzątania i może woda mineralna niegazowana do picia dla Oskarka. eloise, pucka - nie naświetlajcie go już dziś lampą, ja go naświetliłam. Quote
Gabriella Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 cioteczki , proszę o zdjęcia Oskarka-new te które otrzymałam do ogłoszenia, już mi nie wystarczają :lol: Quote
Ania-Sonia Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='pidzej']to ja z Bielan ;) może na pierwszy raz umówię sie z kims kto pokaże mi co i jak i zobaczymy czy jestem rozumna czy odpadam :eviltong: np. jutro? i jeszcze... od siebie mogę dojeżdżać 181 a potem 185 z wilsona, ktoś się może orientuje, czy lepiej dwoma autobusami czy tramwajem do metra dworzec gdański i na ursynów a później dojść, oczywiście drogi nie znam. co szybciej wychodzi. a, i nie 2-3 h a 1-2 bo długo bym dojeżdżała. najchętniej przed południem, ale to mogę wymiennie. zdecydujcie.[/quote] Skontaktuj się z Bodziulką, która jutro jedzie do Oskarka przed południem. Najlepiej gdyby ustalić dyżur rano, kiedy jest najwięcej do sprzątania. W ten sposób najbardziej możemy pomóc lekarzom.\ Ja bym wybrała dojazd autobusem;-) Quote
Ania-Sonia Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='Gabriella']cioteczki , proszę o zdjęcia Oskarka-new te które otrzymałam do ogłoszenia, już mi nie wystarczają :lol:[/quote] Bodziulka wczoraj zrobiła dużo zdjęć i filmików, ale gdzieś ją wcięło :mad: ;) Quote
Bodziulka Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='pidzej']to ja z Bielan ;) może na pierwszy raz umówię sie z kims kto pokaże mi co i jak i zobaczymy czy jestem rozumna czy odpadam :eviltong: np. jutro? i jeszcze... od siebie mogę dojeżdżać 181 a potem 185 z wilsona, ktoś się może orientuje, czy lepiej dwoma autobusami czy tramwajem do metra dworzec gdański i na ursynów a później dojść, oczywiście drogi nie znam. co szybciej wychodzi. a, i nie 2-3 h a 1-2 bo długo bym dojeżdżała. najchętniej przed południem, ale to mogę wymiennie. zdecydujcie.[/quote] 185 podjeżdża pod samą klinikę, a od metra trzeba trochę jeszcze przejść ;) jeżeli nie będziesz jechała w godzinach szczytu, to czas podróży jest porównywalny (o ile się wysiada na właściwym przystanku, prawda Aniu :diabloti:) Ja jutro przed południem jadę do Oskarka, to możemy się jakoś umówić, tyle, że jutro wyruszam z Mokotowa, to byśmy się umówiły już na przystanku pod kliniką: Jadąc 185 wysiadasz na przystanku Strzeleckiego (koło SGGW; po skosie przez skrzyżowanie od basenu SGGW) - koło której byś mogła tam być? Quote
Recommended Posts