LadyS Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Dziewczyny, u sacred_PIRANHI zmieniła się drastycznie sytuacja w domu i nie będzie w stanie brać szczeniaków za darmo na tymczas :( Tutaj wątek: [URL="http://www.dogomania.pl/174308-DT-na-razie-tylko-dla-szczeniAE-t"]http://www.dogomania.pl/threads/174308-DT-na-razie-tylko-dla-szczeniAE-t[/URL] (jeśli nie działa, to jest na podforum Domy Tymczasowe). Quote
teresz10 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Ktoś tu ma niezły pomysł póki co - bo można wystawić allegro na typ rasy np. terier - w typie i pokazać wszystkie nowodworskie teriery , husky- w typie, on-w typie, Jak dla mnie ten pies o którym piszecie że spaniel , czy coś tam - to typowy pies w typie seter , Quote
evel Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Ale on jest stanowczo za mały jak na setera, inna głowa, umaszczenie w ogóle od czapki - czarne podpalane bywają właśnie cockery. No i to podrostek i już nie urośnie a setery są duuuże (strzelam, że gdzieś ~60 cm w kłębie albo i lepiej). Zweryfikujemy w sobotę :cool3: Quote
kometa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Ja zabierałam dwie małe dorosłe sunie, a nie szczeniaki. Sadze ze jesli nie ma ich w schronie to juz po nich... Quote
kometa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='matrioszka2']Przed chwilą wróciłam ze schroniska; sprawdzałam, czy jest Bezik.Jest. Trochę psów przybyło, trochę ubyło.Wieczorem wkleję zdjęcia.Była jeszcze gryzeldzia, więc ona też doklei swoje. Kometo, dziękuję, że zabrałaś te dwie drobne wdzięczniuchne czarno-białe suczynki. Z tego co zrozumiałam, to ten szczeniak zdechł w drodze: [url]http://i38.tinypic.com/105eh61.jpg[/url] Evl - kaukaz został zabrany - dwie małe czarne , co przechodziły kanałem zabrane przez kometę - mały szorściak czarno - biały "zrobiony w konia" - też[/QUOTE] Tak, wlasnie ta sunieczka zmarła i jest pochowana na cmentarzu w koniku. Quote
evel Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Kometa, może masz jakąś metę dla małej foksterrierki albo tego cockerkowatego? Cocker zaczyna ponoć już chorować, szlag :shake: Quote
kometa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 dzien i noc walcze o zycie zabranej z luabrtowa suni.. pOTRZEBUJE POMOCY W OGŁOSZENIACH PSIAKÓW DO ADOPCJI... czy ktosa z lublina móglby kupic cos dobrego do odkazania-wirusobójczego, co nie szkodzi zwierzakom?? TRZEBA KONIECZNIE ODKAZIC KOJCE/BUDY ITP... Niestety chwilowo nic nie mam.. Poza tym przede wszystkim "poluje" na te sunie ze studni i te niebieskooką która jest z belgiem MAM TEZ OLBRZYMIA PROSBE-BY KTÓRAS Z WAS POWCHODZIŁA DO KAZDEGO KOJCA I ZAJRZALA DO KAZDEJ BUDY-CZY PRZEZ PRZYPADEK NIC SIE NIE DZIEJE Z PSIAKAMI.. A O JAKĄ FOKSTERIERKĘ CHODZI?? CZY KTOS NIE PRZEJECHAŁBY SIĘ ZE MNĄ Z WARSZAWY DO LUBARTOWA...?? Quote
kometa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='evl']Kometa, może masz jakąś metę dla małej foksterrierki albo tego cockerkowatego? Cocker zaczyna ponoć już chorować, szlag :shake:[/QUOTE] a masz mozliwość wykupienia antybiotyku i podania małemu?? albo chocby podania doustnie tabl antyb który zawiozłam do schronu!! Quote
kometa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Czy bokserek nadal jest w schronie?? CZY KTOS MÓGŁBY ZROBIĆ ZDJĘCIA OWCZARKOWI BELGIJSKIEMU? CZY ZUZLIKOWA WIE O TYCH 2 BENIACH - PSIE I SUCE KTÓRA JEST W IZOLATCE?? Quote
evel Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='kometa']a masz mozliwość wykupienia antybiotyku i podania małemu?? albo chocby podania doustnie tabl antyb który zawiozłam do schronu!![/QUOTE] To trzeba do kierownika dzwonić i poprosić - powinni podać... :roll: Jeśli nie, to cała nasza nadzieja w Matrioszce - ona jest prawie "na miejscu", bo w Lubartowie, może mogłaby podjechać i podać malcowi antybiotyk? Tylko musi wiedzieć dokładnie jaki i ile tego podać. A mówiłam o tej niuńce białej z rudym pyszczkiem, że niby coś a'la foksterrier: [IMG]http://img694.imageshack.us/img694/8920/psiaki020.jpg[/IMG] Zdjęcia porobimy dopiero w sobotę, każdego psa wyprowadzimy i porobimy. A przynajmniej mam nadzieję, że nam się uda to zrobić i nie będzie takiego chaosu, co ostatnio... Quote
LadyS Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Evl, myślisz, że jak pojedzie więcej osób (bo tak to chyba się szykuje), to nadal będzie zbyt mało, żeby opanować chaos? Quote
