Draczyn Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 [quote name='Hebulka']W KARUSKU pojawiły się puszki BENTO KRONEN,o których wczesniej rozmawialismy,tylko cena lekko kosmiczna :shocked!: [URL="http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=4541&action=prod"]http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=4541&action=prod[/URL][/quote]Dzięki. Zaraz zerknę. Ciekawe jaka cena:question: Quote
Hebulka Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 [quote name='Draczyn']Dzięki. Zaraz zerknę. Ciekawe jaka cena:question:[/quote] Praktycznie dwa razy wyższa niż w Niemczech,tam kosztuje 80 centów. Quote
Draczyn Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Faktycznie cena powalająca. Przecież to nie puszki, a maleńkie kartoniki. Ile tam może być? 10 dkg, chyba nie więcej Quote
Hebulka Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 [quote name='Draczyn']Faktycznie cena powalająca. Przecież to nie puszki, a maleńkie kartoniki. Ile tam może być? 10 dkg, chyba nie więcej[/quote] 300 gr,ale to i tak przesada !! Quote
Draczyn Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 [quote name='Hebulka']300 gr,ale to i tak przesada !![/quote]Właśnie nie mogłam znależć wagi. Ja teraz dla Lizy kupuję specjalne puszki dietetyczne 500 gr koszuje 10zł i wydaje mi się, że to jest już b. drogo Quote
Viris Posted December 21, 2005 Author Posted December 21, 2005 No troszke jednak za duzo. Ja calkiem zapomnialam o tych pasztecikach mialam okazje poprosic zeby mi ktos przywiozl z niemiec ;( Quote
Hebulka Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Tam wychodzi niecałe 4 zł,to jest spora jednak róznica zwłaszcza jak się kuouje większą ilość.A szkoda bo jedzonko naprawdę fajne. Quote
Draczyn Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 [quote name='Hebulka']Tam wychodzi niecałe 4 zł,to jest spora jednak róznica zwłaszcza jak się kuouje większą ilość.A szkoda bo jedzonko naprawdę fajne.[/quote]Ojej, rzeczywiście, to prawie dwa razy tyle Quote
Hebulka Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 [quote name='Draczyn']Ojej, rzeczywiście, to prawie dwa razy tyle[/quote] Dokładnie. Może na razie walneli taką cenę,bo to u nas nowość,nie mozna ich za bardzo nigdzie dostać.Mam nadzieje ze troszkę potanieją i będą dostępne w sklepach zoolog. bo jakby jeszcze doliczyć koszty przesyłki z karuska to już wogóle porażka :puppydog: Quote
Draczyn Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 [quote name='Hebulka']Dokładnie. Może na razie walneli taką cenę,bo to u nas nowość,nie mozna ich za bardzo nigdzie dostać.Mam nadzieje ze troszkę potanieją i będą dostępne w sklepach zoolog. bo jakby jeszcze doliczyć koszty przesyłki z karuska to już wogóle porażka :puppydog:[/quote]Cena jest absolutnie nie do przyjęcia. Polędwica wołowa chyba taniej by wyszła Quote
Joss Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Prześledziłam cały wątek i rzeczywiście zgadzam sie, że w stadzie jest mniej niejadków:) Mam szczęście, że Beza i Neska są zarłokami i nie muszę za nimi z miską latać:) Stoję teraz przed wyborem karmy dla Neski. Beza wciąz je Ekanubę intestinal, kasy na to idzie sporo (1kg-29 zł u weta, są paczki 3kg ale nie moge nigdzie znaleźć:) ale musi jeszcze troszkę ją jeść. Neska zaś była od początku pobytu u mnie na Purinie PRo PLan ( z malą przerwą na Hill'sa). Chcę zmeinić jej karmę ponieważ wciąż gubi sporo sierści, mimo zażywania biotyny i oliwy z oliwek do karmy. Myśle, że moze to powoduję karma. Zdjae się ze moze tak byc, choc nie wiem do końca...do i teraz co kupić. Najczęściej wymieniacie Hills'a i Royala...i pewnie na którąś z tych karm się zdecyduję. Cieżko stwierdzić która będzie Nesi bardziej smakowała ponieważ jej smakuje wszystko!!! A moze warto spróbować jeszcze jakiejś innej? Co sądzicie? Quote
