_beatka_ Posted September 17, 2005 Posted September 17, 2005 to mój podobno jadł i suche i domowe ale widac ze suche to je jak musi a domowe mógłby cały czas:) jak mama dzis robiła kurczaka to malo nie dostał zawału z nadmiaru wrażeń :D Quote
_beatka_ Posted September 17, 2005 Posted September 17, 2005 aha iris a ile gramów dziennie jest przewidywane zeby dawać?bo tego royala 180g?zastanawiam sie które jest b.kaloryczna?pytałam w sklepie tez o hill'sa ale jest zbyt tuczacy jak na mojego pączusia :D Quote
Viris Posted September 18, 2005 Author Posted September 18, 2005 Hej dla ras powyzej 10 kg(dorosly pies) wiek 1-3 miesiace waga do 2 kg - 140 gr wiek 1-3 miesiace waga do 4 kg - 220 gr wiek 3-4 miesiace waga do 4 kg - 205 gr wiek 3-4 miesiace waga do 6 kg - 270 gr wiek 5-7 miesiecy waga do 4 kg - 135 gr wiek 5-7 miesiecy waga do 6 kg - 175 gr wiek 5-7 miesiecy waga do 8 kg - 210 gr jak chcesz inne dane to daj znac jaka waga i wiek dto napisze. Quote
Draczyn Posted September 18, 2005 Posted September 18, 2005 [quote name='_beatka_']aha iris a ile gramów dziennie jest przewidywane zeby dawać?bo tego royala 180g?zastanawiam sie które jest b.kaloryczna?pytałam w sklepie tez o hill'sa ale jest zbyt tuczacy jak na mojego pączusia :D[/quote]Wszystko jest awsze apisane na opakowaniu Beatko Quote
Viris Posted September 18, 2005 Author Posted September 18, 2005 Ale problem jest gdy sie kupuje np w sklepie ktory sprzedaje paczuszki po kilo pol kilo z wora 15 kilowego. Wtedy mozna tylko poczytac na orginale. Ja wzielam dane ze stronki w necie :) Quote
Draczyn Posted September 18, 2005 Posted September 18, 2005 [quote name='Viris']Ale problem jest gdy sie kupuje np w sklepie ktory sprzedaje paczuszki po kilo pol kilo z wora 15 kilowego. Wtedy mozna tylko poczytac na orginale. Ja wzielam dane ze stronki w necie :)[/quote]Nigdy tak nie kupujcie. Jest wielu nieuczciwych sprzedawców i podkładają tanie karmy zamiast tych markowych. Są male orginalne opakowania i lepiej je kupować.[img]http://www.tomala.1x.com.pl/gify/gify/natura/kwiaty/218.gif[/img] Quote
Viris Posted September 18, 2005 Author Posted September 18, 2005 Ja tam sobie Draczyn nie dam krzywdy zrobic. Wiem dokladnie gdzie kupowac i niestety jest to dla mnie lepsza opcja. Pozaty male opakowania niestety sa rzadkoscia w sklepach. Bardziej sie obu strona oplacaja duze opakowania podzielone na porcje. Quote
Draczyn Posted September 18, 2005 Posted September 18, 2005 [quote name='Viris']Ja tam sobie Draczyn nie dam krzywdy zrobic. Wiem dokladnie gdzie kupowac i niestety jest to dla mnie lepsza opcja. Pozaty male opakowania niestety sa rzadkoscia w sklepach. Bardziej sie obu strona oplacaja duze opakowania podzielone na porcje.[/quote]Jak uważasz, karmy się nie psują. Najlepiej i najtaniej jest kupić duży worek w hurtowni . Przy jednym psie to starczy na pól roku, tylko musi stać w suchym miejscu [img]http://www.tomala.1x.com.pl/gify/gify/natura/kwiaty/217.gif[/img] Quote
Viris Posted September 18, 2005 Author Posted September 18, 2005 Draczyn to jest dobre jak masz miejsce zeby trzymac duzy worek karmy. I jest bardzo ekonomiczne. Ale ja zyje na razie z niewypakowanymi moimi gratami zwiezionymi do Arka i nie mam ich gdzie zmiescic wiec przepychamy sie pomieszy torbami i pudlami i watpie zeby nam sie jeszcze jedna gdziekolwiek zmiescila ... Quote
Draczyn Posted September 18, 2005 Posted September 18, 2005 [quote name='Viris']Draczyn to jest dobre jak masz miejsce zeby trzymac duzy worek karmy. I jest bardzo ekonomiczne. Ale ja zyje na razie z niewypakowanymi moimi gratami zwiezionymi do Arka i nie mam ich gdzie zmiescic wiec przepychamy sie pomieszy torbami i pudlami i watpie zeby nam sie jeszcze jedna gdziekolwiek zmiescila ...[/quote]To faktycznie. Nie wiedziałam [img]http://www.tomala.1x.com.pl/gify/gify/natura/kwiaty/212.gif[/img] Quote
Viris Posted September 18, 2005 Author Posted September 18, 2005 Mysle ze niedlugo moje zycie wroci do normy :) Powolutku zaczynamy nad tym pracowac. Pozatym nie chcemy na razie Klary stresowac przeniesieniem do innego pokoju. Niestety nie wiedzielismy ze bedziemy miec taka mozliwosc bo inaczej po prostu psiaka bysmy wprowadzili od razu do tamtego. Wydaje mi sie ze lepiej bedzie ja przyzwyczajac do tamtego pokoiku jak sie nauczy juz siusiac i kupkac na dworku prawda? Jak wyniesiemy sie do wiekszego pokoju to w naszym zrobi sie cos ala skladzic na rozne rzeczy i mysle ze mozna bedzie zagospodarowac jeszcze miesce na dobre szczelne wiadro karmy dla naszego olbrzymka :) Quote
Draczyn Posted September 18, 2005 Posted September 18, 2005 [quote name='Viris']Mysle ze niedlugo moje zycie wroci do normy :) Powolutku zaczynamy nad tym pracowac. Pozatym nie chcemy na razie Klary stresowac przeniesieniem do innego pokoju. Niestety nie wiedzielismy ze bedziemy miec taka mozliwosc bo inaczej po prostu psiaka bysmy wprowadzili od razu do tamtego. Wydaje mi sie ze lepiej bedzie ja przyzwyczajac do tamtego pokoiku jak sie nauczy juz siusiac i kupkac na dworku prawda? Jak wyniesiemy sie do wiekszego pokoju to w naszym zrobi sie cos ala skladzic na rozne rzeczy i mysle ze mozna bedzie zagospodarowac jeszcze miesce na dobre szczelne wiadro karmy dla naszego olbrzymka :)[/quote]To fakycznie trzba trochę poczekać[img]http://www.tomala.1x.com.pl/gify/gify/zwierzeta/psy/19.gif[/img] Quote
_beatka_ Posted September 18, 2005 Posted September 18, 2005 draczyna mi kiedys pani weterynarz powiedzaiła że lepiej kupować dla jednego małego pieska mniejsze opakowania bo karma niby ma date wazności długa ale witaminy szybciej wyparowywują z takiego wielkiego wora jak jest otwarty :roll: Quote
Draczyn Posted September 18, 2005 Posted September 18, 2005 [quote name='_beatka_']draczyna mi kiedys pani weterynarz powiedzaiła że lepiej kupować dla jednego małego pieska mniejsze opakowania bo karma niby ma date wazności długa ale witaminy szybciej wyparowywują z takiego wielkiego wora jak jest otwarty :roll:[/quote]Beatko wśród wetów też jest wielu niedouków, co za brednie - parujące witaminy Quote
Viris Posted September 18, 2005 Author Posted September 18, 2005 Mysle ze cos mimo wszystko moze sucha karma stracic. Chociazby "aromat". Ale dlatego przeciez jest mozliwosc kupienia szczelnych plastikowych pojemnikow na karme :) Ja nawet te male porcje karmy co kupuje trzymam w takim szczelnym pudelku ktore kupilismy z reszta myslac o karmie dla Klarci. Quote
Draczyn Posted September 18, 2005 Posted September 18, 2005 [quote name='Viris']Mysle ze cos mimo wszystko moze sucha karma stracic. Chociazby "aromat". Ale dlatego przeciez jest mozliwosc kupienia szczelnych plastikowych pojemnikow na karme :) Ja nawet te male porcje karmy co kupuje trzymam w takim szczelnym pudelku ktore kupilismy z reszta myslac o karmie dla Klarci.[/quote]no właśnie i tym miłym akcentem kończę na dziś. dobranoc Quote
Viris Posted September 18, 2005 Author Posted September 18, 2005 Dobranoc Draczyn. Ja postaram sie jeszcze troche poszukac zdjec psiakow na necie. Quote
_beatka_ Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 no własnie a ja chciałam takie pudełko na karmę kupić w zoologicznym to poiedzieli, że to producent dodaje do wybranych karm tylkow ramach promocji :-? Quote
Draczyn Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 [quote name='_beatka_']no własnie a ja chciałam takie pudełko na karmę kupić w zoologicznym to poiedzieli, że to producent dodaje do wybranych karm tylkow ramach promocji :-?[/quote]To nie jest pudełko, a ogromny kubeł plastikowy, jeśli będziesz chciała, to postaram się go dla Ciebie załatwić Quote
Viris Posted September 19, 2005 Author Posted September 19, 2005 Mozna kupic puste wiaderko np na allegro. Quote
Draczyn Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 [quote name='Viris']Mozna kupic puste wiaderko np na allegro.[/quote]To nawet o tym nie wiediałam. Ja nigy nie korzystałam z Allegro Quote
matrix..... Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 [quote name='_beatka_']no własnie a ja chciałam takie pudełko na karmę kupić w zoologicznym to poiedzieli, że to producent dodaje do wybranych karm tylkow ramach promocji :-?[/quote] w ubiegłym roku tak faktycznie było do karmy 15 kg royal dodawali gratis pojemnik, w ten sposób mam dwa pojemniki które doskonale się sprawdzają w naszym przypadku :) Quote
Draczyn Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 [quote name='matrix.....'][quote name='_beatka_']no własnie a ja chciałam takie pudełko na karmę kupić w zoologicznym to poiedzieli, że to producent dodaje do wybranych karm tylkow ramach promocji :-?[/quote] w ubiegłym roku tak faktycznie było do karmy 15 kg royal dodawali gratis pojemnik, w ten sposób mam dwa pojemniki które doskonale się sprawdzają w naszym przypadku :)[/quote]My też w ten sposób mamy kilkatakich pojemnikOw, ale jak na jednego psiaka, gdy ktoś nie ma miejsca w domu, to jest on trocę za duży, anie wiem, czy są mniejsze Quote
matrix..... Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 widziałem mniejsze bardzo ładne nawet blaszane z firmy Pedigree jakiś czas temu w sklepie Auchan, może miały pojemność 3-4 kg, w każdym razie dla jednego małego pieska na pewno byłyby bardzo dobre do przechowywania karmy Quote
Draczyn Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 [quote name='matrix.....']widziałem mniejsze bardzo ładne nawet blaszane z firmy Pedigree jakiś czas temu w sklepie Auchan, może miały pojemność 3-4 kg, w każdym razie dla jednego małego pieska na pewno byłyby bardzo dobre do przechowywania karmy[/quote]To jest cenna informacja Quote
Recommended Posts