Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny, potrzebuję pomocy :<

Po miesiącu czekania na nowe szelki straciłam cierpliwość i będę się bić o zwrot kasy. Ale zostałam bez szelek, mamy Hurtty norwegi, które obcierają suczę pod pachami i potrzebuję czegoś na zmianę. Chciałabym guardy lub coś guardo-podobnego, mogą być mocniej zabudowane, z normalną rozmiarówką (ok. 55cm w klacie i najlepiej 2,5cm szerokości) i w rozsądnej cenie (w okolicach stówy). Odpada Hurtta, Lupine, ManMat. Może coś doradzicie, jakąś firmę? Najlepiej z gotowców, bo naprawdę potrzebuję tych szelek na już...

Posted

Można by spróbować ZeroDC short? Choć brak regulacji z przodu przeszkadza nieco... Ale finansowo bardzo wypadają równo z kładzionymi wymaganiami.

Juljusze przecierają równo https://bohunpies.wordpress.com/2015/03/05/recenzja-uprzezy-ruffwear-front-range/ (wiem że recenzja RW, ale właściciele tego psa poprzednio używali właśnie pasowych Juliusów) Co do tych szelek z allegro z ami play mam osobiście bardzo złe doświadczenia, a jakość jest niska (szwy niemal wypadały w oczach)

Posted

Więc to chyba zależy od psa, natomiast mnie ten test trochę zniechęcił.

No i produkcja w Azji, przez jakiegoś producenta z Ali express. Nie oszukujmy się julki to trixie, a trixie to masowa produkcja. http://www.aliexpress.com/item/LOVABLEDOG-X-pet-dog-training-harness-out-harness-big-dogs-have-a-Tactic-golden-retriever/32273119842.html Proszę zwrócić uwagę na zdjęcie 3. Niebieskie szelki z sakwami. Czy to przypadek że wszystkie szelki albo mają napis "police" lub "lovable dog" podczas gdy na jednych zaczyna się napis na: Juli... Nie mówiąc o tym że konstrukcja jest identyczna.

Ale skoro komuś się podobają, jest z nich zadowolony, niech takim zostanie, dla mnie te 2 fakty zupełnie je dyskwalifikują.

Posted

Pasowe Juliusy odpadają, bo ta taśma jest bardzo sztywna i niespecjalnie je lubię (mam dla ONka). No i nie chcę już norwegów.

Póki co odkupiłam używane z Kudłatego, zobaczymy jak się sprawdzą :) Dzięki za pomysł z tym ZeroDC, będę musiała im się przyjrzeć :D Natomiast AmiPlaya lubię, ale musiałabym je przymierzyć na miejscu, bo rozmiar chyba byłby na styk dobry z przodu.

Posted

Może tu mi koś podpowie . 

Potrzebuje na już obroży 4 lub 5 cm ALE na klips lub zacisk (mocny i to bardzo mocny) , obroża ma być zakłada i ściagana w sekunde a zarazem trwała bo będzie używana codziennie .

Miałam kiedyś furkidza 4 cm zaciskowe i zacisk bardzo szybko się zniszczył to samo się stało w Kudłatym .

Może są jakieś "gotowe" obroże które spełniają te warunki ? 

Posted

gops, może rogz?

Rogza xxl mam i niestety ale włożenie klipsu przez "kółko" jest dość trudne i nie zajmuje sekundy ,a tu chodzi o szybkie założenie i zdjęcie .

Myślę o El Perro pół zaciskowym, może ktoś ma ? trochę mnie razi ilość metalowych okuć na jednej obroży .

Posted

Potrzebuje na już obroży 4 lub 5 cm ALE na klips lub zacisk (mocny i to bardzo mocny) , obroża ma być zakłada i ściagana w sekunde a zarazem trwała bo będzie używana codziennie .
Miałam kiedyś furkidza 4 cm zaciskowe i zacisk bardzo szybko się zniszczył to samo się stało w Kudłatym .

Może dogstore? http://dog-store.pl/obroza-odblaskowa-regulowana-40-mm,id51.html

Posted

A co myślicie o Super Dogu zacisk martingale ? Myślicie że taki zacisk jest mocniejszy niż zwykły ? trochę się boję że zwykły będzie sie przecierał przy tak intensywnym używaniu .

Chodzi tez o to że to musi być pewniak ta obroża, ja nie moge myślę czy mi się to zerwie dzisiaj, jutro czy za tydzień bo w obroży z psem będzie wychodzić głównie moja mama która w razie czego sobie nie poradzi .

Mama ma problem z zapinaniem klamry w obroży i dlatego potrzebuje czegoś z innym zapięciem .

Posted

Superdog?

Posted

A co myślicie o Super Dogu zacisk martingale ? Myślicie że taki zacisk jest mocniejszy niż zwykły ? trochę się boję że zwykły będzie sie przecierał przy tak intensywnym używaniu .
Chodzi tez o to że to musi być pewniak ta obroża, ja nie moge myślę czy mi się to zerwie dzisiaj, jutro czy za tydzień bo w obroży z psem będzie wychodzić głównie moja mama która w razie czego sobie nie poradzi .
Mama ma problem z zapinaniem klamry w obroży i dlatego potrzebuje czegoś z innym zapięciem .

Według mnie to chyba najlepsza opcja...
Posted

Ja używam tylko martingale i to moje ulubione obroże. Moja przyjaciółka też używa tego typu obroży i tych obroży z łańcuszkem przy 70 kg nowofundlandzie więc staffik ci jej na pewno nie zerwie ;)