Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hahahahaa :) Tak SAMO!!! Identycznie. Nawet z ta puszeczka. Jak juz na prawde jest straszny placz. Ale za to jakie aromaty potem trzeba wdychac.... Oh zgrozo :>

No nic zmykam polezec z Klara przed telewizorkiem. Dzisiaj caly dzien na nogach :)

• Replies 891
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Te strajki to chyba u nich normalne:evil_lol: Mały tez potrafi tylko powąchać i ucieka jakby parzyło:eviltong: Czasami są to nawet dwa dni, ale zwykle lituję się nad biedactwem i mu cosik dokładam gotowane mięsko albo puszeczkę. Nie pytajcie nawet jaka jest wtedy radość, sami dobrze wiecie:sweetCyb: Już one dobrze wiedzą jak mają nas podejść najczęściej biorą nas na litość. I trzeba przyznać, że nieźle im to wychodzi

Posted

Racja Beatko.To straszne, żyć (jeść) w takim stresie,gdzie obok czycha jakiś napalony na żarełko Misiowe pies, wielkości doga ;) :lol:.No i biedna Misia ze strachu pochłania wszystko :evil_lol:.
A że potem tyłek rośnie...to juz inna bajka.
Ale muszę Wam powiedzieć,że Sotuś wcina od jakiegoś czasu też bardzo ładnie.Wprawdzie z ręki (micha be), ale chłopak się zaokraglił i nabrał dwa razy tyle siły, do gwałcenia Misi.Czym więcej je,tym większy ma temperament.
No i taki z niego wstręciuch,że nie ruszy żarcia jak Misia się nie patrzy.Za to jak go obserwuje,to on memła,wypluwa i spowrotem wciąga.Wszystko po to,żeby Misiuchna zazdrosciła mu,że ma chrupke w pyszczku.
A juz śmiech na sali jest wtedy,gdy dam mu psiego kabanosa lub ciastko.On nie może tego pogryźć,więc lata po domu z takim piskiem,że głowa boli i szuka miejsca,żeby to ukryć przed Misią.Ta oczywiscie lata za nim i mu zabiera.
I tak naprawdę,żeby Sotek zjadł takiego rarytasa,muszę chłopinie połamać na malutkie kawałeczki :lol:.No i wtedy oczywiscie zaczyna się memłanie przed Misią,żeby się pochwalić.I wie,że jak tak robi,to zjeść spokojnie nie może,ale to silniejsze od niego.
Taki mam ubaw przy jedzeniu moich piesów :evil_lol:.Boki zrywać można.Nawyki żywieniowe...niema co :roll: :cool3:.Misia chce zjeść Sotka razem z miską.Sotek nie zje bez Misi i z miski.Takie te moje burki straszne ;).

Posted

no to rzeczywiscie musisz mieć w domu kupe śmiechu:lol:
a może tak nagrasz dla nas filmik?z walka o przetrwanie misi, która zachhowuje sie jakby umierala z glodu i dlatego kradnie sotkowi?
bajtek bardzo lubi oglądać wasze filmiki, zawsze sadzam go wtedy na kolanka, wlączam glosnik a on tylko wacha nochalem ekran, i naslu****e co to za odglosy psie ida z glosnikow...mowię wam, śmiech na sali poprostu:lol:

Posted

mam pytanko moge dawiac Safi gotowane miesko wieprzowe czy nie bardzo ;> :):):) bo oczywiscie Safi nie bedzie jesc suchej :[:[ no chybaze sie jej cos odwidzi i musimy jej jedzonko gotowac ;)

• 2 weeks later...
Posted

Beatko ponawiam propozycje ze jak chcesz sprobowac Hilsa czy Bajtkowi posmakuje to moge Ci odsypac kilogram z wielkiego wora Klarci.
Ja kupowalam kilogram po prawie 30 zl a to bezsensu. Jak mu posmakuje kupisz worek 7,5 kilo bez stresu ;) lub 15 bo to juz taki facet ;>

Posted

1kg to chyba za duzo na jego niejadkowe mozliwości:lol:
ale mozesz odsypac troszkę to dam mu na smaka, bo ten mega wor eukanuby juz mu sie kończy to na zlocie byś mi przekazala tego hill'sa i jak mu posmakuje to kupilabym mu dużą pakę:razz:

Posted

A propos jedzenia i suchej karmy to zauważyłam taką prawidłowośc, że jak się poda im jakąś próbkę, czyli zmieni smak na chwile, to jedzą chetnie, jak się kupi duzy wór to się nudzi i znowu jest niejedzenie:) Moje na razie royala jedza ok, był juz worek 7,5 kg, teraz sa w połowie 15 kg i jakos idzie:) Po puszkach oczywiście bączki ale czasem im daję bo to uwielbiają:)

Posted

Ja ostatnio dałam moim puszkę,po dłuuugim czasie niedawania.I o dziwo nie było bączków :lol:.Może dlatego,że jednorazowo?
Moje jeszcze wciagają hillsa i drugi worek też taki będzie ,bo skoro jedzą to po co zmieniać...ale czy ktoś karmił boschem? Podobno też niczego sobie karma.
Mam ochotę zamówić mały worek na spróbowanie.

Posted

[quote name='misiaczek']Ja ostatnio dałam moim puszkę,po dłuuugim czasie niedawania.I o dziwo nie było bączków :lol:.Może dlatego,że jednorazowo?
Moje jeszcze wciagają hillsa i drugi worek też taki będzie ,bo skoro jedzą to po co zmieniać...ale czy ktoś karmił boschem? Podobno też niczego sobie karma.
Mam ochotę zamówić mały worek na spróbowanie.[/quote]

Slyszalam bardzo dobre opinie o Boshu, i bulwy ponoc chetnie jadaja. Jest tanszy, ale ponoc jakoswciowo nie odbiega od tych najdrozszych.

My planujemy skonczyc worek hillsa za pare miesiecy ;p i Klara wtedy prawdopodobnie bedzie dostawac karme weterynaryjna dla alergikow.

Posted

co do bosha to slyszalam, ze jest o klase niżej niz hill's royal czy eukanuba, ale czy jest gorszy nie wiem...nie karmilam nigdy psów nim i nie znam nikogo kto by karmil ta karma, ale warto sprobowac, może ktos moglby zalatwić na zlot próbki?
to dam bajtkowi na smaka:cool3:

• 1 month later...
Posted

No my o dziwo konczymy worek hillsa. Kupimy teraz karme dla alergikow, mozliwe ze lysinki klary spowodowane sa wlasnie alergia.

Co do przysmakow polecam snaki sportowe w zoltych torebeczkach. Kosztuja okolo 5 zl za torebeczke. Sa to takie male smierdzace kosteczki. Klara by sie dala ogolic za to normalnie ;)

[IMG]http://www.petscorner.com.my/images/Gimborn/SportSnack.jpg[/IMG]

Wygladaja tak, ale sa w wielu wersjach smakowych.

• 2 weeks later...
Posted

Karmi ktoś [B]acaną[/B]???
Kończy mi się wór hillsa i niewiem czy zamawiać nastepny 18 kilowy (Sotek już przy końcówce wybrzydza) czy acanę.Podobno jest super a dużo tańsza.Prawie same pochlebne opinie na dogo o niej krążą.
Dogomaniacy mówią,że psy mają super sierść,ładne kupki,brak bąków i inne rewelacje ;) :lol:.
Ale ja wolałabym usłyszec opinie od tych co karmią acaną buldożki.
Tylko nie wiem czy tu takich znajdę :eviltong:,bo z tego co pamiętam wszyscy na hillsie lub royalku jadą ;) :).