Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wlanie otworzylam ten watek i....
To ja wiozlam psa z polski do irlandii. Jak widziecie w czasie przeszyl bo juz jestesmy na wyspie :lol:
pozdrawiam i zycze szybkiego znalezienia rozwiazania

• Replies 250
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesli dobrze pojdzie to Sylwia z Korą przywioza nam Brombe za 2 tygodnie!!! :multi:
Fajnie ze Wam sie udalo, nam sie tez uda i rodzinki beda w komplecie,

pozdrawiamy mocno

Posted

[quote name='tibro']Jesli dobrze pojdzie to Sylwia z Korą przywioza nam Brombe za 2 tygodnie!!! :multi:
Fajnie ze Wam sie udalo, nam sie tez uda i rodzinki beda w komplecie,

pozdrawiamy mocno[/quote]

Sylwia- a ty sie w koncu zdecydowalas jak jedziesz i z kim bo ja juz nic nie wiem teraz...:cool1:

Posted

Kamila Słońce jestem po rozmowie z tym gościem od busa i kompletnie mnie do siebie zniechęcił. Facet co niby wozi psy a nawet nie wie czy mój pies bedzie mógł być ze mną na pokładzie promu czy będzie musiał siedzieć w aucie. Robi wielką łaskę, jak mu powiedziałam, ze chciałabym wziąć więcej bagażu. I w ogóle twierdzi, że ma doświadczenie w transporcie zwierząt a wygląda mi na kompletnego świeżaka. Znalazłam sobie wiec inny transport. Okazało sie, ze wystarczy popytać wśród znajomych i rodziny. Mam takiego goscia co będzie jechał do UK po części samochodowe i takie tam na handel i weźmie mnie ze sobą. No i przy okazji pojedzie z nami Bromba, po którą tibro przyjedzie specjalnie z Irlandii. Chętnie zgadałabym się z Tobą i z Lalą ale pisałaś mi, ze masz szanse na urlop dopiero w drugiej połowie listopada a dla mnie najpóźniejszy z możliwych termin wyjazdu to 10 listopad choć niewykluczone, ze pojedziemy jeszcze wcześniej.

Posted

[quote name='Sylwia-Kora']Kamila Słońce jestem po rozmowie z tym gościem od busa i kompletnie mnie do siebie zniechęcił. Facet co niby wozi psy a nawet nie wie czy mój pies bedzie mógł być ze mną na pokładzie promu czy będzie musiał siedzieć w aucie. Robi wielką łaskę, jak mu powiedziałam, ze chciałabym wziąć więcej bagażu. I w ogóle twierdzi, że ma doświadczenie w transporcie zwierząt a wygląda mi na kompletnego świeżaka. Znalazłam sobie wiec inny transport. Okazało sie, ze wystarczy popytać wśród znajomych i rodziny. Mam takiego goscia co będzie jechał do UK po części samochodowe i takie tam na handel i weźmie mnie ze sobą. No i przy okazji pojedzie z nami Bromba, po którą tibro przyjedzie specjalnie z Irlandii. Chętnie zgadałabym się z Tobą i z Lalą ale pisałaś mi, ze masz szanse na urlop dopiero w drugiej połowie listopada a dla mnie najpóźniejszy z możliwych termin wyjazdu to 10 listopad choć niewykluczone, ze pojedziemy jeszcze wcześniej.[/quote]

No to widze ze nie ciekawie wyglada ten transport :cool1: Tylko szkoda ze mi na gg nie napisalas jak sprawa wyglada bo przeciez pisalam do ciebie i pytalam.Szkoda.Zastanawiam sie czy ja tez nie powinnam czegos innego szukac :cool1:
Ps.A moze masz jeszcze jakiegos znajomego co bedzie do uk jechal? :cool3:

Posted

Dziewczyny,znalazlam jeszcze taki namiar:
[URL]http://www.birmingham.org.pl/?page_id=47[/URL]
Wprawdzie do Birmingham, ale Londek po drodze i moze cos sensownego da sie ustalic?
Powodzenia!

Posted

[quote name='karjo2']Dziewczyny,znalazlam jeszcze taki namiar:
[URL]http://www.birmingham.org.pl/?page_id=47[/URL]
Wprawdzie do Birmingham, ale Londek po drodze i moze cos sensownego da sie ustalic?
Powodzenia![/quote]

Ta firma gdzie pisza o przewozie zwierzat to ta sama o ktorej ja wczesniej pisalam :cool1: Wiec nic nowego :shake:

• 2 weeks later...
Posted

Czesc wszystkim !!!

