Marysia_i_gończy Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 [B]martita[/B] w Polsce są CZTERY owczarki pirenejskie :cool3: Dwa w Bydgoszczy, dwa we Wrocławiu :loveu: [SIZE=1](Olga, dobrze piszę?)[/SIZE] Quote
Magda i Saga Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 A moja 5 m Cu przesypia w biurze 7 godzin pod biurkiem, Oxa tez tak robiła, a teraz zostaje luzem w domu i strat nie ma. Co do szczekliwości to nie da sie tego ukryć:diabloti: Quote
martita Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 [quote name='Marysia_i_gończy'][B]martita[/B] w Polsce są CZTERY owczarki pirenejskie :cool3: Dwa w Bydgoszczy, dwa we Wrocławiu :loveu: [SIZE=1](Olga, dobrze piszę?)[/SIZE][/quote] a buuuu, a myslalam, ze widzialam pirenejczyka:placz: Quote
Magda i Saga Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 No pełnej kontroli to my nad liczebnością pyrków w Polsce nie mamy. Może sobie ktoś sprowadził i się tajniaczy, ale wątpię. Pyrki są bardzo w typie wielorasowca. Moja koleżanka Ala się ze mnie nabija, ze kupiłam sobie drugą, żeby ludzie się domyślali, że rasowe. Sądzę, że Olga tez ma po cichu taką motywację do wzięcia drugiej pyrkówki. :diabloti: Quote
Rauni Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 [QUOTE]Pyrki są bardzo w typie wielorasowca.[/QUOTE] Kiedyś byłam z Vigo u weterynarza, pani sobie wpisała w kartotekę "Mieszaniec", sprostowałam, że to owczarek pirenejski, a pani wet na to "He, he, takich owczarków pirenejskich to tu pełno biega". :evil_lol::evil_lol::evil_lol: [QUOTE]koleżanka Ala się ze mnie nabija, ze kupiłam sobie drugą, żeby ludzie się domyślali, że rasowe. Sądzę, że Olga tez ma po cichu taką motywację do wzięcia drugiej pyrkówki. :diabloti:[/QUOTE] A wiesz, Magda, mój pyrek to ostatnio wyładniał chyba, bo już dwie osoby mnie pytały co to za rasa :razz: Quote
Rauni Posted July 23, 2008 Author Posted July 23, 2008 Nie, face rase chyba w ogóle nie ma w Polsce. Quote
Magda i Saga Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Ciekawa jestem, czy kiedyś w Polsce dojdziemy do tego, że będzie Klub Owczarka Pirenejskiego i awansujemy do ras przyklejonych nad kreską. :diabloti:No ja w każdym razie robię w tym kierunku pierwszy krok. Im dłużej mam OP, tym bardziej jestem przekonana, że to najsłodsza rasa na świecie. Quote
Rauni Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 [QUOTE] Im dłużej mam OP, tym bardziej jestem przekonana, że to najsłodsza rasa na świecie.[/QUOTE] I najbardziej pyrknięta... :eviltong: Ja nie wiem, czy my chcemy być nad kreską. Swoją drogą, takie hieny są nad kreską, a wcale ich nie jest tak dużo więcej... Quote
Anza&Hacker Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Jakimś trafem tutaj zawędrowałam - wątek w sam ras dla mnie :lol: Ja nie mogę się doczekać dnia, gdy zawita w moim domu mała pyrkowa, futrzata kuleczka - a życie ze wszystkich stron stara się mi tą chwile oddalić coraz bardziej :-( ...ale ja się mu nie dam i prędzej, czy puźniej na pewno pyrka będe miała - w końcu marzenia się spełniają, jeżeli tylko nam na nich zależy :p Musze przyznać, że im więcej czytam wypowiedzi o tych psiakach tym bardziej upewnia mnie to w tym, że to jest właśnie taki pies, na którego czekam ...już nie wspominając o tych wszystkich razach, gdy mogłam trochę poprzebywać z pyrkiem na żywo - one są cuuudowne i po prostu w moim przypadku nie da się ich nie kochać! :loveu::loveu::loveu: Quote
martita Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Ja zaluje, ze nie mozna podejrzec wiecej rozmow wlascicieli owczarkow pirenejskich:-( Quote
Anza&Hacker Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [B]martita[/B] - po co podglądać czyjeś rozmowy jak możesz sama do każdego posiadacza pirenejczyka w naszym kraju zagadać (chociażby poprzez to forum) i wtedy dostaniesz wszystkie informacje jakie byś chciała wyciągnąć z takiego "podglądania rozmów" dot. tych psiaków ;) Quote
