Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kurcze, on miał miec podawany antybiotyk, bo ma wygryziony grzbiet...zerknijcie następnym razem jak bedziecie, czy mu się cos wygoiło, czy nadal rana..

A sunia taka mloda czarna sznaucerkowata, albo z nim w boksie,albo zaraz obok(nie moge jej znalezc na watku)jest jeszcze?

Posted

Dziewczyny, tak sobie wymyśliłam , że trzeba oplakatować okolicę.
U nas ludzie nawet w Lubartowie nie wiedzą, że w Nowodworze jest jakieś schronisko !
Tylko powiedzcie jak to zrobić, bo ja informatycznie cienka jestem.To trzeba wymyśleć jak ma wyglądać ten plakat i znaleźć (najlepiej bogatego sponsora) kogoś , kto nam to zrobi i za nieduży grosz wydrukuje.

Posted

Wiedziałam, że tutaj zawsze można liczyć i na pomysł i na "żywą " pomoc. Dziękuję Ci MY LADY :cool3:.
Tak - ulotki - to świetny pomysł. Coś na kształt zaproszenia, co to się czasem drukowało dla dziecka, żeby sobie kolegów na urodziny zaprosiło.
Czy też taka wizytówka z obrazeczkiem.
Tak,tak, ulotki koniecznie !
Ale ja nie umieeeeem ..... buuuuuuuuu....:placz::placz::placz:

Paulina zadziałaj coś , bo Ty takie fajne banerki robisz.Można byłoby (właściwie koniecznie !) wkomponować tam benie :cool3:
Może znacie kogoś, kto mógłby wymyśleć wygląd plakatu czy też takiej ulotki ?
Dajcie go tu !:mad:
:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Ja ostatnio robiłam "folderki" na studia, takie składane na trzy, jak harmonijka czarno-białe ulotki na a4. Co prawda, to była akurat reklama przedszkola :eviltong: ale jakby co, mogę pomóc.

[SIZE=1]Czy ktoś zna dokładny adres tego naszego schronu? Tylko nie piszcie na wątku! Dopóki nie sterylizują, lepiej dmuchać na zimne :roll:[/SIZE]

Posted

Myślę evl, że można to zrobić podobnie - ale może niekoniecznie składane, myślę, że format a6 (połowa a5, takiej kartki zeszytowej) - tylko drukowane po obu stronach. Jeśli by drukować tak, to wyjdzie po 4 na kartce, kartka kosztuje (w druku czarno-białym, na zwykłym papierze) 10gr.

Posted

[quote name='golf']kurcze, on miał miec podawany antybiotyk, bo ma wygryziony grzbiet...zerknijcie następnym razem jak bedziecie, czy mu się cos wygoiło, czy nadal rana..

A sunia taka mloda czarna sznaucerkowata, albo z nim w boksie,albo zaraz obok(nie moge jej znalezc na watku)jest jeszcze?[/QUOTE]

Nie martw się, ostatnio było ok, sierść już odrastała, nie drapał się. Był ok - ja zwracam na niego uwagę, pamiętam jaki był rozdrapany.

Posted

[quote name='ladySwallow']Dziewczyny, co ile jeździcie do Nowodworu? Macie jakieś info na temat tego psa: [U][IMG]http://i499.photobucket.com/albums/rr351/mike17pl/Obraz711.jpg[/IMG]
[/U]i tej suki:
[IMG]http://images43.fotosik.pl/216/a798c3b431d393damed.jpg[/IMG]
tak, żeby można było zrobić ogłoszenia?

Gdyby coś, to służę TDT - gdyby trzeba było przetrzymać jakiegoś psa, jednak tylko w miarę zdrowego.[/QUOTE]

Stąd moje pytanie

Posted

Kiedy byłam w Nowodworze w lipcu Lisia siedziała w izolatce.Oszczeniła się; miała jednego malucha. Teraz jest w boksie ogólnym.Nie jest w złym stanie fizycznym.
Nadal przymilna, spokojna, zgrabna, smukła ... Bursztyn.Złoto.
Do kochania.Tylko.Od ręki.:loveu:

Posted

[quote name='matrioszka2']Dziewczyny kochane, to zgadajcie się jakoś, opracujcie szczegóły.
Ja się zobowiązuję oblecieć wszystkie zoologiczne, lecznice, gabinety, sklepy, słupy ogłoszeniowe w Lubartowie.[/QUOTE]

Może czas się spotkać ... każdy ma jakieś pomysły, i ja cieszę się że tak dobrze dzieje - rzeczywiście kilka psów mogłoby znależć domy dzięki ogłoszeniom.
Ja np.porozsyłałam do wszystkich znajomych e-maile z kilkoma zdjęciami psów i adresem do schronu - tel. do kierownika - gdyby ktoś chciał dać dom lub tylko dom tymczasowy-i informacja że udzielam pomocy w dojechaniu - gdyby ktoś miał potrzebę. Poprosiłam wszystkich w mailu aby przesłali do swoich znajomych i nie kasowali tej informacji bo niewiadomo czy kiedyś się nie przyda - nawet tym co psa mają .

