kometa Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='golf']A wiadomo co z Ta? jest jeszcze? Ona podobno została już adoptowana Quote
teresz10 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Ja jak tłumaczę jak dojechać do schronu to mówię: z obwodnicy trzeba wjechać w drogę na Kozłówkę i Skrobów. I wjechać w drogę gdzie jest szyld fabryki betonów....Może zaproponować kierownikowi że mu szyld pomarańczowy wymalujemy(przemalujemy ten od fabryki betonów będzie najszybciej) Quote
LadyS Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Dziewczyny, czy umawiamy się jakoś w końcu? I inne pytanie - czy w schronie są jakieś szczeniory? Quote
karolciasz28 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Przepraszam za offa,ale zapraszam wszystkich na wątek Parów.:loveu: Zgłaszajcie Parówy z Waszego schroniska,będzie robione wspólne allegro więc to zawsze jakaś szansa;-) [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/parowki-parowy-paroweczki-watek-zbiorczy-sie-robi-173391/"]PARÓWKI, PARÓWY, PARÓWECZKI - WĄTEK ZBIORCZY (się robi)[/URL] Quote
kometa Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='ladySwallow']Dziewczyny, czy umawiamy się jakoś w końcu? I inne pytanie - czy w schronie są jakieś szczeniory?[/QUOTE] sa 3 ok.2 miesieczne, 2 około4 miesieczne i 1 ok.5 miesieczny Quote
LadyS Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Pytam, bo koleżanka ma obecnie u siebie tymczasy dwa - szczeniackie - ale mają już domy, więc pozostaje kwestia transportu ich do DS. Jednak psiaki mieszkałyby jak dotychczasowe, w stodole (tzn byłyby w niej w nocy, nie w domu), a w dzień - z innymi psami (jej własnymi). Quote
evel Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [B]teresz[/B], zabierasz jamniorę na DT czy jedzie do Wawy, bo ja już zgłupiałam :roll: [B]ladyS[/B]. - ja bardzo chętnie, jak się zlezą baby to się określą pewnie :cool3: Quote
matrioszka2 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Rozmawiałam przed chwilą z kierownikiem. Uściśliłam, że ten mój Bezik 2 lat nie ma. Jamniczkę zabrało jakieś małżeństwo.Podobno."Przyjechał facet z żoną.Z Warszawy.Powiedział, że zobaczył jamniczkę w internecie.Zadzwonił.Sprawdził, czy jest.Przyjechali i zabrali" - wyjaśnił mi kierownik. Do adopcji dzisiaj poszedł jakiś ON i duży czarny gładki (nie wiem, który). Dzisiaj intensywnie budowali nowe budy. Lisiczka została. Quote
matrioszka2 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 [quote name='golf']ja tez przy tablicy na wytwornie skręcam w lewo, czyli jedziemy z tej samej strony.. [url=http://mapa.targeo.pl/Nowodw%C3%B3r,21-100%20Nowodw%C3%B3r;si]Nowodwór, 21-100 Nowodwór - mapa Polski[/url][2109858] tak wg kodu pokazuje mi targeo. Na zumi nie ma "zbliżenia" hmm Mnie jak jade, nawigacja kieruje na Skrobów... a to Twoja mapa [url=http://mapa.targeo.pl/Lubart%C3%B3w]Lubartów - mapa Polski[/url] czy o to samo chodzi?[/QUOTE] Nie o to samo.Twoje Targeo pokazuje miejscowości, których nie ma przy Lubartowie.Moja mapa jest ok. I tego się trzymajmy . Albo są od niedawna i ja o nich nie wiem (hi,hi,hi). Quote
matrioszka2 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 [quote name='gryzeldzia']Nie mogłam się powstrzymać.To dla ulubieńca Matrioszki.Napiszcie co mogę jeszcze dopisać o nim na aukcji. [B][url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=816261297]PIĘKNY BIAŁY PIES - BEZIK - SZUKA DOMU !!!!!!!! (816261297) - Aukcje internetowe Allegro[/url][/B][/QUOTE] Boska Renato, jesteś boska !!! Quote
