Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Lokys']dzięki, tak mniej/więcej staram się robić - myślę , że troszkę za dużo od niej wymagam bo pomimo , że Zula jest już duża to z nami jest dopiero drugi tydzień. Dodając do tego jak spędziła poprzedni miesiąc w klatce to i tak jest bardzo dzielna.[/quote]

Dlaczego w klatce ?????????? :o

• Replies 479
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hebulka Lokis opowada powyżej cała historię jak nabył szczenię ze sklepu zoologicznego z ltości, bo spało ledwo żywe w akwarium na słoncu i we własnych odchodach - to okropne, ale prawdziwe

Posted

Niestety , bardzo to po jej zachowaniu widać - musiała robić tam gdzie spała na małej przestrzeni i teraz nie ma przed tym żadnych oporów :( , bardzo nam bestialko sunie wypaczyli. Liczę na jej inteligencję i naszą cierpliwość - powoli dogonimy w kulturze zachowania inne buldożki :wink: Pozdrawiam

Posted

[quote name='Lokys']Niestety , bardzo to po jej zachowaniu widać - musiała robić tam gdzie spała na małej przestrzeni i teraz nie ma przed tym żadnych oporów :( , bardzo nam bestialko sunie wypaczyli. Liczę na jej inteligencję i naszą cierpliwość - powoli dogonimy w kulturze zachowania inne buldożki :wink: Pozdrawiam[/quote]Napewno okazując jej dużomiłości osiągniecie sukces, tylko nieco w dłuższym czasie. To tak jak dziecko wzięte z ulicy

Posted

[quote name='Lokys']Draczyn - jeszcze słowo wyjaśnienia - kupiliśmy oczywiście z litości , ale to było planowane dziecko :D ....tylko trochę później :oops:[/quote]I właśnieto jest piękne, że zamiast poszukać zdrowego ładnego szczeniaka z dobej hodowli, zajęliście się biednym chorym psiątkiem. Wielkie brawa

Posted

Witajcie - ogłaszam sukces wychowawczy 8) Zafundowaliśmy sobie i Zuli ''pracujący weekend'' ale są efekty. Nasza sunia się przełamała i już rano i wieczorem wszystko robi na trawkę :D (szkoda ,że tylko w jednym miejscu i to kawał od domu :)ale jednak ) W domu robi już tylko w dzień gdy nas nie ma :( , ale dla niej to jeszcze duży stres. Jednym słowem - dziękuje wam za wsparcie i porady - nauka nie poszła w las :D Pozdrawiam

Posted

[quote name='Lokys']Witajcie - ogłaszam sukces wychowawczy 8) Zafundowaliśmy sobie i Zuli ''pracujący weekend'' ale są efekty. Nasza sunia się przełamała i już rano i wieczorem wszystko robi na trawkę :D (szkoda ,że tylko w jednym miejscu i to kawał od domu :)ale jednak ) W domu robi już tylko w dzień gdy nas nie ma :( , ale dla niej to jeszcze duży stres. Jednym słowem - dziękuje wam za wsparcie i porady - nauka nie poszła w las :D Pozdrawiam[/quote]Bardzo się cieszymy, że nasze rady na coś się przydały, a to ozncza, że psiątko jest b. zdolne i będziecie mieli z niego dużą pociechę

Posted

[quote name='ats']to, co pisze lokys jest bardzo pokrzepiające. Mówi nam, że praca każdego psa mozna dobrze wychować![/quote]Tak jak w kżdym gatunku są osobniki bardziej i mniej pojętne. Suczka Lokis należy do tych pojętnych, jeżeli tak szybko zaskoczyła

Posted

[quote name='Hebulka']Super,ze mała załapała !!
Moja Emi za to wyjscie na dwór traktuje czysto rozrywkowo, nie widzi najmniejszej potrzeby aby zanieczyszczac trawke...[/quote]Nie wiem Hebulko , czy czytałaś wcześniej moje porady na ten temat. tu pomogły. Może i Wam się przydadzą

Posted

Będe chyba zmuszona wynieśc jej pieluszki,choc raz juz zrobiła,ale chyba jej sie za bardzo to nie utrwaliło:)
Ona jest tak zajęta lataniem za Hebcią że nie ma na nic czasu :D

Posted

Hebulka - moze az tak podoba jej sie trawka ze nie chce na niom siusiac?. Ale wydaje mi sie ze pomysl ze szmatka powinien poskutkowac. Co prawda u mojej Klary nie bylo takich problemow ale wydaje sie bardzo sensowny.

