Alicja Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 [quote name='bianka19']no to chociaż tyle dobrze. Ozzulku trzymaj się! :calus: ta praca cię wykończy chyba. :shake:[/QUOTE] [quote name='Asiaczek']ZAWSZE coś na wykańcza...;) pzdr.[/QUOTE][COLOR=navy][B] [FONT=Arial]mi za dużo na głowę się sypnęło ostatnio , ale ważne by dać sobie radę z tym co nas gnębi ;) Po powrocie z pracy spałam godzinę ...musiałam odespać i już moje zapedy oratorskie :lol: skutkują tym że muszę ssać Homeovox :lol: Jutro od 10 do 14.30 a na 15 spotkanie z Rodzicami w Przedszkolu mam ...więc znów gadanie mnie czeka ...całe szczęście że weekend tuż tuż ;)[/FONT][/B][/COLOR] [quote name='Vectra']nie możesz karmić Ozziego Reddy , bo jedyna słuszna karma na dogo , to Royal tylko pseudohodowcy mogą karmić innymi karmami :grins:[/QUOTE] [FONT=Arial][COLOR=navy][B]Kurcze ....:splat: zapomniałam :lol:Ty możesz .... a Ozzy bez jajek to nawet pseudohodowcą nie zostanę [/B][/COLOR][/FONT]:diabloti: [FONT=Arial][COLOR=navy][B] Doszła nasza gratisówka :)6 kg Obesity za darmo ...pies nie bedzie chodził głodny :diabloti:[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='tatankas']A ja swoją karmiłam royalem-nie polecam,karmiłam też acaną,britem,boschem i jeszcze kilkoma innymi,ale żadna nie przypadła mojej do gustu,ani mnie.Pies był za chudy,nie miał błyszczącej sierści,sierść wypadała i wiecznie jakieś alergie wychodziły.Był w domu mały kryzysik z kaską i kupiłam PURINĘ DOG CHOW-jagnięcinę z ryżem i psiakowi pod każdym względem się poprawiło.Przytyła 6kg i teraz wygląda super,sierść się błyszczy i nie wypada tak strasznie jak kiedyś,alergie coraz rzadsze,jesteśmy na tej karmie już z pół roku i nie mam zamiaru jej zmieniać.A gdy wychodzę z rudą to wszyscy się oglądają,jak ona błyszczy,jaką ma mięciutką sierść,jak zdrowo wygląda :)[/QUOTE] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial][COLOR=navy][B]bo RC bytówka to KUPA ...Ozzy nawet nie chciał tknąć , to samo było z Eukanubą ... Z RC korzystamy tylko jak musimy dawać dietę weterynaryjną , bo i Intestinal i Alergenic i teraz Obesity się sprawdziły ...poza tym Ozzy bardzo dobrze funkcjonował na suchej z Lidla po 29 zł za 10 kg :lol: [/B][/COLOR][/FONT] Quote
fioneczka Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 no to ja z okazji rozpoczętego nowego roku szkolnego przyszłam powiedzieć że wszystkie Panie przedszkolanki i nauczycielki powinny dostawać: - medale za wytrwałość :p - dodatek pieniężny w wysokości 300 % pensji zasadniczej za cierpliwość i za to że żadnego słodziutkiego dzieciątka do tej pory nie zabiły :diabloti: (ja nigdy bym takiego dodatku nie dostała dlatego ze szkolnictwem jedyne wspólne co mam to uczący się mój Młodszy :diabloti:) - iść na emeryturę tak jak dotychczas mundurowi a nawet 5 lat wcześniej :evil_lol: - i mieć zapisane w papierach że muszą wyjść za mąż najpóźniej do 30 roku życia bo w pewnym wieku no wiecie :stupid::diabloti: Quote
Alicja Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 [quote name='fioneczka']no to ja z okazji rozpoczętego nowego roku szkolnego przyszłam powiedzieć że wszystkie Panie przedszkolanki i nauczycielki powinny dostawać: - medale za wytrwałość :p - dodatek pieniężny w wysokości 300 % pensji zasadniczej za cierpliwość i za to że żadnego słodziutkiego dzieciątka do tej pory nie zabiły :diabloti: (ja nigdy bym takiego dodatku nie dostała dlatego ze szkolnictwem jedyne wspólne co mam to uczący się mój Młodszy :diabloti:) - iść na emeryturę tak jak dotychczas mundurowi a nawet 5 lat wcześniej :evil_lol: - i mieć zapisane w papierach że muszą wyjść za mąż najpóźniej do 30 roku życia bo w pewnym wieku no wiecie :stupid::diabloti:[/QUOTE] to się pewnie teraz pewnym grupom zawodowym naraziłas :lol: Z tym zamążpójściem to chyba masz rację :lol: Quote
fioneczka Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 [quote name='Alicja']to się pewnie teraz pewnym grupom zawodowym naraziłas :lol: Z tym zamążpójściem to chyba masz rację :lol:[/QUOTE] a którym :hmmmm: ja myślałam że ze względu na moje "poglądy" mogłabym ministrem oświaty zostać a Ty mi tu takie rzeczy gadasz :obrazic: Quote
Alicja Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 [quote name='fioneczka']a którym :hmmmm: ja myślałam że ze względu na moje "poglądy" mogłabym ministrem oświaty zostać a Ty mi tu takie rzeczy gadasz :obrazic:[/QUOTE] :modla: zostań zostań Moją Panią Minister :loveu: Quote
tatankas Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 fioneczka masz całkowitą rację-właśnie posłałam swoją najmłodszą córę do przedszkola pierwszy dzień i jak tylko klasę otworzyłam to już mi żal było pań:shake:,bo prosto w ramiona uciekinier maluszek mi wpadł z rykiem ;) Moja też miała załamanie,a była tylko 4 godzinki w przedszkolu dziś,co to będzie jak pójdzie na 8 :diabloti: Co do zamążpójścia przed 30-tką,to super plany,ja też bym tak zrobiła jak bym miała drugą szansę:evil_lol:.Moim marzeniem była trójka dzieci przed 30-tką i udało się:multi:,teraz mam za swoje i cierpię :D Ropuchy mnie doprowadzają do szału:angryy:,szczególnie jak zaczną się wszystkie trzy kłócić:mad: Quote
Darianna Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='Vectra']nie możesz karmić Ozziego Reddy , bo jedyna słuszna karma na dogo , to Royal :diabloti: tylko pseudohodowcy mogą karmić innymi karmami :grins:[/QUOTE] Jesu, ja karmię odpadami, czyli barfem, ja to wogóle już nieklasyfikowana ;) Quote
sabinka40 Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Łał, łał temat rzeka jeśli chodzi o karmienie swojego pupila:razz: Ja kupowałam RC dla boksiów i byłam zadowolona Sabinka też, ale zbrzydło jej teraz jest na Acanie, ta firma ma wiele smaków i narazie jest ok:lol:. Saba jednak i tak woli gotowane i ma jeden posiłek gotowany. Przeczytałam tu że RC i Acana nie są dobre, a ja myślałam że jest inaczej:razz:, to ja już nic nie wiem:razz: Quote
Vectra Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='Darianna']Jesu, ja karmię odpadami, czyli barfem, ja to wogóle już nieklasyfikowana ;)[/QUOTE] biedne zwierzątka :( jak możesz karmić psa zwłokami ? :placz: :diabloti: Quote
tatankas Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='sabinka40']Łał, łał temat rzeka jeśli chodzi o karmienie swojego pupila:razz: Ja kupowałam RC dla boksiów i byłam zadowolona Sabinka też, ale zbrzydło jej teraz jest na Acanie, ta firma ma wiele smaków i narazie jest ok:lol:. Saba jednak i tak woli gotowane i ma jeden posiłek gotowany. Przeczytałam tu że RC i Acana nie są dobre, a ja myślałam że jest inaczej:razz:, to ja już nic nie wiem:razz:[/QUOTE] Sabinko acana ok,ale z ceną już gorzej,rc nie polecam,bo według mnie skład za tą cenę nie jest wart,a psiakowi nie smakowała.Karmę trzeba dopasować do psa,czyli podawać i patrzeć czy smakuje i czy służy,tak jak i u ludzi-każdemu służy i smakuje co innego :) Quote