misiaczek Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Joss,jeśli prześledziłaś cały wątek,to wiesz,że mój Soto to niejadek,Misia natomiast za żarcie by życie oddała.Jej smakują wszystkie karmy.Ale teraz są oboje na hillsie od jakichś 2 tygodni.Soto kupiłam royala bauty dla psów długowłosych(45zł za 1,5kg:p) zjadł może ze smakiem pół kilo.Reszta leży i czeka na lepsze czasy.Natomiast Misi kupilam Hillsa i on zaczął się wprost rzucać na tę karmę.Jeszcze mu się nie znudziła a to już prawie 2 tygodnie.Pięknie przytył,już nie czuć żeber pod palcami,i sierść ma bardzo gęstą.Misia ostatnio,przed dietą jadła belcando i z całą odpowiedzialnością mogę polecić ją Tobie.Jest tańsza od royala i hillsa(kosztuje ok 11-12zł/kg).Miała po niej piękną sierść.Ja stosowałam olej z pestek winogron,bo tak mi poleciły dziewczyny z ozdóbek.One mają psy długowłose i na pielęgnacji sierści znają się dobrze.I odkąd zaczęłam stosować ten olej to Misia na czesadle nie zostawia ani jednego włoska.Możesz jeszcze zamiast oleju kupić gammolen lub omegan.Podobno też rewelacyjne preparaty na sierść.Ja nie stosowałam,bo narazie nie miałam potrzeby,wystarczył olej.A tak wogóle,teraz nie pamiętam w którym topicu,musiałabyś poszukać sama,dogomaniacy piszą właśnie jak pielęgnują sierść swoim pupilom.Duża ich część podaje do żarełka siemię lniane.Podejrzewam,że nawet na dolegliwości Bezki by to nie zaszkodziło. Quote
Joss Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Dzieki Misiaczek!!! Tak, pamiętam jak pisałas ze po czesaniu Misi ani jeden włosek nie zostaje na czesadełku! Bardzo Ci tego zazdroszcze, jak czeszę Neske to cała podłoga w kudełkach. O poscieli w kótrej ze mna spią nie wspomnę:( Siemię im daję raz na jakichs czas. No ale musze działac...zaczne od zmiany karmy. I teraz nie wiem royal czy to Belcando?:) Moze na razie spróbuję z Royalem. Jeszcze pomyślę, pogadam z Neską:) Slyszalam ze niezle są EFA Olie, Atenka mi polecala. Bezie siersc tez wypada, no ale ona ma nuzyce i w ogole jest inna:))))) Jak widzi szczotke czy czesadło to dostaje swira...zwiewa i wyrywa sie maksymalnie, do czesania chyba trzebaby bylo jej dac glupiego jasia:) Spróbuję oliwe zastapic olejm z pestek winogron. A nóz... Quote
Draczyn Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 [quote name='Joss']Dzieki Misiaczek!!! Tak, pamiętam jak pisałas ze po czesaniu Misi ani jeden włosek nie zostaje na czesadełku! Bardzo Ci tego zazdroszcze, jak czeszę Neske to cała podłoga w kudełkach. O poscieli w kótrej ze mna spią nie wspomnę:( Siemię im daję raz na jakichs czas. No ale musze działac...zaczne od zmiany karmy. I teraz nie wiem royal czy to Belcando?:) Moze na razie spróbuję z Royalem. Jeszcze pomyślę, pogadam z Neską:) Slyszalam ze niezle są EFA Olie, Atenka mi polecala. Bezie siersc tez wypada, no ale ona ma nuzyce i w ogole jest inna:))))) Jak widzi szczotke czy czesadło to dostaje swira...zwiewa i wyrywa sie maksymalnie, do czesania chyba trzebaby bylo jej dac glupiego jasia:) Spróbuję oliwe zastapic olejm z pestek winogron. A nóz...[/quote]Ja jestem zdecydowanie za Hillsem, moje się nim zajadają, nie dolewam żadnego oleju, a sierści wogole nie gubią. Po Royalu strasznie bączyly. Niedobrze, że te karmy produkowane są w różnych krajach, a hurtownie kupują je tam gdzie są najtansze, a różnica między tym samym Royalem produkowanym w Niemczech, czey we francji, a produkowanym w Moskwie, czy w Czechach jest ogromna, a nigdy nie wiadomo skąd ona aktualnie pochodi. Trzeba dokładnie na worku sprawdzać producenta Quote
