Viris Posted February 9, 2006 Author Posted February 9, 2006 Kazda, ale nie ja :( Ja znowu musze wyjechac. Przy garach za to lubie posiedziec wiec na pewno w przyszlym tygodniu jak nie bede miala duzo nauki. Quote
_beatka_ Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 cześć dziewczyny, chciaam zapytac jakie w koncu wyszy wnioski odnosnie eukanuby?mozna ja podawac?bo bajtek ma teraz 7,5kg pake tej karmy, a po ostatnich róznych zadnaiach ciekawa byam czy doszliscie jakoś do porozumienia? bo wg producenta jest mniej bialka niż w royalu...?:roll: Quote
elżbietarusos Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 EUKANUBA to najlepsza chyba karma na rynku. Uważam jednak , że bazową karmą winno być jedzonko naturalne a więc mięso , ryż , warzywa , jaja , twaróg. Fajnie Beatko , że się pokazałaś. Brakowało na forum Ciebie i Bajtusia ( że nie wspomnę wiecznie przewijającego się Doksia ) Ciekawe na jak długo teraz nam zginiesz. Bardzo cieszy mnie też obecność wspaniałej hodowczyni Matuchowej Frajdy. Liczę na Twoje dalsze cenne uwagi. Pokaż nam czasami swojego imporcika -francuzika. Quote
_beatka_ Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 cześć elu:cool3: mi tez was brakowao ale musicie zrozumieć, że wizja egzaminu z biochemii wysrtarczajaco dobrze odstraszala mnie od siadania do komputera:lol: to eukanuba bedzie podawana nadal, skoro rada starszych tak powiedziala:p co do przepisów to ja pieklam takie ciastka dla doksia, przepisy znalazlam w gwiazdkowym numerze przyjaciela psa pare lat temu.byly opcje z watrobka, serem i wiele innych, doksio jadl kazdy smak a znajomym najbardziej smakowaly te z serem:lol: :cool3: Quote
Viris Posted February 12, 2006 Author Posted February 12, 2006 Kupilam w piatek przed wyjazdem do Warszawy swietny mikser :> Bede jutro podchodzila do pieczenia ciasteczek :> Mikser bedzie robil wszystko za mnie wiec duze prawdopodobienstwo ze cos z tych ciasteczek bedzie ;> Quote
Viris Posted February 13, 2006 Author Posted February 13, 2006 No dobra. Wlasnie porcja serowych kosteczek w wersji kuleczek opala sie w piekarniku :) Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pachnie bombowo. Quote
Basia&Safi Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 mam pytanie :) jakie kosteczki moge Safi dawac :) i czy moze jej dac np. surowe piersi z kurczaka ? przypominam tylko ze Safi ma 4 miesiace :) Quote
_beatka_ Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 ja bym surowych nie dawala, najlepiej obsmaz na patelni albo wyparz we wrzatku przed podaniem Quote
Viris Posted February 21, 2006 Author Posted February 21, 2006 Ja kosci Klarci nie daje. Chyba ze te ze sciegien w sklepie kupowane. Kosci naturalne trzeba odpowiednio wybierac zeby nie byly to kosci ktore sie moga rozdzielic bo wtedy psiak moze zrobic sobie krzywde. Za duze ryzyko a plusow duzo tez nie ma zeby naturalne kosci podawac.. Quote
_beatka_ Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 basjtek teraz meczy taką naturalną ale ze ściegien sprasowanych jak dostal raz taką wędzoną wieprzową to nie odstepowal jej na krok tak mu sie podobala:lol: muslę, że jesli nie zaubserwujesz wymiotów czy biegunek (bo czasem też sie tak zdarza) to spokojnie mozesz podawac kości, tylko jak zobaczysz, że zostal maly kawalek to wyrzuć do smieci bo takim malym skrawkiem moze sie udlawić Quote
Viris Posted February 26, 2006 Author Posted February 26, 2006 Misiaczek odpowiem Ci tutaj, bo to o ciasteczkach a nie o filmikach :> PIeklam po raz drugi te kosteczki serowe. I w sumie jest to najprostrzy przepis i doslownie chwila roboty. Bardzo malo pracochlonne i latwiutkie. A Klara swiata poza tymi ciasteczkami nie widzi. Dodalam jej tylko do tych ciasteczek troche platkow owsianych :> Znikaja szybciej niz najlepsze delicje ze sklepu :> Quote
