Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial][COLOR=navy][B]Wróciliśmy cosik po 14 ale po zjedzeniu czegoś tam padłam , zresztą i Ozzy i TZ też .

Pani Olender określiła Ozzulkowe schorzenie na zapalenie/porażenie( nie pamiętam dokladnego wyrażenia) nerwu trójdzielnego . Ozzy ma zeza dobrzusznego ...źrenice pięknie reagują na światło :mad:więc niepotrzebnie zostałam nastraszona w poniedziałek ze nie ma reakcji ... powiększają się mu w stresie , ale reakcja jest prawidłowa , są też reakcje bólowe tego prawego ucha jak pani zaczęła mu w nim gmerać , no i lewa tylna łapka działa z opóźnieniem podczas badań neurologicznych . Został ostukany , obsłuchany , upuszczono mu krew , zaliczyliśmy spacer nad Jeziorko Paprocańskie , potem wróciliśmy do pani i dostaliśmy plik recept do wykupienia i za 2 tygodnie do kontroli.
Testu na odkleszczowe nie robiliśmy , bo pani stwierdziła że nie warto skoro i tak dostałby ten sam antybiotyk który dostał na ten stan zapalny.
Niestety wracamy do sterydu więc lodówka na kłódkę :diabloti:
Mamy zapisany :
Encorton , Enarenal , Ranigast, Doxycyklina, Lakcid, Polocard , Vit E .[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=navy][B]

DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA KCIUKI I DOBRE MYŚLI [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]:Rose:

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=navy][B]Wróciliśmy cosik po 14 ale po zjedzeniu czegoś tam padłam , zresztą i Ozzy i TZ też .
Pani Olender określiła Ozzulkowe schorzenie na zapalenie/porażenie( nie pamiętam dokladnego wyrażenia) nerwu trójdzielnego . Ozzy ma zeza dobrzusznego ...źrenice pięknie reagują na światło :mad:więc niepotrzebnie zostałam nastraszona w poniedziałek ze nie ma reakcji ... powiększają się mu w stresie , ale reakcja jest prawidłowa , są też reakcje bólowe tego prawego ucha jak pani zaczęła mu w nim gmerać , no i lewa tylna łapka działa z opóźnieniem podczas badań neurologicznych . Został ostukany , obsłuchany , upuszczono mu krew , zaliczyliśmy spacer nad Jeziorko Paprocańskie , potem wróciliśmy do pani i dostaliśmy plik recept do wykupienia i za 2 tygodnie do kontroli.
Testu na odkleszczowe nie robiliśmy , bo pani stwierdziła że nie warto skoro i tak dostałby ten sam antybiotyk który dostał na ten stan zapalny.
Niestety wracamy do sterydu więc lodówka na kłódkę :diabloti:
Mamy zapisany :
Encorton , Enarenal , Ranigast, Doxycyklina, Lakcid, Polocard , Vit E .[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=navy][B]
DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA KCIUKI I DOBRE MYŚLI [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]:Rose:[/QUOTE]
Uffff....... w sumie dobre wieści:)

pzdr.

Posted

[I][B]Siemka...
No widzee ze tu też szalenstwo wetowe.....
Dobrze ze wieści w miare spokojne ...
Alez ma tych medykamentów ...oby skuteczne były czego życze Ozulkowi z całego serca!!!!!

Buziam Alusiowaa !!![/B][/I]

[I][B]a jja jade na długi week w Bieszczady :multi::multi: do osady Magura :multi:[/B][/I]

Posted

[quote name='Basia&Safi']jeejjj ozzulek był w Tychach :) ciamu nie pisałas :([/QUOTE]
Basiu chciałam zadzwonić , ale posiałam Twój nr , poza tym nerwy robiły swoje .....

będziemy znowu w poniedziałek lub wtorek 7lub 8 listopada po południu , na Paprocanach

Posted

[quote name='zuzolandia'][I][B]Siemka...
No widzee ze tu też szalenstwo wetowe.....
Dobrze ze wieści w miare spokojne ...
Alez ma tych medykamentów ...oby skuteczne były czego życze Ozulkowi z całego serca!!!!!

Buziam Alusiowaa !!![/B][/I]

[I][B]a jja jade na długi week w Bieszczady :multi::multi: do osady Magura :multi:[/B][/I][/QUOTE]

[FONT=Arial][COLOR=navy][B]odpoczywajta :cool2:

my też wierzymy że to wszystko pomoże [/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='tatankas']Alicjo zapraszam cię na bazarek na boksie,asty i zwykłe kundelki,link w moim podpisie :)[/QUOTE]

[FONT=Arial][COLOR=navy][B]zaraz zajrzę [/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]Teraz na pewno Ozzulcowi się polepszy![/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

[COLOR=navy][B]nie biorę pod uwagę innej opcji [/B][/COLOR]

[quote name='Iv_']uffff to nie jest tak źle :loveu: bardzo się cieszę :loveu:
nadal trzymam :kciuki: za Ozulka :loveu:[/QUOTE]
[COLOR=navy][B]trzymaj Ivciu [/B][/COLOR]

[quote name='unikatowydiament']ciesze się że wieści nie takie złe,trzymam kciuki za Ozzulcia i zdrowia życzę[/QUOTE]
[COLOR=navy][B]dzięki , trzymaj nadal :)[/B][/COLOR]

[quote name='Tengusia']przyszlam was odwiedzic ;)[/QUOTE]
[COLOR=navy][B]cieszkamy :)[/B][/COLOR]

[quote name='sabinka40']Aluś jesteś już?[/QUOTE]
[COLOR=navy][B]kochana o tej porze to ja jeszcze w poczekalni siedzialam .... [/B][/COLOR]

[quote name='Asiaczek']Witamy się i my i czekamy na pojawienie się Alicji:)

pzdr.[/QUOTE]

[COLOR=navy][B]witam i jestem [/B][/COLOR]