evel Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Jest, siedzi głównie w budzie, pewnie dlatego nie ma fotek, bo mi połowa fotek nie wyszła, tam, gdzie było ciemno :cool1: Quote
golf Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 kurcze, on miał miec podawany antybiotyk, bo ma wygryziony grzbiet...zerknijcie następnym razem jak bedziecie, czy mu się cos wygoiło, czy nadal rana.. A sunia taka mloda czarna sznaucerkowata, albo z nim w boksie,albo zaraz obok(nie moge jej znalezc na watku)jest jeszcze? Quote
matrioszka2 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Dziewczyny, tak sobie wymyśliłam , że trzeba oplakatować okolicę. U nas ludzie nawet w Lubartowie nie wiedzą, że w Nowodworze jest jakieś schronisko ! Tylko powiedzcie jak to zrobić, bo ja informatycznie cienka jestem.To trzeba wymyśleć jak ma wyglądać ten plakat i znaleźć (najlepiej bogatego sponsora) kogoś , kto nam to zrobi i za nieduży grosz wydrukuje. Quote
LadyS Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Jak wymyślicie wygląd, napiszę teksty jakieś na plakacik - można też zastanowić się nad ulotkami - mniejszy koszt, a można zostawić np. w zoologikach. Quote
matrioszka2 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Wiedziałam, że tutaj zawsze można liczyć i na pomysł i na "żywą " pomoc. Dziękuję Ci MY LADY :cool3:. Tak - ulotki - to świetny pomysł. Coś na kształt zaproszenia, co to się czasem drukowało dla dziecka, żeby sobie kolegów na urodziny zaprosiło. Czy też taka wizytówka z obrazeczkiem. Tak,tak, ulotki koniecznie ! Ale ja nie umieeeeem ..... buuuuuuuuu....:placz::placz::placz: Paulina zadziałaj coś , bo Ty takie fajne banerki robisz.Można byłoby (właściwie koniecznie !) wkomponować tam benie :cool3: Może znacie kogoś, kto mógłby wymyśleć wygląd plakatu czy też takiej ulotki ? Dajcie go tu !:mad: :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
evel Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Ja ostatnio robiłam "folderki" na studia, takie składane na trzy, jak harmonijka czarno-białe ulotki na a4. Co prawda, to była akurat reklama przedszkola :eviltong: ale jakby co, mogę pomóc. [SIZE=1]Czy ktoś zna dokładny adres tego naszego schronu? Tylko nie piszcie na wątku! Dopóki nie sterylizują, lepiej dmuchać na zimne :roll:[/SIZE] Quote
LadyS Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Myślę evl, że można to zrobić podobnie - ale może niekoniecznie składane, myślę, że format a6 (połowa a5, takiej kartki zeszytowej) - tylko drukowane po obu stronach. Jeśli by drukować tak, to wyjdzie po 4 na kartce, kartka kosztuje (w druku czarno-białym, na zwykłym papierze) 10gr. Quote
matrioszka2 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Dziewczyny kochane, to zgadajcie się jakoś, opracujcie szczegóły. Ja się zobowiązuję oblecieć wszystkie zoologiczne, lecznice, gabinety, sklepy, słupy ogłoszeniowe w Lubartowie. Quote
LadyS Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Dziś wieczorem będę miała chwilę, to siądę. Evl, Paulina - macie moje gg, jak coś, to piszcie. Quote
matrioszka2 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 No kopara mi opadła :Rose::Rose::Rose::Rose: Quote
