Witokret Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Qrcze a nam sie same psiaczki szykują :shake: Jest taki maluszek, który nie daje nam spokoju :-( bidulek z nosówy wychodzi - kombinujemy, czy nie zabrać go jednak jakoś... Śliczny psiulek - no i jeszcze szczeniak :placz: - wieczorkiem wrzucimy zdjątka - bo są w domu w laptopie. Quote
Owieczka Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 [quote name='Witokret']Qrcze a nam sie same psiaczki szykują :shake: Jest taki maluszek, który nie daje nam spokoju :-( bidulek z nosówy wychodzi - kombinujemy, czy nie zabrać go jednak jakoś... Śliczny psiulek - no i jeszcze szczeniak :placz: - wieczorkiem wrzucimy zdjątka - bo są w domu w laptopie.[/quote] Koniecznie zdjęcia bardzo prosimy !! szybciutko domki konieczne !! Quote
Witokret Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Jest jeszcze kolejna Fifcia w schronie :shake: Też nie wygląda najlepiej - miała cały czas mocno zmrużone oczki i suchawy nochal - podejrzewam, że jest po nosówie - dobrze byłoby żeby obejrzał ją wet (zdjatka wieczorem). O innych nie wspomnę :-( PS z naszą wetką szykujemy się na 27.05 (mam nadzieję, że nic jej nie wypadnie) Quote
Witokret Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Oto ten psiaczek, ktory przechodzi nosowke. Na szczescie podobno zaczal juz jesc, wiec jest nadzieja jest jednak bardzo slaby i caly czas kaszle :(. Jego brat nie przezyl :-( Psiak ma okolo 5 miesiecy. Nazwalysmy go Zyzio :lol: [IMG]http://www.behemot.com.pl/fotki/Zyzio.jpg[/IMG] [IMG]http://www.behemot.com.pl/fotki/Zyzio1.jpg[/IMG] A to Fifciopodobna mlodziutka suczka, ktora wyglada na chora. Bardzo mruzy oczy i ma suchego nochala :shake:, pocieszajacy jest jednak fakt, ze sunia jest wesola i zwawa, wiec moze to byla tylko lekka forma nosowki i sunia juz z niej wychodzi. Funia (moze byc?;) ) [IMG]http://www.behemot.com.pl/fotki/Czarnuszka.jpg[/IMG] [IMG]http://www.behemot.com.pl/fotki/Czarnuszka1.jpg[/IMG] Quote
*Gajowa* Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Biedne psiaki, nawet na zdjęciach widać, że mają suche, zaskorupiałe noski. Czy one dostają jakieś leki? Quote
Witokret Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Zyziek dostał surowicę i antybiotyk, a Funia została jedynie zaszczepiona - dlatego podejrzewamy, że to delikatna forma nosówki... Quote
Owieczka Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Bosze jak sie umęcza biedaki :-( w tym ....:angryy: schronie !! A tu jest aukcja na rzecz mamuśki Misi i jej maluchów: ( jesli są jakieś zastrzeżenia to prosze walić jak w dym to pozmieniam ;) ) [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=104709638"]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=104709638[/URL] Quote
Maćka Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Funia :multi: Moja jedna sunia sie tak nazywala :) Mam nadzieje, ze psiaki wkoncu skoncza ta meczarnie szczesliwie dla siebie, niech ta nosowka juz przepadnie !!! Jasminka ma spadek formy, od wczoraj goraczkuje i jest na pyralginie, kombinujemy wypad na Gagarina sprawdzic co sie dzieje, sunia ma apetyt i pije, kupi ma rozne wiec moze to przejsciowe problemy. Quote
Owieczka Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 [quote name='Witokret']Oto ten psiaczek, ktory przechodzi nosowke. Na szczescie podobno zaczal juz jesc, wiec jest nadzieja jest jednak bardzo slaby i caly czas kaszle :(. Jego brat nie przezyl :-( Psiak ma okolo 5 miesiecy. Nazwalysmy go Zyzio :lol: [IMG]http://www.behemot.com.pl/fotki/Zyzio.jpg[/IMG] [/quote] A jak duży jest ten Zyzio ?? bo łapki to ma takie całkiem spore ...? I czy sie garnie do ludzi ?? napiszcie coś o nim ...:placz: Quote
Witokret Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Zyzio jest niewielki, taki przed kolanko. Niestety jest troche bojazliwy. W niedziele byl wypuszczony z boksu i chodzil sobie w tej zagrodzie z tylu boksow. Nie ucieka na widok czlowieka, ale tez do niego nie podchodzi. Widocznie nie wie czego sie moze od ludzi spodziewac... Mysle, ze gdyby udalo sie go wyciagnac i dac np na Gagarina, jest szansa, ze przyzwyczailby sie do czlowieka i nabral do niego zaufania... Jesli zostanie w schronisku, to moze zdziczec do konca. Poza tym te cholerne boksy sa wilgotne, wiec w koncu moze zlapac zapalenie pluc :shake: . Pytanie tylko co z nim zrobimy jak juz wyzdrowieje i trzeba go bedzie wziac z Gagarina... :shake: Quote
