Lara Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 No mam nadzieje, ze uda sie adopcja Ciapka :loveu: Nie za bardzo przypominam sobie koto kto moglby ode mnie byc ale nie wazne, wazne, zeby Ciapek mial domek! :multi: Quote
eurydyka Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 jak juz troszke odpoczniecie to ja bym chciala wiecej info o smyczkach:) Quote
Witokret Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 [quote name='eurydyka']jak juz troszke odpoczniecie to ja bym chciala wiecej info o smyczkach:)[/quote] Już za chwileczkę już za momencik :lol: Quote
Witokret Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24899"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24899[/URL] Zapraszamy na wątek smyczek-cegiełek :lol: Quote
KingaW Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 No, Bravem zainteresowali się naprawdę b. mili młodzi państwo... Mają jeszcze przedumać sprawę. Dostali mój numer. Powiem tylko po cichu, że jak nie wezmą Brave'a to też się nie martwcie. Od kiedy jakoś (cudem!) przekonałam mamę do pozostawienia Brave'a u nas, mama powoli nastawia się na to, że on u nas zostanie... Wiem, że to nie o to chodziło, ale... No zawsze lepiej, żeby był u mnie niż w schronisku... A na oddanie go, to jest naprawdę ostatni moment! Później to już będzie okrucieństwo w stosunku do zwierząt (Brave) i ludzi (mama i ja)... Czyli na tej imprezie w maju już go nie wystwiam jako poszukującego domu! Co do smyczek, to próbuję jeszcze opchnąć w pracy (2 już poszły) i na Tatarkiewicza wziąć kilka i zostawić na próbę... Jeszcze Moniki J. się spytam - może by opchnęła trochę... Quote
esperanza Posted April 25, 2006 Author Posted April 25, 2006 Pracownik znalazł dziś kolejne martwe psy- malutkiego szarego psiaka o terierowatym pyszczku i mixa dobermana, czekoladową Delicję:-( Szary w sobote nie wyglądął dobrze, ale Delicja jeszcze względnie się trzymała. Jest mi bardzo smutno, że nie dostały szansy na wyleczenie i odeszły w mokrych, ciemnych i śmierdzących boksach. :-( Kędzior z nowotworem podobno łysieje. Czy dla niego także będzie za późno? Quote
Agnieszka P Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 [IMG]http://img119.imageshack.us/img119/3489/bonozostrowii5tq.jpg[/IMG] Quote
Agnieszka P Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 [IMG]http://img119.imageshack.us/img119/5197/bonozostrowii24tt.jpg[/IMG] Quote
Agnieszka P Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 [IMG]http://img206.imageshack.us/img206/7673/bonosp19ng.jpg[/IMG] Quote
Agnieszka P Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 [IMG]http://img206.imageshack.us/img206/1800/bonosp1cx.jpg[/IMG] Quote
Agnieszka P Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 A oto Bono ,sierota dochodzi powoli do siebie ,dzieki naszemu wetowi ,który zabrał go do siebie na leczenie, Niestety jeszcze nie jest całkiem zdrowy ,po to ,zeby mógł zacząć szukac domu ,potrzenbane jest jeszcze pare tygodni ,musi całkowicie sie wyleczyć,ale wszystko jest na dobrej drodze Quote
KingaW Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Boże drogi, co te biedne zwierzaki zrobiły, że muszą tak cierpieć? :-( :-( :-(Co ja gadam, że musza - nie muszą! A cierpią przez głupotę i brak odpowiedzialności ludzi... Mam 60 zł ze smyczy... Może mam komuś w te pędy przekazać? Quote
jayo Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 sluchajcie, moze Rakiete chociaz zabrac stamtad? i wstawic na SGGW... nie mam juz pomyslu.. zaczynaja padac jak muchy... A boksy sa juz zawirusowane, jestw nich zimno i mokro. Duzo lepiej na taka pogode byloby psom na zewnatrz i w budach. Quote
Witokret Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Matko... :shake: załamać się można... Kinga trzymaj pieniążki - jak będziemy działały ze szczepionką, to damy znać Quote
KingaW Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 no trzymam i dalej wciskam smyczki komu popadnie...ale to i tak mało :-( F..ck! Quote
Lara Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 [quote name='Agnieszka P']A oto Bono ,sierota dochodzi powoli do siebie ,dzieki naszemu wetowi ,który zabrał go do siebie na leczenie, Niestety jeszcze nie jest całkiem zdrowy ,po to ,zeby mógł zacząć szukac domu ,potrzenbane jest jeszcze pare tygodni ,musi całkowicie sie wyleczyć,ale wszystko jest na dobrej drodze[/quote] Oj, jak dobrze, ze Bono ma sie lepiej... tak czekalam na takie wiadomosci :loveu: Quote
Lara Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 ja tez sie podlamalam...:-( mysle, ze potrzeba nam bomby aby ten cholerny mokry budynek zawirusowiony z dymem puscic :-( :-( :-( Na swiezym powietrzu jesli psy by mieszkaly to mialyby wieksze szanse... Quote
KingaW Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Kurcze, a czy to jest naprawdę taki wielki wydatek, żeby kupić trochę siatki i kilkanaście słupków i zrobić taką enklawę dla chorzaków, gdzieś w kącie schroniska ? ? ? Czy ci faceci to już w ogóle są całkiem niereformowalni?Dziewczyny, jak myślicie, ile to może kosztować? Tak na mój gust, to nie jest kwestia kilku tysięcy, tylko kilkuset złotych..... No plus robocizna. Ale to to już chyba by się udało wyegzekwować od szanownych panów olewaczy..... Sprawdzę w jakimś Obi, czy innej Castoramie i zrobię wstępny kosztorys.... Quote
Limonka Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Może poszukajcie sponsorów. W bydgoskim schronisku kilka lat temu były remontowane boksy. Firmy budowlane przekazały łącznie 16tys zł. Już nie mówiąc o tym, jaki ładny mamy kwarantannik. Wszystko dlatego, że pani dyrektor, wszędzie szuka sponsorów. Trzymam kciuki za Waszą pracę :) Quote
Witokret Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 A ja proponuję najpierw wysiudać stamtąd tych pseudowłaścicieli :mad: :mad: Oni wszystko mają głęboko gdzieś :angryy: Quote
Limonka Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Rzeczywiście, tak byłoby najlepiej. Ale jakbyście powiedziały, że macie wszystko gotowe i chcecie postawić "zagrodę" dla chorych psów, pozwoliliby? Quote
Witokret Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Pewnie gdyby nie musieli się w żaden sposób do tego dokładać...:shake: Quote
Limonka Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 No to trzeba to jakoś załatwić :) Poszukajcie sobie kogoś, kto zasponsoruje Wam siatkę. To mała suma, więc są duże szanse, że ktoś się znajdzie :) Quote
Recommended Posts