Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak sam temat wskazuje ;) chciałabym się Was spytać czy znacie jakąś polską hodowlę staffików gdzie są rude piesy :D Strasznie mi się podobają a niestety nie spotyka się ich często :( ja widziałam tylko jednego, ale za to od razu mnie urzekł :iloveyou: nie jest to nic pilnego, nie mam psa i w najbliższym czasie mieć nie będę :cry: (rodzice....) ale już teraz szukam informacji o ulubionych rasach :D

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W hodowli Buldożer urodził się dokładnie rok temu miot, w krórym były rude szczenięta, conajmniej dwa z nich są wystawiane (Gold Charger i Gold Hurricane). Kilka innych piesków, głównie po reproduktorze Jagstaff the Sandman, udało mi się jeszcze spotkać, gorzej z dziewczynkami...
W hodowli Mandog jest też rudy reproduktor i tam czasem trafiają się rude szczeniaczki, ale generalnie u nas posucha z kolorowymi staffikami... :-?

Posted

hmm.. a możesz mi powiedzieć gdzie są te hodowle? Województwo, miasto... cokolwiek. Jestem zdesperowana :wink: lol: coś czuje że za kilka lat bede chciała zdobyć takie cudo... a nie chce w tym celu jeździć za granice :-? No i jeśli ktoś wie coś o innych hodowlach to baaardzo prosze :oops:

Posted

Zajrzyj dziewczyno do linkowni (masz wyżej), tam masz adresy www najbardziej znanych hodowli w Polsce. Niestety hodowla Buldożer nie ma stronki (chyba, że sie nie ujawnia :lol: ) a mieści się w okolicach Wrocławia

Posted

heh no temat (jak większość o staffikach) przeczytałam wcześniej ale dzięki. A jeśli chodzi o linkownie to jak się wchodzi na stonkę 5-tej hodowli (a mój komp szybko nie chodzi) a tam może i jest jedno zdjęcie rudaska ale nawet nie wiadomo czy z hodowli czy z kosmosu ;) to zdjęcie wzięli to... po prostu się odechciewa :P No ale przejrzę jeszcze raz tym razem wszyskie linki :D Mam do was jeszcze jedno pytanie... czy staffik nadaje się na 1-go psa jeśli ma się o nich dużą wiedzę i wie jak z nimi postępować? Jestem praktycznie zdecydowana ze będzie to mój pierwszy pies no ale jeśli on ma przez to ucierpieć to wolę się zapytać ;)

PS. jeśli ktoś ma zdjęcie takiego rudasa :loveu: to proszę o wklejenie bo zbieram zdjęcia psów :D

Posted

Nadaje się nadaje :D :D :D

Mój pierwszy raz to staffik i żyje nim cała rodzina. Baaa, wszyscy zakochani :angel:

Nie bardzo wiem, o którą 5-tą hodowlę Ci chodzi...???

Ładnego rudaska? Proszę bardzo:
[img]http://www.staffords.co.uk/coverdogs/rudy_sm.jpg[/img]

a tu cała trójca:
[img]http://www.staffords.co.uk/images/pups.jpg[/img]

Posted

[quote] A jeśli chodzi o linkownie to jak się wchodzi na stonkę 5-tej hodowli (a mój komp szybko nie chodzi) a tam może i jest jedno zdjęcie rudaska ale nawet nie wiadomo czy z hodowli czy z kosmosu to zdjęcie wzięli to... po prostu się odechciewa [/quote]

a czego to Ci się odechciewa bo niezrozumiałam:-?

Zapewne chodzi Ci o championa anglii ASHSTOCK BY JUPITER - legendę , jednego z najznakomitszych championów anglii , owszem został zamieszczony u nas we wzorcu jako przykład wzorcowego czerwonego staffika :D
Cóż zawsze byłam zdania że gust to rzecz niezwykle subiektywna i nigdy nie należy się o to toczyć sporów.
Ale zapewne spodoba Ci się ten oto czerwony champion .
[URL]http://img225.imageshack.us/img225/2555/demon11zb.jpg[/URL]
pozdrowionka :P

[color=red]
Za duzia fota- zmienilam w linka- Dag.[/color]

Posted

nie rozumiem panie/i jonasz co pan/i próbuje tutaj powiedzieć , chyba chce pan troszkę nabrużdzić rasie tak jak w topiku poniżej ?

Niestety stronka którą pan/i podał jest baaaardzo ale to bardzo niekompetentna jak widać z linku który zamieszczam poniżej , nawet zdjęcia do danej rasy nie umieli dobrać :lol: , a z kilkoma wytycznymi również się nie zgodzę !
a może Pan rownież nie wie jak ma staffik wyglądać , że powołuje się Pan akurat na tą stronę ? :-?