teresz10 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='golf']kurcze, on miał miec podawany antybiotyk, bo ma wygryziony grzbiet...zerknijcie następnym razem jak bedziecie, czy mu się cos wygoiło, czy nadal rana.. A sunia taka mloda czarna sznaucerkowata, albo z nim w boksie,albo zaraz obok(nie moge jej znalezc na watku)jest jeszcze?[/QUOTE] Nie martw się, ostatnio było ok, sierść już odrastała, nie drapał się. Był ok - ja zwracam na niego uwagę, pamiętam jaki był rozdrapany. Quote
teresz10 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='ladySwallow']Dziewczyny, co ile jeździcie do Nowodworu? Macie jakieś info na temat tego psa: [U][IMG]http://i499.photobucket.com/albums/rr351/mike17pl/Obraz711.jpg[/IMG] [/U]i tej suki: [IMG]http://images43.fotosik.pl/216/a798c3b431d393damed.jpg[/IMG] tak, żeby można było zrobić ogłoszenia? Gdyby coś, to służę TDT - gdyby trzeba było przetrzymać jakiegoś psa, jednak tylko w miarę zdrowego.[/QUOTE] Stąd moje pytanie Quote
LadyS Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Tak teresz, wiem - jednak to Tymczasowy Dom Tymczasowy, czyli na czas przetrzymania parę dni itd :) Bo rozumiem, że to w odpowiedzi na PW było :D Quote
matrioszka2 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Kiedy byłam w Nowodworze w lipcu Lisia siedziała w izolatce.Oszczeniła się; miała jednego malucha. Teraz jest w boksie ogólnym.Nie jest w złym stanie fizycznym. Nadal przymilna, spokojna, zgrabna, smukła ... Bursztyn.Złoto. Do kochania.Tylko.Od ręki.:loveu: Quote
teresz10 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='matrioszka2']Dziewczyny kochane, to zgadajcie się jakoś, opracujcie szczegóły. Ja się zobowiązuję oblecieć wszystkie zoologiczne, lecznice, gabinety, sklepy, słupy ogłoszeniowe w Lubartowie.[/QUOTE] Może czas się spotkać ... każdy ma jakieś pomysły, i ja cieszę się że tak dobrze dzieje - rzeczywiście kilka psów mogłoby znależć domy dzięki ogłoszeniom. Ja np.porozsyłałam do wszystkich znajomych e-maile z kilkoma zdjęciami psów i adresem do schronu - tel. do kierownika - gdyby ktoś chciał dać dom lub tylko dom tymczasowy-i informacja że udzielam pomocy w dojechaniu - gdyby ktoś miał potrzebę. Poprosiłam wszystkich w mailu aby przesłali do swoich znajomych i nie kasowali tej informacji bo niewiadomo czy kiedyś się nie przyda - nawet tym co psa mają . Quote
matrioszka2 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 To gdzie i kiedy ? I kto zapłaci za tę imprę ?:evil_lol: Quote
evel Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Ja oświadczam, że na razie jestem połamana (zapalenie mięśnia w szyi mam :multi: :splat:), w czwartek mam egz na prawko (muszę wyzdrowieć w ciągu jakichś 36 godzin :roll:) a potem mogę hulać :diabloti: Quote
matrioszka2 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 No jasne ! Jak się na goło po schronie lata, to się ma ! Widziałaś , jak babcia matrioszka okutana była ? No ! A swoją drogą: jakiego Ty tam MIĘŚNIA w szyi masz ? Ściemę taką zapodajesz, że czacha dymi :stupid: No dobra ... Wystarczy. Zdrówka. I gumowych drzew. I braku pieszych :evil_lol: oraz samochodów :evil_lol:. Oraz egzaminatora.:mad: Życzę. Quote
Paulina_mickey Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 No ja mogę się spotkać:evil_lol: Tylko gdzie? Bo sobie ludzie pomyślą, że jakieś wariatki od psów się pojawiły:diabloti: Quote
LadyS Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 A gdzie preferujecie? Na jakimś takim przyjaznym gruncie :lol: Edit: I żeby ciepło było, bo ja zmarzluch :evil_lol: Quote
evel Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [SIZE=1][quote name='matrioszka2']No jasne ! Jak się na goło po schronie lata, to się ma ! Widziałaś , jak babcia matrioszka okutana była ? No ! [/QUOTE] Cicho, bo się wyda :evil_lol: [quote name='matrioszka2']A swoją drogą: jakiego Ty tam MIĘŚNIA w szyi masz ? Ściemę taką zapodajesz, że czacha dymi :stupid:[/QUOTE] Zapalonego, tego oto mięśnia mam: [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99sie%C5%84_mostkowo-obojczykowo-sutkowy"]Mięsień mostkowo-obojczykowo-sutkowy – Wikipedia, wolna encyklopedia[/URL] Swoją drogą, uroczo się nazywa, hahaha :lol: [quote name='matrioszka2']No dobra ... Wystarczy. Zdrówka. I gumowych drzew. I braku pieszych :evil_lol: oraz samochodów :evil_lol:. Oraz egzaminatora.:mad: Życzę.[/QUOTE] Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć :oops: Może skończmy z tą prywatą na wątku, bo nas pogonią :evil_lol:[/SIZE] Quote
teresz10 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Ja jadę jutro do Nowodworu z zastrzykami, i ludźmi (mam nadzieję) do obejrzenia benki, ale jamniczkę też biorę pod uwagę. Mam się spotkać z Gryzeldzią i dać jej pendrive ze zdjęciami psów, bo jest chętna robić kilku allegra. Dobrze byłoby nie dublować ogłoszeń i podzielić się pomysłami , stąd moja propozycja. Quote
Paulina_mickey Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [EMAIL="[email protected]"]http://s892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/?action=view¤t=Obraz159.flv [/EMAIL] Quote
matrioszka2 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 [quote name='teresz10']Ja jadę jutro do Nowodworu z zastrzykami, i ludźmi (mam nadzieję) do obejrzenia benki, ale jamniczkę też biorę pod uwagę. Mam się spotkać z Gryzeldzią i dać jej pendrive ze zdjęciami psów, bo jest chętna robić kilku allegra. Dobrze byłoby nie dublować ogłoszeń i podzielić się pomysłami , stąd moja propozycja.[/QUOTE] To świetnie.To już jak zrobi te allegra, to niech nas tu poinformuje komu i poda adresy wu-wu-wu . Co do cegiełkowego na benię z depresją ... [B]Paulinko[/B], robiłam kiedyś cegiełkowe na Biedulkę spod Poznania (Przytulisko u pani Wandy). Cegiełka 5 zł.Kiedy ludzie zobaczyli, do czego zdolny jest :"człowiek" ... Zebrało się tego 1500 zł.Nie bądź taka sceptyczna . Tak, [B]teresz[/B], myślę, że takie spotkanie nas umocni i uporządkuje, i ukierunkuje działania. Jestem chętna na jakiś weekend. Gdzie ? Nie mam pomysłu, ale to chyba powinno być jakieś lokum typu mieszkanie, akademik ... Bo kawiarnia, klub, to raczej cichy nie jest i nie na tę okazję dla nas ... O - znalazłam adres Biedulki z Przyborówka [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/ile-wycierpial-ten-pies-umeczona-chora-zaglodzona-bidulka-wola-o-pomoc-przyborowko-132472/"][FONT="]http://www.dogomania.pl/forum/f28/ile-wycierpial-ten-pies-umeczona-chora-zaglodzona-bidulka-wola-o-pomoc-przyborowko-132472/[/FONT][/URL][B][FONT="][/FONT][/B] Quote
evel Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Dziewczęta moje drogie - gdyby ktoś chciał szczeniaczka, to ta suczka: [IMG]http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/Obraz066.jpg[/IMG] jest do wyciągnięcia NATYCHMIAST! Ona jest teraz taka "pół na pół" - chciałaby nawiązać kontakt z człowiekiem, ale się boi. Jeśli zostanie w N. na dłużej zdziczeje całkiem, jak jej siostry :-( Gdyby były jakieś szczegóły, znaczy ktoś zechciałby udostępnić swoje lokum 'wariatkom od psów' to napiszcie mi pw co i jak :evil_lol: Quote
Recommended Posts