bascha.p Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 :multi::multi:Gratuluje maluszkow Rosnijcie kruszynki zdrowo Gratuluje Tylko uwazaj teraz na nie i mamuske to sa yorki delikatne psiaczki.Jka ja kocham takie maluszki yorusiow... :multi::multi::multi:Gratuluje Lady york:lol::multi::multi: Quote
ladyyork Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Uwazm jak tylko moge , mam dla nich plastikowe posłanie to kłade je w nocy na łużku by mieć szybki dostęp do mamy i dzieci.Wdzień śpiom jednak na swoim miejscu a ja siedze na podłodze kołonich i dostawiam jak potrzeba , patrze by nie przygniotła. Do pracy będe chodziła na wezwanie i to tylko po południu jak ktoś mnie zastąpi w pilnowaniu małych:lol: są kochane:loveu: Quote
bascha.p Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Maluszki sa kochane przecudowne:multi: tez mi sie takie maluszki marza ale oj przyjdzie mi poczekac... Quote
Patikujek Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Boskie maleństwa wycałuj mamusie niech ci dobrze maleństwa wychowuje:) Quote
koregra Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 wielkie gratulacje. Całuski dla całej yorkowej rodzinki. Powodzenia i dużo zdrowia:loveu: Quote
mery Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Ale jestem na siebie zła !!! Codziennie siedzę na necie do północy.... a wczoraj wyjątkowo poszłam wcześniej spać...i takie wydarzenie mnie ominęło !!! :placz: Super, że już są maluszki. Razem ze Spago baaardzo GRATULUJEMY i cieszymy się razem z Wami. :multi: Quote
ladyyork Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Ale zdięcia wrzuciłam, chociaż poczęści byłaś przy tym bo widziałaś zdięcia:lol: Quote
Pegaza Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Wszystkiego dobrego dla dzidziusiów:loveu: mamusia jest sliczna:loveu: opowiadaj o nich od czasu do czasu no i fotki tez załączaj:p Quote
Kincia Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Pierwszy raz widze porod u psiaka :diabloti: Sliczne malenstwa :loveu::loveu::loveu: Szkoda ze jeden maluszek nie przezyl :( [*] Gratulacje dla Mamusi :D:D Quote
Ramona Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Uwazaj tearz na tezyczke po porodzie.Ale malenstwa sliczne oby sie dobrze chowały:) Quote
ladyyork Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Kiedy obiawia się tężyczka bo jej jeszcze nie miały mama też nie,:lol: na całe szczęście Quote
bascha.p Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Ladyyork caly topik na ten temat jest u mnie w weterynaria-rozrod-tezyczka. Prosze poczytaj tam to dosc wazna sprawa psy znajomej mialy to i dzieki lekom jakie posiadala uratowla nie jedna sunie. Prosze zajrzyj tam... :lol: nie bde tego kopiowac tu! Quote
tigrunia Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 I jak tam maluszki ladyyork?? Dobrze się mają ?? Quote
ladyyork Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Tak bardzo dobrze wrzuce wam coś do pooglądania [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/31/53ee4d5286c19a19.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images28.fotosik.pl/105/66c07561ae9e4680.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images30.fotosik.pl/106/559c80dc6d7b899a.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/31/d9cfea8920e289c6.jpg[/IMG][/URL] ładne maluszki prawda,niech wszyscy zazdroszczą dumnej babci:eviltong: maluszków(to znaczy mnie) hi hi:evil_lol: Quote
tigrunia Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Ale słodziaki :loveu::loveu: Z chęcią bym je wymiziała :loveu: Quote
Jofka Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Gratulujemy!!!! Jakie to maleństwa słodkie!!!! A mamusia jaka dumna!!!:loveu: Quote
ladyyork Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Pomocy niewiem czy moge wykompać sunie po porodzie ,cała się kleji dla mnie - nie jestem do takiego stanu włosa przyzwyczajona i mi to strasznie przeszkadza:placz: Quote
GosiaNatalka Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Nawet powinnaś ją wykąpać, ona cały czas czyści macice po porodzie i mogą sie rozwijać bakterie. Quote
AmiX Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Po porodzie należy dać suni odpocząć a potem podmyć cały brzuszek, myślę ze z kąpielą należy poczekać aby nie stresować matki a po 2-3 dniach wykapać całego pieska.[/SIZE][/FONT] Quote
ladyyork Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Właśnie jest 3 dni po porodzie a ja się boje bo słyszałam ze macica oczyszcza sie nawet do 3 tygodni i moze jak ja wykompie dostać zakażenie poprostu się boje:placz: chyba jednak zostane przy czesaniu i podmyciu w czystej wodzie, a wykompie ją calutką za jakieś 14-20dni Quote
AmiX Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ja podmywałam sukę krótko po porodzie jak już odpoczęła normalnie z szamponem a po 2 dniach wykapałam ja całą i nic złego się nie stało.[/SIZE][/FONT] Quote
Cavisia Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Po samym porodzie, trzeba dawać suni trochę odpocząć . Poza tym sam fakt zabrania do łazienki nawet na parę minut to straszny stres dla suczki. Natomiast już następnego dnia trzeba koniecznie ją podmyć. Ja swoją następnego dnia wzięłam do łazienki, spłukałam po prostu pupę i portki, z niewielką ilością szamponu. Potem koniecznie porządnie wysuszyć. Najlepiej myć jest prysznicem. Quote
ladyyork Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Dziękuje wam bardzo , naprawde jestem wdzięczna:lol: Quote
bascha.p Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 jakie slodkie i kochane..:calus::calus::calus::calus::calus: Quote
Recommended Posts