Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poszukuję szelek dla tej panienki :)

Najpierw myślałam o tych nowych hurttach, ale słyszałam wiele opinii, że się przekręcają, co dla mnie jest ogromnym minusem. Mamy już coś a'la juliusy siodełkowe i jestem zadowolona, ale do tropienia takie sobie.

Potrzebuję szelek do codziennych spacerów, jak i tropienia

Myślałam o ZeroDC, ruffwearach, ale jakoś nic do mnie nie przemawia, a to kolorystycznie, a to z "kształtu".

Jeszcze o hurttach, ale nie wiem jakie byłyby najlepsze do naszych celów.

Macie jakieś pomysły?

DSC5427jp_spawwhw.jpg

Posted

Najpierw myślałam o tych nowych hurttach, ale słyszałam wiele opinii, że się przekręcają, co dla mnie jest ogromnym minusem. Mamy już coś a'la juliusy siodełkowe i jestem zadowolona, ale do tropienia takie sobie.
Myślałam o ZeroDC, ruffwearach, ale jakoś nic do mnie nie przemawia, a to kolorystycznie, a to z "kształtu".
Macie jakieś pomysły?

DSC5427jp_spawwhw.jpg

Ja bardzo polecam Hurtty Y.
Dzisiaj odebrałam z poczty właśnie te szelki (tym razem te TK Maxx'owe, czerwone - zdjęcie na dniach :P), bo po sprzedaniu tych w kolorze zielonym nie mogłam się na nic innego zdecydować.
Jak dla mnie są idealne i brakuje im tylko rączki (to moje zdanie :P).
A pies w nich biega i na spacerach i na dogtrekkingu (w tą sobotę kolejny raz) i obok mnie ;)
Posted

Macie jakieś pomysły?

DSC5427jp_spawwhw.jpg

A guardy z Jagula,świetny kontakt przez fb.

Posted

kurcze czy szele norweskie np. z kudłatego będą wystarczająco solidne dla silnego psa ?
na pewno juliusy pasowe są solidne ale chce coś kolorowego

Ja mam szelki z kudłaty art, ale guardy mój pies też jest bardzo silny potrafi mocno ciągnąć, a z szelkami nic się złego nie dzieje. 

Posted

Macie jakieś pomysły?

DSC5427jp_spawwhw.jpg

Dzięki wszystkim.

Chyba zdecyduję się na te Y, bo już wcześniej o nich myślałam. A kolor? Tutaj mam największą rozterkę...

No i rozmiar. Ona ma w klacie ok.56-58cm. 70-tka?

Myślałam o tych dwóch, chociaż żałuję, że te nowe żółte nie są w tym starym typie...:

Hurtta-Y-_shrexae.jpg

Hurtta-Y-_shrexaw.jpg

Posted

Clavia- jak dla mnie ładniejsze te pierwsze  :)

Przyszedł dzisiaj do nas nowy komplecik, według rozmiarówki szelki powinny mieć 56-69, Kiba ma 60 i regulacja jest już na samym końcu, ale ważne, że są dobre  ;)

35hpysh.jpg

Posted

Był ktoś może w biedronce? Od wczoraj miały być psie akcesoria. Smycze obroże, szelki, ubranka. Kurcze byłam w dwóch sklepach u nas i akcesoria nie dojechały i już raczej nie będzie. Ciekawa byłam głównie bluz, według ulotki miały być do rozmiaru L. Może moja kundla by się zamieściła.
Nie wiem czy jest sens jechać do kolejnych biedr i szukać.

Posted

Uuuuu to nie ma szans ze 10 kg psa mi w to wejdzie. A inne akcesoria jakieś sensowne? Obroże, smycze, zabawki?
Mam z wcześniejszego tygodnia zwierzęcego komplety smycz i obroża i bardzo je lubię. Wygodne bo i smycz i obroża podszyta czymś miękkim. I co najważniejsze nie blakną po częstym praniu.

Posted

Legowiska są fajne, ale też raczej na mniejsze psiaki od moich (46 i 50cm w kłębie), obróżki cienkie, a zabawki u mnie były tylko takie jak na gazetce i też jakoś nie przypadły mi do gustu. Wcześniejsze rzeczy biedronkowe dla psiaków były o wiele lepsze.

Posted

Po raz kolejny jestem zachwycona obrożami od Kudłaty Art! :D w poniedziałek zamówione, a dzisiaj są już u nas - normalnie błyskawiczna realizacja!

Świnki urocze, jak się dorobię lepszych fot to wstawię :D

edit. na razie tylko takie zdjęcie na szybko:

2a5lvk9.jpg

• Upvote 1