AśkaK Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 O kurcze, niedobrze kelko. :oops: Jestem w trakcie czytania wątku, postaram się coś skrobnąć. Quote
Legion23 Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 no i z tego wszystkiego zrobiłem sobie... sałatkę jarzynową ;P a nad robieniem sałatki przyszło mi do głowy jeszcze parę pomysłów: 1. krótkie [B]filmiki edukacyjne[/B], puszczane na laptopie jeśli siedzimy przy stoliku na imprezie parkowej, a na dużym ekranie - jeśli w klubie filmiki miałyby trochę zdjęć, a trochę ruchomych plansz, liczb i wykresów. filmiki np. o tym, dlaczego sterylizacja jest ważna, i jak potomstwo 1 suki może zapełnić całe schronisko (licząc 2 mioty w roku po 15 psów rocznie razy ileś lat... = będzie schronisko?) i to samo jednej kotki... a skoro schronisk w Polsce jest (ile? 100? 200?), to ile suczek wystarczyłoby wysterylizować, żeby zniknął problem nadwyżki psów nad opiekunami? inne tematy trzeba znaleźć :) chodzi o to, że jak człowiek podchodzi do stoiska, to nie zawsze po ulotkę sięgnie (a właśnie - nie widziałem ulotek sterylkowych), a nawet jeśli, to przeczyta i po tygodniu wie z tego 5%, a po roku nic i znowu jest antropomorfizacja: "biedna sunia nie będzie mieć dzieci? nooo jak to"... a jak zobaczy kolorowe cyferki i suczkę z małymi w opłakanym stanie, a potem małe szczeniaczki za kratą schroniska - może zapamięta na dłużej. filmiki mogą być też[B] reklamowe - konkretnych psów [/B]:) bo jednak zobaczyć psa w ruchu, to nie to samo, co na ulotce na zdjęciu. jak biegnie, szczeka, idzie, wącha, je, chodzi na smyczy, śpi... jak w schronisku przybiega do kraty... skoro nie można zabrać wszystkich ludzi do schroniska, to można schronisko pokazać ludziom :> 2. [B]film adopcyjny[/B] jednak z dźwiękiem, tzn. z muzyką klasyczną wyciszaną w przejściach między scenami, i normalnymi rozmowami tam gdzie są ludzie, ze szczekaniem itp. czy ktoś ma może znajomego jakiegoś [B]sławnego pianistę[/B]? myślę, że [B]muzyka Chopina[/B] byłaby dobra - znana, ładna i nie powinna nikomu przeszkadzać, że jest akurat taka - ? bo rockowa, to dla jednych nieciekawa, dla innych za prosta, i już film "nie trafi". konkretną muzykę oczywiście trzeba będzie dobrać, jak już będzie obraz. Quote
AśkaK Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 [quote name='Legion23']no i z tego wszystkiego zrobiłem sobie... sałatkę jarzynową ;P [/quote] Smacznego!:lol: Ja chyba też zaraz coś na ząb wrzucę, biorę się za ogłaszanie naszych gwiazd na allegro, kalorie będą potrzebne.;) [quote name='Legion23']filmiki mogą być też[B] reklamowe - konkretnych psów [/B]:) bo jednak zobaczyć psa w ruchu, to nie to samo, co na ulotce na zdjęciu. jak biegnie, szczeka, idzie, wącha, je, chodzi na smyczy, śpi... jak w schronisku przybiega do kraty... skoro nie można zabrać wszystkich ludzi do schroniska, to można schronisko pokazać ludziom :> [/quote] Ja cię kręcę, szykuje się przedsięwzięcie na szeroką skalę!:multi: :lol: To kiedy szanowna koleżanka może jechać..?:cool3: [quote name='Legion23'][B]film adopcyjny[/B] jednak z dźwiękiem, tzn. z muzyką klasyczną (...)myślę, że [B]muzyka Chopina[/B] byłaby dobra.[/quote] No no, sam Chopin będzie miał swój udział w szukaniu psiakom domów!:cool3: Dobry wybór. Tylko co w sytuacji, gdy nie będzie możliwości nagłośnienia? Może awaryjnie zrobić też napisy i zgrać wszystko jak filmy dvd, z menu i opcją "lektor polski":evil_lol: lub "napisy". Quote
Fela Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Przepraszam najmocniej wszystkich zainteresowanych. Torby i koszulki są u mnie. Miałam wieczorem w domu wstawić zdjęćia, ale mam w pracy zapaść. Jeszcze tu siedzę. :angryy: Ze zdjęć dziś nici, będą jutro. Koszulki są z Karmelkiem, torebkę można machnąć od ręki. Legion, Ty to jesteś chyba z tych co mówią: zanim powiesz, masz. Wariant 2. torby super. Pomysły filnmowe świetne. Trochu ogólnie to ujęłam, ale na szczegóły nie mam już siły, bo ślepnę. Kelko, o walce nosówkowej napiszę Ci też jutro (to za chwilę już będzie dziś), o ile esperanza jeszcze Ci nie odpowiedziała - bo to ona najlepiej zorientowana. Była choćby dlatego, że była dwa razy z wetem w schronie. Jeszcze nie wiemy, czy sytuacja u nas opanowana, w każdym razie się nie rozwija. Quote
Legion23 Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 [quote name='AśkaK']Ja cię kręcę, szykuje się przedsięwzięcie na szeroką skalę!:multi: :lol: To kiedy szanowna koleżanka może jechać..?:cool3: [/quote] a kto kiedy jedzie i ma wolne miejsce? :) chociaż może zacząć od domków tymczasowych? chwila w domu merdania ogonem, jedzenia, spacer, zabawa... i coś zmontować, żeby zobaczyć w ogóle jak to wychodzi. dodać napisy - imię psa, chwila historii, telefon/mail do opiekunki... ja tę koleżankę zaproszę do tego wątku, niech się sama wypowie, kiedy może :) Quote
ronja Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 [quote name='Legion23']znaczy pionowa, o taka, tylko jasna :) [CENTER][IMG]http://img173.imageshack.us/img173/3170/torbapion0oz.jpg[/IMG][/CENTER] [/quote] właśnie taka:loveu: jest zawodowa. ale z ciebie zdolniacha., Legion:eviltong: Quote
ronja Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Koszulkę z Karmelkiem też bym bardzo chciała. I szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, bo dziś mój mąż ma urodziny :tort:i na pewno ucieszyłby się z takiego prezentu Quote
Owieczka Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 [quote name='ronja']Koszulkę z Karmelkiem też bym bardzo chciała. I szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, bo dziś mój mąż ma urodziny :tort:i na pewno ucieszyłby się z takiego prezentu[/quote] :crazyeye: Dzisiaj ??!! to wszystkiego najlepsiejszego !!!:BIG: :new-bday: :drink1: :cunao: :laola: Quote
Owieczka Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Ale sie dzieje !! To teraz na którą imprezkę się szykujemy ?? Legion23 torby są super ( te czarne też ) ja myślę że im więcej wzorów i kolorów tym lepiej ( bo trafimy do szerszego grona nabywców) Quote
Maćka Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Ronja, dowiedz sie u Feli czy ma jeszcze bluzeczke z Karmelkiem, nawet jak dasz prezencik mezowi dzien czy dwa pozniej to mysle, ze doceni wlasnie taki upominek ;) Cioteczki i wujkowie, alezbym chciala sie ktoregos dnia przejechac do Ostrowi, ale to odpada musze sprawowac opieke nad slabowita Jasminka, imprezy niestety tez narazie odpadaja, Jasminki nie zostawie samej w domu. Jednakze dopinguje Wam wszytskim z calej sily !!! Quote
Lara Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Planuje jazde do schroniska w czwartek :p 1. kto chce ze mna jechac? 2. jakie mam zadania do wykonania? Quote
Owieczka Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 [quote name='Lara']Planuje jazde do schroniska w czwartek :p 1. kto chce ze mna jechac? 2. jakie mam zadania do wykonania?[/quote] Może mi sie uda wyrwac jakos z pracy ale nie obiecuję :shake: ja cały czas obstawiam tego 5-cio miesięcznego z nosówka żeby go do szpitala zabrać ( chyba żę cos jest w pilniejszej potrzebie) Quote
