asiul Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 witam Od wczoraj jestem posiadaczka 8 tyg buldozka. Prosze poleccie mi jakas dobra karme dla niego. Czy Royal Canin dla buldogow bedzie odpowiednia? dziekuje Quote
Viris Posted March 22, 2006 Author Posted March 22, 2006 Witaj na forum. Z tego co mozna dowiedziec sie tu na forum to najlepszymi karmami sa Royal Canin, Hills ja podaje swojej buldozce Eukanube. Warto tez korzystac z juz zalozonych tematow jesli taki istnieje ktory odpowiada tresci Twojego pytania. Wiec jesli jestes ciekawa to zapraszam do lektury w temacie "jedzonko...." Masz moze jakies zdjecia swojego psiurka? Napiszesz nam cos wiecej o nim? Np w temacie o szczenietach? :> Quote
cocobull Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 Wydaje mi się, że Royal Canin Buldog jest karmą dla dorosłych psów ( ma duże "brykiety". Dla 8 tyg. buldożka trzeba kupić karmę junior. Ja "karmiłam" ( w cudzysłowie, bo w większości je gotowane, suchego nie lubi) Eukanubą, Royalem i Hillsem. U nas najlepiej "wchodzi" Hills . Quote
misiaczek Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 My teraz wcinamy hilssa,kiedyś royala i belcando[B]. Asiul[/B] witaj na forum :multi:. Quote
cocobull Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 U nas tak było po Eukanubie. Po Hilsie bączków nie ma. Quote
asiul Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 wielkie dzieki za wskazowki i za mile przywitanie Quote
Viris Posted March 22, 2006 Author Posted March 22, 2006 Klara baczyla po Royalu. Po Eukanubie przeszlo. Hillsa dostawala u hodowcy i u nas przez pierwsze dwa tygodnie. Tez bylo ok. Quote
Viris Posted March 22, 2006 Author Posted March 22, 2006 Pytaj smialo. Jak masz troche czasu warto przeczesac tez istniejace tematy. Przynajmniej ta strone, bo to tematy najczesciej odwiedzane. Mam nadzieje ze na wszelkie swoje pytania znajdziesz tutaj odpowiedzi :> Quote
_beatka_ Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 bajt jadl najperw royala i walil takie gazy, że padalismy jak muchy... przeszliśmy na eukanube i na poczatku sie troche zmniejszyla ilość wydalanych gazów,ale teraz znów się tak rozbaczyl, ze sie dusimy siedząc z nim w jednym pomieszczeniu:lol: Quote
_beatka_ Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 royal canin bulldog jest tylko dla doroslych psów, wiem bo tez sie na niego zasadzalam, ale narazie bajtoslaw musi jeśc szeniusiowe papusiu:cool3: Quote
Viris Posted March 22, 2006 Author Posted March 22, 2006 Ja mysle ze Asiul pytala o Karme Royal Canin czy bedzie dobra dla buldozka. A nie o karme Royal Canin dla Buldogow :> Ale moze to ja inaczej zrozumialam :> Czasem wychodza takie smieszne kwiatki i kilka osob ma rozne teorie na temat jednego zdania :megagrin: Quote
_beatka_ Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 no nie wiem...mozna slowa asiul interpretowac dwuznacznie:cool3: Quote
asiul Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 tak chodzilo mi o ta specjalna karme dla Buldogow. pozniej tez doczytalam ze jest ona juz dla doroslych pieskow Quote
Joss Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 Czesc Asiul:) Moje psiury jadły juz hill'sa eukanube i royala. Hill's dla szczeniakow ma dosc duze 'kuleczki' royal i eukanuba mniejsze. Moje zdecydowanie lepiej jadza royala i eukanube niz hill'sa. Mozesz wejsc na strone internetowa sklepu z karmami i 'poszperac' Na trzech wyzej wymienionych karmach swiat sie nie konczy:) Pozdrawiam Quote
Viris Posted April 7, 2006 Author Posted April 7, 2006 Zmienilismy karme na hillsa. Kupilam kilogramowy worek na sprobe Klara pierwsza porcje wessala w piec sekund. Bardzo sie ucieszylam. Niestety juz jej sie znudzil. No ale skoro kupilam juz wor 15 kilo to do konca tego wora niestety bedzie musiala przywyknac do tej karmy. Wydaje mi sie ze jednak eukanube jadla z wiekszym smakiem... Quote
_beatka_ Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 bajtek meczy swoja 7,5kg eukanube juz 3miesiąc a jeszcze nie ubyla nawet polowa:lol: ale jak się wreszcie skonczy to tez mam zamiar spróbowac hillsa Quote
Ja&Roniuś Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 Nasz Ronaldo też do pewnego momentu z chęcią wcinał Royala ale teraz włąśnie kiedy mamy ogromniasty worek 15 kg, karma jakoś przestała mu smakować:shake: Ale niestety musi ją wciągnąć do końca:cool3: A potem zobaczymy:evil_lol: W końcu ile można jeść to samo Quote
Viris Posted April 7, 2006 Author Posted April 7, 2006 [quote name='_beatka_']bajtek meczy swoja 7,5kg eukanube juz 3miesiąc a jeszcze nie ubyla nawet polowa:lol: ale jak się wreszcie skonczy to tez mam zamiar spróbowac hillsa[/quote] Ja musialam na "probe" kupic kilogramowy worek za 30 zl. A za 15 kilo zaplacilam tylko 215. Jak bedziesz chciala to moge Ci z kilogram przywiesc dla Bajtusia. Chyba ze on juz nie na szczeniaczkowej karmie jest. Quote
Viris Posted April 7, 2006 Author Posted April 7, 2006 [quote name='Ja&Roniuś']Nasz Ronaldo też do pewnego momentu z chęcią wcinał Royala ale teraz włąśnie kiedy mamy ogromniasty worek 15 kg, karma jakoś przestała mu smakować:shake: Ale niestety musi ją wciągnąć do końca:cool3: A potem zobaczymy:evil_lol: W końcu ile można jeść to samo[/quote] Skad my to znamy :) A gotujesz Ronaldo tez czasami? Czy tylko suche? Ja od czasu do czasu gotowalam, ale Klara sie pogniewala kiedys na mnie chyba i ostatnio je suche. Quote
Ja&Roniuś Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 Viris czasmi mu gotuję jakieś mięsko i do kolacyjki dodaję ale z reguły to suche wcina:evil_lol: Quote
Atenka Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 Dora ostatnio strajkuje nad każdym suchym, poje z tydzień i jej się znudzi karma.Jeszcze metodą ciotki Joss, jak poleję trochę śmietanką to zje.Na rozmoczoną też czasem się skusi. Generalnie je mniej niż przewiduje dawka dniowa (nawet o połowę) A Wasze zjadają całą zalecaną dawkę dobową? Quote
Viris Posted April 7, 2006 Author Posted April 7, 2006 Klara dzisiaj nic nie zjadla. Nie ruszyla suchego. Nie ruszyla nawet twarozku z zoltkiem. NIC. Pare ziarenek hillsa i ciasteczka na spacerze... Znowu mi schudnie i na swieta rodzice powiedza ze psa glodze ;/ Quote
Atenka Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 Viris nie przejmuj się, Dora nieraz robi strajki dwu-dniowe.Staram się nie ugiąć i daję dalej suche to po tych dwóch dniach panienka z wielkim obrzydzeniem zje kulki.Czasem moczę to jej troche bardziej smakują. Ostatnio schudła 40dkg. Oczywiście jak dostała puszkę to aż się jej uszy trzęsły z zadowolenia (pańcia nie wytrzymała, szkoda mi jej było) Quote
Recommended Posts