Posted

Ja oświadczam, że na razie jestem połamana (zapalenie mięśnia w szyi mam :multi: :splat:), w czwartek mam egz na prawko (muszę wyzdrowieć w ciągu jakichś 36 godzin :roll:) a potem mogę hulać :diabloti:

Posted

No jasne ! Jak się na goło po schronie lata, to się ma ! Widziałaś , jak babcia matrioszka okutana była ? No !

A swoją drogą: jakiego Ty tam MIĘŚNIA w szyi masz ? Ściemę taką zapodajesz, że czacha dymi :stupid:

No dobra ... Wystarczy.
Zdrówka.
I gumowych drzew. I braku pieszych :evil_lol: oraz samochodów :evil_lol:.
Oraz egzaminatora.:mad:
Życzę.

Posted

[SIZE=1][quote name='matrioszka2']No jasne ! Jak się na goło po schronie lata, to się ma ! Widziałaś , jak babcia matrioszka okutana była ? No ! [/QUOTE]

Cicho, bo się wyda :evil_lol:

[quote name='matrioszka2']A swoją drogą: jakiego Ty tam MIĘŚNIA w szyi masz ? Ściemę taką zapodajesz, że czacha dymi :stupid:[/QUOTE]

Zapalonego, tego oto mięśnia mam: [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99sie%C5%84_mostkowo-obojczykowo-sutkowy"]Mięsień mostkowo-obojczykowo-sutkowy – Wikipedia, wolna encyklopedia[/URL] Swoją drogą, uroczo się nazywa, hahaha :lol:

[quote name='matrioszka2']No dobra ... Wystarczy.
Zdrówka.
I gumowych drzew. I braku pieszych :evil_lol: oraz samochodów :evil_lol:.
Oraz egzaminatora.:mad:
Życzę.[/QUOTE]

Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć :oops: Może skończmy z tą prywatą na wątku, bo nas pogonią :evil_lol:[/SIZE]

Posted

Ja jadę jutro do Nowodworu z zastrzykami, i ludźmi (mam nadzieję) do obejrzenia benki, ale jamniczkę też biorę pod uwagę. Mam się spotkać z Gryzeldzią i dać jej pendrive ze zdjęciami psów, bo jest chętna robić kilku allegra. Dobrze byłoby nie dublować ogłoszeń i podzielić się pomysłami , stąd moja propozycja.

Posted

[quote name='teresz10']Ja jadę jutro do Nowodworu z zastrzykami, i ludźmi (mam nadzieję) do obejrzenia benki, ale jamniczkę też biorę pod uwagę. Mam się spotkać z Gryzeldzią i dać jej pendrive ze zdjęciami psów, bo jest chętna robić kilku allegra. Dobrze byłoby nie dublować ogłoszeń i podzielić się pomysłami , stąd moja propozycja.[/QUOTE]
To świetnie.To już jak zrobi te allegra, to niech nas tu poinformuje komu i poda adresy wu-wu-wu .
Co do cegiełkowego na benię z depresją ...
[B]Paulinko[/B], robiłam kiedyś cegiełkowe na Biedulkę spod Poznania (Przytulisko u pani Wandy).
Cegiełka 5 zł.Kiedy ludzie zobaczyli, do czego zdolny jest :"człowiek" ...
Zebrało się tego 1500 zł.Nie bądź taka sceptyczna .
Tak, [B]teresz[/B], myślę, że takie spotkanie nas umocni i uporządkuje, i ukierunkuje działania.
Jestem chętna na jakiś weekend. Gdzie ? Nie mam pomysłu, ale to chyba powinno być jakieś lokum typu mieszkanie, akademik ... Bo kawiarnia, klub, to raczej cichy nie jest i nie na tę okazję dla nas ...

O - znalazłam adres Biedulki z Przyborówka
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/ile-wycierpial-ten-pies-umeczona-chora-zaglodzona-bidulka-wola-o-pomoc-przyborowko-132472/"][FONT=&quot]http://www.dogomania.pl/forum/f28/ile-wycierpial-ten-pies-umeczona-chora-zaglodzona-bidulka-wola-o-pomoc-przyborowko-132472/[/FONT][/URL][B][FONT=&quot][/FONT][/B]

Posted

Dziewczęta moje drogie - gdyby ktoś chciał szczeniaczka, to ta suczka:
[IMG]http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/Obraz066.jpg[/IMG]

jest do wyciągnięcia NATYCHMIAST! Ona jest teraz taka "pół na pół" - chciałaby nawiązać kontakt z człowiekiem, ale się boi. Jeśli zostanie w N. na dłużej zdziczeje całkiem, jak jej siostry :-(

Gdyby były jakieś szczegóły, znaczy ktoś zechciałby udostępnić swoje lokum 'wariatkom od psów' to napiszcie mi pw co i jak :evil_lol: