tojarm Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Mój malamut(pies) ma teraz 9 miesięcy i chciałbym się dowiedzieć jakie rozmiary i wagę mialy badź maja wasze psy w tym wieku.To mój pierwszy malamut(nie ostatni), więc nie jestem pewien czy rozwija się prawidłowo. Quote
Nandzik Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 moj malamut ma w tej chwili 10 miesiecy, wazy ok 25 kg, ale przez dluzszy czas mialam z nim kłopoty poniewaz nie trawil miesa i wogole musial byc na scislej diecie. takze tez niejestem pewna czy rosnie prawidlowo. Quote
tojarm Posted August 4, 2005 Author Posted August 4, 2005 Zapomniałem powiedzieć, że Fen ma 64 cm w kłębie, 82 cm obwód klatki piesiowej i waży między 35 a 40 kg.To dużo - mało - czy w normie? Quote
ewelinabuck Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 no to spory malamucik moj jak mial 9 miesiecy wazyl 30 kg Quote
ewelinabuck Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 buck ma teraz 72 cm w klebie obwod klatki nie mierzylam :oops: ma 3 lata Quote
tojarm Posted August 6, 2005 Author Posted August 6, 2005 Dzięki za odpowiedzi jestem już spokojny.Ale jak znajda się chętni do podzielenia się informacjami o przebiegu zmian fizycznych u dorastajacych malamutów to będziemy z Fenrirem bardzo wdzięczni! :D Quote
zakla Posted August 6, 2005 Posted August 6, 2005 Moj Matrix ma teraz 72 w klebie i wazy 57, ale go chudniemy do ok. 55-56;) A jak mial 10 miesiecy to wazyl ok. 40-45kg:) Żwirek jest mniejszy, w szczeniectwie mial operacje wiec troche wagi stracil, ale mysle ze wazyl jakos 30-40:) Quote
Nandzik Posted August 8, 2005 Posted August 8, 2005 mój po sporych problemach z trawieniem ma w tej chwili 10 miesiecy i w klebie ma 64-65 cm a obwod klatki ok 77 cm. ale jest dosyc szczuply. :-? czym karmicie swoje psy? Quote
tojarm Posted August 8, 2005 Author Posted August 8, 2005 Gotuję sam ryż z warzywami na mięsie(kurczak), makaron z ryba jajkiem i oliwa z oliwek, twaróg z bananem, miodem i jogurtem naturalnym, surowe mięso, kosci wołowe itp. te rodzaje pożywienia daję psu rano a po południu daję sucha karme(Royal Canin) i warzywa, owoce na surowo. Dużo biegamy :Dog_run: i Fenrir jest zadowolony :D Quote
Daisunia Posted August 8, 2005 Posted August 8, 2005 moja malamutka je suchą karmę Purinę dog chow adult mix Quote
Recommended Posts