Owieczka Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 [IMG]http://img85.imageshack.us/img85/8334/zyzio7wo.jpg[/IMG] to ten nosówkowy Zyzio :-( biedaczek Quote
Witokret Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 I jeszcze może zerknij na tę Fifciowatą czarnuszkę (Funię) - ona tez nie wygladała za dobrze ostatnim razem :shake: Quote
Lara Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Zerknac to zerkne na wszystkie psiaki. Ale chcialabym jakiegos psa zabrac... [B]Na 100% zabiore FRASZKE[/B]!!! Duza piekna sunie, ktora wpadla w oko jednej wspanialej osobie - dogomaniaczce zreszta :loveu: Fraszka bedzie u mnie, jesli maz kolezanki zakocha sie w suni (ah... ci mezowie... bez nich nie bylo by chyba schronisk ;) ) to sunia bedzie u mnie do czasu az nowi Panstwo beda ja mogli zabrac do siebie. Jesli maz bedzie na tyle nieczuly, ze suni nie pokocha to bedziemy jej szukac domu. Musze sunie wziac, bo jest szansa na dom - nie chce aby taki delikatny pies trafil na lancuch albo sie rozchorowal. Wzielabym jeszcze jakas sunie albo psiaka, ktore NIE WYMAGAJA leczenia a dobrze rokuja na szybki domek, a ktore moglyby przeczekac na domek u kogos. Wiec pytam: [B]CZY KTOS Z WAS MOZE PRZYJAC DO SIEBIE JAKAS GRZECZNA, NIEWIELKA PSINE NA TYMCZAS?[/B] Oczywiscie [B]Zyzia[/B] moge wziac ale musi byc dla niego miejsce w szpitaliku (kasa...) albo hoteliku (kasa...), albo domek tymczasowy.... Dzis odbieram dary ze szkoly na Polnej i w czwartek trafia one do schroniska. Quote
KingaW Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Larunia, nie wygłupiaj się, zabieraj Zyzia! Fela dzisiaj gdzieś wiezie Toffika, to się pewnei miejscówka na Gagarina zwalnia. Jeszcze spytam Feli.O kasę się będziemy martwić później. Imprezy się kroją liczne, to pewnie coś się uda zebrać! W niedzielę chociaż były 3 osoby na krzyż udało się trochę uhandlować... Niewiele, bo niewiele, ale zawsze po odliczeniu kosztów coś tam zostało (chyba tak szacunkowo 300-400 zł, ale może się mylę). A co dopiero jak będzie jakaś fest impreza. A takie się właśnie kroją... A dzielenie piesków na delikatne czy mniej delikatne, to mówić szczerze przy naszym laickim oku (oczach właściwie) to jest trochę o kant .... potłuc. Co pokazuje przykład biednego Kędziora. Było widać, że trochę nie-tego, ale żeby aż tak!?!?!? Quote
KingaW Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Larunia, nie wygłupiaj się, zabieraj Zyzia! Toż to dziecko jeszcze! :-( Fela dzisiaj gdzieś wiezie Toffika, to się miejscówka na Gagarina po nim zwalnia. Jeszcze spytam Feli.O kasę się będziemy martwić później. Imprezy się kroją liczne, to pewnie coś się uda zebrać! W niedzielę chociaż były 3 osoby na krzyż udało się trochę uhandlować... Niewiele, bo niewiele, ale zawsze po odliczeniu kosztów coś tam zostało (chyba tak szacunkowo 300-400 zł, ale może się mylę). A co dopiero jak będzie jakaś fest impreza. A takie się właśnie kroją... A dzielenie piesków na delikatne czy mniej delikatne, to mówić szczerze przy naszym laickim oku (oczach właściwie) to jest trochę o kant .... potłuc. Co pokazuje przykład biednego Kędziora. Było widać, że on taki trochę nie-tego, ale żeby aż tak!?!?!? Quote
Lara Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Zyzia zabrac moge jesli tak uznacie, ze ma byc, ok! :p A ja nie dziele psiakow na delikatne i mniej delikatne tylko na zdrowe i chore niestety... W schronisku ciagle zostaja zdrowe psy i te ktore maja najwieksze szanse na adopcje.... a jesli je tam zostawiamy to niedlugo i one beda chore, pogryzione, zdziczale :-( :-( :-( Quote