Po pierwsze chciałam podziękować wszystkim, którzy pomogli nam, byli zainteresowani i wspierali od samego początku (jest gdzieś post - "poszukiwanie Brombie domu zastepczego na 5 miesiecy kwarantanny")

Co następuje:

Sylwia zabrala Brombe wczoraj z Krakowa:multi: :multi: :multi: (po pertraktacjach z weterynarzami, szczepionkami, kleszczami, pchłami i robakami, zgubieniem drogi wyjazdowej z Kraka :D)

Z tego co wiem po aktualnych newsach od niej to Bromba totalnie spacyfikowała Korę:mad: , zakochała się w jej Tacie:loveu: , spała na fotelu i Sylwią w łóżku :evil_lol: - cyt z wczoraj : "czuję się niczym hamburger oblepiona psim mięsem"

Dziś rozpoczeły podróż do UK!!!!!!!:cool2:

Sylwia z tobołami, walizami, kartonami:huh: , Korą:painting: , Brombą :painting: i moim worem niespodzianek z domu rodzinnego :sweetCyb: jest w drodze do Londyn - Luton

W weekend odbieram sucz moją wreszcie po 5 miesiacach niewidzeniaaaaaaaaaaaa!!!!

[COLOR=red][B][COLOR=red]Sylwia[/COLOR], [COLOR=black]dziękujemy Ci z całego serca, ze mimo ogromnego kłopotu jaki masz sprawisz, że będziemy w komplecie biegać po irlandzkich łąkach:laola: [/COLOR][/B][/COLOR]

Posted

[quote name='tibro']znajomi płyneli promem z psem na pokładzie...na smyczy nie w aucie..
moze to zalezy od linii jakimi płyniesz???[/quote]

O tym to nie slyszalam :-o Moze zalezy wlasnie od tego :hmmmm:

Posted

Dzieki Kamilaa :lol:

Niebawem zaloze nowy temat - jak bezkrwawo poznac ze soba dwie dominujace suki:mad: ...bo ja tu mam mixture rottweilera z labradorem(ze schronu, agresywna suke do ludzi i psow...mam ja od 2 tygodni i juz przestala na mnie warczec, w nocy przychodzi zeby ja utulic, roztrzesiona bo sie boi ciemnosci i generalnie nocy - pierwsi wlasciciele ja lali, sucz ma straszna przeszlosc, nie mozna przy niej nawet podniesionym glosem mowic :zly7: bo gotowa jest pewnie zaatakowac...no i do kompletu zaraz bedzie Bromba dominant:mad: ) no i malą border collie....(uciekinierkę w poszukiwaniu owiec)

:Help_2: :diabloti:

Posted

W poniedzialek o 8 rano moj TZ wraz z Bromba wygramolili sie z auta na podworku.:painting:

Oboje z podkowami pod oczami :eek: :eek: (TZ po 2 dniowej podrozy a Bromba po tygodniowej) przywitali sie ze mna "helou" i bez specjalnego entuzjazmu ze strony w/w oboje udali sie w kimono :-o

Po przebudzeniu parenascie godzin pozniej obejrzalam zdjecia z Londynu, uslyszalam opowiesc jak to bylo w domu u Sylwii, Wojtka i Kory (skad to Bromba juz nie bardzo chciala wracac), jak autobus jechal 11 godzin, jak przyjechal za wczesnie i jak to w koncu Panowie wreszcie spotkali sie o 7 rano w blizej nieokreslonym miejscu na wyspie na stacji Esso :diabloti:
Pozniej nastapilo "przejecie zakladniczki podrozniczki" :D i wycieczka do Londynu m.in pod palac samej Krolowej:crazyeye:

Opowiesciom nie bylo konca.

