leni356 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='evl']Leni, sytuacja ma się tak: w sobotę my (ja, Paulina, Mike, teresz, Angelika, matrioszka, plastelina, ladySwallow) jedziemy do schronu, wyprowadzić psy, zrobić fotki i opisy. Lady zabiera jednego szczeniaka na DT do Piranhii. W niedzielę do schronu jadą kometa, golf i Jo37 i wtedy prawdopodobnie zabiorą foksię na DT do beki i pewnie coś jeszcze wyciągną. Jeśli chcecie wyciągnąć sznupkę bardzo proszę - skontaktujcie się z którąś z dziewczyn z 'niedzielnego sortu'.[/QUOTE] Chyba nie rozumiesz jednej rzeczy - domów tymczasowych jest jak na lekarstwo. My nie chcemy konkretnego psa, chcemy pomóc jakiemuś w potrzebie, a kolejka jest uwierz mi - długa. My dajemy miejsce w dt, opłacamy go więc dajemy kasę, prosiliśmy o pomoc w transporcie, ale jeśli nie ma to miejsce nie będzie czekać, sorry ale jest za dużo kudłaczy w potrzebie. Jeśli będziecie mieć możliwość transportu to dajcie mi znać - powiem czy jest miejsce w dt Quote
LadyS Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Haaalooo, ja też chcę wiedzieć! Bo jak nie, to i tak po szczylki chciałam podjechać... Quote
plastelina Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 upsi, trochę nieładnie to wyszło, bo to nam zależy na tym żeby był to pies z nowodworu a nie dziewczynom od kudłaczków , bo one chca psa w potrzebie a nie konkretnego psa. Czy to ma być transport do Warszawy?czy gdzieś dalej?bo ja się pogubiłam gdzie ona ma jechać. jak będe to wiedziała to zadzwonie do Golf i do Ciebie Leni i Ci powiem. co do wyjazdu do schronu to ja w przyszłym tygodniu nie mogę:/ no i najważniejsze czy kierownik wie że przyjeżdzamy? Quote
evel Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='leni356']Chyba nie rozumiesz jednej rzeczy - domów tymczasowych jest jak na lekarstwo. My nie chcemy konkretnego psa, chcemy pomóc jakiemuś w potrzebie, a kolejka jest uwierz mi - długa. My dajemy miejsce w dt, opłacamy go więc dajemy kasę, prosiliśmy o pomoc w transporcie, ale jeśli nie ma to miejsce nie będzie czekać, sorry ale jest za dużo kudłaczy w potrzebie. Jeśli będziecie mieć możliwość transportu to dajcie mi znać - powiem czy jest miejsce w dt[/QUOTE] Więc poprosiłam Was jako stronę sponsorującą o dogadanie transportu z dziewczynami z Warszawy, które jadą do schronu w niedzielę i w niedzielę wracają z powrotem do Warszawy więc jak sądzę mogłyby zabrać sznupkę. Nie wiem czemu na mnie warczysz, przecież ja jej na barana nie zaniosę do Warszawy :roll: Nie rozumiem czemu ja mam pisać załóżmy do golf, golf ma mi odpisać, ja mam napisać Tobie a Ty odpiszesz mi, a ja napiszę golf co napisałaś i tak w kółko skoro możecie pogadać bezpośrednio. Jeśli to taki problem to sznupka zostanie w schronie, skoro jej nie chcecie. Quote
leni356 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='evl']Więc poprosiłam Was jako stronę sponsorującą o dogadanie transportu z dziewczynami z Warszawy, które jadą do schronu w niedzielę i w niedzielę wracają z powrotem do Warszawy więc jak sądzę mogłyby zabrać sznupkę. Nie wiem czemu na mnie warczysz, przecież ja jej na barana nie zaniosę do Warszawy :roll: Nie rozumiem czemu ja mam pisać załóżmy do golf, golf ma mi odpisać, ja mam napisać Tobie a Ty odpiszesz mi, a ja napiszę golf co napisałaś i tak w kółko skoro możecie pogadać bezpośrednio. Jeśli to taki problem to sznupka zostanie w schronie, skoro jej nie chcecie.[/QUOTE] Na nikogo nie warczę. Tłumaczę. Nie mam szans zająć się transportem, ze wszystkim sobie nie poradzę. Są schrony w których staną na rzęsach a pomogą. I nikt nie powiedział że jej "nie chcemy". Mówię jak wygląda sytuacja - na kudłatych mamy ponad setkę kudłaczy czekających na cud Quote