sabinka40 Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Co za ulga:lol:, bo juz myslałam że dziadostwo jej daje:eviltong:. Cena owszem, ale 13 kg ma na 2 miesiące, bo ma jeden posiłek gotowany. Ja jestem typową nadopiekunczą mamuśką i ciagle się martwie, czy dobrze ją karmię, czy..czy.. itd.:eviltong: Ciągle pytania:eviltong: Quote
Alicja Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 [COLOR=navy][B]:lol: Ozzy też ścierwa i odpady dostaje :lol::lol: przecie nie bede wyrzucać :lol: Krwiak się powiększył , po niedzieli jednak zabieg ....[/B][/COLOR] Quote
tatankas Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 [quote name='sabinka40']Co za ulga:lol:, bo juz myslałam że dziadostwo jej daje:eviltong:. Cena owszem, ale 13 kg ma na 2 miesiące, bo ma jeden posiłek gotowany. Ja jestem typową nadopiekunczą mamuśką i ciagle się martwie, czy dobrze ją karmię, czy..czy.. itd.:eviltong: Ciągle pytania:eviltong:[/QUOTE] Moja też dostaje różne inne rzeczy do jedzonka,a mimo to 15kg karmy starcza jej raptem na 1,5 miesiąca.żarłok jeden,ale jak ona ma dużo ruchu to i spala to całe jedzonko i potrzebuje więcej ;) [quote name='Alicja'][COLOR=navy][B]:lol: Ozzy też ścierwa i odpady dostaje :lol::lol: przecie nie bede wyrzucać :lol: Krwiak się powiększył , po niedzieli jednak zabieg ....[/B][/COLOR][/QUOTE] Ojej bidulek,więc będziemy trzymać kciuki,żeby wszystko było ok :) Quote
sabinka40 Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Kochany Ozzulku:loveu:, ciocia Iza będzie trzymać kciuki mocno!!!! Jak trzeba, to trzeba:roll:, będzie dobrze!!!!!!! Quote
Alicja Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 [COLOR=navy][B]Trzymajcie Cioteczki BOXINKOWE :loveu: Ano niestety ...trzeba :( ....a tak się ładnie zapowiadało ..... w zeszłym roku 2 narkozy ( marzec i sierpień ) teraz znowu .... Niedawno wróciliśmy od mamy , tapety zdarte , sufit pomalowany , jutro tapetowanie :)[/B][/COLOR] Quote
anetta Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 O kurczaki, doczytałam o krwiaku. Auć! Jak to będą mu ciąć? 100 lat!! dla mordulca:loveu: Quote
baster i lusi Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 [quote name='Alicja'][COLOR=navy][B]:lol: Ozzy też ścierwa i odpady dostaje :lol::lol: przecie nie bede wyrzucać :lol: Krwiak się powiększył , po niedzieli jednak zabieg ....[/B][/COLOR][/QUOTE] [quote name='Alicja'][COLOR=navy][B]Trzymajcie Cioteczki BOXINKOWE :loveu: Ano niestety ...trzeba :( ....a tak się ładnie zapowiadało ..... w zeszłym roku 2 narkozy ( marzec i sierpień ) teraz znowu .... [/B][/COLOR][/QUOTE] Kurka wodna czemu te nasze psiaki mają takiego pecha do rożnych chorób.Alu Baster w tamtym roku miał trzy zabiegi w niedługim odstępie czasu.Trzymam kciuki Quote
Alicja Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 [quote name='anetta']O kurczaki, doczytałam o krwiaku. Auć! Jak to będą mu ciąć? 100 lat!! dla mordulca:loveu:[/QUOTE] [COLOR=navy][B]dziękujemy :) No muszą pod narkoza wyczyścić z krwiaka małżowinę , rozciąć ...troszkę zniszczą uszko :([/B][/COLOR] [quote name='baster i lusi']Kurka wodna czemu te nasze psiaki mają takiego pecha do rożnych chorób.Alu Baster w tamtym roku miał trzy zabiegi w niedługim odstępie czasu.Trzymam kciuki[/QUOTE] [COLOR=navy][B]pierwszy raz pożałowałam , że Ozzy nie ma kopiowanych uszu ....uniknęlibyśmy tego typu rewelacji .... Trzymaj Grażynko , z całych sił Najgorsze to że mnie nie będzie tym razem przy zabiegu bo już w pracy ...:( , dobrze że TZ jeszcze na L4 więc Ziutek będzie z nim [/B][/COLOR] Quote
fioneczka Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 qrde miałam nadzieję że się wchłonie paskudztwo ... trzymaj się zięciunio ... będzie dobrze :kciuki: Quote
Alicja Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 [quote name='fioneczka']qrde miałam nadzieję że się wchłonie paskudztwo ... trzymaj się zięciunio ... będzie dobrze :kciuki:[/QUOTE] ja też na to liczyłam .... trochę mi za dużo sie wali na głowę ostatnio ... Quote
baster i lusi Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 [quote name='Alicja']ja też na to liczyłam .... trochę mi za dużo sie wali na głowę ostatnio ...[/QUOTE] bo jak się nieraz zacznie walić to wszystko na raz,eh takie jest życie. Quote
Alicja Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 [quote name='baster i lusi']bo jak się nieraz zacznie walić to wszystko na raz,eh takie jest życie.[/QUOTE] moja mama zawsze powtarza że diobeł się na małą kupe nie wysra (:diabloti:) coś w tym jest jak by nie spojrzeć ..... Quote
Gioco Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 [quote name='Alicja']moja mama zawsze powtarza że diobeł się na małą kupe nie wysra (:diabloti:) coś w tym jest jak by nie spojrzeć .....[/QUOTE] Oj jest :sadCyber: Ale będzie dobrze, bo musi się kiedyś odwrócić :-) Quote
Kosmaty Gałganek Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 [quote name='Alicja'][COLOR=navy][B]pierwszy raz pożałowałam , że Ozzy nie ma kopiowanych uszu ....uniknęlibyśmy tego typu rewelacji .... [/B][/COLOR] [B][COLOR=navy] [/COLOR][/B][/QUOTE] [FONT=Comic Sans MS]Mojemu Indyczkowi udało się wyhodować krwiaka mimo stojącego ucha ale ona była specjalistką od rzeczy niemożliwych :diabloti: Chociaż w sumie nie tylko ona, bo jak teraz myślę to owczarek kumpla podczas kąpieli jak zasunął uchem to też mu się udało :evil_lol:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]U nas był tylko jeden problem, bo tym krwiaku ucho się złamało to jednak spore obciążenie. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Trzymam kciuki, niech się goi jak na ... psie ;)[/FONT] Quote
Alicja Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 [quote name='Ania!'][FONT=Comic Sans MS]Mojemu Indyczkowi udało się wyhodować krwiaka mimo stojącego ucha ale ona była specjalistką od rzeczy niemożliwych :diabloti: Chociaż w sumie nie tylko ona, bo jak teraz myślę to owczarek kumpla podczas kąpieli jak zasunął uchem to też mu się udało :evil_lol:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]U nas był tylko jeden problem, bo tym krwiaku ucho się złamało to jednak spore obciążenie. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Trzymam kciuki, niech się goi jak na ... psie ;)[/FONT][/QUOTE] czyli ona jest niepowtarzalna :lol: Mieliście czyszczonego tego krwiaka ?? Quote
Recommended Posts