Anashar Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Oskarku musi sie znalezc dla Ciebie kochajacy domek! Nie ma innej opcji! Quote
Cambel&Megi Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Matko, jakie biedactwo... :( Taki piękny psiak, i te oczy... Jak przeczytałam tą historię na 1 stronie..Trudno, żeby łza się w oku nie zakręciła... Mogę chyba tylko podnieśc.. Quote
xxxx52 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Oskarek mialby zapewnione wspaniale miejsce w organizacji zajmujacej sie kalekimi pieskami.Organizacja ta znajduje sie w Niemczech.ostatnio pojechaly 2 beznozkowe pieski ze schroniska poznanskiego .Przez ta organizacje wspanialy domek znalaz Ciapek ze schroniska w Sopocie,i jak przed kontrola wypadnie pozytywnie domek znajdzie Hash z dogomani. Quote
Kora Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Nawet nie wiecie jaka to przyjemnosc, kiedy czlowiek ktoremu kiedys pomagalam odszukac zaginiona sunie, Pan Grzegorz wielki milosnik zwierzakow natychmiast odpisal na moj mail oferujac tyle ile moze podkladow dla Oskarka (wiem ze Pan sledzi temat wiec [B]BARDZO Dziekuje:Rose:[/B] w jego imieniu). Na jutro umowilam sie na odebranie podkladow z Legionowa. Quote
anouk92 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='xxxx52']Oskarek mialby zapewnione wspaniale miejsce w organizacji zajmujacej sie kalekimi pieskami.Organizacja ta znajduje sie w Niemczech.ostatnio pojechaly 2 beznozkowe pieski ze schroniska poznanskiego .Przez ta organizacje wspanialy domek znalaz Ciapek ze schroniska w Sopocie,i jak przed kontrola wypadnie pozytywnie domek znajdzie Hash z dogomani.[/quote] Dziewczyny przemyślcie sprawę - to jedyna szansa dla Oskarka. Quote
xxxx52 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 pragne zaznaczyc ,ze miejsce jest od" zaraz" Pragne rowniez przekazac ,ze 13 lipca jedzie do Belgi przez Niemcy z Hashem i inna sierotka Poker .Gdyby sie zgodzila zabrac oskarka bylo by wspaniale.Poker jedzie z Wroclawia ,przez Poznan ...dalej . Czasu malo!!bardzo malo!!! Quote
zuziaM Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='xxxx52']pragne zaznaczyc ,ze miejsce jest od" zaraz" Pragne rowniez przekazac ,ze 13 lipca jedzie do Belgi przez Niemcy z Hashem i inna sierotka Poker .Gdyby sie zgodzila zabrac oskarka bylo by wspaniale.Poker jedzie z Wroclawia ,przez Poznan ...dalej . Czasu malo!!bardzo malo!!![/quote] Ja nie zabiore glosu w tej sprawie. Nie bede pisac, czy bedzie to dla Oskarka dobre czy zle..... ale w potoku lez, jakie wylalam, czytajac ten watek spytam tylko - czy w tej Fundacji Oskarek bedzie szczesliwy ? ...... wiadomo, co dla psiaka znaczy to slowo .....czy bedzie ktos, kto przytuli, ........ poglaszcze , ....... poprowadzi na spacerek ( na wozeczku ?) , ...... nie bedzie sie boczyl i gniewal, ze kocyk jest znow brudny .......kto pokocha ? Bo jesli tak ..... Quote
Kanzaj Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='xxxx52']pragne zaznaczyc ,ze miejsce jest od" zaraz" Pragne rowniez przekazac ,ze 13 lipca jedzie do Belgi przez Niemcy z Hashem i inna sierotka Poker .Gdyby sie zgodzila zabrac oskarka bylo by wspaniale.Poker jedzie z Wroclawia ,przez Poznan ...dalej . Czasu malo!!bardzo malo!!![/quote] Czytam historię Oskarka od początku. Potoki łez cisną się do oczu same, ale nie to jest najważniejsze. Wiem, co znaczy psie spojrzenie, przytulenie, wierność i oddanie - sama mam kilka futrzaków z tzw. przeszłością. Jeśli ten psiak ma choćby najmniejsze szanse na życie za granicą - to błagam ratujcie go. On tak bardzo chce żyć... Quote
