Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]Ibolya, swallow i kliwia[/B], gratuluję udanej transakcji :roflt:
W jakim wieku jest malutka?

Wszystkim wystawianym gratuluję sukcesów :klacz:

I idę spać... dobranoc :)

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

[quote name='Ali26762'] :)

[B]bos[/B] - nawet nie wiesz jak przyjemnie jest popatrzeć na posłusznego, wpatrzonego w przewodnika, welsza. Tym przyjemniej, im więcej człowiek wie, ile pracy to wszystko kosztuje, przy tak szałaputnym charakterze tych diabłów wcielonych :evil_lol: ;) :lol:[/quote]
Ja się cieszę że WAM WSZYSTKIM SIE PODOBA ........ bo i ja w pierwszym momencie nie mogłem uwierzyć. Ale wytrzymywał cały czas nawet obracał głowę jak Justyna odchodziła........:evil_lol:

[B] Ali[/B] , wiem co to kosztuje zdrowia......:cool3: :evil_lol: :evil_lol:

Opowiadałem o Jazonie[B] Wind [/B]podczas "fotorandki" na Kubalonce i oboje się śmialiśmy z jego zachowania....do tej pory.
[B] Wind[/B] zwróciła mi uwagę właśnie że praca z psem i jeszcze raz praca w końcu da efekty.........no i masz [B]Wind.[/B].......[B]Jazon [/B]zaczyna uważać.
Justyna zwróciła mi uwagę na zdjęcia innych psiurów że to one się rozglądały czemu też dała wyraz instruktorka.....ciesząc się z postawy........ [B]KIEROWNIKA ZAMIESZANIA [/B]
/taki Jazon nosi tytuł wśrod kursantów/

A żeby było śmieszniej , to jeszcze przypadkowi gapie dopingowali , bo byl najmniejszy wśród psów i w przerwie wszystkim dzieciom i dorosłym gęby wylizał.........niektóre maluchy to odejść nie chciały........płacz sie zrobił że hej.........:lol: :lol: :lol: :lol: A ten był w centrum zainteresowania :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[b]bosik[/b] widzę, że super przygodę na tym szkoleniu przeżyliście. Jazonek też się pewnie ucieszył z powrotu na plac po zimie, tak długiej i tak męczącej. Zobaczysz, jak Ci się chłopak rozkręci, to zakasuje wszystkich szkolnych kumpli :D

Posted

[quote name='Ali26762'][B]bosik[/B] widzę, że super przygodę na tym szkoleniu przeżyliście. Jazonek też się pewnie ucieszył z powrotu na plac po zimie, tak długiej i tak męczącej. Zobaczysz, jak Ci się chłopak rozkręci, to zakasuje wszystkich szkolnych kumpli :D[/quote]

Choćby tylko paru...........:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Wyściskaj [B]Derysia[/B] :lol: :lol:

Posted

Dzięki, wyściskam jak od mamy z ciepłego łóżeczka wylezie :)

A Ty wymiziaj Jazonka - za piękną postawę w szkole i w ogóle za to, że jest fajnym psiaczkiem :loveu:

Posted

[quote name='Ali26762']Dzięki, wyściskam jak od mamy z ciepłego łóżeczka wylezie :)

A Ty wymiziaj Jazonka - za piękną postawę w szkole i w ogóle za to, że jest fajnym psiaczkiem :loveu:[/quote]

No to bierzemy się do miziania........:lol: :lol: :lol: :lol: ;)

Posted

hej!
[B]bos[/B]---jestem pod wrażeniem umiejetności Jazona, zaciecia Justi i Twego wsparcia dla nich; taki Jazon to zmiana życia, nie?:evil_lol: :cool3: Jak chata sie ukonkretni, to zapraszam!
Dla wystawiaczy gratulacje! Pysznej:kaffee_2:...

Posted

[quote name='coztego'][B]Ibolya, swallow i kliwia[/B], gratuluję udanej transakcji :roflt:
W jakim wieku jest malutka?
Wszystkim wystawianym gratuluję sukcesów :klacz:
I idę spać... dobranoc :)[/quote]
[COLOR=Blue]Dzięki, [B]coztego[/B].
Suczka [SIZE=1](chyba będzie miała na imię Zuzia)[/SIZE] właśnie dziś ma urodzinki, kończy [B]5[/B] miesięcy :knajpa: :new-bday:

No i zaczął się Wielki Tydzień, a dopiero co była gwiazgka.

U nas +8,5C, już nie pada i jest bardzo przyjemnie.