evel Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Dobra. Może inaczej. Dziewczyny, która ma coś na koncie i może zadzwonić do golf czy są w stanie zabrać sznupcię ze sobą w niedzielę? Quote
LadyS Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Ja nie mam nic, mogę wyskrobać PW. Nadal pytam, czy jutro jedziemy? Quote
plastelina Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Ewelina sorry ale przeczytaj jeszcze raz swój post i zobacz kto zaczął warczeć. mając podejście "niech zostanie w schronie", to po co właściwie my tam jeździmy? jeśli chcemy cokolwiek zdziałać to niestety ale to my musimy załatwiać transporty, prosić o domy tymczasowe itd, chyba właśnie po to tam jeżdzimy?a nie tylko po to żeby zdjęcia na dogo wstawić. Kto wie dokąd dokładnie Sznupka ma jechać??bo ja dwie wersje tu znalazłam. Quote
evel Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='plastelina']Ewelina sorry ale przeczytaj jeszcze raz swój post i zobacz kto zaczął warczeć. mając podejście "niech zostanie w schronie", to po co właściwie my tam jeździmy? jeśli chcemy cokolwiek zdziałać to niestety ale to my musimy załatwiać transporty, prosić o domy tymczasowe itd, chyba właśnie po to tam jeżdzimy?a nie tylko po to żeby zdjęcia na dogo wstawić. Kto wie dokąd dokładnie Sznupka ma jechać??bo ja dwie wersje tu znalazłam.[/QUOTE] Dobrze. Czytam jeszcze raz swój post. [quote name='evl']Leni, sytuacja ma się tak: w sobotę my (ja, Paulina, Mike, teresz, Angelika, matrioszka, plastelina, ladySwallow) jedziemy do schronu, wyprowadzić psy, zrobić fotki i opisy. Lady zabiera jednego szczeniaka na DT do Piranhii. W niedzielę do schronu jadą kometa, golf i Jo37 i wtedy prawdopodobnie zabiorą foksię na DT do beki i pewnie coś jeszcze wyciągną. Jeśli chcecie wyciągnąć sznupkę bardzo proszę - skontaktujcie się z którąś z dziewczyn z 'niedzielnego sortu'.[/QUOTE] Nie widzę w nim nic warczącego. Poza tym, odnoszę wrażenie, że niektórzy tylko liczą na gotowe i nie mówię tu wcale o leni tylko o niektórych z nas. Quote
Paulina_mickey Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Przecież plastelina napisała, że zadzwoni do Golf i zapyta. Kilka postów wcześniej. co do wyjazdu to my nie pisałyśmy, że nie jedziemy tylko, że nie mamy czym wrócić i nie uśmiecha nam się iść ze schroniska do Lubartowa na piechotę. Nie pisałyśmy, że nie jedziemy... Quote
plastelina Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 gdzie dokładnie ma jechać Sznupka? Quote
evel Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='Paulina_mickey']Przecież plastelina napisała, że zadzwoni do Golf i zapyta. Kilka postów wcześniej. co do wyjazdu to my nie pisałyśmy, że nie jedziemy tylko, że nie mamy czym wrócić i nie uśmiecha nam się iść ze schroniska do Lubartowa na piechotę. Nie pisałyśmy, że nie jedziemy...[/QUOTE] A to nie widziałam, sorry. Znikają mi posty :angryy: a potem się pojawiają... :roll: Uroki dogo-reformacji. Quote
LadyS Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Aj dziewczyny, po co kłótnie... Ja rozumiem, że nie pisałyście, że nie jedziecie - ale w związku z tym, ze nie macie jak potem wrócić ten kawałek, a jesteście nieco chore, a poza tym i w schronie spędzicie kilka godzin na zimnym powietrzu pytam, czy nadal jedziemy jutro. I powtarzam pytanie Plasteliny - czy kierownik wie. Quote
evel Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Jestem dzisiaj niestabilna emocjonalenie, może wyjdę :evil_lol: Jak już będzie wiadomo czy jedziemy to poproszę o info. Quote
Paulina_mickey Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Jedziemy. pewnie przed 10 będziemy w Nowodworze gdzieś tak. Quote
