as_ko Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 [quote name='teresz10'] A ZApomnialam napisac MIMI srubka ma DS [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-GVfzme_EbVg/Utvf2h1oY4I/AAAAAAAAH7s/R2H1uoVVQNM/s512/IMG_2380.JPG[/IMG][/QUOTE] Super wiadomość :) Quote
Adriana. Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 Wspaniale, że jest tyle dobrych wiadomości :). Tydzień temu adoptowałam z Nowodworu Kermita [IMG]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/p350x350/1017561_503917003052967_416223370_n.jpg[/IMG] Quote
Aśka Belkowska Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 [quote name='teresz10'] 2 szara kudlata [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-CWypfSSwDwY/UuVJk4aimDI/AAAAAAAAIek/f13SLg-no0Y/s512/IMG_2665.JPG[/IMG][/QUOTE] Wypatrzyłam te sznupcię na sznaucerach, ale nie umiem już kolejny raz namawiać męża na sunie. Chyba że podrzucicie ją na klatkę w naszym bloku. Kurnachata. :angryy: Quote
as_ko Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 [quote name='Aśka Belkowska']Wypatrzyłam te sznupcię na sznaucerach, ale nie umiem już kolejny raz namawiać męża na sunie. Chyba że podrzucicie ją na klatkę w naszym bloku. Kurnachata. :angryy:[/QUOTE] Asia namów męża na DT i wtedy może zostanie przez zasiedzenie :) Quote
1izabelka1 Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Tak ,to może zadziałać , łatwiejsze będzie przekonanie że psiak przyjdzie tylko na ''chwilę '' :) Quote
Aśka Belkowska Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Już myśłałam o DT, ale problem w tym, że mam inteligentnego męża. Quote
matrioszka2 Posted February 24, 2014 Author Posted February 24, 2014 [quote name='Aśka Belkowska']Wypatrzyłam te sznupcię na sznaucerach, ale nie umiem już kolejny raz namawiać męża na sunie. Chyba że podrzucicie ją na klatkę w naszym bloku. Kurnachata. :angryy:[/QUOTE] Podaj adres :cool3: [quote name='Aśka Belkowska']Już myśłałam o DT, ale problem w tym, że mam inteligentnego męża.[/QUOTE] Rzuć go :diabloti:- weź psa. Będziesz szczęśliwsza. Quote
Anula Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Ta sznupiasta sunia chyba już pojechała do Warszawy do DT? Quote
teresz10 Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 Nie pojechala - jest w klinice - na sterylce , a wlasciwie juz po . w sobote ma jechac, ale tak naprawde do bdt , tak wiec szukamy dt. DZIS pojechala suczka BERNENSKI PIES PASTERSKI do dt w Pulawach, z fundacji Pasterze Suczka po wypadku byla operowana i dzis wypis ...dzieki akcji Pasterzy nie wrocila do schronu...DZIEKI !!! Nawiasem mowiac nikt od Pasterzy jej nie widzial na oczy, dopiero jak dotarla do dt... uff okazalo sie ze przypomina Bernenczyka... Quote
MaDi Posted February 27, 2014 Posted February 27, 2014 Teresz gdybys słyszała,że ktoś szuka Berneńczyka ale samce to daj znać bo jakiś czas temu taki pies uległ wyopadkowi wLubartowie ale nie widziałam aby ktoś go szukał. Mam prośbę o namiary na kogoś od foksterierów i innych prawie terierow ;) Quote
teresz10 Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 (edited) MIMI wrocila z adopcji - ten piesek ma temperamencik ...terierek 200% - wszystko robi na 200% - pragnie posiadac ,kradnie, chce na kolana, chce na spacerek -ale tez 200% inteligencji - gdyby ktos chcial to nauczy tego psiaka wszystkiego tylko ten psiak musi pokochac aby sluchac ...a tego w jeden dzien nie da sie zrobic niestety - pani oddajac MIMI rozplakala sie ale powiedziala ze MIMI ja pokonala - nie jest w stanie podjac sie opieki nad nia ...za duze wyzwanie WIEM cos o tym... Edited February 28, 2014 by teresz10 Quote
matrioszka2 Posted February 28, 2014 Author Posted February 28, 2014 (edited) aha ...:roll: Edited February 28, 2014 by matrioszka2 Quote
teresz10 Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 JUtro jada w kierunku Warszawy, Piaseczna i Grojca 1. LUSIA do dt 2. RUDA ddo hoteliku 3. FROTKA do DS 4/5. MAMA i synek do DS 6.malamut pies do fundacji 7.malamut pies do fundacji Quote
malawaszka Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 [quote name='teresz10']MIMI wrocila z adopcji - ten piesek ma temperamencik ...terierek 200% - wszystko robi na 200% - pragnie posiadac ,kradnie, chce na kolana, chce na spacerek -ale tez 200% inteligencji - gdyby ktos chcial to nauczy tego psiaka wszystkiego tylko ten psiak musi pokochac aby sluchac ...a tego w jeden dzien nie da sie zrobic niestety - pani oddajac MIMI rozplakala sie ale powiedziala ze MIMI ja pokonala - nie jest w stanie podjac sie opieki nad nia ...za duze wyzwanie WIEM cos o tym...[/QUOTE] to Mimi jak moja ruda... :shake: dwie rodziny ją już oddawały... a t otaki cudny pies tylko trzeba kochać, rozumieć i CHCIEĆ! Quote