Miłego poniedziałku Dogomaniacy.
[/COLOR]

Posted

Ibolya, słusznie, moim zdaniem, nie pasowała Wam fryzura do szczeniaka. Nie wiem, jak jest w Polsce czy w Europie, ale w USA, szczeniąt się w takich fryzurach nie wystawia. Wystawia się je w tzw. "puppy clip", czyli załość równo scięta, tylko stopy, jak zawsze u pudelka, na króciutko, no i pyszczek i uszy charkterystycznie pudelkowy. Starsze psy są tam wystawiane strzyżone na kilka różnych sposobów, ale szczeniaki - tylko tak właśnie.

Gratulacje dla Jazona za postępy w nauce! bos, cieńsza linka pomocna jest głównie dlatego, że w końcu docelowo będziecie pracować bez linki w ogóle. I wtedy, dla psa jest mniejsza różnica - mniej odczuwalna - pomiędzy cienką linką a niczym, niż pomiędzy grubą a niczym. Tak więc łatwiej psa przysposobić do pracy bez linki pracując na lince cienkiej.

Uff, do roboty czas! :bigcry:

Posted

[B]Ibolya,[/B]

Fajna pudliczka, ale rzeczywiscie fryzurke to miala jak stara malenka :shake: Prawde powiedziawszy, to trudno bylo zobaczyc w niej szczeniaka ...
Pudle doskonale radza sobie w sporcie, sa podatne na szkolenie, a znajoma z Australii pisala mi wielokrotnie, ze u nich w kraju preferowane sa (glownie pudle duze i sredniaczki), jako psy asystujace :-) Mam nadzieje, ze Wasz szczeniaczek rowniez okaze sie fajniutkim pieskiem i da Wam wiele radosci :-)

BTW czekamy na sesyjke maluszka w nowym domku :-)

W.

Posted

witam wszystkich i ja do kawki sie dolaczam :) o 10 przychodzi sznaucer do ciecia a na 18 mam airedale ktory nie byl robiony od pazdziernika ........3ymajcie za moje odciski kciuki :evil_lol:

Posted

Pudliczka słodka! :loveu:
Czekamy na fotki w szczylkowej fryzurce.
Mamy w domu sąsiada, czarnego mini pudelka Pako, zakochanego w Luce po uszy (przez ostatni tydzień leżał pod drzwiami i wył ;) ). Chodzi właśnie w takich krótkich, równych, "psich" fryzurkach i wygląda super.

Posted

[quote name='Nitencja'] na 18 mam airedale ktory nie byl robiony od pazdziernika [/QUOTE]
Czy on przypadkiem nie jest z Zabrza? :cool3: Spotkałam niedawno kreskowego kolegę AT, straszliwie był zarośnięty po zimie :lol:

Udzieliło mi się Wasze skubankowe szalenstwo... Jak widzę zarośniętego teriera to aż mnie ręka świerzbi, żeby go poskubać... :evil_lol: A wczoraj w schronisku skubałam szorstkiego wyżła :loveu:

Posted

[B]coztego[/B] , jak cię ręka świerzbi to jest na wydatek lub zysk , w zalezności od tego o ktorą chodzi.

A co do pasji skubania to przyjedź do mnie ....to se poskubiesz Jazona :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[B]coztego[/B] masz już naszykowany warsztat pracy więc do roboty

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img481.imageshack.us/img481/5023/img26120hb.jpg[/IMG][/URL]

:cool3:..........właśnie dzisiaj dowieźli stół , jakby na Twoje żądanie , więc skubanie Cię nie minie......:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: [B]Jazon [/B]już czeka :evil_lol: :cool3:

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img383.imageshack.us/img383/7017/img26147bx.jpg[/IMG][/URL]

:lol:

Posted

[B]bos[/B]---stolik extra! a trymerek naostrzony? Jazon w czuprynie wyglada jak młodszy brat mego hipisa:cool1: .
Fafik wybawił się z astką 6miesięczną---taką bez papierów:angryy: ....; opowiedziałam jej pani o dogo; ciekawe, czy nas znajdzie?:evil_lol:

Posted

[quote name='Nitencja']BOs stol super !! Zazdroszcze :) Natakim stole to az sie chce byc trymowanym hihi[/quote]
No to co .... ja mam włazić na stół.......:diabloti: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:...czy Ty....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Nitencja']Jak Wy z Zadziornym to moge na stol wchodzic ;-)[/quote]Proszę się wstrzymać do późnych godzin wieczornych! Przecież dzieci to forum czytają ;-) !

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...