Dogha Posted October 25, 2015 Posted October 25, 2015 Hill. boskie! I bardzo widać, że na miarę szyte, idealnie leżą. Z czego podszycie? Quote
Niewyspana Posted October 25, 2015 Posted October 25, 2015 Po tych wszystkich komentarzach aż musiałam się zalogować, żeby też zobaczyć :D I powiem ci, że jak na ręczną robotę to są super! Z zewnątrz w ogóle nie widać, że szyte ręcznie :P Quote
Hill. Posted October 25, 2015 Posted October 25, 2015 :) Podszycie: http://www.motex.net.pl/neopren-niebieski,id1283.html Miałam nadzieję, że to będzie coś w stylu pianki od KA i faktycznie: wygląd i powierzchnia identyczna, co mnie bardzo cieszy, bo w ogóle nie podrażnia psu skóry, ale niestety gorzej z trwałością. Ale co tam, mam prawie cały metr bieżący - zmechaci się, to wymienię :P Quote
Koma Posted October 25, 2015 Posted October 25, 2015 Hill. absolutnie genialne, dołączam się do zachwytów, świetna robota! :) Quote
XdamianX Posted October 25, 2015 Posted October 25, 2015 Prześwietne, naprawdę! Aż miało by się ochotę na taką obrożę. Skąd taka taśma? Quote
Victoria Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 Ale mini-mini w nowszej wersji moze pasowac na yoraska ;d widzialam w nich border teriera :P no nie wiem jak ma pasowac, jesli nowsza wersja ma wieksza rozmiarowke :P Quote
angineuuka Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 no nie wiem jak ma pasowac, jesli nowsza wersja ma wieksza rozmiarowke :P siodlo jest mniejsze niz to co. mierzalismy ;d ale ja I tak bym wziela baby ;d Quote
Hill. Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 Prześwietne, naprawdę! Aż miało by się ochotę na taką obrożę. Skąd taka taśma? Taśmy kupowałam tutaj http://michalgil.pl/ Dziękuję za zachwyty :D Swoją drogą, polecam spróbować coś uszyć - wychodzi mniej stresująco niż zamawianie, bo wiadomo, że wszystko będzie pasowało, a i frajda jest z tego niezła :) Quote
Hill. Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 A ja nawet nie mam maszyny. Żaden problem Quote
nenya Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 Wygodnie i bezpiecznie - chwilowo zapotrzebowanie na szelki zaspokojone. :) Antyucieczkowe, nic nie obciera, podszycie jest bardzo delikatne (i niestety nie wiem ile przez to wytrzyma), no i nareszcie wszystkie wymiary pasują. WOW, super! Quote
Leokadia Posted October 27, 2015 Posted October 27, 2015 A ja nawet nie mam maszyny. Żaden problem Ja się boję, że w pewnym momencie ręczne szycie po prostu nie wytrzyma psich pociągnięć. Jasne, można przeszyć kilka razy, ale tu już dochodzi szansa, że estetycznie to nie będzie wyglądało jak trzeba. Niemniej jednak kiedyś może spróbuję przy moim najmniejszym. Quote
Hill. Posted October 27, 2015 Posted October 27, 2015 Zależy jakich nici się używa. Ja szyłam takimi do skóry i obuwia (Tytan 60) i nawet po dwugodzinnym spacerze z ciągnięciem (porządnym, ze zrywami za sarną), szwy są nienaruszone, więc już nie mam wątpliwości, że z tym problemu nie będzie. Wszystko zależy od tego czym, ile razy i w ilu miejscach się przeszyje. Między innymi dlatego wzięłam taśmę z czarnymi elementami - nie widać tej ilości nici, które to trzymają ;) Quote
angineuuka Posted October 27, 2015 Posted October 27, 2015 Ja mam dwie lewe rece do takich rzeczy :D Quote
kropi124 Posted October 27, 2015 Posted October 27, 2015 A ja szyje juz jakis rok rzeczy dla psa i jedyne co mi sie zepsułu to kółka do zapięcia smyczy :D A też pies dosyć mocno potrafi szarpnąć. Quote
Illusion Posted October 27, 2015 Posted October 27, 2015 Doszły nasze lupine. Fiolet basics jest cudowny, jaszczurki też świetne. No, ale jak chwaliłam sklep, tak teraz mam baaardzo mieszane uczucia. Zapowiadało się dobrze, złożyłam zamówienie, długo zeszło mi się z przelewem, ale jak puściłam, to od razu wysłali, więc musieli zamówić produkty zanim wpłynęły do nich pieniądze ode mnie, ale... Płacę za przesyłkę kurierską, przychodzi pocztą, w dodatku jedna ze smyczy zamiast 18mm ma 10mm :). Wcześniej nikt mnie nie poinformował o tych zmianach. Tłumaczyli, że mają jakieś problemy z UPS, ale skoro smycz też się nie zgadza, to wcale bym się nie zdziwiła, jakby po prostu nastąpiła pomyłka i z przesyłką, i z tą smyczą. Quote
Pepper-oni Posted October 27, 2015 Posted October 27, 2015 Pokaż na dziewczynach lupinki. Ja właśnie myślę nad smyczami od nich, ale ten czas oczekiwania mnie zniechęca potwornie. Quote
Illusion Posted October 27, 2015 Posted October 27, 2015 Jutro zrobię im jakieś fotki, kurier z poczty zaszczycił mnie swą obecnością, jak już było ciemno, więc nawet nie wyciągałam aparatu. Quote
rashelek Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 Mnie Lupine wysłało szelki po dwóch mailach o tym, że rezygnuję z zakupu po miesiącu oczekiwania. Strasznie się zawiodłam, chciałam wypróbować ich produkty, ale niestety sklep i obsługa skutecznie odstraszają ;) Ale dzięki temu mamy Kudłate szelki i jestem nimi zachwycona, już mam pomysł na kolejne tylko kasy brak :D Quote
marta1624 Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 Ja też właśnie planuję zakupy w Kudłatym, ale mam dylemat. Jakie zapięcie dla spaniela w obroży? Zazwyczaj brałam martingale, ale przez uszy źle się ją zakłada. Zatrzask? Dłuższy łańcuszek? Zwykły półzacisk? Jakoś dla pozostałych psów tego problemu nie miałam :) Quote
gops Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 Komplet Warsaw Dog . Pierwsze wrażenie to że cienkie, lekkie, " mało sztywne" (chociaż z innych opini wiem że dla większości za sztywne) i taśma śliska więc obawiam się że będzie się rozjeżdzać przy szarpiącym psie. Pójde kilka razy w nim i dam znać czy faktycznie tak jest . Quote
Niewyspana Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 Ja też właśnie planuję zakupy w Kudłatym, ale mam dylemat. Jakie zapięcie dla spaniela w obroży? Zazwyczaj brałam martingale, ale przez uszy źle się ją zakłada. Zatrzask? Dłuższy łańcuszek? Zwykły półzacisk? Jakoś dla pozostałych psów tego problemu nie miałam :) Ja dla spaniela mam tylko zatrzaskowe obroże :P Nie wiem, jak twój, ale mój pies nie lubi przekładania głowy i uszu przez obrożę ;) Klips jest po prostu wygodniejszy przy długouchym psie ;) Quote
Recommended Posts