KingaW Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Widziałam się z Felą... Też mówi: brać Zyzia (jeśli, tfu, tfu odpukać, biedak jeszcze żyje :-()...Może jakis tymczas dla Zyzia? Domek bez piesków? Matko, marzenie ściętej głowy, jak znam życie...Bo na Gagarina nie wiadomo czy się zmieści - tam może być tylko w inkubatorze, a Zyzio jakiś wyjątkowo mikroskopijny to nie jest... :-(Sama nie wiem. I rozumiem Twój tok myślenia Laro, ale z drugiej strony jak można zostawić chorego psiego dzieciaka... Może jak na Titaniku? Kobiety i dzieci najpierw? ;-) Quote
Lara Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Ja odebralam dzis duzo darow zebranych w jednej z w-wskich szkol, wiec bede miec co wiezc do Ostrowi, jeszcze po drodze jadac mam jakies dary zgarnac. Zyzia moge wziac, ale musze wiedziec gdzie go odstawic :-( Dzis z Gagarina zgarnelysmy z Fela [B]Luckyego i Toffika[/B] - obaj panowie pojechali do domkow-hotelikow tymczasowych. Zatem domki dla nich poszukiwane :loveu: Quote
kelko Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 AśkaW i Esperanza - [FONT=Verdana]Wielkie dzięki za wszystkie informacje i rady [FONT=Verdana]dla nosówkowych piesków z Łodzi[/FONT]:Rose: :Rose: :Rose: [/FONT] [FONT=Verdana]Czytam o tej waszej imprezie i aż mnie chętka nachodzi... Ale wybaczcie, gdzie to jest właściwie jest? :oops: I czy te koszulki i torby to można też dostać wysyłkowo?[/FONT] Quote
Legion23 Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 [quote name='kelko'][FONT=Verdana]Czytam o tej waszej imprezie i aż mnie chętka nachodzi... Ale wybaczcie, gdzie to jest właściwie jest? :oops:[/FONT][/quote] jeśli pytasz o [URL="http://ostrowmaz.pl/dni/"]Dni Ostrowi[/URL], to są w [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Ostr%C3%B3w_Mazowiecka"]Ostrowi Mazowieckiej[/URL], a Ostrów jest w połowie drogi Warszawa-Białystok: [CENTER][IMG]http://korczaksp3.webpark.pl/Mapa2.gif[/IMG] [LEFT][U] śledczy imprezowy donosi:[/U] (klikamy w linki poniżej)[LIST] [*][B]27 maja, sobota, 16:00 [/B][URL="http://www.kulturalna.warszawa.pl/main.php?dzial=repertuar&strona=opis&re_id=10131"]Finał 9. Przeglądu Swobodnych Inicjatyw. [I]Baśnie i legendy[/I][/URL][/LIST][LIST] [*]również [B]27 maja, godzina 16:00[/B] [URL="http://www.bemowo.e-bp.pl/bemowo/imprezy.php"]Przedstawienie teatralne dla dzieci pt.: "Bajka o piesku"[/URL] [*][B]4 czerwca[/B] 12:30-21:00 [url=http://www.gumtree.pl/warszawa/37/4736137.html]Piknik Rodzinny w Piasecznie[/url] [/LIST][/LEFT] [/CENTER] Quote
Owieczka Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 [quote name='Lara'] Zyzia moge wziac, ale musze wiedziec gdzie go odstawic :-( Dzis z Gagarina zgarnelysmy z Fela [B]Luckyego i Toffika[/B] - obaj panowie pojechali do domkow-hotelikow tymczasowych. Zatem domki dla nich poszukiwane :loveu:[/quote] Zyzia trzeba brać !! To przecież szczenie i trzeba go ratować bo ma bardzo duże szanse na adopcje !! [U]Ja juz pisałam że mam pare domków tymczasowych[/U] :mad: dla szczeniaków albo [B]Ja [/B]go wezmę tylko musi byc zdrowy :shake: :shock: ale widać że chyba jestem mało wiarygodna albo nikt mnie nie słucha :-( :watpliwy: Quote
Legion23 Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 [I]ja tylko informuję wszystkich subskrybujących ten wątek, że Dogomania już włączona :)[/I] Quote
Recommended Posts