Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja psica ma dugie włoski na lapkach. Zawsze po długim spacerze w zime ma poprzyczepiane kulki śnierzne własnie w tych włoskach i miedzy poduszkami. Myslalam ze moze na okres zimowy obciąc te włoski? I czy smarowanie kremem nawilzającym przed/po spacerze w sniegu jest dobre?

Posted

Witam!
Przycięcie włosów to dobry pomysł,można też smarowac łapy psa oliwą lub zaopatrzyć sie w specjalny płyn dostępny w sklepie zoolog.

Posted

[quote]Witam!
Przycięcie włosów to dobry pomysł,można też smarowac łapy psa oliwą lub zaopatrzyć sie w specjalny płyn dostępny w sklepie zoolog.[/quote]
Troche sie boje ze nie odrosną. A oliwką smarowac przed spacerem czy po?

Posted

Co do płynu to niestety nie pamietam,nie kupowałem.Ja smarowałem oliwą przed spacerem,oczywiście to załatwia problemu w 100%,ale w jakims stopniu.Po spacerze tez,zwłaszcza jak chodniki są posypane solą

• 2 weeks later...
Posted

u mojego sznaucerowego stada te sniegowe kulki na lapkach to tragedia byla ale zaczelam im przed kazdym wyjsciem smarowac siersc lanolina - taka zwykla kupiona w aptece (wydatek ok 4 zl za pojemniczek) - i problem zniknal :) tylko trzeba sie przyzwyczaic do zapachu albo kupic taka superdroga zapachowa psich firm :)

Posted

no nie ma nazwy handlowej to mi panie aptekarki jakos tam wytwarzaja, jest zolte i smierdzi hihi jak to tluszcz zwierzecy - to samo jest dodawane np do plynow do plukania tkanin , znajoma mi kiedys pokazywala jakis preparat wlasnie na bazie lanoliny ale pieknie wygladajacy i pachnacy w super buteleczce ale ponad 90 zl kosztowal ! :o wiec ja pozostalam przy takiej naturalnej

Posted

Zakupie sobie , zakupilabym wszystko byle tylko w zimie pozbyc sie tcy sniegowych kul co je Zuzia na lapach przynosi do domu.Nie mowiac o tym ,ze czasem az chodzic od tego nie moze,a wlosow spomiedzy poduszek nie moge wycinac biorac pod uwage jakie u nas sa sniegi i blota ( zawsze to jakas ochrona) .

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Moja znajoma smaruje łapki i długą sierść psiaka oliwką -seter irlandzki
Można tez kupić parafinę ciekłą w aptece bezwonna ale jak pies zliże to może go przeczyścić.
Moja Sabra od jutra będzie testowac ADO QUATRO preparat ochronny do psich łap- ona jest krótko włosa a chodzi mi o opuszki i pomiędzy nimi (ochrona przed solą)
ROMAS pozdrowienia od Sabry dla ZUZI i BIANECZKI

Posted

ja swojemu goldasowi włoski pod łapami wyciełam, gdyż też zbierały mu sie kule i czasami było tak ze jak się zbiły to pies zaczynał mi kuleć w trakcie biegania. Odkąd ma wycięte jest zdecydowanie lepiej i może biegac bez problemów

Posted

Wydaje mi się, że od lanoliny lepsza jest wazelina kosmetyczna. lanolina jest tłusta, gęsta i ma gorsze parametry rozsmarowywania. Może być także: maść tranowa, maść ochronna z witaminą A - b.tanie. Z firmowych produktów to znam Beaphar foot balm, ale nie wiem, czy jest dobry.

Posted

cóż na zime lepiej psa nie strzyc :D Ja to świtnie znam bo mam Yorka. Ja mojemu psu nacierałam szczotke oliwką i czesałam mu łapy troche to pomogło :)

Posted

Czemu na 3 może ma chorą łapę? Albo poprostu miał śniegową kulke?
Jak nie to są specjalne buty dla psiaków ;) ale nie wiem czy yoreczkowe rozmiary są ;)

Posted

Moja też uwielbia śnieg, właśnie wróciłayśmy z szaleństw na dworze i jest cała mokra:/. Teraz będzie bardzo długo schnąć... yhh takie to już futro.
Ale jak jest chlapa ( u nas jest jeszcze śniegu sporo ale na ulicach mokro) to jest jeszcze gorzej niz sam śnieg:<.

Posted

a ty masz boblaila?? jak tak to masz fanie w pewnym stopniu :d rozumiem że długo schnie :D Takie futerko ... eh to troche potrwa ... a ile ona lub on ma ??:cool1:

Posted

Za duża nie jest ,zdjęcia są na stronce naszej, jeszcze nie do końca co prawda zrobionej ale jest kilka i można zobaczyć ,więc zapraszam ;) [URL="http://republika.pl/oeski"]http://republika.pl/oeski[/URL]
Wzięłam ją oczywiście jak miała niecałe 8 tygodni.