Rauni Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 Martita, czy chodziło Ci o to, że ten wątek nie jest zbyt prężny? Mało nas jest, mało pyrków, znamy się dość dobrze, bo wszystkie nasze pyrki spotykają się dość regularnie na zawodach, więc wątek nie jest za aktywny. ... ale kto wie, może za jakiś czas nieco ożyje :cool3:. A poza tym tak jak Anza pisze, jeśli masz jakieś pytania, to chętnie odpowiemy :D Quote
Magda i Saga Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Możliwośc ożywienia wątku staje się dość realna, bo Oxi ma cieczkę i niedługo może pojawią się nowe pyreczki i ich właściciele. Mam nadzieje, że będą z Polski, że nadal będziemy się dobrze znali i spotykali na zawodach i nie tylko. Quote
martita Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 [quote name='Rauni']A poza tym tak jak Anza pisze, jeśli masz jakieś pytania, to chętnie odpowiemy :D[/quote] EEE. to co innego podgladac, a pytac:eviltong: [COLOR=black][B]Magdo[/B][/COLOR], czekamy na nowe pyrkowe pieknoty i na fotencje w watku oczywiscie:cool3: Quote
Magda i Saga Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Oxi ma pełen brzuszek szczeniaczków. Zapowiada się chyba pierwszy miot owczarków pirenejskich w Polsce. Quote
Anza&Hacker Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Świeeetne nowinki :multi::multi::multi: No to chyba czas porządnie przyłożyć się do nauki przed sesją, żebym mogła pozwolić sobie na wymarzoną pirenejkę :loveu: Quote
Rauni Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 No, Anza, teraz masz przynajmniej porządną motywację :) Quote
Mokka Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 [quote name='Magda i Saga']Oxi ma pełen brzuszek szczeniaczków. Zapowiada się chyba pierwszy miot owczarków pirenejskich w Polsce.[/quote] Brawo, nie możemy się doszczekać :loveu: Quote
Magda i Saga Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Foteczki pierwszych ślepych szczurków będą na początku lutego. A teraz proszę wszystkich o promowanie miotu, żeby maluchy trafiły w dobre ręce i miały szczęśliwe, najlepiej sportowe życie Quote
martita Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Wooow, super!Kto jest tatusiem???Zdrowka dla mamuni;) Quote
Magda i Saga Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Tatusiem jest niemiecki piesek [B]DISKY DU COEUR DE REBEL [/B] zapraszam na moją stronkę, tam jest przekierowanie na stronkę tatusia. W każdym razie piesek jest bardzo szybki i już w A2, w klasie M oczywiście. Quote
Magda i Saga Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Nauczyłam się wreszcie wstawiać zdjęcia, więcpostaram się, żebby bylo bardziej kolorowo w tym temacie. Najpierw mój młodszy Cudaczek [IMG]http://www.owczarekpirenejski.datum.pl/photo4forum/2009.01.18-cudi.jpg[/IMG] [IMG]http://www.owczarekpirenejski.datum.pl/photo4forum/2008.01.18-cudi_merda.jpg[/IMG] A teraz Oxi szacowna matrona, mistrzunia moja kochana na niecałe 3 tygodnie przed rozwiązaniem [IMG]http://www.owczarekpirenejski.datum.pl/photo4forum/2009.01.18-oxi_w_boksie.jpg[/IMG] [IMG]http://www.owczarekpirenejski.datum.pl/photo4forum/2009.01.18-oxi_ciezarna.jpg[/IMG] Quote
martita Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Jakie przesliczne kundelki:cool3::eviltong: Czekam na fotencje szczeniorkow;) Quote
Anza&Hacker Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Oxinka wygląda jak by była z deka przygrubaśna - wręcz z nadwagą, ale wiem, że to tylko te kluseczki w środku - oby suczki w liczbie mnogiej :evil_lol: Cudi - jak zawsze przecudna i ma łobuzierstwo pyrknięte w oczach wypisane :loveu: Quote
Rauni Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 Słodki Cudaczek :loveu: Vigo też miał w którymś momencie taki fajny kolor, ciekawe czy jej zostanie, czy ściemnieje. A Oxi to wiadomo :loveu::loveu::loveu: I jaki kojec wypaśny gotowy :) Aczkolwiek chciałam zauważyć, że z takiego kojca to Ci rozpełzną się po chałupie w drugim tygodniu życia :evil_lol: :diabloti: To pyrki w końcu. Quote
Recommended Posts