Jump to content
Dogomania

05/06.11.2005 Poznań - zawody obedience

Recommended Posts

Posted

[b]Marysiu [/b] wielkie dzięki za fajne ujęcie Asti. :buzi: Nie ma to jak mistrz-fotograf. :klacz: Nawet nie pamiętam, że mała tak po ten aporcik zapierniczała. :o To jeszcze cały czas jej pięta achillesowa, zawsze się boję czy ona zechce go podjąć i przynieść. A tutaj jeszcze drżałam, żeby nie wyrzucić aportu poza wykładzinę, bo mogłoby być pozamiatane na długie m-ce. :errrr:

A co do zawodów. Denerwowałam się przed tymi zawodami... jak chyba jeszcze przed żadnymi innymi. A już kiedy przekroczyłam próg hali... nawet już nie wiem co czułam, nawet nie wiem przed kim się "tłumaczyłam", że... chyba nie wiedziałam co robię zgłaszając mojego małego strachacza-sheltie na zawody w takich warunkach. :stupid: :wallbash: W dodatku mała w końcówce cieczki, więc bałam się za wcześnie wejść do hali, żeby reszta mnie nie :2gunfire: . No to kiedy ona ma się przyzwyczaić do tego zupełnie dla niej nowego i tak specyficznego miejsca? Ale nie doceniłam mojego maleństwa. Była bardzo dzielna. :klacz: Zostawanie w takich warunkach na 19 pkt. :multi: Reszta tak w miarę: wreszcie bez problemu udał się skok przez przeszkodę (naprawdę nie rozumiem dlaczego przeszkody w agility są "cacy", a przeszkoda w obedience jest "be" :niewiem: ), rozczarowanie zmianami pozycji, bo to zawsze wychodziło (ale tutaj niestety coś ją wyraźnie rozpraszało, bo cały czas się oglądała za siebie zamiast skupić się na mnie), no i niestety dwa "zera", w tym jedno na własne życzenie za "węchówkę" (do dzisiaj główkuję co się stało, że wypluła patyczek i to ten właściwy i dalej ani rusz :( ), no a drugie oczywiście za mały kwadracik. No więc ogólnie punktów nie oszałamiająca ilość i miejsce też odległe, ale przecież wiem, że do czołówki nam jeszcze trochę brakuje, a ja i tak jestem bardzo dumna z mojego malucha. No i po raz pierwszy (mimo ogólnie małej ilości punktów) dostałyśmy 10 pkt za wrażenia ogólne :o mimo, że sędzia wpisał przy tym uwagę: "dla psa konkurs był zbyt dużym obciążeniem psychicznym". :cry:

[b] GRATULUJĘ [/b] więc przede wszystkim [b] zwycięzcom [/b], ale i też [b] wszystkim pozostałym startującym [/b], że zdecydowali się na start w takich właśnie warunkach i u takiego sędziego. :klacz:

[i] Żałuję tylko, że nie mogłam obejrzeć Waszych startów, ale odbiję to sobie na innych zawodach. :wink: [/i]

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tutaj jest trochę zdjęć z " 0" [url]http://www.marysia.novascotia.pl/[/url]

POzdrawiam wszystkich i gratuluję!!!
My też jesteśmy bardzo zadowoleni z naszej 4 lokaty- i chcemy jeszcze!!! :D
Czy ktoś wie gdzie i kiedy są następne zawody?

Posted

[quote name='Toller-Fox']Tutaj jest trochę zdjęć z " 0" [url]http://www.marysia.novascotia.pl/[/url][/quote]
Nie otwiera mi się?

[quote]Czy ktoś wie gdzie i kiedy są następne zawody?[/quote]
Dopiero w przyszłym roku zdaje się. Przynajmniej na stronie ZKwP nie ma więcej w kalendarzu na ten rok.

Posted

[quote name='Toller-Fox']Bałam siepodchodzić, zeby mnie rudy nie zobaczył i nie zrobił obciachu lecąc do mnie :-)[/quote]
Ja z tych samych powodów nie mam własnych zdjęć Kei. A Badka mam z daleka.