Posted

[quote name='Hebulka']Super,ze mała załapała !!
Moja Emi za to wyjscie na dwór traktuje czysto rozrywkowo, nie widzi najmniejszej potrzeby aby zanieczyszczac trawke...[/quote]

Moja za to idzie na spacer jak na scięcie często się pokładając (mikro oślica) , robi tylko w jednym miejscu (jedyna soczysta gęsta zielona trawa w okolicy) baaaardzo daleko od domu - ale robi :D Bądź cierpliwa - po pierwszym , nagrodzonym razie idzie wyraźnie z górki :D Pozdrowienia dla Emi

Posted

[quote name='Viris']Hebulka - moze az tak podoba jej sie trawka ze nie chce na niom siusiac?. Ale wydaje mi sie ze pomysl ze szmatka powinien poskutkowac. Co prawda u mojej Klary nie bylo takich problemow ale wydaje sie bardzo sensowny.[/quote]

Chyba tak:)
A dzis wychodze z pieluszką,trudno sie mowi,moze Emi sie zawstydzi i zacznie sikac sama :wink: :D

Posted

[quote name='Lokys'][quote name='Hebulka']Super,ze mała załapała !!
Moja Emi za to wyjscie na dwór traktuje czysto rozrywkowo, nie widzi najmniejszej potrzeby aby zanieczyszczac trawke...[/quote]

Moja za to idzie na spacer jak na scięcie często się pokładając (mikro oślica) , robi tylko w jednym miejscu (jedyna soczysta gęsta zielona trawa w okolicy) baaaardzo daleko od domu - ale robi :D Bądź cierpliwa - po pierwszym , nagrodzonym razie idzie wyraźnie z górki :D Pozdrowienia dla Emi[/quote]

Dzieki !!
Oślice juz przerabiałam z Hebe ;) Emi zasuwa jak błyskawica.A pierwsze siusiu było..w sobotę.. :o

Posted

[quote name='Hebulka'][quote name='Lokys'][quote name='Hebulka']Super,ze mała załapała !!

Moja za to idzie na spacer jak na scięcie często się pokładając (mikro oślica) , robi tylko w jednym miejscu (jedyna soczysta gęsta zielona trawa w okolicy) baaaardzo daleko od domu - ale robi :D Bądź cierpliwa - po pierwszym , nagrodzonym razie idzie wyraźnie z górki :D Pozdrowienia dla Emi[/quote]

Dzieki !!
Oślice juz przerabiałam z Hebe ;) Emi zasuwa jak błyskawica.A pierwsze siusiu było..w sobotę.. :o[/quote]No widzisz Hebulka. Po mału wszystko się ułoży. Wszystko wymaga czasu i cierpliwości

Posted

moj maly siedzi prawie cały dzień na dworku, zeby zorientował sie że siusiu robi sie na trawce :D ale jeszcze wczoraj po obiadku zdarzyło mu sie troszke popuścić na linoleum przed drzwiami, ale jak szybko wybiegliśmy na dwór to od razu wiedziła że siusiu i kupke to robi sie na trawniczku 8)

Posted

[quote name='_beatka_']moj maly siedzi prawie cały dzień na dworku, zeby zorientował sie że siusiu robi sie na trawce :D ale jeszcze wczoraj po obiadku zdarzyło mu sie troszke popuścić na linoleum przed drzwiami, ale jak szybko wybiegliśmy na dwór to od razu wiedziła że siusiu i kupke to robi sie na trawniczku 8)[/quote]To jest wyjątkowo pojętny, jeśli w par dni się nauczył. Lokis do tej pory ma kłpoty, pomimo, że ma młodszego pieska, a młodszego zawsze łatwiej nauczyć porządku

Posted

[quote name='misiaczek']Mój Soto,mimo że 5-ty dzień u nas, nie sika w domu wcale.A ta babka mówiła,że może mu się zdażyć,bo był chowany na dworze,tylko w domu spał.
Ale on jest mądrusi bardzo.[/quote]To faktycznie bardzo mądre zwierzątko

Posted

moze rzeczywiście szybko sie uczy, ale psiej ogłady i komend nie chce się uczyc, chociaz wiem, że rozumie o co mi chodzi :-? ale za to bardzo szybko nauczył się że mozna wskakiwac na łóżko, zrobic smutasne oczka i ułaskawić własciecieli zeby pozwolili troche pochrapac w pieleszkach 8)