AśkaK Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 kacha wawa, do zobaczenia w niedzielę!:multi: Kurka, kurka, znowu zapsienie sięga zenitu.:oops: I jeszcze psiaki chore... nie zabierzemy ich ani na SGGW, ani na Podzamcze. :-( Misia też nie może szczeniorków zostawić. :oops: Ale nic to ;) , zawsze możemy pokazywać foty naszych ślicznych sierotek.:p Lucky ma wątek, a Tofik ma..? A tak w ogóle byłam wczoraj u oby dżentelmanów w odwiedziny.:cool3: Naczekałam się godzinę, bo akurat jakiemuś kotkowi robili lewatywę :lol: . Ale warto było czekać - oni są obaj cudowni!!! I obaj równie wycieńczeni.:-( Toficzek nie wstawał przy mnie, leżał sobie tylko na boku w swoim "kapeluszu" i przymykał z zadowoleniem swoje zdrowe oczko, gdy go miziałam pod brodą. Jest przekochany, przesłodki, taki misio do misiania. Wyleczyć, wykąpać i potem już tylko tulić i całować!:loveu: A Luckuś...Luckuś trochę nie wie co się wokól niego dzieje, a przynajmniej takie sprawia wrażenie. Być może widzi bardzo słabo, oczy takie zamglone nieco...A może to skutek choroby. Nie wiem, na szczegółowe badania pewnie przyjdzie jeszcze pora, teraz grunt żeby się z babeszy wykurował. Fajniusi jest, łąpie za rękaw łapką i nie chce puścić, więc głaskałam go po tej łapie z 10 minut.:loveu: Dostaje kroplówy i wszystkie niezbędne leki, a do oczu kropelki - co jak co, ale chłopaki na Gagarina mają dobrą opiekę.;) Niemniej wizyty (również w celach spacerowych!:cool3: Panowie mogą wychodzić, o ile nie są podłączeni do kroplówy) miłych Pań są na pewno mile widziane i wyczekiwane przez tych dwóch niesamowitych facecików.:p Quote
KingaW Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 A dlaczego miłych Pań tylko? No, powiedzcie mi dlaczego, jak coś trzeba dobrego zrobić, zbożny uczynek jakiś, czy komu nerkę czy wątrobę dać to Panie? A jak podwyżkę w pracy dostać, to Panowie.... ;-)Halo, czy naprawdę na tym forum nie ma żadnych mężczyzn????? No pytam się po dobroci?;-) Quote
AśkaK Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Są Kinga, są!:lol: Jest niezastąpiony Legion36, który nie jedną sierotę już z opresji uratował i reklamę nam teraz robi.:p (Legion36, DZIĘKI!:loveu: )Jest Emil, który Sabcię do nowego domu zawiózł przez pół Polski.:loveu: I jest jeszcze paru :cool3: ...ale to takie rodzyneczki, gdzieś się pochowali, na innych wątkach urzędują.:oops: A że Tofik i Lucky to faceci jak się patrzy, to i pewnie - tak między nami ;) - towarzystwo kobitek by woleli.:lol: A tak na poważnie - pieski czekają na odwiedziny, płeć nieistotna, Panie i Panowie odwiedzajcie Tofika i Luckiego! Kwiaty niekoniecznie ;) , za to aromatyczne psie ciasteczko na pewno spotka się z aprobatą.:p A co do dni SGGW i niedzieli na Podzamczu, proponuję jakieś małe podsumowanie zrobić - co, jak i kiedy robimy. Czy ktoś to ogarnia? Bo ja ni w ząb.:oops: :evil_lol: A to już tuż tuż!:multi: Quote
Magdarynka Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Byłyśmy dziś w lecznicy, ale akurat psiaki dostały kroplówki i nici ze spacerku... Quote
Owieczka Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 [quote name='Witokret']Zyzio jest niewielki, taki przed kolanko. Niestety jest troche bojazliwy. W niedziele byl wypuszczony z boksu i chodzil sobie w tej zagrodzie z tylu boksow. Nie ucieka na widok czlowieka, ale tez do niego nie podchodzi. Widocznie nie wie czego sie moze od ludzi spodziewac... Mysle, ze gdyby udalo sie go wyciagnac i dac np na Gagarina, jest szansa, ze przyzwyczailby sie do czlowieka i nabral do niego zaufania... Jesli zostanie w schronisku, to moze zdziczec do konca. Poza tym te cholerne boksy sa wilgotne, wiec w koncu moze zlapac zapalenie pluc :shake: . Pytanie tylko co z nim zrobimy jak juz wyzdrowieje i trzeba go bedzie wziac z Gagarina... :shake:[/quote] Jesli tylko będzie zdrowy to dom tymczasowy się znajdzie !! Już ja się o to postaram :evil_lol: Fajnie by było pojechac po niego i jak najszybciej go z tamtąd wyrwać ... Quote