LadyS Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Dobrze, więc jeśli jedziemy, to ja zapytam - o której będziemy wracać? Pytam, bo tego samego dnia mam jechać ze szczylami do Zamościa, a muszę wrócić do siebie i zabrać swoje rzeczy... Quote
Paulina_mickey Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 to już będzie zależeć tylko od nas, właściwie to w każdej chwili możemy wrócić, jak Wam będzie bardziej pasowało, i tak żebyś się wyrobiła żeby i do Zamościa jechać. :) Quote
teresz10 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Jade do schronu jutro - spod reala albo na pętli choiny - może tam lepiej dojechać bo to końcowy 13,26,29,42,44,18,17,i bóg wie czego jeszcze. wróciłam na chwilę z pracy - jade pytac o to cos do pryskania boksów w schronie, potem musze na chwilę do pracy. jak by co ślijcie sms do północy . osoba ktora miala jechac ze mna do schronu sie pochorowała i mam 3 miejsca... Quote
LadyS Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Dobrze, teresz - mogę zabrać się z Tobą? Matrioszka ma mi podrzucić pudełko na szczyle, nie chciałabym z nimi wracać busem potem... Bo z mieszkania na dworzec wezmę taksówkę... O której umawiamy się? EDIT: Mnie by pasowało być w mieszkaniu między 13 a 13.30, żeby móc się wyrobić ze wszystkim Quote
sacred PIRANHA Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 hihi ale cyrk...przestańcie się kłocić/warczeć/wypominać policzcie każda do dziesięciu albo na wszelki wypadek do 20stu i ochłońcie:-) sznupke golf zapewne zabierze (nie wierze żeby golf mając możliwośc wyciagnięca jakiegoś psa odpuściła taka szansę) tylko pytanie co dalej...gdzie ta sznupka ma jechać dalej? i czy ten kawałek jest dopracowany? na wątku kudłaczy jest naprawde wiele psów do ogarnięcia, sama oganizowałam transport kudłatka z zamościa do bydgoszczy ostatnio i wiem, że to nie jest łatwe ale nie niemozliwe: warunek- kłótnie/żale/czekanie aż się samo załatwi nic nie pomoże:-) więc niech ktoś mi odpisze gdzie dalej sznupa ma jechac i ten odcinek drogi z wawy do docelowego miea jest uzgodniony? Quote
kometa Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Sprecyzujmy ze ja i golf jedziemy z JO37, SAMOCHODEM JO37, wiec to do niej należy decyzja. Quote
sacred PIRANHA Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 o nareszcie jakis konkret:-) dzięki kometa:-) więc tzeba nam kontaktu do Jo37, no i co z odcikiem od wawy do docelowego miejsca dla sznupki? ktoś wie? Quote
leni356 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='sacred PIRANHA']o nareszcie jakis konkret:-) dzięki kometa:-) więc tzeba nam kontaktu do Jo37, no i co z odcikiem od wawy do docelowego miejsca dla sznupki? ktoś wie?[/QUOTE] Docelowe miejsce - Strzegowo koło Ciechanowa (100 km na północ od Warszawy). Komu podać numer telefonu do Mantis (na pw)? Quote
sacred PIRANHA Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 dzięki leni356:-) czy ktoś dowiadywał się co z tym odcinkiem? czy macie to załatwione? myślałyście o płatnym transporcie? mój tymczasowicz z wawy do włocławka (150km) pojechał z pati-c ona jeździ za zwrotem kosztów paliwa (wyszło170zł) szkoda byłoby straci taka szansę skoro dziewczyny jadą w niedzielę autem z wawy, z drugie zaś strony jeśli się znów nie uda miejsce sznupke nie może czekac w nieskończoność... Quote
plastelina Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='leni356']Docelowe miejsce - Strzegowo koło Ciechanowa (100 km na północ od Warszawy). Komu podać numer telefonu do Mantis (na pw)?[/QUOTE] a to Mantis :loveu::loveu:zabiera kolejnego kudłaczka?jeśli tak to o ile się orientuje to jej mąż pracuje w wawie więc będzie mógł Sznupka zabrać, czy ktoś ma numer do Joe37?jeśli będzie pewne że zabierze psa to zadzwonie do Mantis, albo zadzwonie zaraz a później myśleć będziemy;) Quote
Recommended Posts