evel Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Nie mam pojęcia, szczerze mówiąc to nie zależy tylko od nas... Wiesz co mam na myśli. Na pewno będę ja, zabiorę też koleżankę, pewnie Paulina, jej chłopak (yyy Michał?), Ty, plastelina, może Matrioszka i może teresz. Nie wiem kto jeszcze. Mój TŻ też mi zakomunikował, że by pojechał, ale on hmm nie przepada za dużymi psami i by się biedny nudził w samochodzie :eviltong: Quote
LadyS Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='evl']Nie mam pojęcia, szczerze mówiąc to nie zależy tylko od nas... Wiesz co mam na myśli. Na pewno będę ja, zabiorę też koleżankę, pewnie Paulina, jej chłopak (yyy Michał?), Ty, plastelina, może Matrioszka i może teresz. Nie wiem kto jeszcze. Mój TŻ też mi zakomunikował, że by pojechał, ale on hmm nie przepada za dużymi psami i by się biedny nudził w samochodzie :eviltong:[/QUOTE] No to trochę nas będzie... [SIZE=1]No nie mówcie, że chłopak Pauliny TEŻ ma na imię Michał :evil_lol:[/SIZE] Quote
gryzeldzia Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Już zaczaiłam.Przepraszam Kometo.Myślałam że zabrałaś te dwa maluszki:shake:.Kurcze ta biała już podchodziła do siatki i nie była aż taka dzika. Jak znikną te trzy co były w sobotę to zwątpię.Czy tam szczeniaki takie branie mają ? Quote
Paulina_mickey Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='kometa']Czy bokserek nadal jest w schronie?? CZY KTOS MÓGŁBY ZROBIĆ ZDJĘCIA OWCZARKOWI BELGIJSKIEMU? CZY ZUZLIKOWA WIE O TYCH 2 BENIACH - PSIE I SUCE KTÓRA JEST W IZOLATCE??[/QUOTE]Są dwa bernardyny?? O samcu wiem a o innym nikt nic nie mówił... Mój TŻ też ma na imię Michał :diabloti: Jakby Twój TŻ Ewelina pojechał to były by dwa rodzynki a nie jeden :evil_lol:Zawsze to raźniej:diabloti: Ile takie środki do dezynfekcji kosztują? Przecież chyba mamy jakieś pieniądze? Quote
gryzeldzia Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 W sobotę kierownik robił jakieś pryskanie.Jak wychodziłyśmy z matrioszką ze schroniska miał zaczynać oprysk. Quote
kometa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Powiem tak-ZAWSZE LEPIEJ ZROBIĆ SAMEMU...PORZĄDNIE I NA 100%... CENA zalezy od preparatu, są i takie że chyba 10kg kosztuje 45 zł... Quote
matrioszka2 Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Z tym podawaniem antybiotyku to jest trudno, bo nie mogę wejść w kompetencje weta, który opiekuje się (?) psami w schronie.Gdybym chociaż była wetem z innej parafii ... A tak co powiem kierowi, że przyszłam leczyć psa, a on mi powie: kto panią upoważnił ? Chyba, że w stanie wyższej konieczności dostanę receptę , wykupię i jakoś tam podam . Kometo, a co to za antybiotyk ? Ma jakiś ludzki odpowiednik ? I podaj nazwę środka do dezynfekcji oraz potrzebną ilość. Kometo ! Golf ! Przyjeżdżacie ? Kometo, czy zabrałabyś sznupkę do Wawy "do przekazania" ? O której godzinie planowany jest ten "napad"? Quote
kometa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='gryzeldzia']Już zaczaiłam.Przepraszam Kometo.Myślałam że zabrałaś te dwa maluszki:shake:.Kurcze ta biała już podchodziła do siatki i nie była aż taka dzika. Jak znikną te trzy co były w sobotę to zwątpię.Czy tam szczeniaki takie branie mają ?[/QUOTE] tam różnie ze wszystkim bywa.... A MOŻECIE WYPROWADZIĆ PSY Z KLATEK NA OBSERWACJI W KIER WSCIEKLIZNY?? I POROBIC IM FOTKI?? TAM OSTATNIO BYŁY DWIE SUKI ZE SZCZENIETAMI I MOJA UKOCHANA ONECZKA-ZOBACZCIE CZY GOJĄ JEJ SIĘ ŁAPKI. GDYBY KTOŚ CHCIAŁ JECHAĆ Z WAWY.... Quote
matrioszka2 Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Suki i On-ka są. Łap nie oglądałam, bo nie wiedziałam, że coś z nimi nie tak, a poza tym tak tupała i skakała, że chyba bym nie dała rady tak, czy inaczej. Dołączył do nich pies z interwencji (pogryzienie), oczywiście w innej klatce. A które to są klatki w kierunku wścieklizny ? Quote
kometa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Ale ja jestem wetem - i chetnie wchodze i bede wchodzic w "kompetencje"tamtejszego weta, ktory nic nie robi... Quote
kometa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 zreszta onke lecze ja:)ja robiłam jej bad-zeskrobiny,wymazy itp. Quote
kometa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 strasznie chcialabym pojechac do lubartowa ale nie mam czym:( Quote
kometa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [URL="http://209.85.129.132/search?q=cache:ucV_czweNSgJ:www.agrivet.pl/%3Fp%"]http://209.85.129.132/search?q=cache:ucV_czweNSgJ:www.agrivet.pl/%3Fp%[/URL] KUPCIE AGRISAN Quote
matrioszka2 Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Okej, więc jako wetowi "wypada" Ci się wtrącić, wypowiedzieć i zainterweniować.Mnie, cholera, nie.I bardzo żałuję. A poprzednio, to czym (z kim) przyjeżdżałaś ? Quote
Recommended Posts