dorplant Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 [quote name='ayshe']gratuluje dorplant rozszerzenia hodowli o nowe linie.:cool3::p[/quote] Ayshe prawde powiedziawszy mam trzy linie: eksterierowa ,uzytkowa i mieszana :evil_lol: Narazie sie zgrywamy z Vat ,(pierwsze proby w posluszenstwie) w obronie idzie nam b. dobrze. Oboje sie swietnie bawimy przy tym.O slad wogole sie nie martwie.. Jasne jest jak slonce ze wyszkolil go Slawek a ja tylko wykozystuje to co on wypracowal .:p Quote
Axusia Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 [quote name='dorplant']Ayshe prawde powiedziawszy mam trzy linie: eksterierowa ,uzytkowa i mieszana :evil_lol: Narazie sie zgrywamy z Vat ,(pierwsze proby w posluszenstwie) w obronie idzie nam b. dobrze. Oboje sie swietnie bawimy przy tym.O slad wogole sie nie martwie.. Jasne jest jak slonce ze wyszkolil go Slawek a ja tylko wykozystuje to co on wypracowal .:p[/QUOTE] Zaraz, zaraz Sławek pozbywa sie Vacika ?!?!?!?! :crazyeye: Prosze o wytłumaczenie bo moze ja nie zrozumiałam Quote
dorplant Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 no niezupelnie . troche to skomplikowane zeby tlumaczyc :p przyjdzie czas to wyjasnie .:roll: Quote
ayshe Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 naprawde dobry pomysl-o ile dobrze wyczuwam intencje.brawo dla slawka.:p.powodzenia dorplant!:p Quote
mch Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 rozumiem ze chodzi o start i zaliczenie ipo 3 z psem jako przewodnik ,tak ? to jest potrzebne przy jakichs uprawnieniach kynologiczno-instruktorskich ? dobrze cos mi sie kolacze po głowie ? trzymam kciuki ! Quote
nenemuscha Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Kiedys jak ja robiłam uprawnienia treserskie to było potrzebne zaliczenie IPO3 z psem żeby móc podchodzić do egzaminu(wiem bo musiała z 3 zaliczać...)a teraz o ile sie dobrze orientuje nie obowiązuę..pozatym Dorplant ma uz te uprawnienia..teraz albo chodzi o sedziego..albo..ale ja nie lubie ludziom z butami w zycie...:roll: Quote
Gin Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Hmm, ale moze nie ma zadnej "ukrytej" motywacji w tej zmianie. Takie psy jak Merlin, Ozzy Barnero czy Cato Katargo tez zmienialy przewodnikow, wiec dlaczego Vat nie moze? No ale sama dorplant napisala, ze wyjasni ten powod, wiec trzeba cierpliwie czekac. Quote
ayshe Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 :evil_lol::evil_lol:mysle ze tu nei ma zadnej wielkiej tajemnicy ani czarownych planow tylko zwykly rozwoj.;)trzymam kciukasy. ps.no melin to akurat zmienil przewodnika ze wzgledu na lepsza kompatybilnosc;). i wiadomo jest ze doswiadczony pies to jak zagrany wysoko doswiadczony kon-nie ma lepszego nauczyciela. Quote
Axusia Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 No ja rozumiem ... i czekam na 'wyjascienia' bo ciekawa jestem. Jednak z drugiej strony wydaje mi sie, ze Sławek Vata by nie 'oddał' wiec .. No poczekamy i sie dowiemy ;) Quote
nenemuscha Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Hm..to ja z motywów czysto sportowych..pisze że szukam kogoś dla suczki czysto użytkowej linni , ciemnowilczastej,pozytywnie zakreconej,wybitnie uzdolnionej węchowo , i dodam jeszcze że mile widziani przyszli sportowcy z żyłka hodowcy..:multi: Quote
Axusia Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Szkoda, ze sprzedajesz Rewoltę. Co z planami sportowymi ? Wydawało mi sie, ze pisałas, ze chciałabys z nia pod sport isc ? Quote
ayshe Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 to naprawde nie jest latwa decyzja ale czasem tak trzeba. Quote
nenemuscha Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Axusia..ja pracuje z Jolką..a praca z psem po przejsciach,nie od szczeniak..wymaga wiele.. Rewolta(Volta) została bo Mirek chciał pracowac,pozatym jest doskonałym materiałem pod kontem hodowlanym!..ale praca nie daje mu szans,ja nie podejme sie pracy z jeszcze jedna suka,bo mam też inne psy..dlatego własnie po to żeby się nie zmarnował potencjał tej suki..szukamy odpowiednich rąk.;) Quote
Axusia Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Aha, juz rozumiem. Musiałam cos źle przeczytac, bo myślałam, ze to Ty masz pracowac z Rewoltą. Oby znalazł sie ktos chetny do pracy .. a nie tylko krycia jak to czasem ma miejsce. Quote
jackdaw Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Zapraszam do swojej stronki w dział "aktualności" ,gdzie piszę o ostatnich swoich planach hodowlanych. Wczoraj miałem bardzo ciężki dzień w związku z tym;) [URL="http://www.rewir.strefa.pl"]www.rewir.strefa.pl[/URL] Quote
Axusia Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Przyznam, ze moim małym marzeniem jest szczeniak po Katji ciemmmny- wilczasty, sunia :loveu: marzenia ... za 3 lata o tym pomyslę ;) Mi osobiscie takie plany hodowlane podobaja sie w 100%, zycze powodzenia w ich spełnianiu :razz: Quote
ayshe Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 rowniez zycze powodzenia i wytrwalosci.:p Quote
jackdaw Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Dzięki...staram się ... . Ayshe a jak tam "dziewuszka"po VATcie się ma??? Trenują czy przerwały...? Quote
ayshe Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 mam nadizeje ze wroca do regularnych treningow.justyna niedawno urodizla drugiego synka i teraz boryka sie z ulozeniem sobie wsyzsktiego tak zeby jeszcze bylo miejsce na treningi:cool1:. na razie szlifujemy podporzadkowanie,justyna pracuje tez nad technika sladu[kola belgijskie,trojkaty,krotkie slady itd] generalnei suka juz od dawna ma zrobione schematy do ipo2.ale niestety mamy przerwe.:roll::p. chilli doskonale radzi sobie w obronczym i nie ma problemu z obciazeniami.taka zolza jest:diabloti:. mielismy troche problemow[justyna z timingiem]wpodporzadkowaniu na obronie i wrocimy do tego jak tylko suka dojedize na trening z pozorantami.:p Quote
jackdaw Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Ayshe dzieki bardzo za info.Sporo jest psów po VAT w Polsce które pracują.Niektóre w przyszłym roku zaczną starty.ARUN juz startował.Teraz czeka go przeprawa w IPO-3.Będzie rywalizował z ojcem swoim na MPL. A tak w ogóle moja stronka internetowa przechodzi przemiany.Chcę aby była żywa aby coś sie zawsze działó.Otwieram tzw"dziennik szkoleniowca".Zapraszam do zaglądania czasem. [URL="http://www.rewir.strefa.pl"]www.rewir.strefa.pl[/URL] [URL="http://www.dorplant.strefa.pl"]www.dorplant.strefa.pl[/URL] Pozdrawiam bardzo wszystkich forumowiczów Quote
Recommended Posts