[url]http://www.psiaki.pl/rasy/rasa_info.php?ID=145[/url]

Posted

AMFI i Tomo - chodziło mi o to ze jak przeglądasz stronę piątej hodowli na komputerze gdzie stronka sie kilka minut otwiera i praktycznie nie ma rezultatów to sie zniechęcasz dość szybko do dalszego szukania ;) niestety cierpliwością nie grzeszę :P

Patka - dzieki wielkie za linka :modla:

Jonasz - zdaję sobie sprawę ze jest to pies w kótego trzeba włożyć wiele pracy ( w którego nie trzeba ;) ) i że nie jest to tak zwana "łatwa" rasa. Nie chodziło mi o to by cytować jakieś strony a raczej żybyście podzielili sie ze mną swoim DOŚWIADCZENIEM :D

Posted

Z moja WWW (druga od góry) miałaś najmniej problemów hihihihi - nie otwiera sie w ogóle :wink:
- przynajmniej narazie :lol: :lol:

[b]Tymoteusz[/b] fajna ksywa :D ,nie przejmuj sie ja mam:- KASIEK :D - tyż męskie :wink: ,albo MATKA - jak wolisz :wink:

STAFFIK jak najbardziej moze byc pierwszym psem ,ale pod warunkiem,ze ZAPOZNASZ sie z rasa wczesniej ,nie bedzie to Twój "kaprys" ,a odbierając psiaka od HODOWCY zaznaczam HODOWCY (nie z bazaru czy innego miejsca :-? ) - powinnas CHŁONAC JAK GĄBKA - KAZDE SŁOWO na temat RASY ,które hodowca do Ciebie wypowie (chyba nie musze mówić,ze hodowca doswiadczony,nie osoba zajmujaca sie rozmnazaniem wyłącznie).
Jezeli pokornie bedziesz sie stosowac do CENNYCH RAD (bo o niektórych nawet nie poczytasz w najswietlejszych publikacjach ) GWARANTUJE Ci ,ze nie bedziesz miała problemu z wychowaniem,ułożeniem i codziennie bedziesz sie cieszyć z posiadania Staffika i bedzie on Twą serdeczna przyjemnoascia,a nie udręką dla Ciebie jak i otoczenia ( nieraz mozna zauwazyc włascicieli ze spacerujacymi psiakami i zachowanie psów ,jak i miny opiekunów 0X ).
Oczywiscie swoja własna inicjatywe mozna wnieśc w życie ( Ty ze Staffikiem) ,ale ja mówie o ogólnym bytowaniu i wychowaniu jak juz bedziesz w posiadaniu tejże rasy !!! :wink:
- to taki mały GLADIATOR o GOŁEBIM SERCU naprawde,ale trzeba tez pamietać,ze i GOŁĘBIOM nie raz "puszczaja nerwy" :fadein:

Pozdrawiam Cię Tymoteusz - Kasiek :drinking:

Posted

Dzięki za wszystkie rady :D oczywiście gdy będę już miała warunki na psa to rozpocznie się maraton od hodowcy do hodowcy ;) (jeśli chodzi o psy jestem przewrażliwiona :oops:)

Na pewno nie kupię psa na żadnym bazarze czy z pseudohodowli... Jak słysze że mój znajomy chce rozmnożyć sunię "bo one muszą choć raz w życiu mieć dzieci żeby być szczęśliwe" to mnie cos bierze... :evilbat:

Myślę że jakąś wiedzę o staffikach mam bo chociaż od baaardzo niedawna zaczełam udzielać się na forum do siędzę po cichu tu już od dłuższego czasu :D natomiast cały czas chcę tą wiedzę powiększać bo nigdy jej za wiele ;)

Posted

[quote name='Patka']ten królewicz powyżej będzie tatusiem [url]http://www.fransimo.cz/matings.html[/url]
ciekawe mioty sie zapowiadają na tej stronie :D[/quote]

Oj Patka, gdybyś wiedziała dziewczyno jak mi serducho bije do tego miotu :oops: Od miesiąca codziennie tam zaglądam...ach, i kombinuję skąd to kasę wytrzasnąc na drugą staffinkę...

Posted

Patka - nie wytrzymam, muszę to powiedzieć: po prostu UWIELBIAM Lilith... jak ją widzę to się rozpływam :multi: Już trudno przyznam się...:oops: mam na jej punkie obsesję :oops: - mam na kompie zapisane wszyskie jej zdjęcia z galerii i często je przęglądam 8)

Swoją drogą to dziwne - mam swojego ulubionego bullteriera, amstaffa, natomiast staffika, mojej ulubionej rasy, nie mam zadnego ulubionego. Może dlatego że tak mało rudych ;)

PS. Patka, robisz cudne zdjęcia :modla:

Posted

Tymoteusz :oops: nie wiedziałyśmy ze mamy cichego wielbiciela nie odzywałaś sie w galerii żółtej krówki jesli w niej byłas :)
goraco pozdrawiam i życzę udanych łowów na stafficzka my takze sie przymierzamy do "siostry" dla Lilith, ale razie też sądujemy "rynek" ;) i wiemy ze będzie czarna z białymi znaczeniami chociaz marzy nam sie cudo z miotu [url]http://www.fransimo.cz/matings.html[/url]
gorace pozdrówka

Posted

ja uwielbiam wszystkie bullowate, ale jak zobaczyłam rudego staffika... normalnie serce mi na chwile bić przestało i wrosłam w ziemie :lol: niestety nie porozmawiałam z właścicielami bo stałam jak słup soli aż przeszli i byli daleeeko :lol: ale miałabym dylemat - czarny staffik czy rudy amstaff... chociaż na pierwszego psa pewnie jednak staffik :D