Legion23 Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 [quote name='AśkaK']Są Kinga, są!:lol: Jest niezastąpiony Legion36, który nie jedną sierotę już z opresji uratował i reklamę nam teraz robi.:p (Legion36, DZIĘKI!:loveu: )[/quote] eeeej, nie postarzać mnie :cool3: Legion23 :cool3: to rybon ma 36 w nicku - i też nie wiem czy to wiek - u mnie nie ;) [quote name='AśkaK'] A co do dni SGGW i niedzieli na Podzamczu, proponuję jakieś małe podsumowanie zrobić - co, jak i kiedy robimy. Czy ktoś to ogarnia? Bo ja ni w ząb.:oops: :evil_lol: A to już tuż tuż!:multi:[/quote] własnie, ja też bym prosił konkrety, to dopiszę do WW, w stylu: - będzie puszka na monetki na schronisko/nie będzie - będą na miejscu psy do adopcji/nie będzie - będą smyczki na klucze do kupienia/nie będzie - będzie coś jeszcze (porady weterynarza, instruktora szkoleń...) - będzie można porozmawiać z doświadczonymi osobami które wychowały już wiele psów... zareklamujcie się jakoś - przecież tam będziecie :) coś mi się obiło, że AśkaK robi jakiś album psów - to będzie do przeglądania na miejscu? czy do rozdawania ludziom? Quote
esperanza Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 W niedzielę : - będzie puszka na monetki na schronisko i numer konta dla tych, co do puszki nie zechcą wrzucić - będą na miejscu psy do adopcji/ bardzo prosżę wszystkie domy tymczasowe o stawienie się od godziny 11 wraz z podopiecznymi - będą smyczki na klucze do kupienia dzięki Witokretkom - będzie można porozmawiać z doświadczonymi osobami które wychowały już - to my, to my :p - będą rozdzwane ulotki z naszymi psiakami, jelsi ktoś pomoże mi zrobić, bo sama dla wielu nie dam rady - będzie kilka ramek ze zdjęciami- tak jak w Le Madame do sprzedaży, z kubkami mogę się nie wyrobić niestety :-( - będzie prezentacja multimedialna naszych psiaków Jesli ktoś moze jeszcze pomóc, to bardzo prosże o kontakt. Mam plakat imprezowy, kto chętny, prześlę mailem. Kto powiesi w zaprzyjaźnionych lecznicach? Na Gagarina, Ksiązecej, Tatarkiewicza itd? co będzie w sobote jeszcze nie wiem niestety - prawdopodobnie nawet kasy nei pzowolą nam zbierać, więc zostaną ulotki do rozdawania :-( Quote
Witokret Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Justynko będę dzisiaj po południu u naszych psiaków na Gagarina, to powieszę - poproszę tylko o mailika z nim :) Quote
gdgt Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 mi też wyślij plakat, to powieszę na sggw [email][email protected][/email] Quote
esperanza Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 gdgt maile do Ciebie mi wracają. Masz jakiegoś innego maila? Jeśli nie to Witokret dostała plakat ode mnie. Quote
Witokret Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Tak, tak... dostała, wydrukowała już i powiesi dzisiaj na Gagarina ;) Quote
esperanza Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Magdarynka, KingaW z nieba mi spadacie. Trzeba zrobić ogłoszenia dla kilku psiaków. Magdarynka, czy mozesz zrobić plakat dla Kosmatego? Zdjecia i info są w jego temacie, namiary podaj na gamonia- poproś, by Ci podała na pw i ewentualnie na mnie tel 600- 964- 797 [email][email protected][/email] Wątek:[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22405&highlight=kosmaty[/url] i dla Fifi zrób proszę. Quote
Magdarynka Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Dla Fifi były ulotki chyba w jej wątku... Tak, są tu: [URL="http://www.behemot.com.pl/fotki/fifi.pdf"]http://www.behemot.com.pl/fotki/fifi.pdf[/URL] A dla Kosmatego zrobię :) A co z wydrukiem? Ktoś ma dojście, żeby wydrukować hurtem, czy każdy "walczy" z własną drukarką? :evil_lol: Quote
esperanza Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Możesz przesłać jayo lub KindzeW, bo ja dysponuję tylko cz-b drukarką. Quote
Recommended Posts