matrioszka2 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 [quote name='kometa']Która LISICZKA?? I do kogo??[/QUOTE] Wiesz, ta harcikowata mamusia, co miała maluszka w izolatkach.Z tą białą strzałką przez nos i czółko.Widać na zdjęciach, że któraś ją wyprowadzała.W każdym razie, ostatecznie, nigdzie nie pojechała.Kierownik dzisiaj rano powiedział "przyjeżdżają po jamniczkę i po nią (wskazał na rudziachę)". A teraz uściślił, że została. Quote
matrioszka2 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Golfiku, tej zagluconej czarnuli nie widziałam dzisiaj.Może siedziała w budzie ? W każdym razie nie rzuciła mi się w oczy. Quote
matrioszka2 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 [quote name='ladySwallow']Dziewczyny, czy umawiamy się jakoś w końcu? I inne pytanie - czy w schronie są jakieś szczeniory?[/QUOTE] Myślę, że w grę wchodzi raczej tylko jutro, czyli [U][COLOR=Red][B]sobota. Mnie pasuje każda godzina :od rana do wieczora.Dostosuję się . [/B][/COLOR][/U][COLOR=Red][B][COLOR=Blue]Szczeniorki obejrzyj w poście 301[/COLOR][/B][/COLOR][U][COLOR=Red][/COLOR][/U] Quote
gryzeldzia Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Rozumiem że jamniczki z aukcji już nie ma ??? Można więc aukcję zdjąć lub wstawić innego psiaka ?Tylko które pieski jeszcze są a których już nie ma w schronie. Biały malutki szczeniaczek jeszcze jest? ....................................................................................................... [quote name='matrioszka2']Golfiku, tej zagluconej czarnuli nie widziałam dzisiaj.Może siedziała w budzie ? W każdym razie nie rzuciła mi się w oczy.[/QUOTE] Quote
evel Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='matrioszka2']Jamniczkę zabrało jakieś małżeństwo.Podobno."Przyjechał facet z żoną.Z Warszawy.Powiedział, że zobaczył jamniczkę w internecie.Zadzwonił.Sprawdził, czy jest.Przyjechali i zabrali" - wyjaśnił mi kierownik.[/QUOTE] Oczywiście niesterylizowaną :cool1: Nie możemy w ogłoszeniach pisać, że to Nowodwór. Lepiej pisać, że to Lublin. Nie może być tak, że "rasowe" suki wychodzą ze schronu niesterylizowane :roll: Quote
gryzeldzia Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Hm,mam teraz mieszane uczucia że to byli jacyś pseudo.Może rasowców lepiej nie umieszczać na aukcjach. Quote
LadyS Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Mnie również pasuje, dziewczyny wolały po 16 - dajcie więc znać, o której konkretnie :) Quote
plastelina Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Mi jutro też pasuje. Szlag by trafił z tą jamniczką, w ogłoszeniach podałyście numer tel do kierownika? może podawać na nas? mam nadzieje że dobrze trafiła, ale jakieś mieszane uczucia mam, bo jeśli był to ktoś z dogo, czy z allegro i miał dobre chęci to by się przecież odezwał? Golfiku z mapką chodzi o to żeby zrobić ulotki takie reklamujące nowodwór bo wiele osób nie wiem o schronisku tam. a z nowości to CUDOWNA Kalina zabiera kolejnego kociaka znalezionego przez moją koleżankę :multi: no i może bokser pojedzie do fundacji sos bokserom,ale narazie siedzę cicho bo to nic pewnego. Quote
Paulina_mickey Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 No to powiedzcie jaka godzina by Wam ew pasowała? A jeśli nie jutro to może być i za tydzień, mnie to obojętne. Jak by co to wyjdę wcześniej ze schroniska:evil_lol: Co do ogłoszeń to nie możemy podawać dokładnych danych i wolała bym, żeby był podawany najpierw numer do którejś z nas. A potem dopiero kierować do kierownika ew. Quote
