Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam nadzieję, że Smokuś pojedzie dziś do nowego domku... Bo jak nie to chyba go ukradnę i razem zamieszkamy pod mostem albo nad rzeką :roll:

Napisała do mnie maila Pani w sprawie Niny. Jako, że moja ukochana tymczaska już grzeje swą małą dupcię w domku, zaproponowałam Pani, że pomogę jej poszukać podobnej gabarytowo [B](5kg, ~30cm w kłębie!) [/B]SUCZKI. Pani ma sznupa mini. Ma też małe dziecko. Zgadza się na nasze warunki (rozmowę przedadopcyjną, sterylkę). Szukamy suni, która będzie maleńka, bezproblemowo dogada się z samcem i zaakceptuje dziecko. Miałam założyć nowy temat, ale... Nie wiem, czy proponować Pani jakąś psią osóbkę z Nowodworu czy szukać po DT jakiejś sprawdzonej w 100% suńki, chętnie ciachniętej. [B]Jak myślicie?[/B]

Ewentualnie mogę podesłać kandydatury naszych malizn i wtedy zrobimy zbiórkę, ciachniemy, poszukamy DT tylko na czas pooperacyjny, czyli parę dni gdzieś na miejscu i wydamy Pani suczkę.

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

EVL jestem za tym drugim rozwiązaniem.
Te psiaki potrzebują opieki i domów na CITO.
Może Teresz10 może dać DT dla takiej wybranej malizny?

Posted

[IMG]http://i499.photobucket.com/albums/rr351/mike17pl/Obraz092.jpg[/IMG]
Ta suczka jest już u mnie na tymczasie. Jak na początek informacji : młoda , bezkonfliktowa - na smyczy sobie radzi, ze schodami sobie radzi , z jazdą samochodem bez problemu - no i jest bardzo bystra. Robi słupka prosząc o jedzenie chwyta z ręki jedzenie delikatnie- zero agresji , teraz razem z moją jamniczką śpią razem na łóżku syna, ustąpiła przy misce "starszej" kiedy ta tylko podeszła. Mojej mamie wywaliła brzucha do głaskania... Sama słodycz póki co.

Posted

Teresz super, że mała jest u Ciebie na dt:loveu:
Dziewczyny ja w niedziele wieczorem też zrobię bazarek tylko ogarnąć się ze wszystkim nie mogę i już 2 tydzień się zbieram.
A czy facet od dobka był sprawdzony jakoś? wolałabym żeby nie powtórzyła się sytuacja z kudłaczkiem.
A jak się owczarek czuje po operacji?no i czy sunie są w wawie już?bo nie wiem wkońcu czy teresz je miała przewieść, czy dalej szukać transportu?

Posted

Kometa dziś była w schronie i zabrała obie sunie.
ON-ek -Ori, po operacji czuje się niezle, ale czeka go jeszcze długa droga...Od dziś jest w hoteliku, no jak się domyślacie szukamy wsparcia, więc bazarki jak najbardziej wskazane!.

Posted

to w sprawie faceta, który ma przyjechać po dobka.
[B]QUOTE=dzodzo;13384994]ten facet kontaktowal sie juz z nasza Kasia w sprawie innego dobka,ktory jedzie juz do domu w tym tygodniu,znając Kasię go przepytala dokladnie:cool3:a skoro go nie spuscila na bambus to znaczy ze rokuje hihi[/QUOTE][/B]

PS:Kier się chyba przeją rolą, bo zdaniem Komety dobek przytył :evil_lol:

Posted

Pytałam w wątku niżej ale potrzebuje więcej informacji na temat tych piesków.Biała suczka z łatką na uchu i kudłaczek (fotka ciut nie wyraźna,ile może mieć latek).
Czy te pieski są w schronisku w Nowodworze ?[URL]http://img62.imageshack.us/img62/9149/obraz0563.jpg[/URL][URL="http://i499.photobucket.com/albums/r...Obraz057-3.jpg"]
[/URL][URL="http://img407.imageshack.us/img407/9421/schroniskoo003.jpg"]http://img407.imageshack.us/img407/9...oniskoo003.jpg[/URL][URL="http://i499.photobucket.com/albums/r...Obraz057-3.jpg"]
[/URL]

Posted

Mam w domku maluszka 2,5 miesięcznego pekińczyka ale już kupując go myśleliśmy o dwóch psach.Wolała bym żeby były w podobnym wieku i razem się wychowywały.Nie wiem jak by reagował dorosły pies na mojego malucha i trochę się tego obawiam.

Posted

Biała suńka w DS.

ABSOLUTNIE ODRADZAM POSIADANIA DWÓCH SZCZENIĄT W PODOBNYM WIEKU W JEDNYM DOMU. Żeby odchować, socjalizować, nauczyć posłuszeństwa, wybawić takie psy potrzeba na wszystko po dwa razy więcej czasu, a doba ma tylko 24 godziny. Dodatkowo szczenięta w pewnym wieku mogą ostro rywalizować, bo są niejako "równe". Mogą (nie muszą oczywiście, ale to się zdarza) walczyć o pozycję w stadzie.