teresz10 Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 [quote name='matrioszka2']Dlaczego ? :roll:[/QUOTE] Malej MIMI w mieszkaniu jest za duzo wszedzie , wlazi pod nogi, skacze po meblach, kradnie ze stolu. TAki mix JAck Russel Teriera z Pinczerkiem ? U mnie zachowuje sie juz przyzwoicie - ale ludzie nie rozumieja ze z nia trzeba stanowczo od poczatku - taka mala biedna slodycz... i klopot gotowy. Szukam domku ktory wie co to terierek i jednak nie w mieszkaniu - ona ma 1,5 roku - nie biega tylko nisko lata - z drugim psem dogada sie w mig, rowniez z wiekszym. Quote
teresz10 Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 [SIZE=5]WIZYTA W NOWODWORZE 28.02.2014[/SIZE] [B][url]https://picasaweb.google.com/111849077759985019059/NOWODWOR28Lutego2014[/url][/B] Quote
teresz10 Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 Dla tej suni szukam kawalka kąta . Suczka po sterylce - panie w klinice powiedzialy ze pieknie chodzi na smyczy, zna komendy, nie szczeka , jest zrownowazona. Dzis po sterylce wrocila do schronu...nie mialam jej gdzie umiescic [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-aOM9wYEO9RM/UxBUuklH8fI/AAAAAAAAKYE/PTkJipuuzXA/s640/IMG_3140.JPG[/IMG] Quote
teresz10 Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 Ta sama sytuacja - suczka kontaktowa, grzeczna , miala pojsc do mnie na dt ale MIMI wrocila i sunia zostala w klinice - ale jest juz po sterylce, ogloszenia poszly ale czasem trzeba chwili aby znalezc dobry domek - sunia bardzo przyjacielska wobec innych psiakow i suczek [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-6SDB-CuWz80/UqYteJERuHI/AAAAAAAAHhs/NOmglE7N-_g/s512/IMG_3899_resize.jpg[/IMG] Quote
as_ko Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 Jestem mega zaskoczona :-o Mimi jak była u nas po przyjeździe ze schronu to wprawdzie pozwalała sobie za dużo w stosunku do mojej suki, ale od początku ogarnęła zasady panujące u nas w domu i po kilku upomnieniach zachowywała się ok. To młody i energiczny pies ale nie sądzę żeby wymagał jakiegoś specjalnego traktowania, konsekwencja i asertywność wystarczy. Jest inteligentna i wykorzysta na pewno słabość i niezdecydowanie człowieka, ale nie jest jakimś problematycznym psem. Nie trafiła po prostu jeszcze na swojego człowieka :( Trzymam za nią kciuki. Quote
sepia Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 Froteczka jedzie do DS? To jest dla mnie najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia! Trzymam kciuki, żeby był to ten jedyny. Quote
zaginiona sara Posted March 1, 2014 Posted March 1, 2014 [quote name='teresz10']Malej MIMI w mieszkaniu jest za duzo wszedzie , wlazi pod nogi, skacze po meblach, kradnie ze stolu. TAki mix JAck Russel Teriera z Pinczerkiem ? U mnie zachowuje sie juz przyzwoicie - ale ludzie nie rozumieja ze z nia trzeba stanowczo od poczatku - taka mala biedna slodycz... i klopot gotowy. Szukam domku ktory wie co to terierek i jednak nie w mieszkaniu - ona ma 1,5 roku - nie biega tylko nisko lata - z drugim psem dogada sie w mig, rowniez z wiekszym.[/QUOTE] Kradzieże ze stołu, podsiadanie miejsca w fotelu, szaleństwa to jak pekińczyki, tylko one szybciej się kładą i chrapią pewnie. Trzeba kogoś aktywnego kto psa ogarnie i pokaże co wolno. Quote
teresz10 Posted March 3, 2014 Posted March 3, 2014 PCHEŁKA w koncu W DS [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-OzwCqOj4x6c/UqYtyJMc_uI/AAAAAAAAHmA/HRBEneQh-sE/s512/IMG_3962_resize.jpg[/IMG] Quote
teresz10 Posted March 3, 2014 Posted March 3, 2014 SZUKAM DT, DS dla tego psiaka - jest spokojny, nie szuka awantur, nawet nie szczeka - siedzi dlugo , zawsze ukryty w budzie przed agresorami. teraz w koncu odetchnąl w boksie z normalnymi psami . i sobie siedzi i sobie patrzy... w koncu widac jaki wielki i piekny PIESIO [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-P3hkIHo2S6E/UxBcIMfRcaI/AAAAAAAAKeg/sAB6xsyv_BI/s512/IMG_3209.JPG[/IMG] Quote
MaDi Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 [quote name='matrioszka2']terierfanka, rita60[/QUOTE] Dziękuje :) Quote
Recommended Posts