matrioszka2 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Lady, jako że jesteś gospodynią - rzuć konkretną godzinę.A później będziemy przesuwać wte lub wte. Może większość chciałaby tak przed południem, gdy jasność ?:cool3: Powiedzmy 11-sta ? Quote
matrioszka2 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Z tym podawaniem nr do kierownika, czy do nas, to tak do końca nie wiadomo. Jak zadzwonią do kierownika, to on wie, czy pies jest, czy nie. Przynajmniej powinien. Jak zadzwonią do mnie, to co - powtórzę tekst o psie , z allegro (na przykład) i powiem: nie wiem, czy jeszcze jest.Zadzwonię do kierownika, a potem oddzwonię do pana (pani). A facet mi powie, żebym mu dała nr do kierownika, to on sam zadzwoni.A ja co - nie, nie, nie ? Wiadomo, że schron wyda psa bez sterylizacji. Wiadomo, że my - nie.Tylko jak to zrobić organizacyjnie ? Trzeba byłoby od ręki psa brać do DT, ciachać i po krzyku.Tylko, że to mało realne i trudne do wykonania. Tutaj nie ma dobrego rozwiązania.:-( Tak MNIE się wydaje. Poza tym, z jakiej racji mam podawać swój numer ? Nawet jeśli chcę, to nie powinnam. To jest prywatne schronisko.Tam nie ma wolontariatu, a ja (Ty, i ty, i ty też) jestem osobą z ulicy.Nie mamy żadnego upoważnienia na piśmie do występowania w imieniu tych zwierząt.Żadnej umowy o wolontariat.Jeżeli daję ogłoszenie, to działam tylko i wyłącznie w imieniu właściciela tych psów, a jest nim właśnie kierownik.Dlatego podajemy Jego numer telefonu.To, że on nas wpuszcza na swój prywatny teren i pozwala robić to, co robimy jest Jego dobrą wolą. Takie prawo. Niestety.Chyba, że psom dzieje się krzywda.Wielka.A to już inna bajka, inne służby, inne instytucje. Quote
plastelina Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Zanim powiemy ze zadzwonimy do kierownika to możemy wypytać o wszystko i dopiero wtedy powiedzieć ze przepraszam za chwile od dzwonie bo chce się upewnić ze ona jeszcze jest bo "wie pan jak to jest w schronisku, ciągła rotacja"czy coś w tym stylu. co do spotkania to mi bardziej pasuje jakoś po południu, na 11:30 jestem z Kaliną na odbiór kota umówiona i później pozałatwiać jeszcze trochę rzeczy:/ Asiu ale jeśli jest to jakiś pseudohodowca i z mojego ogłoszenia dowiaduje się o psie to ja czuję się odpowiedzialna za to poprostu ze pies źle trafił czy cóś. a co do podawania prywatnego numeru telefonu to unikam tego jak ognia,ale np przy ogłaszaniu bokserów podałam i tym sposobem dzwonią do mnie rózni ludzie z różnymi prośbami a ja niewiele mogę zrobić. Quote
LadyS Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Paulina też pisała, że jest w schronisku - to może bardziej taka poobiadowa godzina 16? Quote
matrioszka2 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 W Nowodworze kotka czeka na decyzję Kaliny.Kierownikowi powiedziałam, że gdyby kotka zniknęła , to ja ją capłam. Pisałam do Kaliny na PW, ale bez odzewu.Jutro, jadąc na spotkanie, mogę dowieźć.:cool3: [U][SIZE=4][COLOR=Red]Umówmy się na 16.30 i bez spóźniania.[/COLOR][/SIZE][/U]:mad: Wyjątek stanowią tylko ciućmy z Lubartowa, co to mogą w metropolii pobłądzić.:evil_lol: [B][COLOR=Blue]Proszę, niech odezwą się chętne osoby na to spotkanie. I każdy przynosi co może i co mu w łapki wpadnie , czyli : Lay'sy (:evil_lol:) , paluszki,orzeszki,szczeniaki, colę , koty ... [/COLOR][/B] Quote
Recommended Posts