Gryzeldzia, a co Ty na to, żeby zaadoptować jakiegoś ciut starszego psiaczka, mniej więcej "obytego" już z zasadami psiego posłuszeństwa i w ogóle? :)

Posted

AKTUALNOŚCI:

byłam dzis w schronie i zabrałam onka, te 2 malizny oraz starego psa bez czesci oka(reszte bedzie musiał miec usuwana chirurgicznie)
Są tez w schronie cudowne, kocie malenstwa-rudo-białe i buro białe....

[U]Opatrzyłam dziś tez onkę z chorymi łapami i nie wyglada to za ciekawie-ma 3 guzki w ok gr mlek, zmainy skórne, poprzerastane opuszki łap w st zapalnym[/U]
[U]Pobrałam wymaz i zeskrobine[/U]
[U]POTRZEBNE WSPARCIE FINANSOWE![/U]

[B]aLE PIENIEDZY PRZEDE WSZYSTKIM POTRZEBUJE NA UTRZYMANIE ORIONKA W HOTELIKU...[/B]
[B]NIKT DO TEJ PORY NAWET NIE DAŁ ZŁAMANEGO GROSZA NA JEGO OPERACJE....[/B]

[B]Poza tym przekazałam Teresz NOWE OCIEPLANE KUBRACZKI DLA PSÓW (7szt) na bazarek z którego wszystkie pieniazki pójdą na utrzymanie Orionka[/B]

Jeden kubraczek założyłyśmy dziś malutkiej, chudziutkiej gładkowłosej jamniczki trzęsącej się z zimna..

Opatrzyłam tez pogryzionego psa, którego mam nadzieje wkrótce obfotografuje Teresz:) bo sta sięon moim ulubieńcem:)

SZCZENIĄT DO WYBORU, DO KOLORU!! POMOCY!!

A jeżli chodzi o szczeniory które ostatnim razem zabrałam do siebie-to została tylko ta jamnikowata sunia-MEGA, MEGA SŁODYCZ!!
PILNIE POTRZEBNY DLA NIEJ DT/DS

Posted

Boję się że starszy pies mógłby zrobić krzywdę temu maluszkowi,bo to namolna psinka.No i mam też kota!!!Z małym pekińczykiem powiedzmy że się dogaduje :razz:,ale z większym psiakiem?

Posted

[quote name='gryzeldzia']Boję się że starszy pies mógłby zrobić krzywdę temu maluszkowi,bo to namolna psinka.No i mam też kota!!!Z małym pekińczykiem powiedzmy że się dogaduje :razz:,ale z większym psiakiem?[/QUOTE]
To może jakiegoś z domu tymczasowego. Takiego sprawdzonego w stosunku do innych zwierząt. Jestem 100% pewna, że będziesz mieć duży wybór takich to na dogo. ;)

Posted

[quote name='AngelikaXD'][B]kometa [/B]Ile jest dokładnie kociąt? Masz jakieś fotki?[/QUOTE]

sa dwa kociaki, maja ok.8 tyg
niestety nie miałam aparatu wiec zadnych fotek:(

Posted

[quote name='gryzeldzia']Boję się że starszy pies mógłby zrobić krzywdę temu maluszkowi,bo to namolna psinka.No i mam też kota!!!Z małym pekińczykiem powiedzmy że się dogaduje :razz:,ale z większym psiakiem?[/QUOTE]

a ja uwazam ze wziecie drugiego szczeniora to b dobry pomysl:)

Posted

[quote name='kometa']AKTUALNOŚCI:

Jeden kubraczek założyłyśmy dziś malutkiej, chudziutkiej gładkowłosej jamniczki trzęsącej się z zimna..

[/QUOTE]

Masz zdjęcie tej suni?

Posted

Jutro powiem mojej mamie o moich planach, bo bym wzięła rudo-białego do siebie na stałe. No i drugiego na DT pewnie bo nie zostawie go samego w schronie ;) Zdjęcia by się przydały do przeprowadzenia rozmowy ale jakoś poradze sobie bez :evil_lol:

Posted

[quote name='kometa']a ja uwazam ze wziecie drugiego szczeniora to b dobry pomysl:)[/QUOTE]

Jeśli gryzeldzia chce mieć dwa zwierzaki bardziej zżyte ze sobą nawzajem niż choćby z nią....

Posted

[quote name='AngelikaXD']Jutro powiem mojej mamie o moich planach, bo bym wzięła rudo-białego do siebie na stałe. No i drugiego na DT pewnie bo nie zostawie go samego w schronie ;) Zdjęcia by się przydały do przeprowadzenia rozmowy ale jakoś poradze sobie bez :evil_lol:[/QUOTE]

byłoby WSPANIALE:)