Draczyn Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Od czasu do casu warto też dawać pożywienie naturalne t.zn. bialy serek z żóltkiem, tylko żóltko musi być przedtem dobrze sparzone wrzątkiem z obawy przed salmonella, płatki jęczmienne, lub ryż z mięskiem mielonym i jarzynami. Ponzdto buldożki bardzo lubią kiszoną kapuste z olejem, jablka , banany itp Quote
misiaczek Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [B]Draczyn,[/B]mam pytanko.Napisz jakiego dokładnie hillsa podajesz swoim buldożkom?Bo ja ostatnio kupiłam mini,bo innego u nas nie było,a dla buldożków chyba powinien być dla średnich psów.Chcę zamówić przez internet,ale tego tyle jest i niewiem,który wybrać.Więc proszę napisz dokładną nazwę.Z góry dzięki. Quote
Draczyn Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [quote name='misiaczek'][B]Draczyn,[/B]mam pytanko.Napisz jakiego dokładnie hillsa podajesz swoim buldożkom?Bo ja ostatnio kupiłam mini,bo innego u nas nie było,a dla buldożków chyba powinien być dla średnich psów.Chcę zamówić przez internet,ale tego tyle jest i niewiem,który wybrać.Więc proszę napisz dokładną nazwę.Z góry dzięki.[/quote]Zaraz zobaczę na worku i Ci powiem Quote
Draczyn Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Kupujemy na zmianę albo Canine Adult Lamb& Rice, albo Canine Adult Chicken , dla srednich psow o wadze ponizej 25 kg. Oni przewaznie wysylaja do domu karme : Pewnie masz fax, to przefaksuj do nich 022 8226643. Moze poprostu beda mogli Ci przeslac za zaliczeniem pocztowym O cođ mi sie stao y klawiatur Quote
JustynaJK Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Draczyn zresetuj komputer powinno pomóc Quote
Draczyn Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [quote name='JustynaJK']Draczyn zresetuj komputer powinno pomóc[/quote]Nic nie pomoglo. Jak tylko nacisnę Crtl, to wyskakuja mi takie dziwne rzeczy. Musze nie uzywac polskich liter Quote
misiaczek Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [quote name='Draczyn']Kupujemy na zmianę albo Canine Adult Lamb/ Rice, albo Canine Adult Chicken , dla rednich psw o wadye ponie 25 kg. Oni pryewaynie wsydyie dowo karm do domu : Pewnie masy fax, to pryefaksuj do nich 022 8226643. Moe poprostu bed mogli Ci pryezla ya yalicyeniem pocytowzm O cođ mi sie stao y klawiatur[/quote] Draczyn,dzięki. To co po polsku- zrozumiałam:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.Tej chińszczyzny na końcu jedynie się domyślam;). Quote
Draczyn Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Już chyba jest dobrze. dzięki. Dwa razy go resetowałam i juz chyba ok Quote
misiaczek Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Czyli mogli by mi z Warszawy za zaliczeniem przysyłać?A mają oni jakąś stronkę w necie? Quote
Draczyn Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [quote name='misiaczek']Czyli mogli by mi z Warszawy za zaliczeniem przysyłać?A mają oni jakąś stronkę w necie?[/quote]Tego nie wiem. Zobacz w gogle. Jeśli chcesz to w poniedzialek zadzwonię i wszystko ći powiem. Najlepiej na gg, bo tu znów coś będzie nie tak Quote
Recommended Posts