xxxx52 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 w tej organizacji pieski mieszkaja wszystkie razem,nawet niektore spia w lozkach.sa glaskane ,masowane,maja basen do wodnych masazy,specjalne podworko ,gdzie pieski moga sie poruszac wozeczkami.To jest rodzina majaca ogromne doswiadczenie i kompetencje ,zajowac sie kalekimi psami.jest tam np. piesek hiszpanski bez tylnych nozek.sa i byly pieski (zostaly adoptowane)po paralizu. Jest to szansa ,dla Oskarka!!,uwazam ,ze nalezy ja wykorzystac,gdyz liczba miejsc jest ograniczona. Quote
Kanzaj Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='xxxx52']w tej organizacji pieski mieszkaja wszystkie razem,nawet niektore spia w lozkach.sa glaskane ,masowane,maja basen do wodnych masazy,specjalne podworko ,gdzie pieski moga sie poruszac wozeczkami.To jest rodzina majaca ogromne doswiadczenie i kompetencje ,zajowac sie kalekimi psami.jest tam np. piesek hiszpanski bez tylnych nozek.sa i byly pieski (zostaly adoptowane)po paralizu.[/quote] To chyba nic więcej Oskarkowi nie potrzeba... Quote
deszczowa Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 czy ktoś dzwonił w sprawie tego nowego pomysłu do Asi? Asia ma ograniczony dostęp do netu, bo jest na zwolnieniu. Proszę, zadzwońcie i jej to wszystko wytłumaczcie... Brzmi jak bajka najcudowniejsza....:-( tel. 601 925 696 Quote
Bodziulka Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='deszczowa'] Brzmi jak bajka najcudowniejsza....:-( [/quote] tylko trzeba jeszcze pamiętać, że Oskarek nie zawsze będzie się zgadzał z innymi psiakami... ale myślę, że i nad tym można zapanować Quote
xxxx52 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Jedynym zyczeniem ,prosba tej organizacji jest ,zeby piesek byl wykastrowany,gdyz tam wszystkie pieski mieszkaja razem ,nie sa zamykane.Suczki i pieski sa razem!!Poza tym ,pieski kalekie powinny byc zawsze kastrowane,ze wzgledow zdrowotnych.Hash jest rowniez wykastrowany. Quote
Kanzaj Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='deszczowa']czy ktoś dzwonił w sprawie tego nowego pomysłu do Asi? Asia ma ograniczony dostęp do netu, bo jest na zwolnieniu. Proszę, zadzwońcie i jej to wszystko wytłumaczcie... Brzmi jak bajka najcudowniejsza....:-( tel. 601 925 696[/quote] Dzwoniłam, nagrałam wiadomość, chociaż się życiu nie widziałyśmy... Ale w takiej sprawie - to sobie pozwoliłam! Quote
zuziaM Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='xxxx52']w tej organizacji pieski mieszkaja wszystkie razem,nawet niektore spia w lozkach.sa glaskane ,masowane,maja basen do wodnych masazy,specjalne podworko ,gdzie pieski moga sie poruszac wozeczkami.To jest rodzina majaca ogromne doswiadczenie i kompetencje ,zajowac sie kalekimi psami.jest tam np. piesek hiszpanski bez tylnych nozek.sa i byly pieski (zostaly adoptowane)po paralizu. Jest to szansa ,dla Oskarka!!,uwazam ,ze nalezy ja wykorzystac,gdyz liczba miejsc jest ograniczona.[/quote] Boze ! ! ! To psi RAJ :placz: :placz: :placz: ! Quote