Niestety poki co mamy "zagrody" dla naszych owieczek w domu zeby sie przyzwyczaily i przesiakly swym zapachem.:angryy:
Dzis pierwszy raz dwie duze byly razem w ogrodzie na siku w kagancach (ktore po 2 minutach sobie sciagnely), z trzecia nasza sucza jeszcze poczekamy bo jest mlodziuchna i namolna bestia a Panna Bromba ma slabe nerwy :mad: .
Jutro idziemy na dlugi spaceer...kompletnie w piatke : 3 psy :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: i my:huh: :huh:

Dzieki Sylwii ktora przywiozla nasza sucz na wyspe i Wojtkowi ktory zlokalizowal Michala i musial wstac w niedziele o 7 :cool3: mamy juz nasza Brombe w domku:cunao:

Jeszcze raz kochani z calego serca Wam dziekujemy!

Paula i Michal

Posted

Wiesz Tibro zazdroszce ci straszliwie.....ze juz jestescie w komplecie:oops: moje Amstelo tez jest prawie gotowe , prawie bo do 6 marca ma kwarantanne......i tu zaczynaja sie schody , nie mam go jak zabrac , jade sama do meza......lot chce 4800 zl plus wet w dublinie cos kolo 150-do300 Euraczy .....ktos sie zaoferowal , dopoki sie nie dowiedzial ze amstelo to Wyzel , wiec schody psiak duzy, na samolot najzwyczajniej mnie nie stac , jesli mialabym taki naplyw gotowki , nie uciakalabym za granice :oops: i pozostaje mi tylko miec nadzieje ze ktos sie zlituje i poprostu mi jakos pomoze w zabraniu psiaka...............

BARDZO SIE CIESZE ZE NA WYSPIE JEST KOLEJNA RODZINKA W KOMPLECIE :multi: Tibro

Posted

Amstel,

Trab, krzycz, pisz, rozglaszaj gdzie sie da, ja tez nie mialam zielonego pojecia ze tak szybko i sprawnie to pojdzie. Myslalam ze psa bede miala od razu w Irlandii a tu musial moj TZ pojechac po nia do Anglii...male piwo w porownaniu z jazda do Polski i wracaniem (nasz stary saab nie jezdzi dalej niz 100 km od domu :D wiec wycieczka do Polski autem to w ogole nieporozumienie)...mielismy juz plan leciec do Polski a w druga strone pozyczac auto z hertza albo innej firmy, ale jak slyszeli ze chcemy jechac dalej niz do Niemiec, to juz patrzyli na nas jak na .... yyy..."ze wschodu" :mad: ??
Potem kwestia samolotu tez nam przeszla przez mysl.....1350 euro (za ta kase to mozna leciec 1350 razy w promocji z DUblina do Londynu :evil_lol: )....plus klatka, plus obserwacja w dublinie, plus stress zwiazany z taaaka podroza itd.

Niezazdroszcze w kazdym razie, bo nam sie udalo tylko dzieki Sylwii, teraz pewnie bym dalej siedziala i gapila sie na zdjecie Bromby na pulpicie mojego komputera:-(

Walcz!!!
wejdz sobie na londynek albo na irlandzkie fora, pisz i sledz ogloszenia, a noz widelec i bedziemy kolejna rodzina w komplecie na wyspie.

pozdrawiamy tez cala reszte ktora nasza historie sledzi...wciaz :D

Posted

tibro
gratuluje z całego serca,że wszystko się udało,koniecznie załóż galerie swoim psiakom:cool3: :cool3:
ps.jak bedziecie chcieli pozbyc się swojego ,,starego saaba'' to daj znać-moj czuje się samotny,chętnie kupie drugiego do pary:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

a 2 tygodnie temu szukalismy "na gwalt" kogos chetnego na saabolot...
i sprzedany zostal za pol ceny!!
tyle ze w tych irackich saabkach to kierowniczka po innej stronie :evil_lol:

a galeria mi sie rozrasta, czekam tylko na jakies hiciory ujeciowe i wstawie

Posted

:placz: :placz: :placz:
jak szkoda...
to nic ze kierownica jest gdzie indziej...miłosc góry przenosi to i kierownice by przeniosła:cool3:
ps.za ile sprzedaliscie to cudo???:oops: :oops:

Posted

2000 rocznik kupiony w lutym za 11800 poszedl za...5800 :crazyeye:

teraz paczka chusteczek i placz :D

tak na prawde to nasza dobra znajoma go sprzedawala, bo wyjezdzala do Kenii i potrzebowala kasy, my zrobilismy akcje i w 2 dni znalezlismy kupca na saabolot...okazja taka, ze nowy wlasciciel caluje auto codziennie po 100 razy z radosci...:evil_lol: