Jump to content
Dogomania

17.09.2005 Antoninek k.Poznania - zawody obedience

Recommended Posts

Posted

Związek Kynologiczny w Polsce O. w Poznaniu zaprasza
na Krajowe Zawody Obedience w Antoninku podczas
III Krajowej Wystawy Psów Ras Myśliwskich
Termin: 17.09.2005

Sędzia: Jacek Lewkowicz

Miejsce: Poznań - Antoninek, teren Strzelnicy Myśliwskiej przy ul. Bałtyckiej

UWAGA!
1. Do druku zgłoszenia prosimy dołączyć kserokopie kart ocen
uprawniających do startu w klasach "1" i "2" !!!
2. Właściciele suk w cieczce uprzejmie proszeni są o zgłoszenie tego faktu PRZED godziną rozpoczęcia zawodów i w miarę możliwości umieszczenie suki w odległości nie powodującej "zamieszania" wśród innych psów. Także tych wystawowych.
3. Z uwagi na fakt, że dla zawodów Obedience przeznaczony będzie tylko jeden ring, wszystkie suki w cieczce będą startowały NA KOŃCU ZAWODÓW! czyli po zakończeniu rozgrywania wszystkich klas.

Zgłoszenia prosimy nadsylać pocztą lub faksem na adres ZKwP o. w
Poznaniu.
60-967 Poznan, ul. Sw. Marcin 27 (skr. poczt. 219)
tel. (0-61) 852-27-84, fax (0-61) 855-74-14
Godziny pracy biura: wtorek, piatek 10.00 - 19.00, sroda,
czwartek 10.00 - 14.00
Konto bankowe: BZ WBK SA III O/Poznan 49 1090 1359 0000 0000
3501 8426

Termin przyjmowania zgloszen: 31.08.2005
Oplaty za zgloszenia:
klasa 0.....25,00 zl
klasa 1.....35,00 zl
klasa 2.....35,00 zl
Istnieje mozliwość dokonania opłaty na miejscu.

Przy uzyskaniu oceny doskonałej w klasie ''0'' będzie mozliwość
startu w klasie ''1''.
Osoby, które w trakcie zawodów wywalcza sobie prawo do startu w
klasie 2. będą miały możliwość rownież na miejscu zgłosic się do tej klasy.

Formularz zgłoszeniowy na zawody Obedience do pobrania na
stronie
[url]http://www.poznan.zkwp.pl/poznan/index_pl.htm[/url]

Rozpoczęcie zawodów: godz 10.00
O ile jest to możliwe, bardzo prosimy o podawanie na zgłoszeniu także adresu poczty elektronicznej. Pozwoli nam to szybciej przesłać Państwu potwierdzenie zgłoszenia.

Zapraszamy wszystkich bardzo serdecznie!
Organizatorzy

• 3 weeks later...
  • Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My jedziemy, ale nie wiem jak sieuda i psiaka wystawić i wziąć udział w zawodach, i się martwię :(
A to jest dla nas kawałek drogi, więc żal nam wystawy, w dodatku wyczekiwany przeze mnie zagraniczny sędzia, no i mamy dylematy.....

Posted

[b] Gosiu, [/b]
nie martw się na zapas. :shake: Może da się to jakoś pogodzić? :hmmmm: Obedience zaczyna się o 10-tej. "Zerówka" potrwa godzinkę, a jeśli będzie sporo zgłoszeń to o wiele dłużej, a rozumiem, że będziecie startować w "jedynce" czyli chyba :hmmmm: musicie się zameldować dopiero po zakończeniu "zerówki". A o której zaczyna się ocenianie na wystawie? Chociaż podwójnych nerwów Ci nie zazdroszczę. :-?

Posted

Dzięki!! :fadein:
Na 1 to jeszcze nie- na razie ćwiczyliśmy kilka razy, a do września już nie daleko. Nie chcemy psiaka przetrenować, poza tym ma 15 mies i ciężko cały czas tylko ćwiczyć :Do listopada byłaby do -z grubsza-opanowania - nie orientujecie się aby czy wtedy będą jakieś zawody? Bo w Poznaniu chyba są mistrzostwa, a do tego jeszcze trochę :D Gdzieś czytałam że w Kielcach, czy to prawda?

Posted

Bo na głównej stronie Związku jest kalendarium zawodów na ten rok, i Poznań jest wpisany jako mistrzostwa klasa 3. A mamy już takie psy?
Bo my dopiero zaczynamy, i nie wiemy :oops:
Nie wiecie czy jest strona na której są uaktualniane zawody różnych rodzajów (agility, PT, obedience)?
Byłam na strnonie owczarków francuskich (choćby dlatego że znamy jedną taką sunię, i jest naprawdę niezwykła) ale tamte dane nnie są chyba uaktyalniane....
Pytałąm nna poznańskim forum obedience, ale mają chyba urlopy.....

Posted

z tego co widzę, to jest to normalna międzynarodowa wystawa więc taka jak co roku, trwająca jeden dzień. Klasa 3 może być zorganizowana, ale nawet nie wiem czy są już psy które będą w niej startować, może Azir, ale nie jestem pewna, natomiast światówka jest w przyszłym roku, także spokojnie możesz się na Poznań przygotowywać :wink:

Posted

[b]Cortina[/b] dzięki! No to :multi: jeśli by siedało, bo i tak do Poznania jedziemy, więc byłoby super!
[b]Azir[/b], właśnie, na pewno się orientujesz- ile może być tych piesków do klasy mistrzowskiej? I czy wiesz coś o harmonogramie zawodów?

Posted

ja co prawda nie Ela, ale odpowiem na pytanie :) Wg broszury, która otrzymałam ze związku tegoroczne zawody w Poznaniu (listopad) mają trwać 2 dni: sobota oraz niedziela. W każdym dniu przewidziana jest klasa 0, 1, 2. Jak jest z 3-klasą mistrzowską, nie wiem. Pewnie zależy to od tego, czy ktokolwiek się zgłosi. Z polskich psów, które mają zaliczoną klasę 2 kilka razy na ocen doskonałą faktycznie jest chyba tylko Azir Eli :roll:

jak przyjdę do domu do poszukam ulotki i wkleję szczegółowe info.

Gosia, odpowiedziałam Tobie też na forum poznańskiem Dobrego Psa :)

Posted

Z tego co się orientuję, żaden polski pies nie spełnia jeszcze kryteriów klasy 3. Tu są potrzebne 3 oceny doskonałe od trzech różnych sędziów, poza tym rodowód i w przypadku samca dwa jajka :wink: .
A nam tylko raz udało się skończyć dwójkę z oceną doskonałą.

Posted

już jestem, znalazłam broszurkę (szukałam lekko spanikowana, że zagubiłam :wink: ) i melduję, co zawiera ona rzecz:
Zawody odbędą się w dniach [b]5-6.11.2005[/b]
Sędzia: [b]Michel Boisseau[/b]
Termin przyjmowania zgłoszeń: [b]20.09.2005[/b]
Opłaty:
klasa 0 - 30 zł
klasa 1 - 40 zł
klasa 2 - 45 zł
klasa międzynarodowa - 50 zł

Program zawodów:
godz. 7:00 - przyjmowanie psów
godz. 8:00 - rozpoczęcie sędziowania

tyle broszurka :) ponieważ do zawodów jeszcze jest trochę czasu, myślę, że im bliżej tym więcej informacji będzie :)

• 3 weeks later...
Posted

ja będę z Cziką - wilczasta ONka robiąca wokół siebie dużo szumu, bo wszędzie jej pełno ;)
łatwo rozpoznać, bo ma ogroooomne uszy a sama jest dość drobnej budowy
startujemy w klsie 0

Posted

[quote name='Toller-Fox'] Kto z Dogomaniaków będzie w Antoninku zatem? [/quote]
No my znowu wystartujemy w "jedynce", chociaż po wczorajszym starcie :oops: , to nie wiem, nie wiem. :hmmmm: :cry:

Posted

Michał z Foxem też jeszcze raz w "0" bo nie da rady w 1- dopiero zacząl trening jedynkowy.... :D No, chyba że dla jaj - co potrafi Toller gdy niewiele umie..... :D :D
Tak że na pewno[b] Madlen[/b], spotkacie się "O", a 1 będzie dopiero w Poznaniu i Kielcach. Młody jest jeszcze b. młody :D , ma 16 mies, więc tu jego roztrzepanie i entuzjazm trochę go roznoszą :D
[b]Ania[/b], nie przejmuj się nic- niestety, nawet super wyszkolony pies może zawieść, a wystarczy złe bio, niepokój, i jest po dobrym ćwiczeniu..
Mamy znajomą z super czarną labradorką, pięknie ćwiczącą na treningach, której sunia uciekła 2 razy z ringu, pod rząd, na 2 zawodach w Krośnie i Rzeszowie. A babka ćwiczy z nią dalej- i tak właśnie trzeba się zaciąć, uprzeć i wyćwiczyć a z pewnością sie uda.
Statuj, będzie dobrze, jak nie od razu, to za jakiś czas... Sama sietak pocieszam :D

Posted

[quote name='Toller-Fox']Statuj, będzie dobrze, jak nie od razu, to za jakiś czas... Sama sietak pocieszam [/quote]
No, ja też się tak pocieszam. :wink: Tym bardziej, że Asti była tam wczoraj chyba jednym z najmłodszych psiaków (dzisiaj kończy 22 m-ce), a reszta, to 3-, 6-, 7-letnie piesy. Poza tym, to dopiero nasze drugie zawody i na jakieś inne psie imprezy też do tej pory nie jeździłyśmy. A sam sędzia wczoraj szybko zauważył, że Asti to jeszcze ciągle mały lękuś. :( I tak jestem baaaaaaaaaardzo, baaaaaaaaaaaaaardzo dumna z jej aportu :thumbs: , bo już myślałam, że nigdy nie uda mi się go jej nauczyć i do niego przekonać.

Tak, że... no ktoś musiał być przedostatni. :eviltong: A jeszcze widziałam, że małej chyba jednak przeszkadzał ten upał na ringu :( , bo jak zawarowała, to nie chciało jej się usiąść, zamiast stać, postanowiła sobie usiąć i nawet przeszkody nie chicało jej się przeskoczyć. :(

W Antoninku też może nie być wiele chłodniej, ale... zawsze to bliżej domku, więc odpadają 2 godziny jazdy i 4 godziny czekania. Tak się pocieszam. :silly:

Posted

[quote]W Antoninku też może nie być wiele chłodniej, ale... zawsze to bliżej domku, więc odpadają 2 godziny jazdy i 4 godziny czekania. Tak się pocieszam. :silly:[/quote]
Michał też w Rzeszowie był jednym z ostatnich i nie bardzo to sie podobało naszemu futrzatemu, a było gorąco. Hmmm, z Krakowa chyba jest trochę dalej... :D
A to co mówisz to święta prawda- ciągle zapominamy patrząc na inne psy że tamte mają dłuższy staż ćwiczeń nie mówiąc już o wieku.. A łatwo można siezdołować patrząc na 4 letniego, pięknie ćwiczącego psa, że nasze są do niczego :D A potem sie przypomina, że ona też kiedyś były szczawiami, a obecną formę zawdzięczają nieustannym ćwiczeniom. Pamiętam, jak kiedyś nas trener, nasłuchawszuy sie naszych żalów powiedział, że zawsze sie chce coraz lepiej - no i w sumie dobrze- ale nie można zapominać o postępach do tej pory.
:D

Posted

masz rację Toller, że trzeba jednak brać pod uwagę wiek naszych psiechów, wczoraj sędzia dwa razy się mnie pytał w jakim wieku jest Haga i też na nas inaczej spojrzał. Moja psinka mnie bardzo wczoraj wzruszyła, jak bardzo chciała dla mnie popracować, ale była już zmęczona i zestresowana czekaniem i drogą, ja ją przyczepiłam do drzewa, odchodziłam i wracałam :evil: , ale musi dziewczyna okrzepnąć :wink:

Posted

[quote name='Toller-Fox'] Michał też w Rzeszowie był jednym z ostatnich i nie bardzo to sie podobało naszemu futrzatemu, a było gorąco. [/quote]
No, my startowałyśmy już jako trzecie, ale ja jako ta nieobyta z zawodami, denerwowałam się trochę o dojazd i parking i żeby się nie spóźnić... :oops: Trochę niepotrzebnie więc byłyśmy tam od godz. 10-tej. Chociaż nie chciałam też, żebyśmy tak prosto z drogi musiały wchodzić na ring. Myślałam, że trochę odpoczniemy, przywykniemy do terenu... :roll: Sama nie wiedziałam jak zrobić, żeby było najlepiej. :niewiem: No wyszło, jak wyszło, doświadczenie na przyszłość. :roll:

Posted

Chciałam prosić w imieniu organizatorów wszystkie osoby startujące w klasach 1 i 2, które nie wysłały faksem razem ze zgłoszeniem kart ocen dokumentujących wywalczenie prawa do startu w klasach wyższych, aby zabrały ze sobą na zawody również ksera kart ocen lub ksiażeczki zawodnika z poświadczonymi ocenami, aby mogły być one dołączone do dokumentacji.

Posted

[quote name='Toller-Fox']Kto z Dogomaniaków będzie w Antoninku zatem? Mój mąż + Fox jadą na pewno, Raczej są rozpoznawalni :D Za dużo Tollerów chyba nie będzie :D[/quote]

My też się pojawimy, choć się tylko wystawiamy :) Ale postaram się trochę pofocić obedience 8) W zawodach nie startujemy, my "zerówkę" mamy już zaliczoną (a co! 8) :wink:) i właśnie wychodzimy (mam nadzieję, że wychodzimy :wink:) z szaleństw okresu dorastania :lol: ale i tak Una aktualnie nie nadaje się do startów :lol: :evil: :lol:
Tollerku-Foxie, a ja dzięki Tobie wiem, jak wyglądają tollerki :D Są śliczne :D

Pozdrawiam
Marysia i Una