misiaczek Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 W takim razie koniecznie musze upiec:-). Znalazłam ten przepis i rzeczywiście łatwo i szybciutko sie piecze. Viris,Ty wycinasz czy lepisz kuleczki?Ile z takiej porcji wychodzi ciasteczek? Ile dziennie dajesz Klarci?Na ile dni to starcza? Quote
Viris Posted February 26, 2006 Author Posted February 26, 2006 Ja robie mniej ciasto z mniej wiecej polowy tych skladnikow. Zeby nie wychodzilo za duzo. Ciastka starczaja na 4 dni. Ciasteczek wychodzi kolo 40, lepie kuleczki. Staralam sie wycinac ale za duzo roboty ;) Klara dostaje ciacha glownie jak sie bawimy w sprawdzanie czy nie zapomniala jak sie siada na komende i podaje lapki i przybija piatke. Takze jak jest grzeczna na spacerku itp. Ciastka trzymam w lodowce i wyciagam kilka sztuk zeby nie byly za zimne i byly pod reka w pokoiku. Na prawde rewelka. Ja jeszcze kupilam sobie niedawno taki mikser/blender ze serek zolty uciera na wiorki czosneczek tez. Platki owciane przerabia na make doslownie takze to juz w ogole chwilunia i gotowe ;) Mam nadzieje ze teraz mi tego posta nie wetnie... Quote
Matuchowa Frajda Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Upiekłam dziś ciasteczka owsiane (plus otręby) wg przepisu podanego przez Viris ... i nie dosyć, że im to jeszcze i mnie baaardzo smakowały, poprostu PYCHA !! Warto było upiec, choćby po to by zobaczyć te gały wodzące za przysmakiem, byłam w szoku jak pałaszowały, dawno nic na nich takiego wrażenia nie zrobiło !!! Quote
Viris Posted February 26, 2006 Author Posted February 26, 2006 No to super!! Ja tez zaczne pewnie robic inne ciasteczka z tamtych przepisow. Te serowe po prostu boskie. A skoro inne tez to musze chyba sprobowac :) Quote
_beatka_ Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 viris a skad Ty masz te przepisy? ja robilam doksiowi serowe ciacha i przepisy byly w jednym z gwiazdkowych wydań przyjaciela psa, to te same?:roll: Quote
Viris Posted February 26, 2006 Author Posted February 26, 2006 Beatko przepisy wkleilam 2-3 podstrony temu i chyba napisalam skad je mam. Bylo to na jakims innym forum. Ponoc na dogo gdzies tez sie pojawily ale ja jeszcze ich nie odnalazlam :> Quote
_beatka_ Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 no tak, ale chodzilo mi o źródlo pierwotne, ale chyba tam podane nie bylo...:roll: no nic to poszukam jeszcze i porównam czy to te same, które pieklam ja;) Quote
Viris Posted February 27, 2006 Author Posted February 27, 2006 Beatko ja je mialam z forum. Nie zastanawialam sie skad maja osoby z tamtego forum takie przepisy ... Quote
misiaczek Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 iyyy tam...nieważne skąd, ważne że piesom smakują :-) Quote
_beatka_ Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 no to skoro tak smakuja wszytskim to ja tez dla bajteczka upieke w weekend:loveu: viris a klarcia jakie najlepiej wcina? Quote
Viris Posted March 1, 2006 Author Posted March 1, 2006 Ja na razie robilam tylko te serowe kosteczki (tylko robilam kulki). Ale znikaja w chwile :) Quote
Viris Posted March 15, 2006 Author Posted March 15, 2006 Ostatnio coraz czesciej gotuje Klarci. I wiecie co Wam powiem? Nikt tak jak Ona nie umie mojej kuchni chwalic :loveu::loveu::loveu: A wlasnie mam pytanie. Zawsze Klarze jak gotowalam to dawalam ryz. Jak bym chciala dac makaron to taki zwykly czy lepiej ten psi sprzedawany w sklepie. Jesli taki zwykly to jaki najlepiej? Quote
Recommended Posts