Bodziulka Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Instrukcja wstawiania banerka Oskarka w podpis: 1. Klikamy prawym przyciskiem myszy na banerek, rozwija się menu i wybiermy "kopiuj" [IMG]http://i34.photobucket.com/albums/d136/Azorek/oskar1.jpg[/IMG] 2. Przechodzimy do panelu użytkownika (na górze strony po lewej) [IMG]http://i34.photobucket.com/albums/d136/Azorek/oskar2.jpg[/IMG] 3. Następnie do Edytuj Podpis (po lewej stronie jest kolumna czynności, ta jest na pierwszym miejscu) [IMG]http://i34.photobucket.com/albums/d136/Azorek/oskar3.jpg[/IMG] 4. Pojawia się okno jak do wpisania wiadomości, klikamy w nim lewym klawiszem myszy - pojawia się kursor, wtedy klikamy prawym klawiszem myszy i wybieramy "wklej" [IMG]http://i34.photobucket.com/albums/d136/Azorek/oskar4.jpg[/IMG] 5. Pojawia się banerek Oskarka i klikamy w Zapisz Podpis [IMG]http://i34.photobucket.com/albums/d136/Azorek/oskar5.jpg[/IMG] Quote
Kanzaj Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Rozmawiałam przed kilkoma minutami z Asią. Jest teraz u Oskarka, więc nie może wejść na Dogo. Przemyśli propozycję zagraniczną dla niego, ale musi wszystko dokładnie sprawdzić, żeby nie było potem przykrych niespodzianek. Jak wróci to sama Wam zresztą napisze. Quote
asiuniap Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='xxxx52']w tej organizacji pieski mieszkaja wszystkie razem,nawet niektore spia w lozkach.sa glaskane ,masowane,maja basen do wodnych masazy,specjalne podworko ,gdzie pieski moga sie poruszac wozeczkami.To jest rodzina majaca ogromne doswiadczenie i kompetencje ,zajowac sie kalekimi psami.jest tam np. piesek hiszpanski bez tylnych nozek.sa i byly pieski (zostaly adoptowane)po paralizu. Jest to szansa ,dla Oskarka!!,uwazam ,ze nalezy ja wykorzystac,gdyz liczba miejsc jest ograniczona.[/quote] A jaki jest adres intern. tej organizacji? W jakim mieście? Quote
doddy Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 A Oskarek będzie mógł mieć osobną opiekę 24h? Bo on jest dziamgotliwy raczej do innych psów. Quote
ata Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 asiuniap-wiem do czego zmierzasz:shake: w niemczech tak jest , ze jak trzeba pomoc to organizacja ...organizacji ....i znajdune sie miejsce:-) jeden z tych poznanskich bezlapkowcow mial amputowana przednia lapke a mial dopiero 4 miesiace..... mysle, ze najlepiej bedzie jezeli Asia z xxxx52 same sie dogadaja:loveu: Quote
deszczowa Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='asiuniap']A jaki jest adres intern. tej organizacji? W jakim mieście?[/quote] tak, bardzo ważne jest wiedzieć dokładnie gdzie psiak ewentualnie miałby być (jeżeli się nadaje do podróży w ogóle) Quote
brazowa1 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32867&page=42[/URL] tu jest watek Ciapka,strona 42 i 44 pokazuje nie tylko fotki Ciapka,ale rowniez innych pensjonariuszy,piesek w pieluszkach to tam norma.Popatrzcie na nie.Ciapek ze swoimi powykrecanymi lapkami byl i tak najsprawniejszy.Kontakt z organizacja-doskonały;regularna dostawa swiezych fotek, przysylali oferty domkow,ktore po Ciapka sie zglaszały.No i od formalnej strony wszystko bylo super-przewoz psa (zobaczylam warunki przewozu,poznalam ludzi,ktorzy opiekowali sie psiakami w drodze),finanse,wiadomy adres pod ktorym bedzie piesek. Jasne,załuje,ze Ciapka juz nigdy na zywo nie zobacze,a byl moja schroniskowa miłoscia.Ale...znacznie gorzej bym sie czuła,gdyby on nadal siedzial w schronisku,nie wiadomo do kiedy.Mi nie przeszkadza,ze teraz on mowi po niemiecku :) Ciapek zgadzal sie z innymi psami,ale swiety nie byl-opiekunowie Ciapka to psi fachowcy i Ciapek biegajacy miedzy pieskami jest na to dowodem. Dziewczyny-wypytajcie o wszystko,jezeli macie watpliwosci-a potem skorzystajcie! moze takiej szansy ten pies juz nie dostac. Quote
Recommended Posts